Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 19/12/2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων - Τοξότη στις 19/12/2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 19/12/2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η τελευταία Πανσέληνος του 2021 ολοκληρώνεται το πρωί της Κυριακής 19/12/2021 στις 06:35, στις 27ο 28’ μοίρες του άξονα Διδύμων-Τοξότη με τη Σελήνη στους Διδύμους και τον Ήλιο στον Τοξότη. Η Πανσέληνος δίνει τον πρώτο λόγο στη Σελήνη και πολλές φορές τα γεγονότα που τη συνοδεύουν συνδέονται με γυναίκες στη ζωή μας, ενώ είναι μια στιγμή που μπορεί να βιώσουμε το τέλος καταστάσεων ή την ολοκλήρωσή τους. Το γεγονός ότι πραγματοποιείται στο ζώδιο των Διδύμων συνδέει την Πανσέληνο με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα στενά συγγενικά μας πρόσωπα, τους γείτονες, τους συνεργάτες και ό,τι σχετίζεται με την εκπαίδευση, τη μάθηση, αλλά και τη νεολαία. Ονομάζεται  «ψυχρή» Πανσέληνος  και ίσως αν δούμε συμβολικά αυτή την ονομασία, είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε λίγο ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα, ψυχρά δηλαδή, χωρίς να ανακατεύεται το θυμικό μας, τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Η υπερπληροφόρηση, η φλυαρία, τα επιφανειακά φλερτ, το χάσιμο χρόνου και ενέργειας χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, μπορεί να οδηγήσουν σε χαοτικές καταστάσεις αν τα αφήσουμε να μας παρασύρουν με αυτό το φεγγάρι.

Η Πανσέληνος στους Διδύμους εξάπτει την περιέργεια μας

Η Πανσέληνος αυτή μπορεί να φέρει στο προσκήνιο θέματα που μας απασχόλησαν την περίοδο της τελευταίας Ηλιακής έκλειψης στον Τοξότη στις 04/12/2021, ρίχνοντας περισσότερο φως σε ό,τι συνέβη τότε. Πάντα μια Πανσέληνος δείχνει ένα σημείο καμπής ή ολοκλήρωσης θεμάτων που ξεκίνησαν είτε πριν δυο εβδομάδες είτε πριν 6 μήνες στην αντίστοιχη Νέα σελήνη, άρα αναφερόμαστε στον Ιούνιο του 2021 και την Ηλιακή έκλειψη στις 10/06/2021. Μας δίνει την ευκαιρία να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε πλέον δεν μας εξυπηρετεί και είναι βλαπτικό και τοξικό στη ζωή μας, αλλά ακριβώς επειδή είναι σε ένα πιο ανάλαφρο ζώδιο αυτό των Διδύμων δεν δημιουργεί τόσο μεγάλη συναισθηματική ένταση. Από την άλλη πλευρά, το ζώδιο των Διδύμων φημίζεται για την περιέργεια του, έτσι με αυτό το φεγγάρι θα θέλουμε να μάθουμε όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες για πράγματα ή ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, ακόμη και με τη μορφή κουτσομπολιού.

Γιατί είναι τυχερή αυτή η Πανσέληνος όμως;

Η κύρια όψη της Πανσελήνου είναι ένα ακριβείας τρίγωνο με τον Δία που έχει πάντα ένα τυχερό, αισιόδοξο και επεκτατικό εφέ σε ό,τι αγγίζει. Κι επειδή ο Δίας βρίσκεται ακόμη στον Υδροχόο, προσδίδει και μια κοινωνική, συντροφική και ανθρώπινη διάσταση σε αυτό το φεγγάρι. Με κάποιο τρόπο μπορεί να ανέβει η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία, η θετική μας διάθεση, αλλά και η τύχη μας αν αγγίζει το ζώδιο μας, τον ωροσκόπο ή και κάποιο πλανήτη μας θετικά. Είναι ίσως το πιο γιορτινό Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας ακόμη και αυτό των Χριστουγέννων. Πιο τυχεροί θα είναι όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο από τις 25 ως τις 29 μοίρες των ζωδίων των Διδύμων, Ζυγού, Υδροχόου, Κριού, Λέοντα και Τοξότη.

