Ποια 4 ζώδια θα επηρεάσει περισσότερο η τυχερή Πανσέληνος στις 19/12/2021;

Ποια 4 ζώδια θα επηρεάσει περισσότερο η τυχερή Πανσέληνος στις 19/12/2021;

Ποια 4 ζώδια θα επηρεάσει περισσότερο η τυχερή Πανσέληνος στις 19/12/2021;

Η τελευταία Πανσέληνος του 2021 ολοκληρώνεται το πρωί της Κυριακής 19/12/2021 στις 06:35, στις 27ο 28’ μοίρες του άξονα Διδύμων – Τοξότη με τη Σελήνη στους Διδύμους και τον Ήλιο στον Τοξότη. Η Πανσέληνος δίνει τον πρώτο λόγο στη Σελήνη και πολλές φορές τα γεγονότα που τη συνοδεύουν συνδέονται με γυναίκες στη ζωή μας, ενώ είναι μια στιγμή που μπορεί να βιώσουμε το τέλος καταστάσεων ή την ολοκλήρωσή τους. Το γεγονός ότι πραγματοποιείται στο ζώδιο των Διδύμων συνδέει την Πανσέληνο με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα στενά συγγενικά μας πρόσωπα, τους γείτονες, τους συνεργάτες και ό,τι σχετίζεται με την εκπαίδευση, τη μάθηση, αλλά και τη νεολαία. Ονομάζεται ψυχρή Πανσέληνος και ίσως αν δούμε συμβολικά αυτή την ονομασία, είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε λίγο ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα, ψυχρά δηλαδή, χωρίς να ανακατεύεται το θυμικό μας, τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Η υπερπληροφόρηση, η φλυαρία, τα επιφανειακά φλερτ, το χάσιμο χρόνου και ενέργειας χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, μπορεί να οδηγήσουν σε χαοτικές καταστάσεις αν τα αφήσουμε να μας παρασύρουν με αυτό το φεγγάρι.

Η Πανσέληνος στους Διδύμους εξάπτει την περιέργειά μας

Η Πανσέληνος αυτή μπορεί να φέρει στο προσκήνιο θέματα που μας απασχόλησαν την περίοδο της τελευταίας Ηλιακής έκλειψης στον Τοξότη στις 04/12/2021, ρίχνοντας περισσότερο φως σε ό,τι συνέβη τότε. Πάντα μια Πανσέληνος δείχνει ένα σημείο καμπής ή ολοκλήρωσης θεμάτων που ξεκίνησαν είτε πριν δυο εβδομάδες είτε πριν 6 μήνες στην αντίστοιχη Νέα σελήνη, άρα αναφερόμαστε στον Ιούνιο του 2021 και την Ηλιακή έκλειψη στις 10/06/2021. Μας δίνει την ευκαιρία να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε πλέον δεν μας εξυπηρετεί και είναι βλαπτικό και τοξικό στη ζωή μας, αλλά ακριβώς επειδή είναι σε ένα πιο ανάλαφρο ζώδιο αυτό των Διδύμων δεν δημιουργεί τόσο μεγάλη συναισθηματική ένταση. Από την άλλη πλευρά, το ζώδιο των Διδύμων φημίζεται για την περιέργεια του, έτσι με αυτό το φεγγάρι θα θέλουμε να μάθουμε όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες για πράγματα ή ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, ακόμη και με τη μορφή κουτσομπολιού.

Γιατί είναι τυχερή αυτή η Πανσέληνος όμως;

Η κύρια όψη της Πανσελήνου είναι ένα ακριβείας τρίγωνο με τον Δία που έχει πάντα ένα τυχερό, αισιόδοξο και επεκτατικό εφέ σε ό,τι αγγίζει. Κι επειδή ο Δίας βρίσκεται ακόμη στον Υδροχόο, προσδίδει και μια κοινωνική, συντροφική και ανθρώπινη διάσταση σε αυτό το φεγγάρι. Με κάποιο τρόπο μπορεί να ανέβει η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία, η θετική μας διάθεση, αλλά και η τύχη μας αν αγγίζει το ζώδιο μας, τον ωροσκόπο ή και κάποιο πλανήτη μας θετικά. Είναι ίσως το πιο γιορτινό Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας ακόμη και αυτό των Χριστουγέννων. Πιο τυχεροί θα είναι όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο από τις 25 ως τις 29 μοίρες των ζωδίων των Διδύμων, Ζυγού, Υδροχόου, Κριού, Λέοντα και Τοξότη.

Αν δεν ξέρετε αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια και τις μοίρες, συμβουλευτείτε τον αστρολογικό σας χάρτη πατώντας εδώ.

Μια περίεργη όψη με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα μπορεί να χαλάσει το… γλυκό για κάποιους.

