Όταν ο Ερμής δεσπόζει στον αστρολογικό σας χάρτη έχετε νεανική εμφάνιση, γρήγορη σκέψη και επικοινωνιακή δεινότητα

Όταν ο Ερμής δεσπόζει στον αστρολογικό σας χάρτη έχετε νεανική εμφάνιση, γρήγορη σκέψη και επικοινωνιακή δεινότητα

Όταν ο Ερμής δεσπόζει στον αστρολογικό σας χάρτη έχετε νεανική εμφάνιση, γρήγορη σκέψη και επικοινωνιακή δεινότητα

Σαν την ενσάρκωση του φτερωτού αγγελιοφόρου των θεών, πάντα εν κινήσει και πάντοτε γεμάτα ενέργεια, τα άτομα με δεσπόζοντα Ερμή είναι αεικίνητα, επικοινωνιακά γοητευτικά και γεμάτα σπιρτάδα και νεύρο. Έχουν συνήθως λεπτά χαρακτηριστικά, μάτια σπινθηροβόλα γεμάτα ενδιαφέρον και νεανική εμφάνιση και πνεύμα.

Η φύση όσων έχουν ισχυρό Ερμή στον αστρολογικό τους χάρτη αρέσει σε όλους, καθώς διαθέτουν το χάρισμα του λόγου, είναι πάντα γενναιόδωροι και φέρονται καλοσυνάτα στους ανθρώπους. Είναι σε θέση να τραβήξουν την προσοχή λόγω της γοητείας, της ευγένειας και της ανάλαφρης προσωπικότητας που διαθέτουν. Το μυαλό τους δουλεύει με ταχύτητα και η φυσική κίνηση τους βοηθά να απελευθερώσουν τη διανοητική ένταση. Ο Ερμής είναι ο πλανήτης σύμβολο της επικοινωνίας, της εξυπνάδας, της λογικής, του πνεύματος και του χιούμορ. Οι άνθρωποι που γεννιούνται με τονισμένο αυτό τον πλανήτη είναι διανοητικά ισχυροί και έχουν κοφτερό μυαλό, αλλά δίχως να γλιτώνουν επίσης και τα αρνητικά κατάλοιπα που φέρνει μαζί της η σκέψη, όπως το άγχος και η αναποφασιστικότητα. Η δύναμη του μυαλού και της σκέψης είναι τεράστια, και όπως μπορεί να εκφραστεί με τον θετικότερο τρόπο, άλλο τόσο μπορεί να δημιουργήσει και εντάσεις.

Πότε δεσπόζει ο Ερμής στον αστρολογικό χάρτη

Εάν έχετε αρκετές από τις παρακάτω θέσεις ή όψεις στο ωροσκόπιο σας, τότε έχετε δεσπόζοντα Ερμή.

  • Ο Ερμής σε σύνοδο με τον ωροσκόπο (αυτή η όψη σας κάνει να φαίνεστε σαν να ανήκετε στο ζώδιο των Διδύμων ή της Παρθένου)
  • Ο Ερμής σε σύνοδο με το Μεσουράνημα (είναι στην πιο περίοπτη θέση στον χάρτη, μια από τις πιο ισχυρές θέσεις για επαγγελματική καταξίωση, καθώς έχετε επικοινωνιακή προσωπικότητα με ιδιαίτερη απήχηση)
  • Ο Ερμής σε όψη με τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα
  • Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη
  • Ο Ερμής σε όψη με τον Ήλιο ή τη Σελήνη
  • Ο Ερμής σε όψεις με αρκετούς πλανήτες
  • Ήλιος, Σελήνη, ωροσκόπος ή Μεσουράνημα στους Διδύμους ή στην Παρθένο (τόσο οι Δίδυμοι όσο και η Παρθένος κυβερνώνται από τον πλανήτη Ερμή, εάν έχετε Δίδυμο ή Παρθένο ωροσκόπο αυτό κάνει τον Ερμή κυβερνήτη του χάρτη σας)
  • Αρκετοί πλανήτες στους Διδύμους ή στην Παρθένο
  • Αρκετοί πλανήτες στον 3ο ή στον 6ο οίκο

Αν ο Ερμής δεσπόζει στον χάρτη σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ζώδιο και τον οίκο. Ο οίκος που φιλοξενεί τον Ερμή δείχνει τον τομέα που σας ενδιαφέρει και πού έχετε την εύνοια να πετύχετε. Το ζώδιο που φιλοξενεί τον Ερμή δείχνει τι είδους ενέργεια έχετε στη διάθεσή σας για να την αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Για να μάθετε πού έχετε τον Ερμή στον αστρολογικό σας χάρτη και τι όψεις σχηματίζει πατήστε εδώ.

Αερογέφυρες λογικής και επικοινωνίας

Οι άνθρωποι του Ερμή έχουν την κοσμική αποστολή να κρατούν τον κόσμο ενημερωμένο και τους διαύλους της επικοινωνίας ανοιχτούς. Είναι έξυπνοι, γρήγοροι και ζωντανοί, με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και χαρισμάτων. Είναι εξαιρετικοί στο να εντοπίζουν μικροσκοπικές ενδείξεις, θυμούνται τα πάντα και είναι πολύ καλοί στις μιμήσεις. Πολλοί έχουν λογοτεχνικό ή δημοσιογραφικό ταλέντο, είναι καλοί με τα μέσα δικτύωσης, έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες και έχουν μια φυσική ευφράδεια. Γι’ αυτό είναι πολύ καλοί στην πώληση και στη διαφήμιση, καθώς ξέρουν πώς να πλασάρουν οτιδήποτε στον επίδοξο πελάτη τους. Το επιδέξιο μυαλό τους είναι ένας κόμβος επεξεργασίας ιδεών, δραστηριοτήτων και πληροφοριών, που ελίσσεται ανάμεσα στη λογική και τη φαντασία. Η ζωντανή, ομιλητική και η παρατηρητική φύση τους βοηθά στο να προκύψει η επικοινωνία μέσω της έκφρασης των σκέψεων και των εννοιών. Είναι φτιαγμένοι για να κάνουν συνδέσεις και έχουν ιδέες που μπορούν να απευθυνθούν σε όλους και να φτάσουν αποτελεσματικά σε κάθε αποδέκτη.

