Ερμής στον Αιγόκερω για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο δίμηνο από 14/01/2024 – 05/02/2024: Πως θα επηρεάσει την καθημερινότητα μας;

Ερμής στον Αιγόκερω για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο δίμηνο από 14/01/2024 - 05/02/2024: Πως θα επηρεάσει την καθημερινότητα μας;

Ερμής στον Αιγόκερω για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο δίμηνο από 14/01/2024 – 05/02/2024: Πως θα επηρεάσει την καθημερινότητα μας;

Ο Ερμής προχωρά στον Αιγόκερω στις 14 Ιανουαρίου 2024 όπου θα παραμείνει έως τις 5 Φεβρουαρίου 2024 και αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε, που σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε. Ο Ερμής είχε περάσει στον Αιγόκερω για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο την 1η Δεκεμβρίου 2023. Όμως στις 13/12/2023 γύρισε σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και έτσι οπισθοχώρησε πάλι στο προηγούμενο ζώδιο, τον Τοξότη στις 23/12/2023. Στις 02/01/2024 γύρισε σε ορθή πορεία στον Τοξότη κι έτσι στις 14/01/2024 επιστρέφει στον Αιγόκερω σε ορθή πορεία πλέον ώστε να βάλει τάξη στο χάος που βιώσαμε όλοι τον προηγούμενο μήνα στην επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τις δοσοληψίες μας. Η σκιά της ανάδρομης πορείας του θα ολοκληρωθεί στις 20/01/2024 και οι επόμενες 15 ημέρες της ορθής του πορείας στον Αιγόκερω θα βοηθήσουν να επιλύσουμε ό,τι είχαμε σε εκκρεμότητα από τον προηγούμενο μήνα αλλά και να βάλουμε μπροστά τα νέα μας σχέδια.

Ο πλανήτης της επικοινωνίας, ανάλογα με τη θέση του στον γενέθλιο χάρτη μας, δείχνει τις επικοινωνιακές και μαθησιακές μας ικανότητες και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Ο αγγελιοφόρος των θεών και ψυχοπομπός Ερμής διέπει την ψυχική διεργασία των ανθρώπων και κυβερνά το μυαλό, τη σκέψη, την κοινή λογική, τα ταξίδια, το εμπόριο. Ο Αιγόκερως κυβερνά τις επιχειρήσεις, τη σταδιοδρομία, τους στόχους, είναι σοβαρός, υπομονετικός, πειθαρχημένος, Είναι ένα φιλόδοξο και συντηρητικό ζώδιο, που λειτουργεί υπολογιστικά, στρατηγικά, οργανωμένα και κοιτάει πάντα την κορυφή. Όταν ο Ερμής βρίσκεται στον Αιγόκερω οι σκέψεις μας γειώνονται, οι ιδέες μας είναι ρεαλιστικές, η επικοινωνία γίνεται ξεκάθαρη και η σκέψη μας στρέφεται περισσότερο στην πρόοδο. Ο Ερμής τρέχει και ο Αιγόκερως κάνει αργά βήματα, προσεκτικά και με σκοπό. Παρόλο που μπορεί να μην είναι η πιο δυνατή θέση του Ερμή, η χρονική συνθήκη είναι γεμάτη οφέλη! Αυτή η διέλευση του Ερμή στον Αιγόκερω στο ξεκίνημα του νέου έτους, μας βοηθά να κάνουμε τους απολογισμούς μας και να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους για τη νέα χρονιά.

Ουσία και όχι ευαισθησία

Σε αυτή τη θέση ο Ερμής χάνει την «ελαφρότητα» του, δεν του αρέσουν οι ασήμαντες συζητήσεις και το χάσιμο χρόνου σε ανούσια θέματα. Θέλει μεθοδική σκέψη και εστίαση στα πρακτικά. Θέλει λογική και όχι ευαισθησία, θέλει οργάνωση και προσοχή. Ουσιαστικά ο Ερμής στον Αιγόκερω προτιμά να μην ανοίξουμε το στόμα μας, να μην πούμε τίποτα, εκτός εάν έχουμε να προτείνουμε κάτι χρήσιμο, κάτι που είναι σημαντικό και έχει πρακτική και εφαρμόσιμη αξία. Ό,τι άλλο δεν τον αφορά, διότι δεν είναι ονειροπόλος ή ιδεαλιστής, δεν παρασύρεται από φαντασία, ρομαντισμούς και ουτοπίες. Ο Ερμής στον Αιγόκερω είναι ρεαλιστής και βλέπει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Επίσης, διαθέτει καυστικό ή λίγο μαύρο χιούμορ καθώς το ζώδιο φημίζεται για την απαισιόδοξη στάση του. Οπότε καλύτερα να μασάμε, παρά να μιλάμε με αυτή τη θέση του Ερμή, διότι μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με σαρκαστικά και σκληρά σχόλια.

