Γεννημένοι ανάμεσα στην Παρθένο και στον Ζυγό: Το μεταίχμιο της ομορφιάς

Γεννημένοι ανάμεσα στην Παρθένο και στον Ζυγό: Το μεταίχμιο της ομορφιάς

Γεννημένοι ανάμεσα στην Παρθένο και στον Ζυγό: Το μεταίχμιο της ομορφιάς

Όσοι έχουν γεννηθεί από τις 19/9 έως τις 25/9, ή έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 27 μοίρες της Παρθένου έως τις 3 μοίρες του Ζυγού, ανήκουν στο μεταίχμιο της ομορφιάς, σύμφωνα με τον αστρολόγο G. Goldschneider και το βιβλίο του «Η μυστική γλώσσα των γενεθλίων».

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Όσοι έχουν γεννηθεί σε αυτό το μεταίχμιο της φθινοπωρινής ισημερίας είναι χαριτωμένοι, γενναιόδωροι και τους περιβάλλει ένας μανδύας ομορφιάς, ανεξάρτητα από την εξωτερική τους εμφάνιση. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι εσωτερικά ή εξωτερικά γοητευτικοί και χαρισματικοί. Επιπλέον διαθέτουν την ικανότητα να εντοπίζουν και να αναδεικνύουν την ομορφιά των άλλων, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Η τέχνη και το αισθητικά όμορφο τούς ελκύουν σαν μαγνήτης. Ένας όμορφος πίνακας, ένα επιβλητικό γλυπτό ή ένας μελωδικός στίχος μπορούν να τους συναρπάσουν και γίνονται επίκεντρο της προσοχής τους ανά πάσα στιγμή. Έχουν καλλιτεχνικό κριτήριο και είναι αληθινοί θαυμαστές, συλλέκτες και υποστηρικτές της τέχνης. Η δημιουργικότητα ρέει φυσικά μέσα από αυτά τα άτομα και θέλουν να τη βλέπουν παντού γύρω τους. Υπάρχει αληθινή φινέτσα στον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν. Τα άτομα αυτά είναι ισορροπημένα, με ευαισθησίες, τόσο για τον εσωτερικό όσο και για εξωτερικό κόσμο, είναι βαθιά σκεπτόμενοι και συχνά πολύ ελκυστικοί.

Μοιραία έτσι, κάποια στιγμή θα στραφούν στην αναζήτηση ενός ιδανικού. Μαγεμένοι από την ομορφιά σε αντικείμενα τέχνης, στη φύση ή σε ανθρώπους και συναισθήματα, αυτά τα άτομα παρασύρονται από το άρωμα, τη γεύση, την υφή, το χρώμα, το σχήμα, τη μορφή και τον συναρπαστικό ήχο της μουσικής.

Ρεαλιστικά όνειρα

Ο Ερμής, υποστηριζόμενος από την Αφροδίτη, χαρίζει σοφία για τα πρακτικά ζητήματα, για τη διαχείριση χρημάτων και ένα γόνιμο μυαλό. Οι Παρθένοι-Ζυγοί είναι χαρούμενοι ονειροπόλοι-ρεαλιστές με βαθιά εκτίμηση της ζωής, που αναζητούν την πληρότητα, την ευημερία και την αφθονία σε πολλά επίπεδα. Συνήθως έχουν μία εσωτερική ισορροπία, είναι ευχάριστοι, λογικοί και ξέρουν να εκφράσουν σωστά την αισθητική και τα συναισθήματα τους. Είναι ρεαλιστικοί με υγιείς και ουσιαστικούς στόχους. Έχουν βαθιά εκτίμηση για την ίδια τη ζωή, τους ανθρώπινους δεσμούς, προσπαθούν για την επιτυχία, ενώ μπορούν να βρίσκουν την ευτυχία και τη χαρά σε όλα τα μικρά πράγματα που τους περιβάλλουν!

Το μαγικό λυχνάρι

Στην πραγματικότητα ξέρουν πώς να κάνουν τις άλλες ζωές των άλλων καλύτερες μόνο και μόνο με την παρουσία τους. Έχουν μια αλτρουιστική ψυχή που είναι προσανατολισμένη στην υπηρεσία και τη βοήθεια για τους άλλους. Ο τρόπος που δείχνουν την αγάπη και τη στοργή τους είναι δοτικός και προσπαθούν να είναι όσο πιο χρήσιμοι μπορούν. Είναι πιθανότατα τα πιο υποστηρικτικά άτομα στα αγαπημένα τους πρόσωπα με τα προσεκτικά τους λόγια και τη φιλελεύθερη καρδιά τους.

