Η σπάνια υβριδική Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 20/04/2023 αλλάζει τα δεδομένα! Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η σπάνια υβριδική Ηλιακή έκλειψη - Νέα Σελήνη στις 20/04/2023 αλλάζει τα δεδομένα! Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η σπάνια υβριδική Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 20/04/2023 αλλάζει τα δεδομένα! Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 στις 07:14 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στο ζώδιο του Κριού. Είναι μια δυνατή Ηλιακή έκλειψη και αρκετά σπάνια αφού είναι υβριδική. Οι υβριδικές Ηλιακές εκλείψεις είναι οι πιο σπάνιες και κατά την αρχαιότητα τις συνόδευαν πολλές δεισιδαιμονίες, καθώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο. Και ως γνωστόν ό,τι δεν εξηγείται τρομάζει…

Η Ηλιακή έκλειψη που είναι και ταυτόχρονα Νέα Σελήνη θα σχηματιστεί στην 29 μοίρα και 50 λεπτά του Κριού, δηλαδή στην εκπνοή του ζωδίου, αφού 4 ώρες μετά ξεκινούν τα γενέθλια των Ταύρων. Η 29η μοίρα θεωρείται μια αναιρετική μοίρα και αντιπροσωπεύει το τέλος ενός καρμικού κύκλου που για κάθε ζώδιο είναι ένας διαφορετικός τομέας. Σε συλλογικό επίπεδο, η επιρροή της σχετίζεται με τον κυβερνήτη πλανήτη της έκλειψης, αλλά και με τις όψεις που σχηματίζει. Η συγκεκριμένη έκλειψη που πραγματοποιείται στον Κριό έχει ως κυβερνήτη της τον Άρη, τον πλανήτη του πολέμου, του θάρρος και της διεκδίκησης και ίσως πυροδοτηθούν μαζικές εξεγέρσεις, διαμαρτυρίες ή μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις σε πολεμικά μέτωπα στον πλανήτη μας, ενώ γενικότερα θα υπάρχει πιο φορτισμένη ατμόσφαιρα και τάση για μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα. Η κύρια όψη που σχηματίζει είναι ένα τετράγωνο εκτός ζωδίου με τον σκοτεινό Πλούτωνα, μία όψη που παραπέμπει σε παιγνίδια εξουσίας και δύναμης.

Μια νέα αρχή και ένα τέλος

Η συγκεκριμένη Ηλιακή έκλειψη, εκτός του ότι είναι η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, είναι και η πρώτη έκλειψη στον άξονα Κριού-Ζυγού, σε έναν άξονα που θα φιλοξενήσει μια ολοκαίνουργια σειρά εκλείψεων που θα διαρκέσουν έως τις 29 Μαρτίου 2025. Οι εκλείψεις είναι πάντα δείκτες αλλαγών και μεταμορφώσεων στις ζωές μας και επειδή το ζώδιο του Κριού είναι το ζώδιο του θάρρους, του ενθουσιασμού και της αυτοπεποίθησης, είναι πολύ πιθανό να θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή και να αναλάβουμε τα ηνία στη ζωή μας. Ο Κριός είναι τολμηρός, φιλόδοξος, ανεξάρτητος, φλογερός και αυθόρμητος και δρα χωρίς φόβο. Βέβαια, όσο και να θέλουμε να τρέξουμε και να κάνουμε τα νέα μας ξεκινήματα εδώ και τώρα, δεν θα πρέπει να είμαστε παρορμητικοί και ανυπόμονοι, καθώς την επόμενη μέρα της έκλειψης ξεκινά η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ταύρο. Οπότε θα πρέπει να δείξουμε τεράστια υπομονή για να ξεπερνάμε τα εμπόδια με λογική και ψυχραιμία, να είμαστε αφοσιωμένοι σε ό,τι θέλουμε να κάνουμε και να μην τα παρατάμε. Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή στον Ταύρο από τις 21/04/2023 μέχρι τις 15/05/2023 δεν ενδείκνυται για νέα ξεκινήματα, καθώς μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία και άλλα να λέμε και άλλα να καταλαβαίνουμε. Οπότε ας σχεδιάσουμε επί χάρτου τους στόχους μας, ας ονειρευτούμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και μετά τις 15/05/2023 που Ερμής θα επανέλθει στην ορθή του πορεία μπορούμε να ξεκινήσουμε και τη δράση μας.

Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη

Πάντα οι Ηλιακές εκλείψεις μας δίνουν περισσότερη ενέργεια, μας κάνουν να παίρνουμε πρωτοβουλίες και είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή να εξετάσουμε τους προηγούμενους κύκλους της ζωής μας, τις επιλογές μας και να συνειδητοποιήσουμε πώς επηρεάζουν το παρόν μας και αν χρειαστεί να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν είμαστε τόσο συναισθηματικά ασταθείς όπως με τις Σεληνιακές εκλείψεις, και λόγω της Νέας Σελήνης μπορούμε να κάνουμε νέα σχέδια και να βάλουμε τέλος σε παλιές και τοξικές συνήθειες και πεποιθήσεις. Βέβαια, είπαμε δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φαινομενικά ανάδρομο Ερμή, οπότε τώρα καταστρώνουμε τα σχέδια και τα βάζουμε σε εφαρμογή μόλις επιστρέψει στην ορθή πορεία του μετά τις 15/05/2023. Με την Ηλιακή έκλειψη μπορεί να έχουμε απροσδόκητες καταστάσεις που να μας ξεβολέψουν και επειδή πάντα δυσκολευόμαστε να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας ίσως πιεστούμε, αλλά το σύμπαν γνωρίζει ότι τα όνειρα και οι επιθυμίες δεν μπορούν να επιτευχθούν αν είμαστε στάσιμοι. Μην αφήσετε στο δράμα και στην ανασφάλεια να σας καθηλώσουν και να σας τρομάξουν, αντιθέτως χρησιμοποιήστε την ενέργεια της έκλειψης για να επαναξιολογήσετε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πια και να εξετάσετε πώς μπορείτε να ανεβείτε επίπεδο. Είναι σημαντικό βέβαια να παραμείνετε ειλικρινείς και προσγειωμένοι και να μην πάρετε αλόγιστα ρίσκα. Η επιρροή της έκλειψης μπορεί διαρκέσει για έξι μήνες, οπότε μην φανταστείτε ότι οι αλλαγές στη ζωή σας θα συμβούν σε μία μέρα και μην βιάζεστε να τα κάνετε όλα εδώ και τώρα…

Οι όψεις της Ηλιακής έκλειψης

Η Ηλιακή έκλειψη σχηματίζει σύνοδο με τον πλανήτη της τύχης και της επέκτασης, τον Δία, και θα θέλουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, να ανοίξουμε τα φτερά μας για νέες περιπέτειες και ίσως μας δοθούν και πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Βέβαια αυτή η όψη μπορεί να μας κάνει υπεραισιόδοξους, υπερφίαλους και να μην μετράμε σωστά τις καταστάσεις και τις δυνατότητές μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να κάνουμε όνειρα που μπορούν να πραγματοποιηθούν και όχι να επενδύουμε σε ευσεβείς πόθους.

Παράλληλα, η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη σχηματίζει εξάγωνο εκτός ζωδίου με τον Κρόνο στους Ιχθύς και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να προετοιμαστούμε σωστά ώστε στο μέλλον να καταφέρουμε να πετύχουμε. Μάλιστα αυτή η όψη μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά ώστε να αναγνωριστούν επιτέλους οι προσπάθειες που κάναμε το προηγούμενο διάστημα.

Όμως υπάρχει και ένα «αγκάθι», το τετράγωνο εκτός ζωδίου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο που είναι και η κύρια όψη της έκλειψης και ίσως δοκιμάσει τις αντοχές μας και μας φέρει αντιμέτωπους με παιγνίδια εξουσίας και δύναμης. Αυτή η όψη μας κάνει ιδιαίτερα φιλόδοξους, αλλά ίσως βγάλει στην επιφάνεια τον κακό μας εαυτό και να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε δύναμη και εξουσία ή να βρεθούμε αντιμέτωποι με αδίστακτους ανθρώπους που πατούν επί πτωμάτων. Το βασικό αίτημα αυτής της όψης είναι να ξέρουμε τι θέλουμε και πώς να το κατακτήσουμε, χωρίς όμως να καταπατήσουμε τις αξίες μας, οπότε δεν θα πρέπει να υπερβούμε τόσο τα δικά μας όρια όσο και των άλλων, διότι θα το βρούμε μπροστά μας. Ίσως λοιπόν βρεθούμε αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις και μπορεί να μας προκαλέσουν μια έντονη εσωτερική σύγκρουση που ενδεχομένως να οδηγήσει σε σωματική και ψυχική εξάντληση.

Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι την επόμενη ημέρα της έκλειψης ο Ερμής ξεκινά τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του και ίσως πατήσει φρένο στα σχέδια μας, δημιουργώντας τα γνωστά του παρατράγουδα σε επικοινωνία και μετακινήσεις. «Σπεύδε βραδέως», αυτό θα είναι το μότο μέχρι τις 15/05/2023 που θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία και η δράση μας θα είναι ανεμπόδιστη. Μέχρι τότε ψυχραιμία και αποφύγετε τα νέα ξεκινήματα και τις εγωιστικές συμπεριφορές.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 29 μοίρες και 50 λεπτά του Κριού και επηρεάζει περισσότερο Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που ο Ήλιος τους βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στα συγκεκριμένα ζώδια. Δευτερευόντως, επηρεάζονται οι Ταύροι, οι Σκορπιοί, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι που ο Ήλιος βρίσκεται από τη 0η έως την 3η μοίρα ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την επιρροή της Ηλιακής έκλειψης – Νέας Σελήνης στους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου

ΚΡΙΟΣ