Αν δεν ξέρετε αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια και τις μοίρες, συμβουλευτείτε τον αστρολογικό σας χάρτη πατώντας εδώ.

Μια περίεργη όψη με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα μπορεί να χαλάσει το… γλυκό για κάποιους.

Η Πανσέληνος αυτή σχηματίζει μια χιαστί (δευτερεύουσα αλλά ενοχλητική όψη) με τη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα που βρίσκονται στον Αιγόκερω. Αυτό μπορεί να βγει ως ένταση και νευρικότητα σε κάποιες σχέσεις, ενώ αν έχουμε μια προβληματική σχέση είτε με τον σύντροφο, έναν φίλο ή έναν στενό συνεργάτη, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα και να μην μπορούμε να τα ανεχτούμε πλέον. Καθόλου τυχαία, μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση της Πανσελήνου, η Αφροδίτη θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία που θα διαρκέσει μέχρι τις 28/01/2022 στο ζώδιο του Αιγόκερου. Η ανάδρομη Αφροδίτη μας καλεί να κοιτάξουμε μέσα μας και να αναλογιστούμε ποιες είναι οι πραγματικές μας αξίες, τι θεωρούμε σημαντικό στις σχέσεις μας, πώς δεσμευόμαστε και πώς αντιμετωπίζουμε τα θέματα των οικονομικών, αλλά ακόμη και της εμφάνισης και της ομορφιάς. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η Αφροδίτη βρίσκεται σε ένα πρακτικό και αποτελεσματικό ζώδιο κι έτσι κάνει πιο εύκολο να κάνουμε και την πιο σκληρή προσπάθεια προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Με κάποιο τρόπο αυτή η Πανσέληνος μπορεί να μας δώσει μια πρώτη γεύση των θεμάτων που θα μας απασχολήσουν και στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης.

Προσοχή στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Χωρίς να είναι ακριβείας, καθώς έχει μεγαλύτερη απόκλιση σε μοίρες, η δεύτερη σημαντική κύρια όψη της Πανσελήνου είναι το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που μπορεί να δημιουργήσει λίγη σύγχυση, υπέρμετρη ευαισθησία, πολλές φορές ατονία, αλλά και τάση για εξιδανίκευση. Η φαντασία υπερτονίζεται με αυτή την όψη και αν δεν βρει ένα δημιουργικό ή καλλιτεχνικό κανάλι για να εκφραστεί, μπορεί να διαστρεβλώσει την εικόνα που έχουμε για τα πράγματα και να χάσουμε την επαφή με τη λογική και την πραγματικότητα. Ακόμη, δυναμώνει τις τάσεις φυγής μας. Και ναι είναι μια υπέροχη όψη για να χαθούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο βλέποντας ατέρμονα ταινίες και σειρές, να ακούμε μουσική ή να κάνουμε πράγματα που μας θυμίζουν Χριστούγεννα, αλλά όχι η κατάλληλη όψη για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το παρακάτω της ζωής μας.

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο στις 19/12/2021  είναι οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Τοξότης και οι Ιχθύες ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.

