Ερμής στον Ταύρο 2023: Πρακτικότητα, ρεαλισμός αλλά και ισχυρογνωμοσύνη

Ερμής στον Ταύρο 2023: Πρακτικότητα, ρεαλισμός αλλά και ισχυρογνωμοσύνη

Ερμής στον Ταύρο 2023: Πρακτικότητα, ρεαλισμός αλλά και ισχυρογνωμοσύνη

Θετικά χαρακτηριστικά του Ερμή στον Ταύρο: σιγουριά, αυτοπεποίθηση, ρεαλισμός, οξύνοια, πρακτικότητα, οργάνωση.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Ερμή στον Ταύρο: αυστηρότητα, ισχυρογνωμοσύνη, αργοί ρυθμοί.

Ο Ερμής στον Ταύρο θυμίζει το παραμύθι του Αισώπου με τη χελώνα και τον λαγό. Η υπομονή και η επιμονή κερδίζει σίγουρα τον αγώνα! Σίγουρα δεν είναι ο Ερμής που θα πάρει μια απόφαση στο δευτερόλεπτο. Θα σκεφτεί και θα ξανασκεφτεί κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση, κάθε συνέπεια, μέχρι να δώσει την τελική του απάντηση. Θα κοιτάξει πρακτικά πόσο τον βολεύει η απάντηση που θα δώσει. Βασίζεται στη λογική και έχει αυτοπεποίθηση στον λόγο του, ώστε να πείσει και τον πιο δύσκολο αποδέκτη. Θα υποστηρίξει με θέρμη τις ιδέες, τις πεποιθήσεις του και δύσκολα θα αλλάξει γνώμη. Σε ένα ζώδιο της γης ο Ερμής είναι πιο συνδεδεμένος με όλες τις αισθήσεις, γι’ αυτό και παρατηρεί με όλες τις αισθήσεις τον κόσμο γύρω του. Εκεί που ο Ερμής στους Διδύμους θα βάλει μπροστά μόνο το μυαλό και θα επεξεργαστεί την πληροφορία νοητικά, ο Ερμής στον Ταύρο θα αντιληφθεί με την αφή, με την όσφρηση. Με τον Ερμή στον Ταύρο δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Παίρνεις αυτό που βλέπεις. Γι’ αυτό και ο Ερμής στον Ταύρο εμπνέει εμπιστοσύνη στους γύρω τους. Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί του ξέρεις ότι αυτό είναι. Είναι τόσο προσγειωμένος που ξέρεις ότι θα ακούσεις κάτι ρεαλιστικό.

Η ιδιαιτερότητα της πορείας του Ερμή στον Ταύρο για το 2023

Ο Ερμής προχωρά στο ζώδιο του Ταύρου τη Δευτέρα 03/04/2023 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 10/06/2023. Αιτία για την παρατεταμένη διαμονή του σε αυτό το ζώδιο είναι η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του. Ο Ερμής συνήθως παραμένει για 3 περίπου εβδομάδες σε κάθε ζώδιο. Όταν όμως γυρίζει ανάδρομος τότε η παραμονή του εκτείνεται σε 10 εβδομάδες. Η περίοδος της ανάδρομης πορείας του στον Ταύρο θα είναι από τις 21/04/2023 μέχρι τις 15/05/2023. Έτσι πολλά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν τον Απρίλιο μπορεί να μην ολοκληρωθούν και να ξαναέρθουν στο προσκήνιο στο τέλος Μαΐου.