Είστε έτοιμοι για ριζικές αλλαγές; Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 20/04 στο ζώδιο σας επηρεάζει την πορεία και τις εξελίξεις στη ζωή σας για τους επόμενους 6 μήνες, κατά τους οποίους θα κληθείτε να αφήσετε πίσω σας φόβους και ανασφάλειες, να αξιολογήσετε πού βρίσκεστε, τι έχετε κάνει και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν για να προοδεύσετε. Και βέβαια οι αλλαγές δεν θα σταματήσουν εδώ, αφού μέχρι και τον Μάρτιο του 2025 οι εκλείψεις θα αφορούν τον δικό σας άξονα και θα φέρουν τα πάνω-κάτω στη ζωή σας. Αυτές οι αλλαγές θα είναι ριζικές και μπορεί να αφορούν από την εμφάνιση μέχρι την καριέρα, από τις σχέσεις σας μέχρι τη νοοτροπία σας, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι για νέα δεδομένα. Μην αποθαρρύνεστε αν τώρα τα βλέπετε όλα θολά και μπερδεμένα, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά. Στο μέλλον θα υπάρξουν ευκαιρίες πολλές, γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσετε τις προσπάθειες να αναβαθμίζετε την εικόνα σας και να επενδύετε στο όνομα σας. Θα έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στα ταλέντα σας και θα επιθυμείτε μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Θα ξαναβρείτε τον παλιό καλό εαυτό σας που ίσως για κάποιο διάστημα τον είχατε εγκαταλείψει και θα επανεξετάσετε τους στόχους σας και θα βάλετε προτεραιότητα ό,τι εκφράζει εσάς και σας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους. Βέβαια, ίσως δείξετε και ένα πιο εγωιστικό πρόσωπο που θα πληγώσει κάποιους, αφού θα έχετε αυξημένες φιλοδοξίες και πολλές απαιτήσεις από τους άλλους. Θα είστε διατεθειμένοι να φτάσετε το μαχαίρι στο κόκαλο για να διεκδικήσετε αυτό που πιστεύετε ότι σας αξίζει και δεν θα συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο. Θα κυνηγάτε με πάθος τα όνειρα σας και την ευτυχία σας. Όμως η όψη της Ηλιακής έκλειψης με τον Πλούτωνα μπορεί να σας βγάλει τον κακό σας εαυτό και να σας τυφλώσει ο εγωισμός και η έπαρση και τελικά μαζί με τα ξερά να κάψετε και τα χλωρά. Δεν χρειάζεται να μεταμορφωθείτε σε τύραννο για τους γύρω σας, ούτε να τραβάτε το σχοινί μέχρι να σπάσει. Σκεφτείτε με ωριμότητα και λογική τους στόχους σας, απαλλαγείτε από οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν σας εξυπηρετεί πλέον, αλλά κάντε το με ευγένεια και ψυχραιμία. Διότι αν αφήσετε στο θυμικό σας να κάνει κουμάντο μπορεί να οδηγηθείτε σε παρορμητικές κινήσεις και σε αλλαγές που θα μετανιώσετε.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες. Επίσης αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή τον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν τα φετινά σας γενέθλια, και επηρεάζει έναν ιδιαίτερα ψυχολογικό και παρασκηνιακό οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Όλες οι εκλείψεις φέρνουν αλλαγές και εσείς θα πρέπει να κάνετε μια νέα αρχή, κλείνοντας όμως πρώτα έναν κύκλο για να προχωρήσετε μπροστά χωρίς βαρίδια. Άλλωστε πώς θα έρθει νέα πνοή στη ζωή σας αν είστε εγκλωβισμένοι ή καθηλωμένοι σε παλιές νοοτροπίες και τοξικές καταστάσεις είτε αυτό αφορά σε σχέσεις προσωπικές-οικογενειακές είτε σε συνεργασίες. Προτεραιότητα με αυτή την έκλειψη είναι η φυσική σας κατάσταση και υγεία. Ξεκινήστε μια καλύτερη διατροφή, βάλτε ένα πρόγραμμα στον ύπνο σας, βρείτε χρόνο για γυμναστική. Δώστε στον εαυτό σας τη φροντίδα που χρειάζεται και μην καταπονείτε άλλο τον οργανισμό σας. Από την άλλη, η Ηλιακή έκλειψη σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο και ίσως υπάρξουν παιγνίδια εξουσίας και δύναμης είτε στον τομέα της καριέρας είτε στις προσωπικές σας σχέσεις. Μπορεί εσείς να προσπαθείτε να επιβληθείτε, να ασκήσετε πίεση και εξουσία στους άλλους ή σας βγει έντονος θυμός για ό,τι καταπιέζατε στο παρελθόν μέσα σας. Ή μπορεί να κινήστε κρυφά και να σχεδιάζετε πράγματα που ακόμα δεν θέλετε να τα μάθουν άλλοι ή να έχετε κάποια σχέση που πρέπει να διατηρηθεί κρυφή. Μπορεί όμως να υπάρχει και ένα έντονο παρασκήνιο στα επαγγελματικά σας και ίσως υπάρχουν καταστάσεις που εξελίσσονται χωρίς εσείς να γνωρίζετε την ύπαρξη τους. Δεν είναι απαραίτητο ότι λειτουργούν όλοι σε βάρος σας, μπορεί κάποιοι να συζητούν το όνομα σας για κάποιο πρότζεκ και ακόμα να μην σας έχουν κάνει πρόταση. Υπάρχει όμως και το σενάριο να έρθει κάτι στο φως με πολύ λάθος τρόπο και να έχει παράπλευρες απώλειες. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αγαπήσετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας, το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα σας και να διώξετε όλη την τοξικότητα από τη ζωή σας και όποιον σας επηρεάζει αρνητικά. Εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας που θα είναι έντονη αυτές τις ημέρες και μη συμβιβάζεστε με ό,τι και όποιον σας κάνει δυστυχισμένους.