Όταν ο Πλούτωνας δεσπόζει στον αστρολογικό μας χάρτη… τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

Όταν ο Πλούτωνας δεσπόζει στον αστρολογικό μας χάρτη… τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

Όταν ο Πλούτωνας δεσπόζει στον αστρολογικό μας χάρτη… τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

Εάν ο Πλούτωνας αγγίζει πολλά καίρια σημεία σε ένα ωροσκόπιο θεωρείται κυρίαρχος και χρωματίζει την προσωπικότητα με ενέργεια όπως αυτή του ζωδίου του Σκορπιού. Τα καίρια σημεία στον γενέθλιο χάρτη περιλαμβάνουν τον ωροσκόπο, το Μεσουράνημα, τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη, αλλά ακόμη και τον Άρη, και τις ακμές των πιο σημαντικών οίκων. Τα ουράνια σώματα που ονομάζονται προσωπικά κινούνται γρήγορα στον ουρανό και η θέση τους στον γενέθλιο χάρτη είναι σαν ένα αποτύπωμα της στιγμής της γέννησης.

Ο Πλούτωνας που βρίσκεται σε όψεις με αυτά τα ουράνια σώματα, αλλά και τις θέσεις, δανείζει τις υπερδυνάμεις του και δεσπόζει σε ένα γενέθλιο χάρτη. Όσο στενότερες επαφές έχει, δηλαδή όσες όψεις, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη που εξασκεί. Τα άτομα που δέχονται αυτή την έντονη επιρροή ονομάζονται Πλουτώνια.

Πότε δεσπόζει ο Πλούτωνας σε ένα ωροσκόπιο

  • Όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον ωροσκόπο, το Μεσουράνημα ή αν αυτά βρίσκονται στο ζώδιο του Σκορπιού.
  • Όταν ο Πλούτωνας ή το ζώδιο του Σκορπιού τοποθετούνται στον 1ο, στον 4ο, στον 7ο ή στον 10ο οίκο.
  • Όταν ο Πλούτωνας σχηματίζει «σκληρές» όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες, δηλαδή τετράγωνο, αντίθεση, σύνοδο.
  • Όταν υπάρχουν περισσότερες από τρεις όψεις με τον Πλούτωνα στους προσωπικούς πλανήτες.
  • Όταν υπάρχουν προσωπικοί πλανήτες ή ο κυβερνήτης του 1ου ή του 7ου οίκου στον 8ο οίκο.
  • Όταν αρκετοί πλανήτες βρίσκονται στον Σκορπιό ή ο κυβερνήτης του 1ου ή του 7ου οίκου είναι στον Σκορπιό.
  • Όταν υπάρχουν αρκετοί πλανήτες στον 8ο οίκο.

Για να μάθετε πού έχετε τον Πλούτωνα και τι όψεις σχηματίζει στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Μια κυριαρχική σαγηνευτική παρουσία που αποπνέει δύναμη

Αν κάποιος έχει Ήλιο ή ωροσκόπο σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, ή τον έχει στον 1ο οίκο, μοιάζει πολύ με Σκορπιό. Υπάρχει μυστήριο και μαγνητισμός στην εμφάνιση που κάνει εντύπωση και προκαλεί ισχυρές αντιδράσεις στους άλλους, θετικές ή αρνητικές.

Όσοι διαθέτουν τονισμένο Πλούτωνα έχουν ερωτική σαγήνη. Είναι ελκυστικοί και παθιασμένοι. Διαθέτουν ερωτικό χάρισμα, ίσως λόγω της φυσικής τους γοητείας και του γεγονότος ότι διαθέτουν το κλειδί για την πύλη των ενστίκτων. Συνήθως έχουν σκούρα ή έντονα χαρακτηριστικά, όπως μάτια και χείλη. Εκπέμπουν ερωτισμό, είναι ανθεκτικοί και δύσκολα μπορεί να τους αποκωδικοποιήσει κανείς. Δεν μιλούν πολύ ή δεν αποκαλύπτουν πολλά για τον εαυτό τους. Μπορεί να είναι ευγενικοί και καλοσυνάτοι ή σκληροί και βίαιοι, διότι ο Πλούτωνας μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, και καθώς έχει την ιδιότητα της αναγέννησης, μεταμορφώνει διαρκώς το άτομο και στην πορεία της ζωής του.

Ασυμβίβαστοι

Οι άνθρωποι με δεσπόζοντα Πλούτωνα είναι πολύ παθιασμένοι και αποφασιστικοί, αλλά μόνο εάν κάποιος ή κάτι τους ενδιαφέρει. Δεν χάνουν χρόνο σε ό,τι δεν τους ελκύει ή με κάποιον που δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε εκείνους και τις προσδοκίες τους. Εξελίσσονται συνεχώς, μαθαίνοντας μέσα από τις σχέσεις τους. Έτσι αποκτούν τη γνώση και την εξουσία. Είναι πρόθυμοι να τα δώσουν όλα στον έρωτα, αλλά είναι καχύποπτοι ταυτόχρονα. Ο Πλούτωνας ξέρει να κρατάει το στόμα του και τα χαρτιά του κλειστά. Έτσι βαδίζουν στη ζωή, στην καριέρα, συναισθηματικά, σεξουαλικά και διανοητικά, επιδιώκοντας να τα αποκτήσουν όλα.