Οι όψεις του Ερμή

Ο Ερμής θα διανύσει το ζώδιο του Ταύρου από τις 03/04/2023 μέχρι τις 10/06/2023. Σε αυτό τα διάστημα μας καλεί να πάρουμε τον χρόνο μας και να σκεφτούμε τις λεπτομέρειες όλων των πραγμάτων που έχουμε να διαχειριστούμε. Το ταξίδι αυτό δεν είναι εύκολο όμως, καθώς παραμονεύει στη γωνία τόσο ο Πλούτωνας όσο και ο  Ουρανός. Στις 03/04/2023 θα συναντηθούν με τον νεοφερμένο Πλούτωνα στον Υδροχόο σε τετράγωνο. Η όψη τετραγώνου δείχνει τάση για προβλήματα τόσο σε θέματα επικοινωνίας, επαφών, αλλά και μετακινήσεων. Το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα μπορεί να είναι βοηθητικό αν θέλουμε να συγκεντρωθούμε και να ψάξουμε σε βάθος κάνοντας έρευνα στα ζητήματα που μας απασχολούν, όμως δημιουργεί τάση απαισιοδοξίας, εμμονών και μας κάνει πιο μελαγχολικούς. Στις 04/06/2023 θα συναντήσει σε όψη συνόδου τον Ουρανό. Ο Ερμής δεν τα πάει άσχημα με τον Ουρανό, μάλιστα ο συνδυασμός θεωρείται η όψη του πρωτοπόρου του πνεύματος και του εφευρέτη. Ο Ουρανός φέρνει τα απρόοπτα, τα ξαφνικά και ακόμη φέρνει και αποκαλύψεις. Θα σχηματίσει ακόμη, τρεις φορές εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς στις 05/04/2023, στις 12/05/2023 και στις 19/05/2023. Τη δεύτερη φορά θα είναι σε ανάδρομη πορεία. Η όψη με τον Κρόνο είναι εξαιρετική για να κάνουμε σημαντικές συζητήσεις, να αποφασίζουμε με βάση τη λογική, να μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε και να εστιαζόμαστε στους στόχους μας.  Στις 08/04 και στις 24/04/2023 θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Άρη κάνοντας μας πιο παρορμητικούς στη δράση μας. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το εξάγωνο στις 24/04/2023 καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και η βιασύνη μπορεί να έχει κακά αποτελέσματα. Ανάδρομος θα σχηματίσει σύνοδο με τον Ήλιο στις 02/05/2023 μια όψη που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην επικοινωνία, στα μέσα επικοινωνίας αλλά και στις διαδρομές μας. Ευτυχώς το εξάγωνο που θα σχηματίσει με την Αφροδίτη στις 13/05/2023 κάπως θα εξισορροπήσει την κατάσταση. Στις 09/06/2023 σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα δίνοντας έμπνευση και ευκολία στην έκφραση των συναισθημάτων μας.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει τον καθένα μας ξεχωριστά

ΚΡΙΟΣ

Ο Ερμής παίρνει την άγουσα από το ζώδιο σας τη Δευτέρα 03/04. Ο Ερμής θα παραμείνει στο γήινο και πρακτικό ζώδιο του Ταύρου μέχρι τις 10/06. Η πορεία του σε αυτό το ζώδιο  θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ένταση της συγκέντρωσης και της προσοχής σας σε πρακτικά θέματα της δουλειάς, αλλά και των οικονομικών σας. Η διέλευση του από τον 2ο Ηλιακό σας οίκο στρέφει στην πραγματικότητα την προσοχή σας, σε ό,τι θεωρείτε εσείς σημαντικό στη ζωή σας και του δίνετε αξία. Είτε είναι υλικό είτε πνευματικό. Στη διάρκεια της παραμονής του στον Ταύρο, μπορεί να κάνετε περισσότερες οικονομικές διαπραγματεύσεις, να συζητήσετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές, να πάρετε ίσως και μια αύξηση ή κάποια δώρα, να υπογράψετε μια οικονομική συμφωνία ή να βρείτε ένα νέο πόρο εσόδων, πιθανώς κι από την εκμετάλλευση της κινητής ή ακίνητης περιουσίας σας. Βέβαια, με τις όψεις που σχηματίζει αλλά και την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του, είναι πιθανόν να έχετε και κάποια απώλεια ή να περιοριστεί ένα έσοδο σας. Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή από 21/04 μέχρι 15/05 δεν είναι καλές ημέρες για συμφωνίες και διαπραγματεύσεις και να τις αποφύγετε. Με αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες και τη δουλειά σας μπορείτε μέχρι τις 20/4 και μετά τις 15/05  να επιτύχετε μεγαλύτερη πρόοδο σε οικονομικές συζητήσεις. Προσέξτε όμως την τάση σας για έξοδα και δώρα, ειδικά φέτος που συμπίπτει η πορεία του και με το Πάσχα.