Αν δεν ξέρετε αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια και τις μοίρες, συμβουλευτείτε τον αστρολογικό σας χάρτη πατώντας εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την επιρροή της Πανσελήνου στα 12 ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος στους Διδύμους σας δημιουργεί νοητική ανησυχία, υπερδιέγερση και ίσως φέρει μια φρενίτιδα στους ρυθμούς της καθημερινότητας και μπορεί να μη σας φτάνουν οι ώρες του 24ωρου. Μην ανησυχείτε δεν θα είναι απαραίτητα για κακό, απλά ίσως έχετε πολλά καλέσματα, υποχρεώσεις ή θα χτυπάει ασταμάτητα το τηλέφωνο και δεν θα μπορείτε ούτε να ησυχάσετε ούτε να βάλετε σε μια τάξη τις δουλειές σας. Γενικά, θα είστε και εσείς πιο ορεξάτοι για επικοινωνία με φίλους, συγγενείς, γνωστούς και άτομα που σας αγαπούν, σας κατανοούν και δεν σας παρεξηγούν. Αν δραστηριοποιείστε στον χώρο των ΜΜΕ, της εκπαίδευσης, του διαδικτύου, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ μπορεί να έχετε μια εξαιρετική επιτυχία και να αναγνωριστούν οι κόποι σας. Έχοντας σύμμαχο αυτό το φεγγάρι, μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες και τα σχέδια σας και να προχωρήσετε σε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για τους νέους στόχους σας και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν. Επίσης, μπορεί να προκύψει ένα ταξίδι που να συνδυάζει δουλειά και διασκέδαση ή μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση που να σας ενθουσιάσει. Ίσως η Πανσέληνος σας βάλει και στη διαδικασία να αναλογιστείτε λάθη του παρελθόντος και να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας, κάνοντας πιο σταθερά βήματα μπροστά. Ακόμη, ίσως σας βγει ο πιο δημιουργικός σας εαυτός ή βρείτε τρόπους να αυξήσετε τις γνώσεις σας και ίσως επιλέξετε κάποια μαθήματα ή σεμινάρια για να μάθετε κάτι που σας ενδιαφέρει ή θα σας εξελίξει στη δουλειά σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη φέρνει στο προσκήνιο τα οικονομικά και… φωτίζει τον τρόπο που κερδίζετε, ξοδεύετε και εξοικονομείτε χρήματα. Εάν το προηγούμενο διάστημα δείξατε πειθαρχεία και πρακτικότητα και καταφέρατε να αποταμιεύσατε χρήματα για κάποιον στόχο, έφτασε η ώρα της επιτυχίας. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες μπορεί να προκύψει κάποια ευκαιρία και να έχετε κέρδη ή εξελίξεις σε θέματα καριέρας. Αν είχατε ξεκινήσει κάποιες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις για οικονομικά θέματα, ενδεχομένως τώρα να κλείσει ο κύκλος αυτός με μια οικονομική συμφωνία. Ή μπορεί να οριστικοποιείται μια κατάσταση σε ένα οικονομικό ζήτημα, όπως για παράδειγμα αν είχατε ζητήσει μια αύξηση, αν περιμένατε κάποια χρήματα, τώρα ίσως πάρετε μια απάντηση. Επειδή συνήθως οι Πανσέληνοι δείχνουν το τέλος ή την κορύφωση μιας κατάστασης παίζει και το σενάριο να ολοκληρωθεί μια δουλειά που είχατε αναλάβει, αλλά μην σας πιάνει πανικός, καθώς σύντομα θα καταφέρετε να βρείτε κάτι καινούριο και να σταθεροποιηθείτε. Βέβαια, για κάποιους αυτή η σταθεροποίηση μπορεί να αφορά και σε θέματα σχέσεων. Αν είχατε κάνει μια γνωριμία και δεν ήσασταν σίγουροι για την εξέλιξή της, τώρα μπορεί να ξεκαθαρίζει το τοπίο και να νιώθετε μεγαλύτερη σιγουριά και για τα δικά σας συναισθήματα, αλλά και για της άλλης πλευράς.