Η Πανσέληνος αυτή σχηματίζει μια χιαστί (δευτερεύουσα αλλά ενοχλητική όψη) με τη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα που βρίσκονται στον Αιγόκερω. Αυτό μπορεί να βγει ως ένταση και νευρικότητα σε κάποιες σχέσεις, ενώ αν έχουμε μια προβληματική σχέση είτε με τον σύντροφο, έναν φίλο ή έναν στενό συνεργάτη, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα και να μην μπορούμε να τα ανεχτούμε πλέον. Καθόλου τυχαία, μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση της Πανσελήνου, η Αφροδίτη θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία που θα διαρκέσει μέχρι τις 28/01/2022 στο ζώδιο του Αιγόκερου. Η ανάδρομη Αφροδίτη μας καλεί να κοιτάξουμε μέσα μας και να αναλογιστούμε ποιες είναι οι πραγματικές μας αξίες, τι θεωρούμε σημαντικό στις σχέσεις μας, πώς δεσμευόμαστε και πώς αντιμετωπίζουμε τα θέματα των οικονομικών, αλλά ακόμη και της εμφάνισης και της ομορφιάς. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η Αφροδίτη βρίσκεται σε ένα πρακτικό και αποτελεσματικό ζώδιο κι έτσι κάνει πιο εύκολο να κάνουμε και την πιο σκληρή προσπάθεια προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Με κάποιο τρόπο αυτή η Πανσέληνος μπορεί να μας δώσει μια πρώτη γεύση των θεμάτων που θα μας απασχολήσουν και στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης.

Προσοχή στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Χωρίς να είναι ακριβείας, καθώς έχει μεγαλύτερη απόκλιση σε μοίρες, η δεύτερη σημαντική κύρια όψη της Πανσελήνου είναι το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που μπορεί να δημιουργήσει λίγη σύγχυση, υπέρμετρη ευαισθησία, πολλές φορές ατονία, αλλά και τάση για εξιδανίκευση. Η φαντασία υπερτονίζεται με αυτή την όψη και αν δεν βρει ένα δημιουργικό ή καλλιτεχνικό κανάλι για να εκφραστεί, μπορεί να διαστρεβλώσει την εικόνα που έχουμε για τα πράγματα και να χάσουμε την επαφή με τη λογική και την πραγματικότητα. Ακόμη, δυναμώνει τις τάσεις φυγής μας. Και ναι είναι μια υπέροχη όψη για να χαθούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο βλέποντας ατέρμονα ταινίες και σειρές, να ακούμε μουσική ή να κάνουμε πράγματα που μας θυμίζουν Χριστούγεννα, αλλά όχι η κατάλληλη όψη για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το παρακάτω της ζωής μας.

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο στις 19/12/2021 είναι οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Τοξότης και οι Ιχθύες ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.

