Γεννημένοι ανάμεσα στον Τοξότη και στον Αιγόκερω: Το μεταίχμιο της προφητείας

Γεννημένοι ανάμεσα στον Τοξότη και στον Αιγόκερω: Το μεταίχμιο της προφητείας

Γεννημένοι ανάμεσα στον Τοξότη και στον Αιγόκερω: Το μεταίχμιο της προφητείας

Όσοι έχουν γεννηθεί από τις 18/12 έως τις 24/12 ανήκουν, σύμφωνα με τον αστρολόγο G. Goldschneider και το βιβλίο του «Η μυστική γλώσσα των γενεθλίων», στο μεταίχμιο της προφητείας. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν ωροσκόπο από τις 28 μοίρες του Τοξότη έως τις 2 μοίρες του Αιγόκερου.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται το ζώδιο ή ο ωροσκόπος σας μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Είναι ωραίο να είναι κάποιος ένας καθαρόαιμος Τοξότης. Έχει πάντα όραμα και στόχο, νιώθει ελεύθερος να κατακτήσει τον κόσμο, φιλοσοφεί και μοιράζεται την αισιοδοξία του με τον πιο ειλικρινή και επικοινωνιακό τρόπο. Ένας Τοξότης δεν βλέπει φραγμούς, ξέρει ότι η φλόγα της ψυχής του μπορεί να τον πάει οπουδήποτε, μόνο και μόνο για να διακτινιστεί στο επόμενο σημείο που θα επιθυμήσει.

Ένας καθαρόαιμος Αιγόκερως γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν όρια. Αντιλαμβάνεται την αξία του χρόνου, διότι ξέρει πόσο περιορισμένος είναι για την ανθρώπινη πραγματικότητα, γι’ αυτό είναι συνεπής και αποδοτικός. Γνωρίζει ότι χωρίς νόμο και τάξη όλα θα βουλιάξουν στο χάος, γι’ αυτό έχει αρχές και είναι δομημένος στην καθημερινότητά του. Κατέχει την αλήθεια της υλικής μας υπόστασης, αλλά και της πνευματικής, γι’ αυτό θέλει να εξασφαλίσει μία καλή ζωή, αλλά και να αφήσει πίσω του κάτι σημαντικό για να μην βουλιάξει στη λήθη της ματαιότητας η ύπαρξη του.

Πλησιάζοντας στο τέλος ενός ζωδίου, οι ιδιότητες αυτές ξεθωριάζουν για να ενωθούν με εκείνες του επόμενου. Τα καθαρόαιμα συντηρούν την αυθεντικότητα των χαρακτηριστικών τους, αλλά είναι οι επιμειξίες που καθορίζουν πάντα την εξέλιξη και μπορεί να δώσουν συγκλονιστικά όμορφα αποτελέσματα.

Όταν η φιλοσοφική αναζήτηση της αλήθειας των παιδιών του Δία (Τοξότης), αγγίζει την εμπειρική πραγματιστική διδασκαλία του Κρόνου (Αιγόκερως), έχουμε ως αποτέλεσμα έναν μέντορα που μπορεί να εμπνεύσει και που διαθέτει τη σοφία να αναγνωρίζει τα σημάδια του χρόνου, ατενίζοντας το μέλλον.

Ατενίζοντας την αιώνια αλήθεια

Τα όρια του χρόνου θρυμματίζονται από την τριβή των δύο πλανητών διδασκάλων, που ενώνουν τις ενέργειές τους παράγοντας το αρχέτυπο του Σοφού γέροντα της φυλής, εκείνου που μπορούσε με μία φράση του να διαλύσει τα σκοτάδια. Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε αυτό το ημερολογιακό πλαίσιο πραγματοποιείται η χειμερινή ισημερία, κατά την οποία οι Δρυίδες έκαναν τις αστρονομικές τους παρατηρήσεις και προέβλεπαν έτσι το μέλλον. Όταν οι δυνάμεις αυτές εξυπηρετούν την πνευματικότητα, έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν και τους δύο κόσμους. Τον κατώτερο (υλικό) και τον ανώτερο (πνευματικό).

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε αυτό το διάστημα συνδυάζουν την ισχυρή θέληση με την αποφασιστικότητα να φτάσουν στην κορυφή. Η φωτιά του Τοξότη είναι ορμητική, αλλά ο ενθουσιασμός της σβήνει γρήγορα. Με την επιμονή και την εργατικότητα του Αιγόκερου όμως, η προσπάθεια θα γίνει έργο και θα υπάρχει η αντοχή για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην κορυφή του κόσμου

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ εργατικοί, αλλά και φιλόδοξοι. Ανεβαίνουν γρήγορα την κλίμακα της ιεραρχίας σε όποιον τομέα τους ενδιαφέρει και δεν αργούν να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Είναι εξαιρετικοί στοχαστές, διότι διακρίνουν τα μαθήματα που τους δίνει η πείρα και χτίζουν πάνω σε αυτά. Ίσως γι’ αυτό γίνονται εξαιρετικοί δάσκαλοι. Άλλωστε αγαπούν τα παιδιά και τα νιάτα και με τη σοφία τους θέλουν να τα βοηθήσουν.

