Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 20/04/2023: Μια σπάνια υβριδική έκλειψη που φέρνει καρμικές αλλαγές για 4 ζώδια

Ηλιακή έκλειψη - Νέα Σελήνη στις 20/04/2023: Μια σπάνια υβριδική έκλειψη που φέρνει καρμικές αλλαγές για 4 ζώδια

Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 20/04/2023: Μια σπάνια υβριδική έκλειψη που φέρνει καρμικές αλλαγές για 4 ζώδια

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 στις 07:14 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στο ζώδιο του Κριού. Είναι μια δυνατή Ηλιακή έκλειψη και αρκετά σπάνια αφού είναι υβριδική. Οι υβριδικές Ηλιακές εκλείψεις είναι οι πιο σπάνιες και κατά την αρχαιότητα τις συνόδευαν πολλές δεισιδαιμονίες, καθώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο. Και ως γνωστόν ό,τι δεν εξηγείται τρομάζει…

Η Ηλιακή έκλειψη που είναι και ταυτόχρονα Νέα Σελήνη θα σχηματιστεί στην 29 μοίρα και 50 λεπτά του Κριού, δηλαδή στην εκπνοή του ζωδίου, αφού 4 ώρες μετά ξεκινούν τα γενέθλια των Ταύρων. Η 29η μοίρα θεωρείται μια αναιρετική μοίρα και αντιπροσωπεύει το τέλος ενός καρμικού κύκλου που για κάθε ζώδιο είναι ένας διαφορετικός τομέας. Σε συλλογικό επίπεδο, η επιρροή της σχετίζεται με τον κυβερνήτη πλανήτη της έκλειψης, αλλά και με τις όψεις που σχηματίζει. Η συγκεκριμένη έκλειψη που πραγματοποιείται στον Κριό έχει ως κυβερνήτη της τον Άρη, τον πλανήτη του πολέμου, του θάρρος και της διεκδίκησης και ίσως πυροδοτηθούν μαζικές εξεγέρσεις, διαμαρτυρίες ή μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις σε πολεμικά μέτωπα στον πλανήτη μας, ενώ γενικότερα θα υπάρχει πιο φορτισμένη ατμόσφαιρα και τάση για μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα. Η κύρια όψη που σχηματίζει είναι ένα τετράγωνο εκτός ζωδίου με τον σκοτεινό Πλούτωνα, μία όψη που παραπέμπει σε παιγνίδια εξουσίας και δύναμης.

Μια νέα αρχή και ένα τέλος

Η συγκεκριμένη Ηλιακή έκλειψη, εκτός του ότι είναι η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, είναι και η πρώτη έκλειψη στον άξονα Κριού-Ζυγού, σε έναν άξονα που θα φιλοξενήσει μια ολοκαίνουργια σειρά εκλείψεων που θα διαρκέσουν έως τις 29 Μαρτίου 2025. Οι εκλείψεις είναι πάντα δείκτες αλλαγών και μεταμορφώσεων στις ζωές μας και επειδή το ζώδιο του Κριού είναι το ζώδιο του θάρρους, του ενθουσιασμού και της αυτοπεποίθησης, είναι πολύ πιθανό να θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή και να αναλάβουμε τα ηνία στη ζωή μας. Ο Κριός είναι τολμηρός, φιλόδοξος, ανεξάρτητος, φλογερός και αυθόρμητος και δρα χωρίς φόβο. Βέβαια, όσο και να θέλουμε να τρέξουμε και να κάνουμε τα νέα μας ξεκινήματα εδώ και τώρα, δεν θα πρέπει να είμαστε παρορμητικοί και ανυπόμονοι, καθώς την επόμενη μέρα της έκλειψης ξεκινά η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ταύρο. Οπότε θα πρέπει να δείξουμε τεράστια υπομονή για να ξεπερνάμε τα εμπόδια με λογική και ψυχραιμία, να είμαστε αφοσιωμένοι σε ό,τι θέλουμε να κάνουμε και να μην τα παρατάμε. Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή στον Ταύρο από τις 21/04/2023 μέχρι τις 15/05/2023 δεν ενδείκνυται για νέα ξεκινήματα, καθώς μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία και άλλα να λέμε και άλλα να καταλαβαίνουμε. Οπότε ας σχεδιάσουμε επί χάρτου τους στόχους μας, ας ονειρευτούμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και μετά τις 15/05/2023 που Ερμής θα επανέλθει στην ορθή του πορεία μπορούμε να ξεκινήσουμε και τη δράση μας.

Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη

Πάντα οι Ηλιακές εκλείψεις μας δίνουν περισσότερη ενέργεια, μας κάνουν να παίρνουμε πρωτοβουλίες και είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή να εξετάσουμε τους προηγούμενους κύκλους της ζωής μας, τις επιλογές μας και να συνειδητοποιήσουμε πώς επηρεάζουν το παρόν μας και αν χρειαστεί να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν είμαστε τόσο συναισθηματικά ασταθείς όπως με τις Σεληνιακές εκλείψεις, και λόγω της Νέας Σελήνης μπορούμε να κάνουμε νέα σχέδια και να βάλουμε τέλος σε παλιές και τοξικές συνήθειες και πεποιθήσεις. Βέβαια, είπαμε δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φαινομενικά ανάδρομο Ερμή, οπότε τώρα καταστρώνουμε τα σχέδια και τα βάζουμε σε εφαρμογή μόλις επιστρέψει στην ορθή πορεία του μετά τις 15/05/2023. Με την Ηλιακή έκλειψη μπορεί να έχουμε απροσδόκητες καταστάσεις που να μας ξεβολέψουν και επειδή πάντα δυσκολευόμαστε να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας ίσως πιεστούμε, αλλά το σύμπαν γνωρίζει ότι τα όνειρα και οι επιθυμίες δεν μπορούν να επιτευχθούν αν είμαστε στάσιμοι. Μην αφήσετε στο δράμα και στην ανασφάλεια να σας καθηλώσουν και να σας τρομάξουν, αντιθέτως χρησιμοποιήστε την ενέργεια της έκλειψης για να επαναξιολογήσετε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πια και να εξετάσετε πώς μπορείτε να ανεβείτε επίπεδο. Είναι σημαντικό βέβαια να παραμείνετε ειλικρινείς και προσγειωμένοι και να μην πάρετε αλόγιστα ρίσκα. Η επιρροή της έκλειψης μπορεί διαρκέσει για έξι μήνες, οπότε μην φανταστείτε ότι οι αλλαγές στη ζωή σας θα συμβούν σε μία μέρα και μην βιάζεστε να τα κάνετε όλα εδώ και τώρα…

Οι όψεις της Ηλιακής έκλειψης

Η Ηλιακή έκλειψη σχηματίζει σύνοδο με τον πλανήτη της τύχης και της επέκτασης, τον Δία, και θα θέλουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, να ανοίξουμε τα φτερά μας για νέες περιπέτειες και ίσως μας δοθούν και πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Βέβαια αυτή η όψη μπορεί να μας κάνει υπεραισιόδοξους, υπερφίαλους και να μην μετράμε σωστά τις καταστάσεις και τις δυνατότητές μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να κάνουμε όνειρα που μπορούν να πραγματοποιηθούν και όχι να επενδύουμε σε ευσεβείς πόθους.

Παράλληλα, η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη σχηματίζει εξάγωνο εκτός ζωδίου με τον Κρόνο στους Ιχθύς και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να προετοιμαστούμε σωστά ώστε στο μέλλον να καταφέρουμε να πετύχουμε. Μάλιστα αυτή η όψη μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά ώστε να αναγνωριστούν επιτέλους οι προσπάθειες που κάναμε το προηγούμενο διάστημα.

Όμως υπάρχει και ένα «αγκάθι», το τετράγωνο εκτός ζωδίου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο που είναι και η κύρια όψη της έκλειψης και ίσως δοκιμάσει τις αντοχές μας και μας φέρει αντιμέτωπους με παιγνίδια εξουσίας και δύναμης. Αυτή η όψη μας κάνει ιδιαίτερα φιλόδοξους, αλλά ίσως βγάλει στην επιφάνεια τον κακό μας εαυτό και να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε δύναμη και εξουσία ή να βρεθούμε αντιμέτωποι με αδίστακτους ανθρώπους που πατούν επί πτωμάτων. Το βασικό αίτημα αυτής της όψης είναι να ξέρουμε τι θέλουμε και πώς να το κατακτήσουμε, χωρίς όμως να καταπατήσουμε τις αξίες μας, οπότε δεν θα πρέπει να υπερβούμε τόσο τα δικά μας όρια όσο και των άλλων, διότι θα το βρούμε μπροστά μας. Ίσως λοιπόν βρεθούμε αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις και μπορεί να μας προκαλέσουν μια έντονη εσωτερική σύγκρουση που ενδεχομένως να οδηγήσει σε σωματική και ψυχική εξάντληση.

Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι την επόμενη ημέρα της έκλειψης ο Ερμής ξεκινά τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του και ίσως πατήσει φρένο στα σχέδια μας, δημιουργώντας τα γνωστά του παρατράγουδα σε επικοινωνία και μετακινήσεις. «Σπεύδε βραδέως», αυτό θα είναι το μότο μέχρι τις 15/05 που θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία και η δράση μας θα είναι ανεμπόδιστη. Μέχρι τότε ψυχραιμία και αποφύγετε τα νέα ξεκινήματα και τις εγωιστικές συμπεριφορές.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 29 μοίρες και 50 λεπτά του Κριού και επηρεάζει περισσότερο Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που ο Ήλιος τους βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στα συγκεκριμένα ζώδια. Δευτερευόντως, επηρεάζονται οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι που ο Ήλιος βρίσκεται από τη 0η έως την 3η μοίρα ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την επιρροή της Ηλιακής έκλειψης – Νέας Σελήνης στα 4 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο

ΚΡΙΟΣ

Είστε έτοιμοι για ριζικές αλλαγές; Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 20/04 στο ζώδιο σας επηρεάζει την πορεία και τις εξελίξεις στη ζωή σας για τους επόμενους 6 μήνες, κατά τους οποίους θα κληθείτε να αφήσετε πίσω σας φόβους και ανασφάλειες, να αξιολογήσετε πού βρίσκεστε, τι έχετε κάνει και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν για να προοδεύσετε. Και βέβαια οι αλλαγές δεν θα σταματήσουν εδώ, αφού μέχρι και τον Μάρτιο του 2025 οι εκλείψεις θα αφορούν τον δικό σας άξονα και θα φέρουν τα πάνω-κάτω στη ζωή σας. Αυτές οι αλλαγές θα είναι ριζικές και μπορεί να αφορούν από την εμφάνιση μέχρι την καριέρα, από τις σχέσεις σας μέχρι τη νοοτροπία σας, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι για νέα δεδομένα. Μην αποθαρρύνεστε αν τώρα τα βλέπετε όλα θολά και μπερδεμένα, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά. Στο μέλλον θα υπάρξουν ευκαιρίες πολλές, γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσετε τις προσπάθειες να αναβαθμίζετε την εικόνα σας και να επενδύετε στο όνομα σας. Θα έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στα ταλέντα σας και θα επιθυμείτε μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Θα ξαναβρείτε τον παλιό καλό εαυτό σας που ίσως για κάποιο διάστημα τον είχατε εγκαταλείψει και θα επανεξετάσετε τους στόχους σας και θα βάλετε προτεραιότητα ό,τι εκφράζει εσάς και σας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους. Βέβαια, ίσως δείξετε και ένα πιο εγωιστικό πρόσωπο που θα πληγώσει κάποιους, αφού θα έχετε αυξημένες φιλοδοξίες και πολλές απαιτήσεις από τους άλλους. Θα είστε διατεθειμένοι να φτάσετε το μαχαίρι στο κόκαλο για να διεκδικήσετε αυτό που πιστεύετε ότι σας αξίζει και δεν θα συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο. Θα κυνηγάτε με πάθος τα όνειρα σας και την ευτυχία σας. Όμως η όψη της Ηλιακής έκλειψης με τον Πλούτωνα μπορεί να σας βγάλει τον κακό σας εαυτό και να σας τυφλώσει ο εγωισμός και η έπαρση και τελικά μαζί με τα ξερά να κάψετε και τα χλωρά. Δεν χρειάζεται να μεταμορφωθείτε σε τύραννο για τους γύρω σας, ούτε να τραβάτε το σχοινί μέχρι να σπάσει. Σκεφτείτε με ωριμότητα και λογική τους στόχους σας, απαλλαγείτε από οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν σας εξυπηρετεί πλέον, αλλά κάντε το με ευγένεια και ψυχραιμία. Διότι αν αφήσετε στο θυμικό σας να κάνει κουμάντο μπορεί να οδηγηθείτε σε παρορμητικές κινήσεις και σε αλλαγές που θα μετανιώσετε.