Πομποί γνώσης και πληροφορίας

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα επαγγέλματα που απαιτούν μαθησιακές και ρητορικές ικανότητες είναι πολύ ταιριαστά σε αυτά τα άτομα. Ο Ερμής ταυτίζεται με το ανήσυχο πνεύμα και έχει ισχυρές πνευματικές ορμές. Έτσι, καθιστά δύσκολο για τον εκλεκτό του να αντέξει σε μια δουλειά ρουτίνας και χρειάζεται ένα προκλητικό και ενδιαφέρον πεδίο δράσης για να εργαστεί με όλο του το δυναμικό. Συνήθως επιλέγει επαγγέλματα που απαιτούν λογική και συλλογιστική, συντονισμό, αναλυτικότητα και πολλαπλές ικανότητες. Μερικά ακόμη επαγγέλματα που σχετίζονται με τον Ερμή περιλαμβάνουν μεταφορές, οχήματα και σύντομα ταξίδια.

Ανοιχτόμυαλοι

Οι άνθρωποι με δεσπόζοντα Ερμή εκτιμούν τις προκλήσεις, τη διαφορετικότητα, το εναλλακτικό, τις ακρότητες, δηλαδή τους αρέσει η σύνθεση και η ποικιλία. Αυτό φαίνεται από τις επιλογές τους σε ανθρώπινο δυναμικό, την εμφάνιση και την αισθητική τους, αλλά και τον ίδιο τον τρόπο που επικοινωνούν. Για παράδειγμα, πέρα από την ομιλία μπορεί να χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους, τα μάτια, για να εκφραστούν ή τον τρόπο που κινούνται, αλλά και κάποια μορφή τέχνης.

Αν έχετε δεσπόζοντα Ερμή μπορεί συχνά να αισθάνεστε αναστατωμένοι και μπερδεμένοι λόγω όλων αυτών των σκέψεων που περνούν διαρκώς από το μυαλό σας. Είστε εξαιρετικά έξυπνοι, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο για τους άλλους να συμβαδίσουν με όλες σας τις προκλήσεις και τις αντιφάσεις. Είστε πάντα εν κινήσει ή τουλάχιστον θέλετε να είστε, μιλάτε διαρκώς με ανθρώπους και απορροφάτε νέες πληροφορίες. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό κάθε τόσο να ρίχνετε τους τόνους και να ξεκουράζεστε.

Ατίθασοι και αειθαλείς

Ο Ερμής ταυτίζεται με τη νεολαία και την αιώνια νεότητα στην καρδιά, γι’ αυτό τα άτομα με δεσπόζοντα Ερμή μπορεί να είναι πειραχτήρια και να θέλουν κάποιες φορές να παίζουν λίγο με τους άλλους. Έτσι μπορεί να χαρακτηριστούν άστατοι, ιδιαίτερα σε σχέση με το συναίσθημα και την τάση τους να μην είναι πάντα σταθεροί. Συνήθως είναι αναποφάσιστοι και αν βρεθούν σε δίλημμα, αντί να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο για το τι θα επιλέξουν, είναι πιθανό να αποφασίσουν θετικά και για τις δύο επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους. Η ψυχαναγκαστική ευελιξία τους μπορεί έτσι να έχει ως αποτέλεσμα ένα μείγμα διαφορετικών συμπεριφορών. Είναι όμως δύσκολο να τους κατηγοριοποιήσεις είτε θετικά είτε αρνητικά, γιατί είναι από τη φύση τους μεταβλητοί.

Ανάγκη για περισσότερη ελευθερία στην έκφραση και στη ζωή

Στον έρωτα, οι άνθρωποι με κυρίαρχο πλανήτη τον Ερμή έχουν ανάγκη πρωτίστως από πνευματική επαφή. Ελκύονται από έξυπνους ανθρώπους και χρειάζονται συναρπαστικές συζητήσεις για να αισθανθούν γοητευμένοι. Εάν ένας φίλος ή σύντροφος όμως θελήσει να είναι συνέχεια μαζί, ή έρθει πολύ κοντά σε σύντομο χρονικό διάστημα (εξαιρούνται τηλέφωνα και κοινωνική δικτύωση καθώς αυτό τους αρέσει πολύ), μπορεί να δυσανασχετήσουν. Είναι πιθανό να διατηρούν κάποια απόσταση με τους συντρόφους, ώστε να μπορούν να αισθάνονται έτσι πιο ελεύθεροι, φυσικά και πνευματικά. Ο Ερμής τους κάνει αναλυτικούς και πανέξυπνους, αλλά και λίγο άπιαστους και κάπως συναισθηματικά απόμακρους, γι’ αυτό τον λόγο το να δείχνουν περισσότερη ενσυναίσθηση και τρυφερότητα στο ταίρι τους μπορεί να βοηθήσει στις σχέσεις τους.