ΤΑΥΡΟΣ

Τη Δευτέρα 03/4 ο Ερμής περνά στο ζώδιο σας, τονώνοντας ακόμη περισσότερο τις επικοινωνιακές σας ικανότητες. Ταυτόχρονα σε όλη την πορεία του στο ζώδιο σας θα δέχεστε και ευεργετικές επιρροές από τον Δία που θα περάσει στο ζώδιο σας στις 16/05 όταν λήξει και η ανάδρομη φαινομενικά πορεία του που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση σας και θα ξαναβρείτε τη φωνή σας όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και στην ερωτική σας ζωή. Θα γίνετε πιο ορατοί και στο επαγγελματικό σας περιβάλλον κι αν θέλετε να ξεκινήσετε κάποιες συζητήσεις, διαπραγματεύσεις ή να προχωρήσετε σε συμφωνίες θα ευνοηθείτε ιδιαίτερα. Μάλιστα θα σας πρότεινα να τις κάνετε πριν τις 20/4 ή να τις αφήσετε για μετά τις 16/05 που θα ξαναβρίσκεται στο ζώδιο σας σε ορθή πορεία. Στη διάρκεια της παραμονής του στο ζώδιο σας εκμεταλλευτείτε την επιρροή για να κάνετε σχέδια για το μέλλον, να αναπτύξετε τη στρατηγική σας για τους νέους στόχους, να επενδύσετε σε νέα πλάνα και να εργαστείτε πιο σκληρά για να τα επιτύχετε. Καλή περίοδος για να στείλετε βιογραφικά, να περάσετε από συνεντεύξεις, να κάνετε την έρευνα σας σε επίπεδο εργασίας. Βοηθητικός θα είναι και στα θέματα σπουδών. Σημαντικά μπορεί να είναι και τα κέρδη σας αυτή την περίοδο, με μόνη δύσκολη στιγμή την ημέρα του τετραγώνου που σχηματίζει με τον Πλούτωνα στις 03/04. Εκεί ίσως λάβετε κάποια δύσκολη είδηση.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν βρισκόμαστε στην περίοδο πριν ξεκινήσουν τα γενέθλια μας και οι πλανήτες βρίσκονται στο προηγούμενο από το δικό μας ζώδιο, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή για εσάς, είναι μια περίοδος μεγαλύτερης εσωστρέφειας. Από τη μια ίσως δεν θέλετε να επικοινωνήσετε όλα αυτά που σκέφτεστε και θέλετε να κρατάτε για τον εαυτό σας τις ιδέες και τις απόψεις σας κι από την άλλη μπορεί να έρχεστε περισσότερο σε επαφή με τις ασυνείδητες πλευρές σας, τις πιο κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητας και της ψυχολογίας σας. Μπορεί να προετοιμάζετε κάτι μυστικά και να είναι πιο παρασκηνιακή η δράση σας, μπορεί να σκέφτεστε και να οργανώνετε στο μυαλό σας πιο εντατικά τις επόμενες κινήσεις σας ή μπορεί να θέλετε να διατηρείτε μια μυστικότητα για τα επόμενα βήματα σας, ίσως γιατί δεν εμπιστεύεστε τους άλλους για να τα αποκαλύψετε. Φυσικά πολλές φορές μπορεί να υπάρχει και μια παρασκηνιακή δράση, που θα μάθετε τις λεπτομέρειες της όταν περάσει στο δικό σας ζώδιο ο Ερμής ήτοι στις 11/06.  Είναι όμως μια σημαντική περίοδος για να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας, να ηρεμήσετε λίγο, να ασκήσετε το μυαλό σας, να ολοκληρώσετε τις εκκρεμότητες που έχετε, να νοιαστείτε για την πνευματική σας διάσταση και αν πιστεύετε να εκμεταλλευτείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα για να νιώσετε ψυχική και πνευματική ανάταση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μετά από μια περίοδο που είχατε εστιάσει κυρίως στον τομέα της καριέρας και των επαγγελματικών σας επιδιώξεων με τον Ερμή στον Κριό, η είσοδος του στον Ταύρο θα αποδειχτεί ιδιαίτερα παραγωγική και αποτελεσματική. Καταρχάς περνά σε ένα ζώδιο ιδιαίτερα φιλικό προς το δικό σας, τον Ταύρο, που η προσέγγιση του στα πράγματα είναι πολύ πιο πρακτική και ρεαλιστική. Ο Ταύρος στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο συμβολίζει τον κοινωνικό, φιλικό και επαγγελματικό σας περίγυρο, αλλά και τους σημαντικούς στόχους σας και τα όνειρα σας για το μέλλον. Από αυτή τη θέση θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε περισσότερο την κοινωνικότητα σας, να ανοίξετε τον κύκλο σας κάνοντας γνωριμίες, να έχετε περισσότερες επαφές με τους φίλους σας που πιθανώς και λόγω των περιορισμών ή των ασφυκτικών υποχρεώσεων σας, σάς έχουν λείψει και να δείτε με περισσότερη σαφήνεια τι θα κάνετε παρακάτω σε σχέση με τους επαγγελματικούς σας στόχους. Ακόμη είναι η περίοδος για να δείτε πόσο ένας κοινός στόχος που έχετε με άλλους σας εκφράζει πραγματικά ή απλώς υιοθετήσατε απόψεις λόγω του ενθουσιασμού σας. Πιθανώς να αναθεωρήσετε τις φιλικές σας σχέσεις. Ίσως κάποια από αυτές να σας δημιουργήσει ένα πρόβλημα ή να σας απογοητεύσει στις 03/04 με το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα. Αν συμβεί ένα τέτοιο σενάριο συζητήστε με την άλλη πλευρά αλλά καλύτερα στο τέλος Μαΐου.