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες. Επίσης αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή τον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στις 20/04 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στο ζώδιο του Κριού και ίσως φέρει αλλαγές στον άξονα οικογένειας-καριέρας. Κάποιοι μπορεί να έχετε μια ευκαιρία στη δουλειά, άλλοι μπορεί να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας ή να έχετε χωροταξικές αλλαγές στη δουλειά ή στο σπίτι. Με την έκλειψη αυτή μπορεί να ψυχανεμίζεστε ότι υπάρχουν προοπτικές ανέλιξης στην καριέρα, αλλά κάποιοι να σας σαμποτάρουν ή να μπαίνουν εμπόδιο για την επίτευξη των επαγγελματικών σας στόχων. Ή μπορεί να έρθετε σε σύγκρουση με συνεργάτες ή προϊσταμένους ή και άτομα της οικογένειας σας που προσπαθούν να παίξουν παιγνίδια εξουσίας και δύναμης στην πλάτη σας και να ξεσπάτε. Δεν χρειάζεται όμως ούτε να αναστατώνεστε ούτε να θυμώνετε, αλλά να πιστέψετε στον εαυτό σας και να αποκτήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και των αντιδράσεων σας. Μην αφήνετε τους άλλους να καθορίζουν τη διάθεση σας, βάλτε τα όρια σας και σκεφτείτε καλά τι θα σας έκανε ευτυχισμένους. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και σκεφτείτε σοβαρά τι θέλετε να αλλάξετε. Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη σηματοδοτεί το τέλος κάποιων καταστάσεων που δεν λειτουργούν υπέρ σας και σας ανοίγει νέους δρόμους για την εξέλιξη σας. Οπότε αφήστε την γκρίνια και κάντε τα σχέδια σας. Δεν υπάρχει πίεση να γίνουν όλα τώρα, εξάλλου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος μία μέρα μετά την έκλειψη και φρενάρει τις εξελίξεις μέχρι τις 15/05. Όμως εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να συζητήσετε, να οργανωθείτε και μόλις ο Ερμής επιστρέψει στην ορθή πορεία του ξεκινήστε τα βήματα για την πρόοδο σας. Έχετε αρκετό χρόνο για να πάρετε αποφάσεις και να επιλέξετε τις σωστές ευκαιρίες που θα σας δοθούν και θα σας οδηγήσουν στην αναγνώριση και την επιτυχία.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες. Επίσης αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή τον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Η Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη σχηματίζεται ακριβώς απέναντί σας στο ζώδιο του Κριού και επηρεάζει τον τομέα σχέσεων, γάμου, συνεργασιών και οι αλλαγές μάλλον είναι αναπόφευκτες, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σας. Αυτό το φεγγάρι θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να αξιολογήσετε το πώς σχετίζεστε με τους άλλους και θα περάσετε από κόσκινο μία προς μία όλες τις σχέσεις σας προσωπικές και επαγγελματικές και όποια δεν λειτουργεί σωστά και δεν σας εξελίσσει θα προσπαθήσετε να την κάνετε να δουλέψει και να βάλετε τα όρια σας. Αν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες σας και δεν βελτιωθούν τα πράγματα, τότε θα δώσετε ένα οριστικό τέλος. Έχετε βαρεθεί τα λόγια, τις υποσχέσεις και τελικά να μην γίνεται τίποτα και δεν είστε διατεθειμένοι να δώσετε άλλα περιθώρια. Θα κρατήσετε πλέον στη ζωή σας μόνο αυτούς που σας σέβονται και σας εκτιμούν και θα δημιουργήσετε χώρο να έρθουν άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι στη ζωή σας για να σχετιστείτε είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Αν κάτι τελειώσει με αυτή την έκλειψη, σημαίνει ότι πλέον δεν έχει να σας προσφέρει κάτι ουσιαστικό στη ζωή σας, άρα και το να το παρατείνετε απλώς σας πηγαίνει πίσω. Μόνο που χρειάζεται προσοχή ο χρόνος που θα πάρετε τις αποφάσεις σας, αλλά και το πότε θα τις ανακοινώσετε. Επειδή την επόμενη ημέρα της έκλειψη ο Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία θα πρέπει να κάνετε προσεκτικά βήματα, να μην σας πιάνει παρόρμηση και να μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις, διότι μπορεί να τις μετανιώσετε στη συνέχεια. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του παρατηρήστε, αξιολογήστε και περιμένετε για το «φιρμάνι» μετά τις 15/05 που θα γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε θέματα οικονομικών ή μπορεί η αφορμή για κάποιες προστριβές σε σχέσεις και συνεργασίες να είναι τα οικονομικά.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες. Επίσης αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή τον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τον τομέα του σπιτιού, της οικογένειας, αλλά και της εργασίας επηρεάζει η πρώτη έκλειψη της χρονιάς που πραγματοποιείται στις 20/04 στον Κριό και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει αλλαγές. Κάποιοι μπορεί να πάρετε απόφαση να αλλάξετε κατοικία ή να ξεκινήσετε να εργάζεστε από το σπίτι και να χρειαστεί να κάνετε κάποια αναδιαμόρφωση στον χώρο σας. Ή να θέλετε να κάνετε κάποιες επισκευές ή διαφορετική διακόσμηση. Άλλοι μπορεί να φτιάξετε βαλίτσες για το εξωτερικό, διότι για παράδειγμα μπορεί να πάτε για σπουδές σε μια ξένη χώρα ή για να εργαστείτε εκεί. Ή μπορεί να αποκτήσετε ένα παιδάκι και να πρέπει να πάτε σε μεγαλύτερο σπίτι ή να βρείτε το σπίτι των ονείρων σας και να θέλετε να μετακομίσετε ή να αποκτήσετε ένα εξοχικό. Δεν θα γίνουν όλα αυτά αύριο, αλλά σε διάστημα ενός εξαμήνου, καθώς τόσο διαρκεί και η επιρροή της έκλειψης. Υπάρχουν βέβαια και τα κακά σενάρια, να δείτε για παράδειγμα ότι ο γάμος ή μια σχέση σας δεν πάει καλά και να αποφασίσετε να χωρίσετε και να πρέπει να βρείτε νέα κατοικία ή να βγάλει προβλήματα το σπίτι που μένετε και να πρέπει να το εγκαταλείψετε άρον άρον. Υπάρχει και η περίπτωση να θέλετε να ανεξαρτητοποιηθείτε και να φεύγετε από το πατρικό σας ή να επιστρέφετε εκεί, διότι μπορεί κάποιος συγγενείς σας χρειάζεται τη βοήθεια σας. Αλλαγές μπορεί να συμβούν και στον χώρο που εργάζεστε, αν για παράδειγμα η εταιρεία που δουλεύετε αλλάξει έδρα. Πολλές φορές οι εκλείψεις μας ξεβολεύουν, αλλά από την άλλη αποτελούν και μια καλή ευκαιρία να αποφασίσουμε μόνοι μας να δραστηριοποιηθούμε. Ακόμη, αυτή η έκλειψη μπορεί να δείξει την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε κάνοντας τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια. Μην αντιστέκεστε στις αλλαγές, στο τέλος πάντα κάτι καλό βγαίνει. Επίσης, θα πρέπει να βρείτε και μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική-οικογενειακή σας ζωή. Αν κάποιος τομέας πλεονεκτεί στον χρόνο και την ενέργεια που του διαθέτετε, ο άλλος θα ατροφεί σιγά-σιγά και θα συρρικνώνεται και όπως καταλαβαίνετε θα δημιουργούνται παράπονα και αντιδράσεις. Και επειδή αυτή η έκλειψη είναι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα προσπαθήστε να μην μπείτε σε παιχνίδια εξουσίας απέναντι στους άλλους μόνο και μόνο για να γίνει αυτό που θέλετε εσείς. Εξάλλου οι χειριστικές συμπεριφορές είναι εξαντλητικές και κουραστικές τόσο για αυτούς που τις δέχονται όσο και για αυτούς που τις σχεδιάσουν και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαντληθείτε ψυχολογικά και έχετε περαιτέρω εντάσεις.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες. Επίσης αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή τον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.