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 26 έως τις 29 μοίρες, ή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή στον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στις 20/04 έρχεται η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στο ζώδιο του Κριού, η οποία επηρεάζει τον τομέα του έρωτα, της δημιουργίας, των νέων στόχων και των φιλικών σχέσεων. Η έκλειψη πραγματοποιείται μεν σε ένα ζώδιο φιλικό προς το δικό σας και θα σας κάνει πιο κοινωνικούς, πιο φιλόδοξους και επικοινωνιακούς, αλλά επειδή σχηματίζει μία δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα μπορεί να δημιουργήσει και κάποιες παρενέργειες. Ίσως λοιπόν βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιες καταστάσεις ή κάποιες αποκαλύψεις που να σας κάνουν να αλλάξετε την κοσμοθεωρία σας, τη νοοτροπία σας, τον τρόπο που αντιμετωπίζετε πράγματα και καταστάσεις. Από τη μια, μπορεί να σας δώσει εξελίξεις που σχετίζονται με τους επαγγελματικούς σας στόχους και από την άλλη να σας αναστατώσει με θέματα που αφορούν στον φιλικό ή στον αισθηματικό τομέα και να κληθείτε να κάνετε ξεκαθαρίσματα για να κρατήσετε στη ζωή σας μόνο όσους εναρμονίζονται με τις αξίες και το ήθος σας. Καλά θα κάνετε πάντως να μην εμπλέξετε φιλία και έρωτα αυτές τις ημέρες, αν δεν θέλετε να έχετε… μπερδέματα. Αυτή η έκλειψη σας καλεί να δείτε τι πρέπει να αλλάξετε, να διαφοροποιήσετε και να προχωρήσετε προκειμένου να επιτύχετε τους νέους σας στόχους. Όμως μην ξεχνάτε ότι ο κυβερνήτης Ερμής την επόμενη μέρα από την έκλειψη γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και θέλει ψυχραιμία και να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Ίσως προκύψουν κάποια θέματα με άτομα που συνεργάζεστε ή που έρχεστε σε καθημερινή επαφή και κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας απέναντί τους. Ή μπορεί τώρα να πέφτει στο τραπέζι μια πρόταση για συνεργασία με κάποια άτομα, η οποία φαντάζει ιδανική. Επειδή, όμως, ο ανάδρομος Ερμής δεν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα δεν χρειάζεται να πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις τώρα. Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρετε τον χρόνο σας, να τα δείτε όλα στη λεπτομέρεια τους, διότι μπορεί οι συνθήκες να σας αποπροσανατολίζουν. Μη βιάζεστε. Μπορεί, βέβαια, να δέχεστε πιέσεις να προχωρήσετε ή και να αισθάνεστε ότι θέλετε να κάνετε την επανάσταση σας για να απελευθερωθείτε από ό,τι σας κρατάει στάσιμους. Το θέμα είναι να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για να οδηγήσετε το… πλοίο στη σωστή κατεύθυνση και όχι να μετανιώσετε μετά για τη ρότα που επιλέξατε.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 26 έως τις 29 μοίρες, ή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή στον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στις 20/04 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στο ζώδιο του Κριού και ίσως φέρει αλλαγές στον άξονα οικογένειας-καριέρας. Κάποιοι μπορεί να έχετε μια ευκαιρία στη δουλειά, άλλοι μπορεί να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας ή να έχετε χωροταξικές αλλαγές στη δουλειά ή στο σπίτι. Με την έκλειψη αυτή μπορεί να ψυχανεμίζεστε ότι υπάρχουν προοπτικές ανέλιξης στην καριέρα, αλλά κάποιοι να σας σαμποτάρουν ή να μπαίνουν εμπόδιο για την επίτευξη των επαγγελματικών σας στόχων. Ή μπορεί να έρθετε σε σύγκρουση με συνεργάτες ή προϊσταμένους ή και άτομα της οικογένειας σας που προσπαθούν να παίξουν παιγνίδια εξουσίας και δύναμης στην πλάτη σας και να ξεσπάτε. Δεν χρειάζεται όμως ούτε να αναστατώνεστε ούτε να θυμώνετε, αλλά να πιστέψετε στον εαυτό σας και να αποκτήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και των αντιδράσεων σας. Μην αφήνετε τους άλλους να καθορίζουν τη διάθεση σας, βάλτε τα όρια σας και σκεφτείτε καλά τι θα σας έκανε ευτυχισμένους. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και σκεφτείτε σοβαρά τι θέλετε να αλλάξετε. Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη σηματοδοτεί το τέλος κάποιων καταστάσεων που δεν λειτουργούν υπέρ σας και σας ανοίγει νέους δρόμους για την εξέλιξη σας. Οπότε αφήστε την γκρίνια και κάντε τα σχέδια σας. Δεν υπάρχει πίεση να γίνουν όλα τώρα, εξάλλου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος μία μέρα μετά την έκλειψη και φρενάρει τις εξελίξεις μέχρι τις 15/05. Όμως εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να συζητήσετε, να οργανωθείτε και μόλις ο Ερμής επιστρέψει στην ορθή πορεία του ξεκινήστε τα βήματα για την πρόοδο σας. Έχετε αρκετό χρόνο για να πάρετε αποφάσεις και να επιλέξετε τις σωστές ευκαιρίες που θα σας δοθούν και θα σας οδηγήσουν στην αναγνώριση και την επιτυχία.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες. Επίσης αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή τον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Στις 20/04 σχηματίζεται η πρώτη έκλειψη του 2023 στο ζώδιο του Κριού και μπορεί να φέρει αναπάντεχες εξελίξεις και αλλαγές στην κατεύθυνση της ζωής σας. Τα υποψήφια θέματα που θα σας απασχολήσουν είναι οι σπουδές, τα ταξίδια, οι σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις ή οι νομικές υποθέσεις. Μην αναλωθείτε σε διαφωνίες και διαμάχες για ιδεολογικούς ή πολιτικούς λόγους, διότι δεν θα βγάλετε άκρη και θα χάσετε τον χρόνο σας. Η έκλειψη αυτή σας βάζει στη διαδικασία να σκεφτείτε το μέλλον σας, τους νέους στόχους που έχετε για τις σπουδές ή για τη δουλειά, να δείτε τι μπορείτε να αλλάξετε, να τροποποιήσετε, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό για τη ζωή σας. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα μικρό χάος στη ζωή σας, αλλά μέσω αυτού θα καταλάβετε ότι πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας και να περιορίσετε όλους αυτούς που προσπαθούν να σας βάλουν σε καλούπια. Υπό την επιρροή της έκλειψης ίσως βρείτε και τη δύναμη να απαλλαγείτε από άτομα και καταστάσεις που εμποδίζουν την εξέλιξη σας τόσο στη δουλειά σας όσο και στη ζωή σας. Νέες προοπτικές ανοίγονται μπροστά σας, αλλά θα πρέπει να έχετε υπομονή και να κρατήσετε χαμηλούς τόνους αυτές τις ημέρες, διότι η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη για όλους και καλό θα ήταν να αποφύγετε τις συγκρούσεις, όσο και να θέλετε να τα σπάσετε όλα γύρω σας. Γενικότερα, η Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη θα φέρει στη ζωή σας την ανανέωση και θα θέλετε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας και τις προοπτικές σας. Θα επαναξιολογήσετε τις πεποιθήσεις σας, θα διευρύνετε τις πνευματικές σας αναζητήσεις και θα νιώθετε περισσότερη όρεξη για γνώση και περιπέτεια. Ίσως σε κάποια θέματα να κάνετε στροφή 180 μοιρών και να τα δείτε από άλλη οπτική γωνία, απελευθερώνοντας τον εαυτό σας από παλιές πεποιθήσεις και απόψεις. Ίσως αποφασίσετε να κάνετε κάποιες σπουδές, ένα σεμινάριο, να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σε ένα θέμα, να εξειδικευτείτε σε κάποιον τομέα και να προχωρήσετε σε πιο στέρεες βάσεις.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 26 έως τις 29 μοίρες, ή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή στον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στο ζώδιο του Κριού στις 20/04 μπορεί να σας φέρει ενώπιον των ευθυνών σας σε κάποιο ζήτημα που άπτεται των οικονομικών ή των βαθύτερων συναισθηματικών σας θεμάτων. Αν έχετε αφήσει εκκρεμότητες σε αυτούς τους δύο τομείς, είναι πιθανόν τώρα να υποχρεωθείτε να βρείτε λύσεις και μάλιστα κάπως ξαφνικά και άμεσα. Περιουσιακές διαφορές, αποζημιώσεις, μπόνους, διατροφές, δάνεια, χρηματοδοτήσεις, πριμοδοτήσεις, έρχονται στο προσκήνιο και πρέπει να κάνετε τις κατάλληλες ενέργειες για να τα διευθετήσετε, αλλά με μεγάλη προσοχή διότι ο ανάδρομος Ερμής είναι προ των πυλών και μπορεί να κρύβει παγίδες στα ψιλά γράμματα ή σε κάποιες ασυνεννοησίες που θα τις πληρώσετε ακριβά. Αν όμως είστε προσεκτικοί μπορείτε να βγάλετε λαβράκι, να κάνετε συμφωνίες προς όφελός σας ή να καταφέρετε ακόμη και μια αγοραπωλησία ή διαπραγμάτευση με μεγάλος κέρδος. Μην αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις εγωιστικά και μην προσπαθήσετε να λειτουργήσετε σε βάρος άλλων, διότι η όψη που σχηματίζει η έκλειψη με τον Πλούτωνα μπορεί να σας βάλει σε μία τέτοια διαδικασία, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γυρίσει όλο αυτό εναντίον σας και να εκτεθείτε. Επίσης, μπορεί τώρα να προκύψουν και κάποια θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά μιας προσωπικής σχέσης που έχετε συνδιαχείριση ή τα οικονομικά μιας συνεργασίας και αν στο παρελθόν υπήρξε κάποια κακοδιαχείριση τώρα όλα να βγουν στο φως. Σε προσωπικό επίπεδο η Ηλιακή έκλειψη δείχνει μια έντονη αναμόχλευση των συναισθημάτων σας και μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη αναστάτωση ψυχολογικά, να υπάρχει ένταση στην προσωπική σας ζωή, κόντρες, ακόμη και σκηνές ζηλοτυπίας. Θα θέλετε να υπερασπιστείτε ό,τι θεωρείτε ότι σας ανήκει και θα γίνετε πιο κτητικοί με όσους αγαπάτε. Όμως θα έχετε και τη δύναμη να βγάλετε από τη ζωή σας ό,τι σας ταλαιπωρεί και είναι «άρρωστο», προκειμένου να δώσετε χώρο στο καινούριο που θα σας οδηγήσει στην ευτυχία. Τώρα θα μπείτε στη διαδικασία να σταχυολογήσετε ανθρώπους και καταστάσεις στη ζωή σας και θα αναρωτηθείτε σοβαρά πλέον αν είστε ευτυχισμένοι στη σχέση σας, αν έχετε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, αν νιώθετε καλά και δημιουργικοί στη δουλειά σας ή μήπως σας έχει καταβάλει η ανασφάλεια (ίσως και οι εμμονές) και μένετε σε σχέσεις και συνεργασίες για άλλους λόγους. Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε μόνο αυτούς που σας πάνε μπροστά και όχι όσους σας κρατάνε δέσμιους σε καταστάσεις που μαυρίζουν το μυαλό και την ψυχή σας.