ΛΕΩΝ

Ο Ερμής παίρνει θέση στον Ταύρο και ο τομέας που θα φιλοξενήσει τη παρατεταμένη και σημαντική πορεία του, είναι αυτός της καριέρας και των επαγγελματικών σας επιδιώξεων. Η καινούρια του θέση που είναι πολύ πιο δυναμική, θα δώσει ένα πιο γρήγορο ρυθμό σε εξελίξεις που θα θέλατε να προκύψουν κυρίως στον τομέα της καριέρας. Καλώς ή κακώς θα είστε πιο ορατοί στο επαγγελματικό σας περιβάλλον, ενδεχομένως και πιο περιζήτητοι ανάλογα και με τις επιδόσεις σας και μπορεί να έχετε περισσότερες προτάσεις να συζητήσετε. Μια νέα δουλειά, μια μεταγραφή, ένα νέο επαγγελματικό πόνημα ή μια δική σας επιχείρηση, είναι μερικά από τα σενάρια του Ερμή στον Ταύρο. Αν δεν εργάζεστε αυτή η επιρροή μπορεί να αφορά στις σπουδές ή σε ό,τι ακολουθείτε σαν μέσο αυτοέκφρασης στη ζωή σας. Η διέλευση αυτή θα στρέψει σαφώς το βλέμμα σας στο μέλλον των επαγγελματικών, αλλά επειδή η θέση του είναι σε τετράγωνο με το δικό σας ζώδιο προσέξτε τη βιασύνη και τους ενθουσιασμούς. Είναι η κατάλληλη εποχή για να προχωρήσετε σε συζητήσεις με ανωτέρους, προϊσταμένους και όσους έχουν λόγο για τη δουλειά σας, αλλά μην το κάνετε στις 03/4 με το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Πλούτωνα και σίγουρα όχι στο διάστημα από τις 21/04 ως τις 15/05 που θα είναι ανάδρομος σε αυτό το ζώδιο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ερμής παίρνει θέση στις 03/04 στο φιλικό σας ζώδιο του Ταύρου κι αυτή η ενέργεια αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα φιλική προς το δικό σας ζώδιο, αφού θα βρίσκεται μέχρι τις 10/06 στο γήινο στοιχείο. Καταρχάς με την επιρροή του αυτή θα είστε πιο συγκεντρωμένοι στους στόχους σας. Θα έχετε περισσότερη περιέργεια για τα πράγματα και μεγαλύτερο ενθουσιασμό με το καινούριο κι αυτό που σας υπόσχεται μια νέα περιπέτεια. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για σπουδές και εκπαιδευτικούς λόγους γενικότερα, διότι θα είστε πιο πρόθυμοι να μάθετε και να αγκαλιάσετε τις νέες εμπειρίες και προκλήσεις. Για κάποιους μπορεί να φέρει την επιθυμία για ένα μεταπτυχιακό, σε άλλους για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, την απόκτηση ενός πτυχίου, ένα καινούριο επαγγελματικό ξεκίνημα, μια καινούρια σχέση. Θέματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία, τους νόμους, τους ξένους και το εξωτερικό, αλλά και τα ταξίδια, θα σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Βέβαια στις 03/04 ο Ερμής περιορίζεται από το τετράγωνο με τον Πλούτωνα κι έτσι μπορεί να αντιμετωπίσετε αντιξοότητες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί κι από τις 21/04 μέχρι τις 15/05 που θα είναι ανάδρομος σε αυτό το ζώδιο. Μην απογοητεύεστε όμως, διότι συντόμως θα έχετε εξελίξεις.