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιό σας κι έτσι αν μη τι άλλο είστε οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του τελευταίου γεμάτου φεγγαριού της χρονιάς. Μάλιστα αν είστε γεννημένοι-ες μετά τις 15/6 είναι ακριβώς πάνω στις μοίρες σας κι αυτό σημαίνει ότι εσείς θα είστε αποδέκτες της επιρροής σε μεγαλύτερο βαθμό από τους υπόλοιπους Διδύμους. Με την Πανσέληνο αυτή θα σκεφτείτε ίσως περισσότερο τον ρόλο σας στις προσωπικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις και θα θελήσετε να εστιάσετε σε ό,τι μπορεί να λείπει αυτή τη στιγμή από τη ζωή σας. Θα είστε επίσης πιο ευαίσθητοι, συναισθηματικοί κι ίσως λίγο ανήσυχοι από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Σαφώς αυτές τις μέρες θα πρέπει να είστε και πιο προσεκτικοί με την υγεία σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η βιασύνη σε σημαντικές δεσμεύσεις και αποφάσεις, διότι μπορεί αργότερα, όταν θα λειτουργείτε λιγότερο με το θυμικό και περισσότερο με τη λογική, να μετανιώσετε κάποια από αυτές. Αξιοποιήστε την επιρροή αυτού του φεγγαριού για να διώξετε από τη ζωή σας ό,τι πλέον δεν είναι χρήσιμο και εστιάστε στον ίδιο σας τον εαυτό και τις μελλοντικές σας προοπτικές. Κάποιοι μπορεί να έχετε ένα λόγο γιορτής και χαράς με αυτό το φεγγάρι, όπως είναι μια επαγγελματική επιτυχία ή ακόμη και ένα πτυχίο και άλλοι μπορεί να κάνετε τώρα μια σημαντική γνωριμία σε ερωτικό επίπεδο. Ακόμη όμως κι αν κάτι δεν πάει καλά σε μια προσωπική σχέση ή συνεργασία, δείτε το ως ευκαιρία να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στη ζωή σας και να προχωρήσετε μπροστά με θετικότερες προοπτικές στην καινούρια χρονιά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το τελευταίο διάστημα είστε πιεσμένοι και έχετε πολλά στο μυαλό σας, με αποτελέσμα να νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, εξουθενωμένοι και να μην ξεκουράζεστε ούτε όταν κοιμάστε. Βασανίζετε τον εαυτό σας και το μυαλό σας με ερωτήματα είτε για θέματα σχέσεων είτε για τα μελλοντικά σας πλάνα και άκρη δεν βρίσκετε. Η Πανσέληνος όμως θα σας βοηθήσει να δείτε το φως στο τούνελ, να σκεφτείτε καθαρά και να δείτε με ψυχραιμία τις επιλογές που έχετε, ώστε να πάρετε τις αποφάσεις σας για το πώς θα αντιμετωπίσετε ό,τι σας απασχολεί. Τώρα θα δείτε την αληθινή πλευρά των ανθρώπων που είναι δίπλα σας και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσετε μπροστά, χωρίς βάρη, κακές συνήθειες και τοξικούς ανθρώπους, που επιβάρυναν την υγεία και την ψυχολογία σας. Θα κρατήσετε στη ζωή σας μόνο αυτούς που σας αγαπούν πραγματικά και αξίζουν να είναι στο πλευρό σας. Ο τομέας που θα δεχτεί την ευεργετική επιρροή της Πανσελήνου, που είναι σε τρίγωνο με τον Δία, είναι αυτός της φυσικής σας κατάστασης και υγείας και σας βοηθά να απεμπλακείτε από τις κακές συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ, πολυφαγία κλπ.) που καταστρέφουν τον οργανισμό σας. Επίσης, το φεγγάρι μπορεί να έχει θετική επιρροή και σε θέματα εργασίας, έτσι ενδέχεται να έχετε μια νέα πρόταση, μια προαγωγή ή να αποφασίσετε να ακολουθήσετε μια εντελώς νέα κατεύθυνση που θα σας εκφράζει περισσότερο. Ίσως να μην είναι το πιο δυνατό φεγγάρι για την ερωτική σας ζωή, παρόλα αυτά οι δεσμευμένοι μπορείτε να δημιουργήσετε τις ρομαντικές συνθήκες για να την απολαύσετε περισσότερο. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι το παρασκήνιο και τα μυστικά σας, καθώς μπορεί να αποκαλυφθεί κάτι που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση και να εκτεθείτε.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη θα βγάλει την άκρως κοινωνική και εξωστρεφή πλευρά σας, όμως προσέξτε σε ποιους αφιερώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να μην γυρνάτε στο σπίτι το τέλος της ημέρας και νιώθετε τελικά άδειοι. Το φεγγάρι ενεργοποιεί τον τομέα των στόχων, των φίλων και των συνεργατών και ίσως προκύψει κάποια αλλαγή, είτε σε προσωπικούς είτε επαγγελματικούς στόχους. Ενδεχομένως να έρθει στο φως μια πληροφορία που αφορά κάποιον φίλο σας και να απογοητευτείτε ή να στεναχωρηθείτε ή μπορεί να χρειαστεί να συμπαρασταθείτε σ’ ένα φιλικό σας πρόσωπο που περνά μια δυσκολία. Γενικά θα είστε σε μια φάση που θα θέλετε να απεγκλωβιστείτε από πιέσεις και να διορθώσετε τα πράγματα ή μπορεί να συνειδητοποιείτε ότι έφτασε ο καιρός να φύγετε μακριά από μη ρεαλιστικούς στόχους και μη υποστηρικτικούς φίλους, συνεργάτες ή συντρόφους. Με αυτό το φεγγάρι θα θέλετε την ουσία των πραγμάτων και όχι τη βολή σας. Αν είστε σε μια σχέση που παρουσιάζει σημάδια κόπωσης θα κάνετε τα πάντα για να την αναζωογονήσετε και αν η σπίθα δεν καταφέρει να ανάψει ξανά, ίσως ψάξετε αλλού να τη βρείτε. Οι αδέσμευτοι ίσως βρουν τον άνθρωπο τους και ζήσουν στιγμές ρομαντισμού και πάθους. Μάλιστα μπορεί το φλερτ να προκύψει μέσω του φιλικού σας κύκλου. Ίσως λοιπόν σε κάποια έξοδο με φίλους να γνωρίσετε ένα πρόσωπο που να σας κάνει κλικ ερωτικά. Μπορεί όμως αυτό το φεγγάρι να καταλύσει τα όρια μεταξύ φιλίας και έρωτα και σε αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Σκεφτείτε λοιπόν καλά πριν αποφασίσετε να έρθετε πιο κοντά με κάποιο φιλικό σας πρόσωπο, διότι στο τέλος μπορεί να χάσετε και τον έρωτα και τον φίλο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος επηρεάζει τα θέματα καριέρας και επαγγελματικής κατεύθυνσης, το επαγγελματικό σας στάτους και προφίλ, τη φήμη, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας και σας βοηθά να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζονται για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Σαφώς επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους μετά τις 16/9 ή όσους έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο από τις 25 ως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας. Επηρεάζει όμως και την οικογένεια και το σπίτι και ίσως νιώθετε μοιρασμένοι ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Από τη μία λοιπόν θα έχετε τις ευκαιρίες να ανελιχθείτε επαγγελματικά, να δείξετε σε όλους την αξία σας, να πάρετε πιθανώς μια προαγωγή ή έναν πιο υπεύθυνο ρόλο στην εργασία σας ή να προοδεύσετε και να ενισχύσετε τη φήμη σας και από την άλλη θα σας πιάνουν οι ευαισθησίες σας και θα νιώθετε ότι δεν αφιερώνετε χρόνο σε αυτούς που αγαπάτε. Θα αισθάνεστε μπερδεμένοι και ίσως δεν θα μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο τις επιτυχίες σας, αφού βαθιά μέσα σας τίποτα δεν θα σας ικανοποιεί. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε και να διχάζεστε. Μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, μην τους αφήνετε έξω από το πρόγραμμα και τις σκέψεις σας και ζητήστε την κατανόηση τους. Προσπαθήστε όταν επιστρέφετε σπίτι, να είστε πραγματικά μαζί τους, να τους δίνετε λίγη από τη σημασία που έχουν ανάγκη και όλα θα πάνε καλά. Επίσης, αν κάτι ξεκίνησε με την έκλειψη στον Τοξότη στις 4/12, μπορεί τώρα να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να σας αποκαλυφθούν λεπτομέρειες που αγνοούσατε.