Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Απριλίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Απριλίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Απριλίου 2023

Τον προηγούμενο μήνα είχαμε πολύ σημαντικές πλανητικές αλλαγές καθώς ο Κρόνος προχώρησε στους Ιχθύς, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο και ο Άρης στον Καρκίνο. Τον Απρίλιο απλά θα μάθουμε να ζούμε με αυτές τις αλλαγές. Αλλαγές σε ζωδιακές θέσεις θα έχουμε και τον Απρίλιο καθώς ο Ερμής προχωρά στον Ταύρο στις 03/04/2023, στο ζώδιο που θα γυρίσει και σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στις 21/04/2023. Αν έχετε να κάνετε σημαντικές συζητήσεις, να δεσμευτείτε σε νέες σχέσεις, συνεργασίες, να υπογράψετε σημαντικά έγγραφα, να κάνετε εκκινήσεις, προτιμήστε το διάστημα πριν την ανάδρομη πορεία του που θα διαρκέσει μέχρι τις 15/05/2023. Το διάστημα που θα είναι ανάδρομος χρειάζεται προσοχή στις «ψευδείς ειδήσεις», στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις. Είναι ακόμη ένα διάστημα που θα μας απασχολήσουν τα θέματα της οικονομίας παγκοσμίως. Η πιο ευεργετική όψη του Απριλίου πραγματοποιείται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς στις 12/04/2023 Ήλιος και Δίας συναντιούνται σε σύνοδο στο ζώδιο του Κριού δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας. Το πιο σημαντικό όμως φαινόμενο του μήνα είναι η πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς που πραγματοποιείται στις 20/04/2023 στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυνατή έκλειψη καθώς είναι στην τελευταία μοίρα του Κριού, μια αναιρετική μοίρα την 29η, που σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα βγάζοντας στην επιφάνεια τις ανταγωνιστικές και πολεμοχαρείς διαθέσεις του ζωδίου του Κριού. Από την άλλη δεν παύει να είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη σε αυτό το ζώδιο, που σημαίνει ότι μας δίνει ένα έναυσμα να σκεφτούμε σε ποιον τομέα θέλουμε να κάνουμε μια ισχυρή εκκίνηση, φυσικά μόλις ολοκληρωθεί και η ανάδρομη πορεία του Ερμή στις 15/05/2023.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Απριλίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας σάς παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

3 Απριλίου: Ο Ερμής προχωρά στο ζώδιο του Ταύρου κάνοντας μας πιο πρακτικούς στην επεξεργασία των πληροφοριών που λαμβάνουμε, πιο αργούς στη λήψη αποφάσεων και ίσως πιο ισχυρογνώμονες στις απόψεις μας.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από τον Ταύρο σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, μια όψη που δημιουργεί εμμονές, φοβίες, μας κάνει πιο καχύποπτους με τους άλλους και αρνητικούς. Δεν είναι κατάλληλη μέρα υπό το κράτος αρνητικών σκέψεων να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και δεσμεύσεις. Επηρεάζει αρνητικά Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί στην αρχή των ζωδίων τους, ή όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

5 Απριλίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ερμή από τον Ταύρο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια βοηθητική όψη για να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στους στόχους και στις υποχρεώσεις μας. Είναι μια όψη που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για πρακτικά ζητήματα ή για να κάνουμε πολύ σοβαρές επαγγελματικές συζητήσεις. Ακόμη είναι μια μέρα που βοηθά να οργανώσουμε την καθημερινότητα μας και να κάνουμε επωφελείς δοσοληψίες. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, και του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες, με γενέθλια στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 3 μοίρες.