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ερμής περνώντας στον Ταύρο στις 03/04 θα ενισχύσει ιδιαίτερα τη συναισθηματική σας πλευρά και θα κάνει πιο στενούς τους δεσμούς σας με την οικογένεια, τον σύντροφο και τους φίλους σας. Μέχρι τις 10/06 είναι μια εξαιρετική στιγμή για να σκύψετε μέσα σας και να ανακαλύψετε τις δικές σας εσωτερικές αλήθειες, να συμφιλιωθείτε με κάποιες πλευρές του εαυτού σας, που ίσως κι εσείς οι ίδιοι δυσκολεύεστε να δεχθείτε. Είναι ένας Ερμής που ευνοεί τις βαθιές συζητήσεις και τις βαθιές ανακαλύψεις. Ακόμη ο Ερμής από τον Ταύρο σας καλεί να εστιάσετε στα οικονομικά σας, κυρίως αυτά που διαχειρίζεστε μαζί με άλλους, όπως τα κοινά οικονομικά με την οικογένεια ή τον σύντροφο ή έναν συνέταιρο. Είναι μια ιδανική περίοδος να τακτοποιήσετε χρέη και οφειλές, να επωφεληθείτε από χρηματοδοτήσεις, δάνεια, επενδύσεις ή να κάνετε μια καλή οικονομική συμφωνία. Βέβαια εν όψει του τετραγώνου με τον Πλούτωνα στις 03/04 μπορεί να πιεστείτε από κάποιο οικονομικό παράγοντα. Στην περίοδο επίσης που θα είναι ανάδρομος σε αυτό το ζώδιο θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί στη διαχείριση των οικονομικών σας από τις 21/04 μέχρι τις 15/05.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μέσα στον τομέα των σχέσεων, των σημαντικών άλλων στη ζωή σας, του γάμου και των συνεργασιών, θα κάνει ο πλανήτης της επικοινωνίας από τις 03/4 μέχρι τις 10/06 το ταξίδι του στον Ταύρο αρχικά ορθός κι από τις 21/04 μέχρι τις 15/05 ανάδρομος. Ορθός και πάλι θα είναι από 16/05 μέχρι τις 10/06. Καταλαβαίνετε πόσο πολύ θα πυκνώσουν οι επαφές σας είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι μια περίοδος για να κάνετε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, να διαλευκάνετε κάποια ζητήματα που μπορεί να προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα, ακόμη και με τον σύντροφο σας, αλλά και να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό σε όποιο θέμα σας απασχολεί. Συνήθως εσείς οι Σκορπιοί παίρνετε μόνοι σας τις αποφάσεις σας. Σε αυτή τη περίοδο όμως η συμβολή των άλλων μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια. Ίσως γιατί μπορεί να δουν πιο αντικειμενικά κάποια πράγματα και να σας συμβουλεύσουν πιο σωστά σε μια κατάσταση. Αυτή η περίοδος θα μπορούσε να είναι «σπουδή» στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, διότι πάντα με τον Ερμή σε όποιον τομέα διελαύνει στο ωροσκόπιο μας έχουμε κάτι νέο να μάθουμε. Εσείς λοιπόν έχετε να μάθετε πολλά για το μέλλον μιας σχέσης, μιας συνεργασίας, αλλά και για τον τρόπο που σχετίζεστε και επικοινωνείτε με τους άλλους. Γενικά η θέση του είναι θετική για μια διαπραγμάτευση ή για μια υπογραφή συμβολαίου, αλλά θα πρέπει να το αποφύγετε στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του από τις 21/04 μέχρι τις 15/05.