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στο φιλικό σας ζώδιο των Διδύμων επηρεάζει τους τομείς της επικοινωνίας, των μετακινήσεων, των σπουδών και τις σχέσεις με τα αδέλφια σας. Θα έχετε εύνοια όσοι ασχολείστε με τη συγγραφή βιβλίων, τις εκδόσεις, τα ΜΜΕ, τα ταξίδια στο εξωτερικό, τις ανώτατες σπουδές ή νομικά θέματα. Ίσως το φεγγάρι ξυπνήσει μέσα σας τον… ταξιδιώτη και ξεσηκωθείτε για να κάνετε εκδρομές, είτε μακρινές είτε κοντινές, μόνο και μόνο για να αλλάξετε εικόνες και παραστάσεις. Επίσης, θα σας βοηθήσει να αφήσετε τα συνήθη άγχη σας στην άκρη, αυτά που αφορούν το μέλλον, τη φήμη σας και τους υψηλούς στόχους σας και θα αναζητήσετε την ευτυχία στην απλότητα και την καθημερινότητα. Θα είστε λίγο πιο δεκτικοί στις αλλαγές που μέχρι τώρα σας φόβιζαν και κρατούσατε σθεναρές αντιστάσεις και θα αφεθείτε στο ταξίδι της κατανόησης των αναγκών σας. Όσο πιο πολύ θα επιτρέπετε στον εαυτό σας να αισθανθεί και να χαλαρώσει, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα ανακαλύπτετε μέσα σας. Θα κατανοήσετε ότι τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μείνουν πίσω και θα απεγκλωβιστείτε. Μόλις δημιουργήσετε χώρο για το καινούριο, θα κατακλυστείτε από ιδέες που θα σας οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την επέκταση. Μπορεί να προκύψει και ένα νέο φλερτ, μια νέα γνωριμία ή να σας γοητεύσει ένα άτομο με το οποίο έχετε διαφορετική κουλτούρα ή άλλη εθνικότητα. Πείτε ναι στη διαφορετικότητα! Νομικές υποθέσεις, σπουδές, σχέσεις με ξένους κι εξωτερικό, θα σας απασχολήσουν περισσότερο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος αναμοχλεύει τα συναισθήματα σας και τα θέματα που αφορούν στα οικονομικά σας. Μπορεί να οδηγηθείτε σε τελικές συζητήσεις, συμφωνίες, για κάποιο οικονομικό ζήτημα ή μπορεί να έχετε νέα για θέματα που αφορούν σε ασφάλειες, δάνεια, εφορία, κληρονομικά. Φυσικά, εκτός από τα φλέγοντα οικονομικά, υπάρχει και μια έντονη συγκινησιακή φόρτιση με αυτό το φεγγάρι και ίσως όλο αυτό αφορά την αισθηματική σας ζωή. Μπορεί να νιώθετε ότι χάνετε τη διάθεση σας, ότι έχετε έναν συναισθηματικό αναβρασμό και ίσως βγουν στην επιφάνεια ζήλιες σε μια ερωτική σχέση ή θέματα εμπιστοσύνης με φίλους ή συνεργάτες. Αν δεν είστε σε σχέση μπορεί να σκέφτεστε κάποιον πρώην σύντροφο και να νοσταλγείτε τις στιγμές που ζήσατε μαζί ή να προκύψει μια νέα παθιασμένη ερωτική ιστορία. Όμως μην συμπεριφέρεστε παρορμητικά και πιεστικά και πνίγετε τους άλλους. Αυτή η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να βάλετε όρια όπου απαιτείται και να σταματήσετε να αφήνετε τους «λάθος» ανθρώπους να σας επηρεάζουν και να κάνουν την καθημερινότητα σας δύσκολη, αλλά και να βάλετε ένα φρένο και στα δικά σας συναισθήματα που γίνεστε έρμαιο τους. Η αυτοεκτίμηση σας θα ενισχυθεί και τώρα που θα προχωρήσετε στα επόμενα βήματα σας με μεγαλύτερη διαύγεια, θα μετρήσετε εχθρούς και φίλους και θα ξαναβρείτε την αρμονία στη ζωή σας. Έχοντας λάβει τα «μαθήματα» από το παρελθόν, ήρθε η ώρα να βάλετε μπροστά τους δημιουργικούς σας στόχους και