Η συνεισφορά του χαρίσματος της μουσικής από τον Τοξότη και της χρονικής επανάληψης (ρυθμός) από τον Αιγόκερω, παράγει επιτυχημένους καλλιτέχνες σε αυτό τον τομέα, αλλά και στον χορό, την υποκριτική και τη σκηνοθεσία. Είναι εξαιρετικά παρατηρητικοί και αυτό μπορούν να το εξαργυρώσουν όταν ασχοληθούν με τα παραπάνω επαγγέλματα, αναπαριστώντας με ακρίβεια ό,τι έχουν καταγράψει.

Είναι ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν τις ζωές των άλλων. Όταν τα σχέδιά τους γίνονται πραγματικότητα, μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον, ακόμα και τον κόσμο με το δυναμικό που διαθέτουν.

Με τη δύναμη της σκέψης

Καθώς απαιτούν πάντα το καλύτερο, αλλά είναι και πρόθυμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, γίνονται πηγή έλξης σε ό,τι εκλεκτότερο έχει να προσφέρει η ζωή. Όταν εστιάσουν σε κάποιον, τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει παρά μόνο ο ίδιος τους ο εαυτός. Όταν είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, είναι ανίκητοι και στα καλύτερά τους. Όμως μερικές φορές, ιδιαίτερα αν κουβαλούν μέσα τους κάποιες πληγές, αναλαμβάνει τα ηνία το άγχος και ο πεσιμισμός κι έτσι αρνούνται στον εαυτό τους την ευκαιρία να κάνουν οποιαδήποτε θετική κίνηση.

Όταν κυριεύονται από αρνητικότητα στρέφουν αυτή την τεράστια δύναμη εναντίον τους (και καμιά φορά εναντίον των άλλων) και ως άλλες Κασσάνδρες, δημιουργούν αυτοεκπληρούμενες προφητείες, όπως ότι δεν περιμένουν ότι θα βρουν αγάπη στη ζωή και ότι είναι καταδικασμένοι στη μοναξιά. Όσο όμορφοι, έξυπνοι και επιτυχημένοι και αν είναι, ο πληγωμένος τους εαυτός αισθάνεται ότι δεν αρέσει σε κανέναν. Όσοι είναι πιο εσωστρεφείς αποτραβιούνται σταδιακά από τους άλλους και όσοι είναι εξωστρεφείς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αναγνώρισης και αποδοχής.

Με τη δύναμη της αγάπης

Τείνουν να μην ερωτεύονται πολύ εύκολα και συνήθως δεσμεύονται όταν υπάρχει τρυφερότητα, στοργή και διάρκεια στη σχέση τους. Ο σύντροφος πρέπει να είναι πρόθυμος να ακολουθεί τις συμβουλές τους, διότι έτσι θα οδηγηθεί στην επιτυχία, ενώ θα πρέπει να δείχνει ανοχή και κατανόηση για το φορτωμένο τους πρόγραμμα. Καμιά φορά θα πρέπει να λειτουργεί και ως διαμεσολαβητής της κοινωνικής τους ζωής, η οποία βάλλεται από τις πολλές υποχρεώσεις. Σε νεαρή ηλικία μπορεί να βιώσουν έναν έρωτα με κάποιον που θα λειτουργήσει ως μέντορας στη ζωή τους ή το αντίστροφο.

Οι μοναδικοί αυτοί οι άνθρωποι είναι καλό να μάθουν να διαχειρίζονται τη δύναμή τους και τα εξαιρετικά τους χαρίσματα. Όταν αφήνονται σε θετικά συναισθήματα και βελτιώνουν τις καλές σχέσεις τους με τους άλλους, ηρεμούν και γαληνεύει η ψυχή τους. Επιτρέποντας τη θετική τους πλευρά να κυριαρχήσει, είναι σαν να περνούν το τεστ που δεν θα τους αφήνει στο έλεος των διαθέσεων τους, θα κάνει τις δυνατότητές τους να ανθίσουν και τη δύναμή τους να μεγαλώσει. Ο σκοπός είναι ιερός και κάποια στιγμή πρέπει να μπορέσουν να μοιραστούν το φως που τους χαρίστηκε με τους άλλους ανθρώπους.

Διάσημες προσωπικότητες στο Μεταίχμιο Τοξότη – Αιγόκερου

Αυτοκράτορας Akihito, Alexander Α΄ της Ρωσίας, Βασιλέας Γεώργιος Α΄, Joseph Stalin, Leonid Brezhnev, Kurt Waldheim, Helmut Smidf, Giacomo Puccini, Paco de Lucia, Frank Zappa, Chet Baker, Keith Richards, Robin & Maurice Gibb, Alan Parsons, Emir Kusturica, Betty Grable, Ava Gardner, Jane Fonda, Steven Spielberg, Kiefer Sutherland, Brad Pitt, Billie Eilish, Christina Aguilera, Ricky Martin, Katie Holmes, Sia Furler, Rob Van Dam, Alyssa Milano, Tyson, Uri Geller, Vanessa Paradis, Carla Bruni, Madam.C.J. Walker.