6 Απριλίου: Ο Ήλιος σχηματίζει σύνοδο με τον Χείρωνα κάνοντας τις έννοιες του τραύματος και της θεραπείας κεντρικό θέμα της μέρας, που ούτως ή άλλως είναι αρκετά φορτισμένη και από την Πανσέληνο που πραγματοποιείται σήμερα. Μην ξεχνάτε ότι ο Χείρωνας ο «πληγωμένος θεραπευτής» συμβολίζει τα βαθύτερα τραύματα της ψυχής μας, αλλά και την ικανότητα να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Με την ενεργοποίηση του Χείρωνα από τον Ήλιο με κάποιο τρόπο ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις πληγές είτε του σώματος είτε της ψυχής. Κάποιες φορές έρχονται στην επιφάνεια μνήμες από το παρελθόν που μπορεί να βιώσαμε απόσταση, απόρριψη, θυματοποίηση, κλπ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της αυτοπεποίθησης μας, σε στενοχώρια ή αυτολύπηση. Από την άλλη όμως, καθώς μιλάμε για δυναμική όψη συνόδου και μάλιστα στο ζώδιο του Κριού, μπορούμε να αντιδράσουμε όχι με παθητικό τρόπο αλλά ενεργητικό ώστε να βρούμε τρόπους θεραπείας. Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο, ή όσοι έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 13 ως τις 17 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η Πανσέληνος του Απριλίου στον άξονα Ζυγού-Κριού με έμφαση στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Η Πανσέληνος σχηματίζει αντίθεση με τον Δία και τον Χείρωνα στον Κριό, ενώ παράλληλα σχηματίζει και χιαστί με τον Ουρανό. Οι όψεις αυτές δείχνουν ότι μπορεί να προκύψουν ασυμφωνίες σε μια σχέση αλλά και πολλά απρόοπτα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας σε θέματα έρωτα ή επαγγελματικών σχέσεων, καθώς θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των σχέσεων μας. Επηρεάζει κυρίως τα παρορμητικά ζώδια: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 16 μοίρες.

7 Απριλίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, μια όψη που δημιουργεί δυνατότητες για νέα ρομάντζα και ρομαντικούς έρωτες, αλλά και μεγαλύτερο δέσιμο σε ήδη υπάρχουσες σχέσεις. Βέβαια δεν είναι μια πολύ πρακτική όψη, οπότε μην βάλετε πολύ δύσκολα στη μέρα σας σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι μια όψη καλλιτεχνίας, δημιουργικότητας. Βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα χόμπι σας, να χαλαρώσετε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική ή να δείτε μια ταινία ή μια σειρά που θα σας κάνει να ταξιδέψετε!

8 Απριλίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ερμή από τον Ταύρο με τον Άρη στον Καρκίνο, μια όψη της οποίας αν κάνουμε καλή χρήση μας χαρίζει ευστροφία, ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, δυναμική ματιά στα πράγματα, αυθορμητισμό. Στην αρνητική της εκδήλωση μπορεί να μας κάνει παρορμητικούς στην κρίση και τη δράση μας, βιαστικούς όταν μιλάμε, οδηγούμε, χειριζόμαστε επικίνδυνα μηχανήματα, ενώ μπορεί ακόμη να γίνουμε και επιθετικοί σε συζητήσεις όταν δεν συμφωνούμε με τους άλλους. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, και του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες, με γενέθλια στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 6 μοίρες.

10 Απριλίου: Ο αστεροειδής Ήρα συναντά σε σύνοδο τον Ουρανό στον Ταύρο, μια μέρα που μπορεί να φέρει ξαφνικές αλλαγές και αναταράξεις στις σημαντικές μας σχέσεις. Προσεκτικοί πρέπει να είναι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου.

11 Απριλίου: Η Αφροδίτη προχωρά στο ζώδιο των Διδύμων, ένα ιδιαίτερα κοινωνικό, ανάλαφρο, επικοινωνιακό ζώδιο που ευνοεί τις επαφές με φίλους, τις δημόσιες σχέσεις, τις αλλαγές παραστάσεων και τους πειραματισμούς στην καθημερινότητα μας, αλλά και τα φλερτ, τις γνωριμίες, τις εκδρομές και τα ταξίδια.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μια πολύ δυνατή και θετική όψη τόσο για την ερωτική μας ζωή όσο και για τα οικονομικά. Ευνοεί τις καρμικές γνωριμίες, τους μεγάλους έρωτες, μολονότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πώς εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, γιατί μπορεί η άλλη πλευρά να τα εκλάβει ως απόπειρα χειρισμού. Ευνοεί και τις σημαντικές οικονομικές συμφωνίες. Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι με γενέθλια στις πρώτες ημέρες των ζωδίων τους ευνοούνται περισσότερο.