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 26 έως τις 29 μοίρες, ή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή στον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Η Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη σχηματίζεται ακριβώς απέναντί σας στο ζώδιο του Κριού και επηρεάζει τον τομέα σχέσεων, γάμου, συνεργασιών και οι αλλαγές μάλλον είναι αναπόφευκτες, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σας. Αυτό το φεγγάρι θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να αξιολογήσετε το πώς σχετίζεστε με τους άλλους και θα περάσετε από κόσκινο μία προς μία όλες τις σχέσεις σας προσωπικές και επαγγελματικές και όποια δεν λειτουργεί σωστά και δεν σας εξελίσσει θα προσπαθήσετε να την κάνετε να δουλέψει και να βάλετε τα όρια σας. Αν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες σας και δεν βελτιωθούν τα πράγματα, τότε θα δώσετε ένα οριστικό τέλος. Έχετε βαρεθεί τα λόγια, τις υποσχέσεις και τελικά να μην γίνεται τίποτα και δεν είστε διατεθειμένοι να δώσετε άλλα περιθώρια. Θα κρατήσετε πλέον στη ζωή σας μόνο αυτούς που σας σέβονται και σας εκτιμούν και θα δημιουργήσετε χώρο να έρθουν άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι στη ζωή σας για να σχετιστείτε είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Αν κάτι τελειώσει με αυτή την έκλειψη, σημαίνει ότι πλέον δεν έχει να σας προσφέρει κάτι ουσιαστικό στη ζωή σας, άρα και το να το παρατείνετε απλώς σας πηγαίνει πίσω. Μόνο που χρειάζεται προσοχή ο χρόνος που θα πάρετε τις αποφάσεις σας, αλλά και το πότε θα τις ανακοινώσετε. Επειδή την επόμενη ημέρα της έκλειψη ο Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία θα πρέπει να κάνετε προσεκτικά βήματα, να μην σας πιάνει παρόρμηση και να μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις, διότι μπορεί να τις μετανιώσετε στη συνέχεια. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του παρατηρήστε, αξιολογήστε και περιμένετε για το «φιρμάνι» μετά τις 15/05 που θα γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε θέματα οικονομικών ή μπορεί η αφορμή για κάποιες προστριβές σε σχέσεις και συνεργασίες να είναι τα οικονομικά.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες. Επίσης αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή τον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τον τομέα της εργασίας και της υγείας επηρεάζει η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στις 20/04 στο ζώδιο του Κριού και καλείστε να κάνετε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να διαμορφώσετε την καθημερινότητα σας όπως την ονειρεύεστε. Είναι μια καλή ευκαιρία για εσάς να κάνετε μια νέα αρχή στη διατροφή, στις συνήθειες και στο πρόγραμμα σας, για να μην λειτουργείτε σε βάρος της υγείας σας. Αν έχετε ρίξει όλο το βάρος στη δουλειά και δεν έχετε χρόνο για εσάς και το σώμα σας, πώς περιμένετε να έχετε ευεξία και να αισθάνεστε καλά. Από την άλλη, η έκλειψη μπορεί να φέρει μεγάλη αναστάτωση στη δουλειά σας και να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα σας. Μπορεί κάποιος συνεργάτης σας ξαφνικά να αποχωρήσει ή μπορεί να έρχεται ένα καινούριο πρόσωπο στη δουλειά και να ζητά να γίνονται διαφορετικά κάποια πράγματα. Αν έχετε δική σας επιχείρηση, ίσως να υπάρχει κάποιο θέμα με έναν σημαντικό πελάτη σας και να σας δημιουργήσει πίεση και άγχος. Ή μπορεί να προκύψουν τώρα νέες προτάσεις για δουλειά ή να έχετε εσείς οι ίδιοι μια εξαιρετική ιδέα για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής κίνησης. Επίσης, επειδή την επόμενη μέρα της έκλειψης ο Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία μπορεί να υπάρχει σύγχυση, παρεξηγήσεις και περίεργες συμπεριφορές στη δουλειά και η κατάσταση να ξεφύγει. Όμως εσείς δεν πρέπει να μπείτε σε αντιπαραθέσεις και ανταγωνιστικά παιγνίδια, ούτε να τα παίρνετε όλα προσωπικά, διότι θα έχετε την τάση να σας πιάνουν εμμονές και να κάνετε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, καθώς η έκλειψη σχηματίζει τετράγωνο με τον κυβερνήτη σας Πλούτωνα. Αυτές είναι δύσκολες ημέρες για όλους, οπότε κρατήστε χαμηλούς τόνους και αφήστε τον χρόνο να κυλήσει μέχρι να γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής στις 15/05 και μετά όλα θα ξεκαθαρίσουν. Μέχρι τότε όμως μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας και να μην τον σαμποτάρετε. Και αυτό δεν αφορά μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά το επόμενο εξάμηνο που διαρκεί και η επιρροή αυτής της έκλειψης. Αν δεν διορθώσετε εσείς τη ρουτίνα σας και τη συμπεριφορά σας, δεν σας φταίνε οι άλλοι…

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 26 έως τις 29 μοίρες, ή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή στον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η πρώτη έκλειψη του 2023 λαμβάνει χώρα στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Κριού και εστιάζει στον τομέα του έρωτα, της δημιουργικότητας, της ευχαρίστησης και των παιδιών, προσφέροντας σας μια ευκαιρία να εκφράσετε τα ταλέντα σας και όσα νιώθετε και να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Η σύνοδος που σχηματίζει με τον κυβερνήτη σας Δία θα σας δώσει περισσότερο πάθος και όρεξη για να διασκεδάσετε και να περάσετε καλά και να κάνετε και όσους αγαπάτε ευτυχισμένους, ενώ θα έχετε έντονη δημιουργικότητα και νέες ιδέες που θα σας πάνε μπροστά, θα σας εξελίξουν και θα αξιοποιήσετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας. Με αυτή την έκλειψη μπορεί να προκύψει ένας μεγάλος καρμικός έρωτας ή η επιθυμία για έναν απόγονο. Αυτή είναι η θετική