Όταν ο Ήλιος δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη, η μεγαλύτερη λάμψη και ακτινοβολία μπορεί να προέρχεται από μια χρυσή καρδιά

Όταν ο Ήλιος δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη, η μεγαλύτερη λάμψη και ακτινοβολία μπορεί να προέρχεται από μια χρυσή καρδιά

Όταν ο Ήλιος δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη, η μεγαλύτερη λάμψη και ακτινοβολία μπορεί να προέρχεται από μια χρυσή καρδιά

Μέρος της βασικής και απολύτως σημαντικής αστρολογικής τριάδας, μαζί με τη Σελήνη και τον ωροσκόπο, είναι ο Ήλιος που αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία του γενέθλιου χάρτη και κυβερνάται από το ζώδιο του Λέοντα. Ο Ήλιος στην αστρολογία δείχνει την προσωπικότητα, το «εγώ» μας. Είναι ο πυρήνας του ποιοι είμαστε, ο συνειδητός εαυτός μας. Συχνά ταυτιζόμαστε περισσότερο με τη Σελήνη και τον ωροσκόπο μας όταν είμαστε πιο νέοι, καθώς ο Ήλιος χρειάζεται κάποιο χρόνο για να διαμορφωθεί ολοκληρωτικά, όπως άλλωστε και η ταυτότητα μας, και να λάμψει. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να «είναι» περισσότερο ξεκάθαρα ο Ήλιος τους μετά την ηλικία των 30 ετών.

Όταν μιλάμε για ένα άτομο με δεσπόζοντα Ήλιο στον αστρολογικό του χάρτη, ο Ήλιος βρίσκεται σε μια θέση ισχύος που έχει μεγάλη επιρροή στην προσωπικότητα του. Αντιπροσωπεύει τον πυρήνα του εαυτού, την αυτοέκφραση και την αυτοπεποίθηση. Τα άτομα με κυρίαρχο Ήλιο συχνά μοιάζουν με Λιοντάρια. Πολλά από αυτά έχουν περήφανο νωχελικό βάδισμα, πλούσια χαίτη ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους είναι «γατίσια». Τα μάτια τους, ιδιαίτερα με το σχήμα και με την απόσταση μεταξύ τους, θυμίζουν το πανέμορφο αιλουροειδές. Οι καριέρες που έχουν αίγλη, λάμψη ή βρίσκονται στο προσκήνιο είναι οι πλέον ελκυστικές για εκείνους. Ένας δεσπόζων Ήλιος στον γενέθλιο χάρτη τους κάνει συχνά γνωστούς στον τομέα τους, αλλά και διάσημους. Άνθρωποι στον χώρο της ψυχαγωγίας, του θεάματος, στην πολιτική, αλλά και στη συγγραφή έχουν συχνά τέτοια θέση. Ο Ήλιος κυβερνά και τα παιδιά, γι’ αυτό η εργασία με παιδιά είναι μια άλλη συχνή τους επιλογή.

Πότε δεσπόζει ο Ήλιος στον αστρολογικό χάρτη

Εάν έχετε αρκετές από τις παρακάτω θέσεις ή όψεις στο ωροσκόπιο σας, τότε έχετε δεσπόζοντα Ήλιο.

  • Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον ωροσκόπο (αυτή η όψη σας κάνει να φαίνεστε σαν να ανήκετε στο ζώδιο του Λέοντα, χαρισματικό άτομο που γοητεύει)
  • Ο Ήλιος σε σύνοδο με το Μεσουράνημα (είναι στην πιο περίοπτη θέση στον χάρτη, μια από τις πιο ισχυρές θέσεις για επαγγελματική καταξίωση, καθώς έχετε μια λαμπερή χαρισματική προσωπικότητα με ιδιαίτερη απήχηση)
  • Ο Ήλιος σε όψη με τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα
  • Ο Ήλιος σε σύνοδο με τη Σελήνη (ακτινοβολία εξωτερική και εσωτερική, χαρισματικό άτομο)
  • Ο Ήλιος σε όψη με τη Σελήνη
  • Ο Ήλιος σε όψεις με αρκετούς πλανήτες
  • Ήλιος, Σελήνη, ωροσκόπος ή Μεσουράνημα στον Λέοντα
  • Αρκετοί πλανήτες στον Λέοντα
  • Αρκετοί πλανήτες στον 5ο οίκο

Για να μάθετε πού έχετε τον Ήλιο στον αστρολογικό σας χάρτη και τι όψεις σχηματίζει πατήστε εδώ.