12 Απριλίου: Πραγματοποιείται η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για μια εξαιρετική όψη, καθώς θεωρείται η ναυαρχίδα των ευεργετικών όψεων της παραδοσιακής αστρολογίας. Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, η χαρά, οι ευχάριστες ειδήσεις, η επιτυχία, τα οικονομικά οφέλη είναι μόνο μερικά από τα τυχερά αυτής της όψης. Εξαιρετική για επαφές, έρωτες, ταξίδια, εκδρομές, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, θετικά αποτελέσματα σε σπουδές, επιτυχίες στην καριέρα. Ευνοούνται κυρίως τα ζώδια της φωτιάς με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου τους ή όσοι έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 21 μοίρες.

14 Απριλίου: Η Αφροδίτη από τους Διδύμους σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο. Αυτή είναι μια απαιτητική όψη και χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις μας, γιατί εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν εντάσεις και βαριά συναισθήματα. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο ας είστε πιο προσεκτικοί στη διαχείριση των σχέσεων σας προσωπικών κι επαγγελματικών. Από την άλλη είναι μια όψη που μπορεί να μας υπενθυμίζει τους περιορισμούς της ζωής αναφορικά με τα οικονομικά μας και να αισθανόμαστε θλίψη αν δεν καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες μας. Η επιρροή της θα είναι παροδική.

20 Απριλίου: Σχηματίζεται η πρώτη Ηλιακή έκλειψη του 2023 στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά εκλείψεων που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού τα επόμενα χρόνια και θα επηρεάσουν Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους φέρνοντας τα πάνω κάτω στη ζωή τους με μια σειρά σημαντικών αλλαγών.

Λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό της έκλειψης ο Ήλιος προχωρά στον Ταύρο και ξεκινούν τα γενέθλια του δεύτερου ζωδίου του ζωδιακού. Ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης που κυβερνάται από την Αφροδίτη τον πλανήτη της αγάπης, των σχέσεων, του χρήματος και της αφθονίας. Οι επόμενες 4 εβδομάδες είναι ιδανικές για να φροντίσουμε τους εαυτούς μας, να απολαύσουμε με όλες μας τις αισθήσεις την καθημερινότητα μας, να απλοποιήσουμε τα πράγματα στις σχέσεις μας.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος έρχεται σε όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα παραπέμποντας σε παιχνίδια εξουσίας, σε πράξεις καταστροφικές, σε ρήξεις, σε παιχνίδια ελέγχου στις σχέσεις μας. Επηρεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια: Ταύρο, Λέων, Σκορπιό και Υδροχόο με γενέθλια τις πρώτες ημέρες των ζωδίων τους ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

21 Απριλίου: Ο Ερμής από τον Ταύρο γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία που θα διαρκέσει μέχρι τις 15/05 δημιουργώντας καθυστερήσεις, προβληματισμό σε θέματα οικονομίας, δυσκολίες στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις, αλλά και τάση για παρεξηγήσεις. Επηρεάζονται περισσότερο τα σταθερά ζώδια, ήτοι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι.

24 Απριλίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ερμή από τον Ταύρο με τον Άρη στον Καρκίνο, για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα αλλά αυτή τη φορά ο Ερμής βρίσκεται σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στη λήψη αποφάσεων και την παρόρμηση. Στην αρνητική της εκδήλωση μπορεί να μας κάνει παρορμητικούς στην κρίση και στη δράση μας, βιαστικούς όταν μιλάμε, οδηγούμε, χειριζόμαστε επικίνδυνα μηχανήματα, ενώ μπορεί ακόμη να γίνουμε και επιθετικοί σε συζητήσεις όταν δεν συμφωνούμε με τους άλλους. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, και του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 15 μοίρες.

25 Απριλίου: Πραγματοποιείται το εξάγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο, μια όψη βοηθητική για να αναλάβουμε ευθύνες, να δείξουμε πρακτικότητα, να οργανώσουμε καλύτερα την καθημερινότητα μας, να πειθαρχήσουμε χωρίς να νιώθουμε ότι περιοριζόμαστε, να κάνουμε διαπραγματεύσεις ή να υπογράψουμε μια συμφωνία. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες με γενέθλια στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 4 μοίρες.

29 Απριλίου: Ο Άρης από τον Καρκίνο σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο φέρνοντας εκπλήξεις, συναρπαστικές εμπειρίες στις σχέσεις μας, νέες γνωριμίες, τάση για ανάληψη ρίσκου, πρωτότυπες ιδέες. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στη 18η μοίρα.