Ως εκφραστής της πειθούς και της ευγλωττίας, ο Ερμής επηρεάζει την αντίληψή μας και καθορίζει το στιλ επικοινωνίας μας και από τη θέση του στον περιοριστικό και άκαμπτο Αιγόκερω μάς ενθαρρύνει να είμαστε παραγωγικοί και λακωνικοί στον τρόπο που μιλάμε και το μότο του είναι «ο χρόνος είναι χρήμα».

Το γεγονός ότι ο Ερμής επιστρέφει στον Αιγόκερω, ορθός πλέον, σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για κάθε εκπρόσωπο του ζωδιακού. Σίγουρα όλοι θα νιώσουμε μια διαφορά στις συζητήσεις μας, στην έκφραση των σκέψεων και των απόψεων μας, στην οργάνωση του χρόνου και της καθημερινότητας μας.

Tip

Ο Ερμής δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το ζώδιο που βρίσκεται ο Ήλιος μας, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν κάποιος εκπροσωπεί π.χ. το ζώδιο του Αιγόκερου θα έχει τον Ερμή του ή στο ίδιο ζώδιο ή ένα πριν ή ένα μετά. Αυτό σας βοηθά να μαντέψετε τον Ερμή κάποιου, αν ξέρετε το ζώδιο του.

Αφού λοιπόν μάθαμε όλες αυτές τις πληροφορίες ας δούμε αναλυτικά πώς θα επηρεάσει τους εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου η είσοδος του Ερμή στον Αιγόκερω