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στις 03/4 ο Ερμής περνά στον Ταύρο για ένα παρατεταμένο ταξίδι που θα διαρκέσει μέχρι τις 10/06  εξαιτίας και της ανάδρομης πορείας του και δίνει έμφαση σε δυο τομείς: στα θέματα της δουλειάς, των επαγγελματικών σας σχέσεων και στα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Αυτή η περίοδος είναι θετική για οποιαδήποτε νοητική εργασία καθώς το μυαλό σας θα μπορεί πιο άνετα να συγκεντρώνεται στις λεπτομέρειες και να παράγει άριστα αποτελέσματα. Αν ψάχνατε να βρείτε πώς θα οργανώσετε ένα επαγγελματικό σας σχέδιο, αν είχατε ανάγκη από λίγη έμπνευση για να δημιουργήσετε κάτι καινούριο στη δουλειά, αν θέλατε να ενεργοποιήσετε και τους συνεργάτες σας ή να ψάξετε για νέους συνεργάτες, ο Ερμής από τον Ταύρο θα σας βοηθήσει αρκετά. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να συζητήσετε με τους συνεργάτες σας όποια προβλήματα μπορεί να έχουν προκύψει, αλλά και να πάρετε τα σωστά μέτρα για να επιλυθούν. Το μόνο που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή είναι η τάση να είστε ιδιαίτερα αυστηροί ή επικριτικοί με τους άλλους. Σε θέματα υγείας η επιρροή του φέρνει περισσότερο στρες και άγχος, νευρικότητα, αλλά πολλές φορές δυναμώνει και τις φοβίες για τα θέματα της υγείας, τις οποίες όμως δεν πρέπει να τις παίρνετε σοβαρά. Άλλο προσέχω την υγεία μου και κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τη διατηρώ σε καλά επίπεδα και άλλο φοβάμαι ότι έχω ή θα πάθω κάτι. Φυσικά είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε έναν έλεγχο ή και κάποια βήματα για να τη βελτιώσετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η προηγούμενη περίοδος που ο Ερμής βρισκόταν στον Κριό ήταν αρκετά κουραστική για σας σε πνευματικό επίπεδο και γεμάτη ίσως με υπερβολές. Όμως την Δευτέρα 03/04 ο Ερμής περνά στον φιλικό σας Ταύρο και θα διευκολυνθείτε ιδιαιτέρως μέχρι τις 10/06. Καταρχάς θα έχετε περισσότερη πίστη στον εαυτό σας και θα είστε πιο αισιόδοξοι κατά συνέπεια. Θα δίνετε στους άλλους να καταλάβουν ακριβώς αυτό που έχετε στο μυαλό σας, κάνοντας το με αυτοπεποίθηση και εξηγώντας σωστά όλες τις παραμέτρους για να μην υπάρχουν «σκιές». Δευτερευόντως θα νιώθετε ότι τα πράγματα ρέουν πιο εύκολα στην καθημερινότητα σας, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλετε εσείς τεράστια προσπάθεια. Θα είστε πιο κεφάτοι, ο λόγος σας θα γίνεται πιο εύκολα αποδεκτός από τους άλλους και θα εκπέμπετε ζωντάνια και αισιοδοξία. Αυτό φυσικά θα έχει ένα πολύ θετικό αντίκτυπο και στην ερωτική σας ζωή, σε νέες γνωριμίες, στα θέματα που αφορούν τα παιδιά, τα δημιουργικά και επιχειρηματικά σας σχέδια. Μέχρι και σε οικονομικό επίπεδο θα επωφεληθείτε. Από την άλλη, μπορεί να έχετε κάποιες ιδέες ιδιαίτερα δημιουργικές, τις οποίες μπορείτε να δουλέψετε και να τις υλοποιήσετε στο διάστημα αυτό. Από τις 21/04 μέχρι και τις 15/05 παρόλα αυτά μπορεί να υπάρχουν είτε κάποιες δυσκολίες στις συζητήσεις είτε καθυστερήσεις καθώς ο Ερμής θα μπει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία. Γι’ αυτό μην επιλέξετε αυτές τις ημερομηνίες για υπογραφές ή συμφωνίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν και η προηγούμενη θέση του Ερμή στον Κριό σας