πλευρά της έκλειψης, υπάρχει όμως και μια υποσημείωση: το τετράγωνο που σχηματίζει η έκλειψη με τον Πλούτωνα και μπορεί κάτι να στραβώσει, να υπάρξουν κάποια εμπόδια στα σχέδια σας και να πιεστείτε, ή κάποιοι άλλοι να σας στήνουν παγίδες και να παίζουν παιγνίδια εξουσίας που σας δημιουργούν ανασφάλειες. Όμως μην τα παρατήσετε, διότι για να πετύχετε αυτό που θέλετε πρέπει να δουλέψετε σκληρά και να κουραστείτε. Αυτή η όψη είναι σαν μια δοκιμασία, κατά την οποία πρέπει να αποδείξετε πόσο πολύ θέλετε αυτό για το οποίο προσπαθείτε και παράλληλα να συνειδητοποιήσετε το γιατί το θέλετε. Κάνοντας κάποιες διαπιστώσεις μπορεί να καταλάβετε και αν σαμποτάρετε εσείς οι ίδιοι τις προσπάθειες σας ή αν οι φόβοι σας να λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Μπορεί για παράδειγμα να προσπαθείτε πάρα πολύ για κάποια συνεργασία ή σχέση, αλλά τελικά εσείς οι ίδιοι να πυροδοτείτε τις συγκρούσεις ή να προσπαθείτε να επιβληθείτε στους άλλους και να σαμποτάρετε την ευτυχία και την ηρεμία σας. Αυτή η έκλειψη θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε τις αλλαγές που πρέπει για να φτάσετε πιο κοντά στους στόχους σας. Ακόμη, θα πρέπει να έχετε υπομονή και να βάλετε την παρόρμησή σας σε «παύση», καθώς την επόμενη μέρα της έκλειψης ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος και θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα σχέδια σας. Μην απογοητεύεστε, στις 15/05 θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία και μετά θα πάρετε φόρα και ποιος σας πιάνει.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 26 έως τις 29 μοίρες, ή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή στον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τον τομέα του σπιτιού, της οικογένειας, αλλά και της εργασίας επηρεάζει η πρώτη έκλειψη της χρονιάς που πραγματοποιείται στις 20/04 στον Κριό και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει αλλαγές. Κάποιοι μπορεί να πάρετε απόφαση να αλλάξετε κατοικία ή να ξεκινήσετε να εργάζεστε από το σπίτι και να χρειαστεί να κάνετε κάποια αναδιαμόρφωση στον χώρο σας. Ή να θέλετε να κάνετε κάποιες επισκευές ή διαφορετική διακόσμηση. Άλλοι μπορεί να φτιάξετε βαλίτσες για το εξωτερικό, διότι για παράδειγμα μπορεί να πάτε για σπουδές σε μια ξένη χώρα ή για να εργαστείτε εκεί. Ή μπορεί να αποκτήσετε ένα παιδάκι και να πρέπει να πάτε σε μεγαλύτερο σπίτι ή να βρείτε το σπίτι των ονείρων σας και να θέλετε να μετακομίσετε ή να αποκτήσετε ένα εξοχικό. Δεν θα γίνουν όλα αυτά αύριο, αλλά σε διάστημα ενός εξαμήνου, καθώς τόσο διαρκεί και η επιρροή της έκλειψης. Υπάρχουν βέβαια και τα κακά σενάρια, να δείτε για παράδειγμα ότι ο γάμος ή μια σχέση σας δεν πάει καλά και να αποφασίσετε να χωρίσετε και να πρέπει να βρείτε νέα κατοικία ή να βγάλει προβλήματα το σπίτι που μένετε και να πρέπει να το εγκαταλείψετε άρον άρον. Υπάρχει και η περίπτωση να θέλετε να ανεξαρτητοποιηθείτε και να φεύγετε από το πατρικό σας ή να επιστρέφετε εκεί, διότι μπορεί κάποιος συγγενείς σας χρειάζεται τη βοήθεια σας. Αλλαγές μπορεί να συμβούν και στον χώρο που εργάζεστε, αν για παράδειγμα η εταιρεία που δουλεύετε αλλάξει έδρα. Πολλές φορές οι εκλείψεις μας ξεβολεύουν, αλλά από την άλλη αποτελούν και μια καλή ευκαιρία να αποφασίσουμε μόνοι μας να δραστηριοποιηθούμε. Ακόμη, αυτή η έκλειψη μπορεί να δείξει την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε κάνοντας τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια. Μην αντιστέκεστε στις αλλαγές, στο τέλος πάντα κάτι καλό βγαίνει. Επίσης, θα πρέπει να βρείτε και μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική-οικογενειακή σας ζωή. Αν κάποιος τομέας πλεονεκτεί στον χρόνο και την ενέργεια που του διαθέτετε, ο άλλος θα ατροφεί σιγά-σιγά και θα συρρικνώνεται και όπως καταλαβαίνετε θα δημιουργούνται παράπονα και αντιδράσεις. Και επειδή αυτή η έκλειψη είναι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα προσπαθήστε να μην μπείτε σε παιχνίδια εξουσίας απέναντι στους άλλους μόνο και μόνο για να γίνει αυτό που θέλετε εσείς. Εξάλλου οι χειριστικές συμπεριφορές είναι εξαντλητικές και κουραστικές τόσο για αυτούς που τις δέχονται όσο και για αυτούς που τις σχεδιάσουν και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαντληθείτε ψυχολογικά και έχετε περαιτέρω εντάσεις.