Αν δεν ξέρετε αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια και τις μοίρες, συμβουλευτείτε τον αστρολογικό σας χάρτη πατώντας εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιό σας κι έτσι αν μη τι άλλο είστε οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του τελευταίου γεμάτου φεγγαριού της χρονιάς. Μάλιστα αν είστε γεννημένοι-ες μετά τις 15/6 είναι ακριβώς πάνω στις μοίρες σας κι αυτό σημαίνει ότι εσείς θα είστε αποδέκτες της επιρροής σε μεγαλύτερο βαθμό από τους υπόλοιπους Διδύμους. Με την Πανσέληνο αυτή θα σκεφτείτε ίσως περισσότερο τον ρόλο σας στις προσωπικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις και θα θελήσετε να εστιάσετε σε ό,τι μπορεί να λείπει αυτή τη στιγμή από τη ζωή σας. Θα είστε επίσης πιο ευαίσθητοι, συναισθηματικοί κι ίσως λίγο ανήσυχοι από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Σαφώς αυτές τις μέρες θα πρέπει να είστε και πιο προσεκτικοί με την υγεία σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η βιασύνη σε σημαντικές δεσμεύσεις και αποφάσεις, διότι μπορεί αργότερα, όταν θα λειτουργείτε λιγότερο με το θυμικό και περισσότερο με τη λογική, να μετανιώσετε κάποια από αυτές. Αξιοποιήστε την επιρροή αυτού του φεγγαριού για να διώξετε από τη ζωή σας ό,τι πλέον δεν είναι χρήσιμο και εστιάστε στον ίδιο σας τον εαυτό και τις μελλοντικές σας προοπτικές. Κάποιοι μπορεί να έχετε ένα λόγο γιορτής και χαράς με αυτό το φεγγάρι, όπως είναι μια επαγγελματική επιτυχία ή ακόμη και ένα πτυχίο και άλλοι μπορεί να κάνετε τώρα μια σημαντική γνωριμία σε ερωτικό επίπεδο. Ακόμη όμως κι αν κάτι δεν πάει καλά σε μια προσωπική σχέση ή συνεργασία, δείτε το ως ευκαιρία να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στη ζωή σας και να προχωρήσετε μπροστά με θετικότερες προοπτικές στην καινούρια χρονιά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος επηρεάζει τα θέματα καριέρας και επαγγελματικής κατεύθυνσης, το επαγγελματικό σας στάτους και προφίλ, τη φήμη, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας και σας βοηθά να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζονται για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Σαφώς επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους μετά τις 16/9 ή όσους έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο από τις 25 ως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας. Επηρεάζει όμως και την οικογένεια και το σπίτι και ίσως νιώθετε μοιρασμένοι ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Από τη μία λοιπόν θα έχετε τις ευκαιρίες να ανελιχθείτε επαγγελματικά, να δείξετε σε όλους την αξία σας, να πάρετε πιθανώς μια προαγωγή ή έναν πιο υπεύθυνο ρόλο στην εργασία σας ή να προοδεύσετε και να ενισχύσετε τη φήμη σας και από την άλλη θα σας πιάνουν οι ευαισθησίες σας και θα νιώθετε ότι δεν αφιερώνετε χρόνο σε αυτούς που αγαπάτε. Θα αισθάνεστε μπερδεμένοι και ίσως δεν θα μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο τις επιτυχίες σας, αφού βαθιά μέσα σας τίποτα δεν θα σας ικανοποιεί. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε και να διχάζεστε. Μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, μην τους αφήνετε έξω από το πρόγραμμα και τις σκέψεις σας και ζητήστε την κατανόηση τους. Προσπαθήστε όταν επιστρέφετε σπίτι, να είστε πραγματικά μαζί τους, να τους δίνετε λίγη από τη σημασία που έχουν ανάγκη και όλα θα πάνε καλά. Επίσης, αν κάτι ξεκίνησε με την έκλειψη στον Τοξότη στις 4/12, μπορεί τώρα να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να σας αποκαλυφθούν λεπτομέρειες που αγνοούσατε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο ζώδιο απέναντί σας, τους Διδύμους, στη διάρκεια των γενεθλίων σας, και βάζει στο μικροσκόπιο τις σημαντικές σας σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες και θα κληθείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις ή να αναπροσδιορίσετε τον ρόλο που παίζουν οι σχέσεις για σας. Αν κάποια σχέση σας -προσωπική ή επαγγελματική- έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, ίσως χρειαστεί να πείτε το αντίο και να πάτε παρακάτω. Αν όμως είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, τότε ίσως προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να δεσμευτείτε σε μια δουλειά. Θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν. Θα είστε πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Δία ευνοεί τις προσπάθειες σας να αποκτήσετε μια πιο ανθρώπινη καθημερινότητα και να βάλετε πρόγραμμα στις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Εννοείται πως θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και με τα θέματα της υγείας σας αυτές τις μέρες.

ΙΧΘΥΕΣ

Αλλαγές και αναθεωρήσεις φέρνει η Πανσέληνος στους Διδύμους, που επηρεάζει τον άξονα καριέρας – οικογένειας και ίσως έχετε εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι ως οίκημα, την ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, τους συγκατοίκους σας, τον γάμο και το στάτους σας. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, να μετακομίσετε ή να κάνετε αλλαγές στο σπίτι. Ή μπορεί να βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια οικογενειακά προβλήματα που είχατε θάψει το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να είστε ρεαλιστές και ψύχραιμοι, να θέσετε όρια και να πάρετε τις αποφάσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ασφαλείς και ευτυχισμένοι. Αν χρειάζεται να κόψετε δεσμούς για να βρείτε τη χαρά στη ζωή σας, κάντε το, για καλό σας θα είναι. Επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους μετά τις 13/3. Η Σελήνη από το ζώδιο των Διδύμων μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητους, αλλά μπορεί να σας βγάλει και θυμό απέναντι σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες σας. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα και απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σας. Ο Ήλιος λάμπει στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας, τον 10ο οίκο, οπότε είναι μια εξαιρετική στιγμή να αυξήσετε τη φήμη σας και να αναδείξετε τα ταλέντα σας και τον επαγγελματισμό σας. Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε είναι σπασμωδικές και άτσαλες κινήσεις. Κάντε την έρευνά σας ειδικά σε σημαντικές κινήσεις που προτίθεστε να κάνετε και μετά μπείτε σε δράση. Φυσικά θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και με θέματα υγείας δικά σας ή δικών σας ανθρώπων από το οικογενειακό σας περιβάλλον.