ΚΡΙΟΣ

Μέχρι τις 05/02, ο Ερμής από τον Αιγόκερω θα επηρεάζει το 10ο ηλιακό σας σπίτι, που σημαίνει για εσάς την καριέρα και τη φήμη σας. Θα είναι μια καλή περίοδος για την απόδοσή σας στην εργασία και θα κερδίσετε την εκτίμηση των ανωτέρων σας ενώ μέχρι και οι αντίπαλοι και ανταγωνιστές σας θα επαινέσουν τις ικανότητες σας και θα παραδεχτούν τη δυναμική σας. Εάν ασχολείστε με επιχειρήσεις, θα έχετε νέα δυναμική και θα παρουσιαστούν ευκαιρίες που θα βοηθήσουν στην επέκταση σας. Μπορεί να λάβετε βοήθεια και υποστήριξη από τα αδέλφια σας ή από ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχετε υπερβολική αυτοπεποίθηση και εγωπάθεια και να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας. Κάνετε μια άσκηση, επιβάλετε στον εαυτό σας για μια εβδομάδα να μην πει τη λέξη «εγώ» και δείτε αν θα τα καταφέρετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ερμής από τον Αιγόκερω επηρεάζει το 9ο ηλιακό σας σπίτι και ανοίγει τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά είναι καλή στιγμή για επενδύσεις και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, αλλά πάντα με σύνεση. Ευνοούνται τα ταξίδια, οι σπουδές σε ξένες χώρες και γενικότερα τα θέματα εκπαίδευσης. Ο κοινωνικός σας κύκλος θα διευρυνθεί και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να έχετε την υποστήριξη της οικογένειάς σας, ειδικά από τον πατέρα σας που θα σταθεί δίπλα σας και θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε στη ζωή σας. Ευνοϊκή η θέση του Ερμή και για τα συναισθηματικά σας, αφού θα βελτιωθεί η επικοινωνία με τον/ην σύντροφό σας και θα καταφέρετε να έρθετε πιο κοντά. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όσον αφορά την υγεία σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Ερμής, μπαίνει στον Αιγόκερω για δεύτερη φορά μέσα στο δίμηνο και επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών που σχετίζεται με τρίτους, την ψυχολογία σας, αλλά και τη σεξουαλικότητα σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης το μυαλό σας θα γίνει κοφτερό και η σκέψη σας αναλυτική και αν ασχολείστε με την έρευνα θα είστε σε θέση να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Θα κερδίσετε το σεβασμό των άλλων με τις δεξιότητές σας και τα ταλέντα σας και θα καταφέρετε να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας είτε αφορά τον/ην σύντροφο, τους συγγενείς, τους συναδέλφους σας. Κάποιοι θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ξαφνικά κέρδη από επενδύσεις, επιστροφές φόρου, κληρονομιές ή από το εισόδημα του συντρόφου σας. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε τα λόγια σας διότι μπορεί να φανείτε αγενείς, σκληροί ή επιθετικοί και να χάσετε πολλές ευκαιρίες ή να δημιουργηθούν προβλήματα στη δουλειά σας λόγω της συμπεριφοράς σας. Παράλληλα θα πρέπει να προσέχετε την υγεία σας, την ψυχολογία σας, να μην βιάζεστε, διότι θα είστε επιρρεπείς σε ατυχήματα. Να έχετε το νου σας και σε ηλικιωμένους συγγενείς, γιατί μπορεί να χρειαστούν τη βοήθεια σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τον τομέα του γάμου, των σχέσεων και των συνεργασιών θα επηρεάσει ο Ερμής από τον Αιγόκερω και θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση, διότι μπορεί αν δεν κρατήσετε τις ισορροπίες να επιδεινώσετε μια ήδη τεταμένη κατάσταση. Καλό θα ήταν να παραμείνετε όσο πιο ήρεμοι μπορείτε και να μην αντιδράσετε σε ό,τι και αν ακούσετε. Να κρατήσετε το εγώ σας όσο πιο χαμηλά γίνεται, ιδιαίτερα στις ερωτικές σας σχέσεις. Στο γάμο σας μπορεί να υπάρξουν κάποιες δοκιμασίες, όχι απαραίτητα με τον σύντροφό σας, αλλά από εξωτερικές παρεμβάσεις, που ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στη σχέση σας. Φίλοι και αγαπημένα σας πρόσωπα θα σταθούν στο πλευρό σας και θα νιώσετε ασφαλείς. Καλά όμως είναι τα νέα για τα επιχειρηματικά σας σχέδια, που μπορεί να επεκταθείτε και να προοδεύσετε. Είναι μια καλή περίοδος για να σχεδιάσετε με σωστό μάρκετινγκ και να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω και των κοινωνικών δικτύων.

ΛΕΩΝ

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχια» αυτό να θυμάστε αγαπητοί μου Λέοντες όσο ο Ερμής θα βρίσκεται στον Αιγόκερω και να προσέχετε τι λέτε και σε ποιους το λέτε. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης ο Ερμής θα επηρεάζει τον τομέα εργασίας – υγείας και εσείς θα πρέπει να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά. Μην πάρετε επενδυτικά ρίσκα εάν είστε επιχειρηματίες και προσπαθήστε να έχετε τον έλεγχο των οικονομικών, διότι μπορεί να προκύψουν κάποια έκτακτα έξοδα. Ωστόσο, αν εργάζεστε ως υπάλληλοι μπορεί και να πάρετε προαγωγή ή αύξηση. Επίσης, ευνοούνται νομικές υποθέσεις και διαπραγματεύσεις. Γενικά θα είστε λίγο ανήσυχοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά με υπομονή και επιμονή θα καταφέρετε να τα φέρετε βόλτα και να είστε παραγωγικοί στις εργασίες σας, έστω και αν υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση. Προσέξτε μόνο λίγο την υγεία σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μόνο θετικά μπορείτε να περιμένετε από τη θέση του Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου, που επηρεάζει τον τομέα του έρωτα, των παιδιών και της δημιουργικότητας. Η σκληρή δουλειά μπορεί να αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η διάθεση σας θα είναι ανεβασμένη. Στον χώρο εργασίας σας θα έχετε υποστήριξη και από τους συναδέλφους, αλλά και τους προϊστάμενους και η αυτοπεποίθηση σας θα ανέβει. Θα αυξηθούν τα κέρδη σας, θα προκύψουν πιθανότητες περαιτέρω επέκτασης στις επιχειρήσεις σας και θα λαμβάνετε πιο σωστές αποφάσεις. Θα έχετε πνευματική διαύγεια, η μνήμη σας θα γίνει πιο ισχυρή και θα έχετε εύνοια και στον τομέα της εκπαίδευσης. Η σχέση με τον/ην σύντροφο θα αναθερμανθεί, θα περάσετε απολαυστικές στιγμές και θα καταλαβαίνετε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Όσοι είστε γονείς θα πάρετε και θα δώσετε στιγμές ευτυχίας με τα παιδιά σας και η οικογένεια θα γίνει το λιμάνι σας.

ΖΥΓΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Αιγόκερω θα επηρεάσει τον 4ο οίκο στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, που αντιπροσωπεύει το σπίτι, την οικογένεια και τον ψυχισμό σας. Είναι μια καλή στιγμή για να συσφίξετε σχέσεις με το οικογενειακό περιβάλλον και να σταθείτε δίπλα στους ηλικιωμένους συγγενείς. Μάλιστα καλό θα ήταν αυτή την περίοδο να ακούσετε και τις συμβουλές τους. Η αρμονία που θα υπάρξει μεταξύ των μελών της οικογένειας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε εσάς και στην ψυχολογία σας, έτσι θα ωφεληθείτε και στην εργασία, καθώς θα δουλεύετε με όρεξη και χαρά και θα είστε παραγωγικοί. Αυτή η αλλαγή θα αναγνωριστεί και από τους συναδέλφους και τους εργοδότες σας και θα σας δείξουν την εκτίμηση τους. Αν τα προηγμένα χρόνια είχατε φύγει στο εξωτερικό ή ζείτε μακριά από το πατρικό σας σπίτι, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να επιστρέψετε στην πατρίδα, κάτι που θα προκαλέσει ένα κύμα χαράς στην οικογένεια. Είναι πιθανό να λάβετε κάποια δώρα από τους παππούδες και γιαγιάδες σας, τα οποία θα σας κάνουν ευτυχισμένους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής από τον Αιγόκερω επισκέπτεται το «σπίτι» του, δηλαδή τον 3ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, που σχετίζεται με την επικοινωνία, τη μόρφωση, τα ταξίδια και τη σχέση μας με τα αδέλφια. Ως εκ τούτου, αυτή η διέλευση θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον τρόπο που εκφράζεστε και επικοινωνείτε και κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί στον λόγο σας. Εάν δε εργάζεστε στον τομέα της επικοινωνίας ή των μεταφορών, τότε ο Ερμής από τον Αιγόκερω θα σας φέρει επιτυχίες και ευκαιρίες ανέλιξης. Το μυαλό σας θα δουλεύει με χίλιες στροφές, θα εστιάσετε περισσότερο στους δικούς σας στόχους και δεν θα διασπάτε τη συγκέντρωση σας για να ασχολείστε με τους άλλους και τα προβλήματα τους. Το μόνο αγκάθι που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε είναι στη σχέση με τα αδέλφια σας, καθώς μπορεί να είστε απότομοι στη συμπεριφορά σας ή να σας ζητήσουν τη βοήθειά σας και εσείς να συμπεριφερθείτε εγωιστικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δώρα και εύνοια στα οικονομικά και τα επαγγελματικά σας υπόσχεται η διέλευση του Ερμή από το ζώδιο του Αιγόκερου, που επηρεάζει τον 2ο οίκο που σχετίζεται με τα αποκτήματα και τις απολαβές. Μπορεί να πάρετε προαγωγή ή αύξηση μισθού ή αν είστε επιχειρηματίες να δείτε μια άνοδο στις πωλήσεις σας. Ο Ερμής από τη νέα του θέση θα σας βοηθήσει να έχετε πιο ελκυστικό τρόπο έκφρασης και έτσι θα γίνετε πιο αγαπητοί και πειστικοί και θα μπορείτε να ολοκληρώνετε πιο γρήγορα τις δουλειές σας και να αυξάνετε τα κέρδη σας. Η κοινωνική σας θέση ενισχύεται, όπως και ο σεβασμός που απολαμβάνετε από τους άλλους. Ο 2ος οίκος αντιπροσωπεύει και τις διατροφικές μας συνήθειες, για αυτό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα απολαύσετε καλό φαγητό, αλλά πρέπει να αποφύγετε να τρώτε βιαστικά γιατί θα δημιουργήσετε προβλήματα στην υγεία σας. Επίσης, εάν είστε σε μια σχέση, είναι καλή στιγμή να κάνετε το επόμενο βήμα και να μιλήσετε για γάμο ή συμβίωση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καλωσορίστε για δεύτερη φορά τον Ερμή στο ζώδιο σας και ετοιμαστείτε να δεχτείτε την υποστήριξη και τα οφέλη του. Ευνοείστε οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά και αν το προηγούμενο διάστημα κάποια πράγματα είχαν κολλήσει, τώρα θα δείτε να γίνονται τα βήματα που χρειάζονται για να πάρουν σάρκα και οστά οι στόχοι σας και να έχετε κέρδη. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, είναι ο τρόπος που εκφράζετε τα θέλω σας και πώς δίνετε «διαταγές», διότι η σκληρότητα και η αγένεια μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις σας. Επίσης, αποφύγετε κάθε είδους νομική ή δικαστική διαφορά. Από την άλλη πλευρά, οι συνθήκες στην οικογένεια θα βελτιωθούν και μπορεί να δεχτείτε υποστήριξη από τον πατέρα σας. Και οι σχέσεις με τον σύντροφό σας μπορεί να εξομαλυνθούν και θα έρθετε πιο κοντά. Η υγεία θα παραμένει λίγο αδύναμη, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τον 12ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου επηρεάζει ο Ερμής από το ζώδιο του Αιγόκερου και θα δοκιμαστούν τα νεύρα και η ψυχολογία σας. Οι σχέσεις θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες και επειδή εσείς δεν θα έχετε την καλύτερη διάθεση για επικοινωνία, ίσως τα πράγματα φτάσουν στα άκρα. Θα έχετε πίεση και στα οικονομικά, καθώς τα έξοδα θα αυξηθούν και εσείς το μόνο που θα επιθυμείτε είναι να πάτε κάπου να κρυφτείτε και να μην ακούτε κανέναν και τίποτα. Ψυχραιμία όλα θα περάσουν, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Εύνοια θα υπάρξει σε όσους σπουδάζουν ή σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σπουδές ή μια νέα αρχή σε ξένη χώρα. Υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει ένα ξαφνικό ταξίδι, το οποίο όμως θα σας καταβάλει και οικονομικά και σωματικά, οπότε καλύτερα να το αποφύγετε αν μπορείτε. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να προσέχετε θέματα που σχετίζονται με το δέρμα και τα νεύρα.