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 26 έως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες. Επίσης αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή τον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τον πολυάσχολο 3ο Ηλιακό σας οίκο που αφορά τον τομέα της επικοινωνίας, των ταξιδιών και των σχέσεων με συγγενείς και άτομα που συναντάτε στην καθημερινότητα σας επηρεάζει η πρώτη έκλειψη του 2023 που θα πραγματοποιηθεί στον Κριό στις 20/04 και αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεστε, που εκφράζεστε, που επικοινωνείτε. Από τη μία θα νιώσετε αναζωογονημένοι και ενθουσιασμένοι διότι μπορεί να κάνετε με μια καινούρια αρχή, μια αλλαγή στο άμεσο περιβάλλον σας, μια μετακόμιση ή ένα ταξίδι, κι από την άλλη μπορεί να προκύπτει κάτι που σας ξεβολεύει και να πιέζεστε. Βλέπετε η έκλειψη συνοδεύεται από δύο «αγκάθια» που σας επηρεάζουν πολύ. Το ένα είναι το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Πλούτωνα που βρίσκεται στο ζώδιο σας και βγάζει στην επιφάνεια τα σκοτάδια της ψυχής και μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με διάφορα παιγνίδια δύναμης και εξουσίας, και το άλλο είναι η ανάδρομη πορεία του πλανήτη της επικοινωνίας, του Ερμή, που ξεκινά την επόμενη ημέρα της έκλειψης και μαζί αρχίζουν τα παρατράγουδα στην καθημερινότητα σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε πώς εκφράζεστε και πώς επικοινωνείτε τις ιδέες σας και τις απόψεις σας. Μην είστε πεισματάρηδες και απότομοι και ακούστε τι έχουν να σας πουν οι άλλοι πριν βγάλετε τα συμπεράσματα σας και πριν πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις. Από την έλλειψη κατανόησης και τις παρεξηγήσεις που συνοδεύονται, υπάρχει κίνδυνος να καβγαδίσετε με τα αδέλφια, τους γείτονες ή όσους επικοινωνείτε καθημερινά, έστω και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή θα επικρατεί σύγχυση προσέξτε τι γράφετε και πού στέλνετε μηνύματα και emails, διότι μπορεί άλλα να θέλετε να πείτε και αλλού να τα στείλετε. Οι παρανοήσεις και οι παρεξηγήσεις παραμονεύουν στην κάθε σας λέξη. Μην μεταφέρετε κουτσομπολιά και μην εμπλέκεστε σε ζητήματα άλλων. Πιθανώς με αυτή την έκλειψη να διαπραγματεύεστε ένα συμβόλαιο ή να κάνετε μια νέα αρχή σε επαγγελματικό επίπεδο, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο τέλος του ζωδίου, και όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να δείξετε προσοχή στις λεπτομέρειες και να μη βιαστείτε. Θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για να μην κάνετε τυχόν λάθη, ιδιαίτερα αν ασχολείστε με ένα επάγγελμα που έχει ως βάση την επικοινωνία ή τις μετακινήσεις. Αλλά και όσοι δίνετε εξετάσεις το διάστημα με τον ανάδρομο Ερμή να διπλοτσεκάρετε το γραπτό σας πριν το παραδώσετε και να διαβάζετε με προσοχή τις ερωτήσεις, ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχετε καταλάβει ποιο είναι το ζητούμενο.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 26 έως τις 29 μοίρες, ή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή στον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού στις 20/04 και βάζει στο στόχαστρό της τους υλικούς τομείς του ωροσκοπίου σας οι οποίοι υπόκεινται σε αλλαγές. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, διότι μπορεί να σας δοθεί η ευκαιρία να αυξήσετε τα εισοδήματα σας, να κάνετε σωστότερη διαχείριση, να αποσοβήσετε κάποιες απώλειες που είχατε στο παρελθόν και να βάλετε μια τάξη σε αυτόν τον πολύπαθο τομέα. Πάνω και πρώτα από όλα θα πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία να πάρετε κάποιο ρίσκο οικονομικό ή να κάνετε κινήσεις που μπορεί να σας μπλέξουν. Βλέπετε το τετράγωνο της έκλειψης με τον Πλούτωνα μπορεί να βγάλει πολλές ανασφάλειες και φοβίες στην επιφάνεια ή να εμπλακείτε σε χειριστικά παιχνίδια δύναμης και εξουσίας και να πάρετε λάθος αποφάσεις υπό το καθεστώς πίεσης. Και επειδή την επόμενη μέρα της έκλειψης ο Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, μπορεί να δεχτείτε μια πολλά υποσχόμενη πρόταση ή να παρουσιαστεί μια ευκαιρία να ξεχρεώσετε, αλλά αυτή η πρόταση να κρύβει δράκους ή να μην είναι πολύ ξεκάθαρα τα δεδομένα. Παράλληλα θα πρέπει να είστε καχύποπτοι στους λογαριασμούς που λαμβάνετε, τις κάρτες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας. Με προσεκτικά βήματα και σωστές κινήσεις θα καταφέρετε να έχετε κέρδος και να φέρετε σε μια ισορροπία το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων, αλλά αυτό δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Να έχετε υπόψη σας ότι οι περισσότερες εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2025 θα αφορούν τον τομέα των οικονομικών, οπότε οι προκλήσεις που θα δεχτείτε θα είναι πολλές και στο χέρι σας είναι να τις μετουσιώσετε σε κέδρος, αρκεί να πατάτε τα πόδια σας στη γη και να μην ονειροβατείτε. Εκτός από τα οικονομικά σας, η έκλειψη επηρεάζει και τις συναισθηματικές σας επενδύσεις, οι οποίες και αυτές θα περάσουν από κόσκινο και ίσως σας βγουν τώρα ανασφάλειες και παράπονα, αλλά θα πρέπει να τα επικοινωνήσετε σωστά και ξεκάθαρα και όχι να παίξετε παιγνίδια ενοχής και χειρισμού. Μην ανέχεστε ό,τι σας ενοχλεί και μην κάνετε ότι δεν θέλετε σας κάνουν. Να θυμάστε ότι η Ηλιακή έκλειψη θέλει από εσάς να αλλάξετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε χρήματα και αισθήματα, να μην εξαρτάστε από τους άλλους και να βρείτε τρόπους που θα σας οδηγήσουν σε πιο ασφαλή μονοπάτια.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 26 έως τις 29 μοίρες, ή στον Ταύρο, στον Λέοντα, στον Σκορπιό ή στον Υδροχόο από τη 0η έως την 3η μοίρα.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.