πήγαινε πολύ περισσότερο σε επίπεδο εξωστρέφειας, κινητικότητας σε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, ευκολίας στην επικοινωνία, κάθε θέση του Ερμή μπορεί να αποφέρει αρκεί να αντιληφθούμε τι μας ζητά ο πλανήτης από τη συγκεκριμένη του θέση. Εδώ τώρα, από τη Δευτέρα 03/4 μέχρι τις 10/06,  ο Ερμής στον Ταύρο έχει περισσότερη εσωστρέφεια για το δικό σας ζώδιο. Αυτό δεν είναι κάτι αρνητικό όμως. Απλά χρειάζεστε χρόνο, κυρίως με τον εαυτό σας, για να σκεφτείτε και να πάρετε ίσως κάποιες αποφάσεις σχετικά με το τι θα υλοποιήσετε από τις ιδέες ή τις προτάσεις που είχατε το προηγούμενο διάστημα. Ακόμη σας προτρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με την οικογένεια, να εκφράσετε τα συναισθήματα σας στους οικείους σας, να κάνετε τα σχέδια σας σε θέματα που αφορούν στο σπίτι. Άλλωστε η διέλευση του συμπίπτει και με το Πάσχα κι έτσι τα πλάνα μπορεί να αφορούν στις οικογενειακές προετοιμασίες για να περάσετε τη γιορτή με τους δικούς σας. Ζητήματα που σχετίζονται με τον χώρο του σπιτιού ως ακίνητο ή την ακίνητη περιουσία σας μπορεί να σας απασχολήσουν περισσότερο. Το μυαλό σας θα έχει την τάση να γυρίζει πίσω σε παρελθοντικές καταστάσεις και ίσως να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε εύκολα στο εδώ και τώρα. Η πιο απαιτητική περίοδος θα είναι από τις 21/04 μέχρι τις 15/05 που θα είναι ανάδρομος στον Ταύρο.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ερμής περνά σε ένα ιδιαίτερα επικοινωνιακό τομέα στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο τον 3ο οίκο και σε ένα ζώδιο που ταιριάζει αρκετά με το δικό σας, τον Ταύρο. Ξεκινά λοιπόν για σας μια περίοδος με πολλές επαφές, συζητήσεις, συσκέψεις, μελέτη, πνευματική έξαψη και περιέργεια, που μπορεί να σας ανοίξει δρόμους είτε στις σπουδές είτε και επαγγελματικά. Οι ρυθμοί στην καθημερινότητα σας θα είναι πιο έντονοι και οι αφορμές για συζητήσεις πολλές είτε δια ζώσης είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων στα οποία συμμετέχετε. Θα γνωρίσετε νέα άτομα, μπορεί να αυξηθούν και οι μετακινήσεις σας και θα έχετε περισσότερες επαφές με συγγενείς, γείτονες και φίλους. Βέβαια είναι και το Πάσχα που συμπίπτει με την διέλευση του αυτή, οπότε ίσως κάποιες από τις επαφές δικαιολογούνται και έτσι. Είναι μια εξαιρετική περίοδος αν θέλετε να ψάξετε για δουλειά, για να οργανώσετε μια έρευνα, να έχετε αποτελέσματα σε διαφημιστικές καμπάνιες, να τρέξετε για την προώθηση της δουλειάς ή του brand σας. Μολονότι ο Ταύρος έχει μια πιο χαλαρή προσέγγιση στα πράγματα, η τάση σας θα είναι να θέλετε να κινηθείτε περισσότερο και να επικοινωνήσετε περισσότερο. Βέβαια ίσως πρέπει λίγο να μετριάσετε μια τέτοια στάση, διότι στο τέλος δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε όλα όσα έχετε να φέρετε εις πέρας στο πρόγραμμα σας. Κυρίως στο διάστημα που θα βρίσκεται ανάδρομος σε αυτό το ζώδιο από τις 21/04 μέχρι τις 15/05.