ΙΧΘΥΕΣ

Με την είσοδο του Ερμή στον 11ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου μπορεί να δείτε το εισόδημά σας να αυξάνεται, τις επιθυμίες σας να εκπληρώνονται και να απολαύσετε ανέσεις στη ζωή σας. Η πίεση στη δουλειά είναι δεδομένη, αλλά τουλάχιστον η συνεργασία με τους συναδέλφους σας θα είναι πιο καλή και θα λειτουργήσει υπέρ σας. Θα έχετε υποστήριξη από την οικογένεια σας και μπορεί να βγείτε κερδισμένοι αν θέλετε να πουλήσετε κάποιο ακίνητο. Επιπλέον, είναι μια καλή περίοδος για επιχειρηματικές κινήσεις και για νέα ξεκινήματα. Η σχέση σας με τα μεγαλύτερα αδέλφια σας θα βελτιωθεί, όπως και με τους φίλους σας που μπορεί το τελευταίο διάστημα να είχατε απομακρυνθεί. Αλλά και με τον/ην σύντροφό σας θα έρθετε πιο κοντά και θα απολαύσετε τη φροντίδα και την αγάπη του/ης. Γενικότερα η κοινωνική σας εικόνα θα είναι καλύτερη και θα μεγαλώσει ο κύκλος γνωριμιών σας. Μπορεί μάλιστα να είστε πολύ δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να συμμετέχετε σε κοινωνικές δραστηριότητες. Μην παραμελείτε την υγεία και το σώμα σας και μην ξεχνάτε να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητα σας.