ίσως παρουσιαστούν νέες ευκαιρίες συνοδευόμενες και από οικονομικές λύσεις. Μην αναμασάτε και σκέφτεστε μόνο τα προβλήματα, εστιάστε και στα θετικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο ζώδιο απέναντί σας, τους Διδύμους, στη διάρκεια των γενεθλίων σας, και βάζει στο μικροσκόπιο τις σημαντικές σας σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες και θα κληθείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις ή να αναπροσδιορίσετε τον ρόλο που παίζουν οι σχέσεις για σας. Αν κάποια σχέση σας -προσωπική ή επαγγελματική- έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, ίσως χρειαστεί να πείτε το αντίο και να πάτε παρακάτω. Αν όμως είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, τότε ίσως προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να δεσμευτείτε σε μια δουλειά. Θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν. Θα είστε πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Δία ευνοεί τις προσπάθειες σας να αποκτήσετε μια πιο ανθρώπινη καθημερινότητα και να βάλετε πρόγραμμα στις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας. Εννοείται πως θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και με τα θέματα της υγείας σας αυτές τις μέρες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Για εσάς η Πανσέληνος ξυπνά μια ανησυχία σε ό,τι αφορά τα θέματα φυσικής κατάστασης και υγείας και σας καλεί να δώσετε λίγη σημασία στις ανάγκες σας και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Πάντα η περίοδος πριν ξεκινήσουν τα γενέθλια μας είναι μια πιο ευαίσθητη περίοδος που πρέπει να προφυλάσσουμε τον οργανισμό μας κι εσείς οφείλετε να είστε πιο προσεκτικοί-ες σ’ αυτά τα θέματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποια ένδειξη προβλήματος να μην την αμελήσετε και μην κάνετε μόνοι σας τους γιατρούς και βέβαια να επαναπροσδιορίσετε τη στάση σας απέναντι στο σώμα σας, να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να αποκτήσετε καλύτερη φόρμα και να κόψετε κακές συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ, πρόχειρο φαγητό). Αυτό το φεγγάρι θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι τρέχετε συνεχώς για να καλύψετε δουλειές και υποχρεώσεις, αλλά δεν κάνετε τίποτα που να σας ευχαριστεί και να σας τονώνει, εξασθενώντας τον οργανισμό και τις αντοχές σας. Έτσι οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνετε στο πρόγραμμα σας είναι περισσότερο από επιβεβλημένες, για να αποκτήσετε και πάλι ισορροπία σωματική και ψυχική. Αυτό το φεγγάρι σας δίνει τη δυνατότητα να θέσετε όρια και στόχους για μια υγιεινή διατροφή, περισσότερη άσκηση και τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν. Επίσης, θα έχετε μεγαλύτερη επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία και ίσως κάνετε κάποιες αλλαγές στη δουλειά σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες σας. Ακόμη, μπορεί να προκύψει μια ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση ή μια προαγωγή, ειδικά αν έχετε γενέθλια στο τέλος του ζωδίου. Η Πανσέληνος μπορεί να έχει και ερωτικό ενδιαφέρον, φέρνοντας περισσότερες ευκαιρίες για να φλερτάρετε και να ερωτευθείτε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εκμεταλλευτείτε αυτό το φεγγάρι για να βρείτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας, να σταματήσετε να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας, να αγαπήσετε τα ελαττώματα σας και να εστιάσετε στις ανάγκες σας. Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει τον τομέα του έρωτα, των φλερτ, της δημιουργίας και των παιδιών και θα φέρει στο φως ό,τι κάνει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά, ό,τι πυροδοτεί το πάθος σας. Αν είστε δεσμευμένοι θα δείξετε την ευαίσθητη και ρομαντική πλευρά σας και θα θέλετε να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα σας κάνουν να νιώθετε ότι είστε ένα με το ταίρι σας. Θα επιθυμείτε μια βαθιά ένωση και ίσως πάρετε την απόφαση να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας, να κάνετε σχέδια για το κοινό σας μέλλον, να αποκτήσετε έναν απόγονο αν το επιθυμείτε. Για κάποιους μπορεί το φεγγάρι να φέρει την κορύφωση σε μια ερωτική ιστορία ή να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Όμως, η Πανσέληνος δεν επηρεάζει μόνο την ερωτική σας ζωή, αλλά σας παρέχει βοήθεια να εκφραστείτε δημιουργικά και να κάνετε πιο έντονη την επαγγελματική σας παρουσία. Θα νιώθετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, αλλά το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην χτίσετε τα κάστρα σας στην άμμο και να μην βάζετε απατηλούς στόχους. Είναι και μια καλή ευκαιρία να βρείτε χρόνο για να ασχοληθείτε με ό,τι σας χαροποιεί και σας διασκεδάζει, να περιποιηθείτε τον εαυτό σας ή να απολαύσετε εξόδους με φίλους και γνωστούς, αλλά μην κάνετε υπερβολές με το φαγητό και το αλκοόλ.

ΙΧΘΥΕΣ

Αλλαγές και αναθεωρήσεις φέρνει η Πανσέληνος στους Διδύμους, που επηρεάζει τον άξονα καριέρας – οικογένειας και ίσως έχετε εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι ως οίκημα, την ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, τους συγκατοίκους σας, τον γάμο και το στάτους σας. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, να μετακομίσετε ή να κάνετε αλλαγές στο σπίτι. Ή μπορεί να βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια οικογενειακά προβλήματα που είχατε θάψει το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να είστε ρεαλιστές και ψύχραιμοι, να θέσετε όρια και να πάρετε τις αποφάσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ασφαλείς και ευτυχισμένοι. Αν χρειάζεται να κόψετε δεσμούς για να βρείτε τη χαρά στη ζωή σας, κάντε το, για καλό σας θα είναι. Επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους μετά τις 13/3. Η Σελήνη από το ζώδιο των Διδύμων μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητους, αλλά μπορεί να σας βγάλει και θυμό απέναντι σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες σας. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα και απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σας. Ο Ήλιος λάμπει στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας, τον 10ο οίκο, οπότε είναι μια εξαιρετική στιγμή να αυξήσετε τη φήμη σας και να αναδείξετε τα ταλέντα σας και τον επαγγελματισμό σας. Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε είναι σπασμωδικές και άτσαλες κινήσεις. Κάντε την έρευνά σας ειδικά σε σημαντικές κινήσεις που προτίθεστε να κάνετε και μετά μπείτε σε δράση. Φυσικά θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και με θέματα υγείας δικά σας ή δικών σας ανθρώπων από το οικογενειακό σας περιβάλλον.