Εκτυφλωτικό φως και παγερό σκοτάδι

Όσοι έχουν κυρίαρχο τον Πλούτωνα στο ωροσκόπιο τους είναι αυθεντικοί και αυτό κάνει τους ανθρώπους να τους πλησιάζουν. Έχουν εκπληκτικές διανοητικές ικανότητες και είναι αναλυτικοί και παρατηρητικοί. Όμως οι λιγότερο εξελιγμένοι μπορεί να μην είναι πάντα συνειδητοποιημένοι και μπορεί να χρησιμοποιούν ανθρώπους και σχέσεις για να τονώσουν τον εγωισμό τους. Ο Πλούτωνας μπορεί να γίνει η αφορμή για την πιο ουσιαστική ένωση και κατανόηση σε ανώτερες ιδέες και συναισθήματα. Ο άρχοντας του κάτω κόσμου όμως, μπορεί να αφήσει πίσω του καταστροφή και συντρίμμια. Ο καλύτερος τρόπος για να μετριαστεί η αρνητική επιρροή του Πλούτωνα είναι μέσω της αυτογνωσίας και της ανάπτυξης της πνευματικής δύναμης και των αξιών.

Δύναμη, κυριαρχία, χρήμα και εξουσία

Με την Πλουτώνια δυναμική είναι πολύ πιθανό κάποιοι εκπρόσωποι του να είχαν καταπιεστεί στην οικογένεια, να είχαν υποστεί φόβο ή βία, ή να υπήρξαν δύσκολες συνθήκες ζωής, από τις οποίες έπρεπε να επιβιώσουν και να αντεπεξέλθουν. Αυτός είναι ο λόγος που μέσω της απόκτησης δύναμης, ορισμένοι εξ αυτών, προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεφύγουν από τον πόνο και το αίσθημα αδυναμίας που βίωσαν. Ο Πλούτωνας ταυτίζεται επίσης με τον πλούτο και την εξουσία ή τον έλεγχο. Έτσι κάποιοι εκπρόσωποι του έλκονται από αυτά και οδηγούνται στην πολιτική ή σε άλλα νευραλγικά πόστα.

Εντάσεις και πληγές του παρελθόντος

Υπάρχει πάντα μια ένταση γύρω από τον οίκο ή το ζώδιο που δέχεται τις ενέργειες του Πλούτωνα. Ίσως να υπάρχει κάποια πληγή ή ένα ευαίσθητο σημείο. Συνήθως όμως αυτά δεν μπορούν να λυθούν ούτε να αντιμετωπιστούν με επιφανειακό, εύκολο και γρήγορο τρόπο. Θα υπάρχει μια αίσθηση αβεβαιότητας, ματαιότητας και απογοήτευσης μέχρι να βρεθεί μια άκρη. Σε στιγμές που κάποιος έχει δεχθεί ένα Πλουτώνιο πλήγμα, ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσει είναι να βαδίζει προς το φως με νύχια και με δόντια όσο αργά ή γρήγορα μπορεί, χωρίς να εγκλωβιστεί στο παρελθόν.

Ένα πνευματικό ταξίδι προς τη λύτρωση

Στην αστρολογία, τα ζώδια και οι οίκοι που επηρεάζει ο σκοτεινός Πλούτωνας δείχνουν κάτι τραυματικό, που έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή. Όσοι τον διαθέτουν μπορεί να έχουν δεχτεί έλεγχο και χειραγώγηση, ή να συμβεί ακόμα και το αντίστροφο, στον τομέα του ωροσκοπίου που υπάρχει η παρουσία του. Υπάρχει τεράστια δύναμη σε αυτές τις περιοχές, αλλά υπάρχουν και εξίσου μεγάλες δυνατότητες. Η πρόκληση για εκείνους είναι να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή του χωρίς να γίνουν ελεγκτικοί και χειριστικοί, χωρίς να πληγώσουν επειδή τους πλήγωσαν.

Όσο περισσότερο δουλέψει κάποιος με τον Πλούτωνα, τόσο περισσότερο θα τον απελευθερώσει για να χαρεί με πραγματικά ουσιαστικό τρόπο τη ζωή. Η απίστευτη δυνατότητα που δίνεται μέσω όλης αυτής της προσπάθειας είναι η λυτρωτική θεραπεία, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους υπόλοιπους. Μέσω της γνώσης και της εμπειρίας μπορεί να μετατρέψει το σκοτάδι σε φως για όλους όσους αγωνίζονται ακόμη να βρουν τον δρόμο τους στα δύσβατα μονοπάτια της αλήθειας και της ζωής.