Αυτοπεποίθηση, ενέργεια και δύναμη

Ο Ήλιος συμβολίζει τη θέληση, τον μαγνητισμό, την αίσθηση της τιμής και της αξιοπρέπειας. Μια «Ηλιακή» προσωπικότητα θα έχει ισχυρή σωματική διάπλαση, ισχυρή θέληση και ισχυρή αυτοπεποίθηση. Θα προσελκύσει καλές ενέργειες γύρω της και θα αναπτύξει μια ισχυρή αίσθηση αυτοσεβασμού. Όταν οι γενικές θέσεις και όψεις είναι ευνοϊκές, μπορεί κάποιος να είναι χαρισματικός, εξωστρεφής και γενναιόδωρος, ακόμη και με τους αντίπαλους του. Ο Ήλιος εκπέμπει ζεστασιά, ενέργεια και δύναμη. Τα άτομα με κυρίαρχο Ήλιο συνήθως έχουν έναν ζωηρό τρόπο έκφρασης και έντονη παρουσία.

Δημιουργικότητα και φήμη

Ο Ήλιος είναι συνδεδεμένος με τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση. Συνήθως οι εκπρόσωποι του έχουν μεγάλη δημιουργικότητα και έχουν πολλά ταλέντα, γι’ αυτό συχνά αποκτούν φήμη στον τομέα τους ή έχουν κάποια αίγλη. Είναι πιθανό να είναι καλλιτέχνες ή να παρουσιάζουν το έργο τους στο ευρύ κοινό. Απολαμβάνουν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής και να αναγνωρίζονται για τις δημιουργίες τους. Έχουν φιλοδοξίες και μια εσωτερική φλόγα που τους ωθεί να επιδιώκουν τους στόχους τους. Η επιθυμία τους να ξεχωρίσουν και να επιτύχουν είναι συχνά πολύ έντονη.

Ηγετικές ικανότητες και ανεξαρτησία

Οι άνθρωποι με κυρίαρχο Ήλιο στον αστρολογικό τους χάρτη έχουν την τάση να ηγούνται. Είναι δυναμικοί και έχουν την ικανότητα να εμπνέουν και να κινητοποιούν τους άλλους. Έχουν μια ενστικτώδη τάση να αναζητούν την εξουσία και την αναγνώριση, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα φυσικό προσόν για εκείνους με αποτέλεσμα οι άνθρωποι γύρω τους να τους βλέπουν έτσι και να αναζητούν τη συμβουλή και την καθοδήγησή τους. Έχουν έντονο το αίσθημα της ταυτότητας και διατηρούν την αυτονομία τους. Δεν τους φοβίζει να πάρουν πρωτοβουλίες και να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, ακόμη κι αν είναι τελείως διαφορετικός απ’ όλων των άλλων.

Θετική ενέργεια, γενναιοδωρία, αισιοδοξία και ερωτισμός

Συνήθως εκπέμπουν θετική ενέργεια και έχουν έντονο ενθουσιασμό για τη ζωή και για τον έρωτα. Είναι ελκυστικοί, θερμοί άνθρωποι που ερωτεύονται με πάθος. Είναι συνήθως ζεστοί συναισθηματικά, πολύ δοτικοί, με περίσσευμα ψυχής και αποπνέουν χαρά και καλά αισθήματα. Τείνουν να βλέπουν τις ευκαιρίες αντί για τα εμπόδια και έχουν μια πολύ αισιόδοξη ματιά. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες φορές βλέπουν τη ζωή σαν ένα παιχνίδι και αρνούνται να την πάρουν πολύ σοβαρά. Με την παιχνιδιάρικη διάθεση τους απολαμβάνουν να μοιράζονται αστεία και να αποδομούν σκέψεις και έννοιες, διασκεδάζοντας με τους ανθρώπους που είναι κοντά τους για όλα τα καθημερινά πράγματα. Αυτό είναι μεταδοτικό, ανεβάζει τη διάθεση όλων και έχει σαν αποτέλεσμα να έρχονται εύκολα πιο κοντά με τους άλλους και να έχουν καλύτερες σχέσεις. Η χαρά και η παιχνιδιάρικη νοοτροπία συνδέεται άλλωστε αστρολογικά με τον Ήλιο και το ζώδιο του Λέοντα.

Ο Ήλιος θέλει πάντα μεγάλη προσοχή

Αν ο Ήλιος δεσπόζει στον χάρτη σας, είστε ένα περήφανο άτομο με ακτινοβολία και συχνά διαθέτετε χάρισμα και ηγετικές ικανότητες. Η πίστη στις δυνάμεις και στην αξία σας και η καλόκαρδη φύση σας σάς κρατούν συνήθως μακριά από μικροπρέπειες. Τα μεγάλα όνειρα δεν σας τρομάζουν και, κατά συνέπεια, βαδίζετε στη ζωή σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Η Ηλιακή «αδυναμία» έχει όμως να κάνει με την αλαζονεία που υποβόσκει στα στοιχεία του εγωισμού και της υπερηφάνειας και με την άσκηση υπερβολικής εξουσίας. Καθώς οι γραμμές μεταξύ υπερηφάνειας και ματαιοδοξίας είναι λεπτές, χρειάζεται προσοχή για να μην τις υπερβείτε, ώστε να διατηρήσετε την ευγένεια της ψυχής και της καρδιάς που είναι άλλωστε και το πιο ακαταμάχητο μέρος της γοητείας σας.