Είναι προικισμένοι με μια έκτη αίσθηση που τους μιλάει μέσα από τα όνειρά τους. Επιπλέον, είναι συχνά σε θέση να αναγνωρίσουν τις κρυμμένες έννοιες σε ιδέες ή πράγματα που οι άλλοι μπορεί να προσεγγίσουν επιφανειακά. Αυτό συμβαίνει διότι ψάχνουν την ομορφιά όλων των πλασμάτων, αλλά και των πραγμάτων, και διαθέτοντας μια οξυμένη παρατηρητικότητα μπορούν εύκολα να την εντοπίσουν. Ανάλογα με το εξελικτικό τους στάδιο, ωριμάζει και βαθαίνει τόσο η αισθητική όσο και η διορατική τους αντίληψη. Αυτό που παρακινεί αυτό τον συνδυασμό είναι να δώσει τα πάντα σε έναν σκοπό, αλλά και η τάση τους να βοηθούν τους άλλους να έχουν μια καλύτερη ζωή. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί και στις επαγγελματικές επιλογές που κάνουν. Οι περισσότεροι επιλέγουν να εργάζονται στον τομέα της ιατρικής, της ομορφιάς, στα γράμματα και στις τέχνες, στη συμβουλευτική, στην παροχή υπηρεσιών, αλλά και σε οργανισμούς σχετικούς με τον άνθρωπο και τη φύση.

Αέρας και Γη

Αυτά τα στοιχεία φέρνουν τη δημιουργικότητα στη ζωή, μαζί με νέα ξεκινήματα. Η ζωή τους είναι γεμάτη αλλαγές, πόρτες που διαρκώς ανοίγουν και κλείνουν. Χάρη στο γήινο στοιχείο γνωρίζουν ποιες επιλογές είναι προτιμότερες. Ο Αέρας μπορεί μερικές φορές να είναι άπιαστος, κάτι που ταλαιπωρεί τη Γη που προτιμά τα απλά πράγματα. Μέσα στο έδαφος υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες. Φυτεύεις έναν σπόρο και τον βλέπεις να μεγαλώνει, αλλά όχι εξ αποστάσεως.

Οι Παρθένοι-Ζυγοί θέλουν να συμμετέχουν στη δημιουργική διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάθε στιγμή, κάθε εποχή και κάθε στάδιο, είναι ουσιαστικής σημασίας για εκείνους.

Θεμελιωδώς μεταβλητοί

Οι Παρθένοι-Ζυγοί είναι συνήθως πολύ δημιουργικοί και εφευρετικοί. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν όλα τα δώρα τους και ξέρουν πώς να συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο. Με τη μεγάλη ευαισθησία, τη φαντασία και το ταλέντο τους, συνήθως μπορούν να πετύχουν ό,τι προσπαθούν. Έχουν τις μεγάλες και πολλές ιδέες του μεταβλητού σταυρού, αλλά παράλληλα διαθέτουν την πρακτική των θεμελιωδών ζωδίων να θέτουν τις σωστές βάσεις πριν κάνουν το άλμα στο άγνωστο.

Νόμος (Ζυγός) και Τάξη (Παρθένος)

Οι άνθρωποι αυτοί είναι από τους λίγους τυχερούς που έχουν την τάση να μην γίνονται επιθετικοί ή να θυμώνουν εύκολα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν κάποια ανοσία σε αυτό. Απλώς, αντί να εκνευρίζονται, τις περισσότερες φορές προσπαθούν να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ισορροπήσουν τα πράγματα με διακριτικότητα. Μπορούν να δουν όλες τις πλευρές μιας κατάστασης, κάτι που τους κάνει πολύ δίκαιους, αλλά λόγω αυτού, μπορεί να φαίνονται ακόμη και παράξενοι στους γύρω τους μερικές φορές.

Το ίδιο συμβαίνει και σε μια σχέση όπου έγινε μια δέσμευση, δεν θα απομακρυνθούν ποτέ εύκολα από το συγκεκριμένο μονοπάτι. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτούς είναι ότι είναι πολύ προσεκτικοί και στοχαστικοί. Τίποτα δεν ξεφεύγει από το όραμά τους, ούτε η παραμικρή λεπτομέρεια, και αυτό έχει σημασία. Η τάση τους όμως να είναι υπερβολικά απασχολημένοι ή να χάνονται στη ρουτίνα, τους απομακρύνει σταδιακά από τη διασκέδαση. Είναι τότε απαραίτητη η συμβολή του συντρόφου, ενός φίλου ή συνεργάτη, που θα τους διευκολύνει απομακρύνοντας την πίεση, θα τους παροτρύνει να βγουν από αυτό τον βάλτο και θα τους βοηθήσει να ανοίξουν τα φτερά τους ξανά.

Η αγάπη όλα τα ομορφαίνει

Όσον αφορά τις σχέσεις και την αγάπη, αυτός ο συνδυασμός είναι αληθινά ρομαντικός στην καρδιά! Είναι αφοσιωμένοι, πιστοί και ανάλαφροι σε μια σχέση και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει ηρεμία, αρμονία και συναίσθημα. Όποιος ανήκει σε αυτό το μεταίχμιο έχει άπειρη και γενναιόδωρη αγάπη να δώσει, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος επιπλέον χρόνος για να ανοιχτεί. Επομένως, χρειάζεται ένα άτομο που είναι υπομονετικό και έχει κατανόηση. Αυτός ο συνδυασμός τείνει επίσης να έλκεται από εκείνους που διαθέτουν ένα στιλ και μια… πινελιά τέχνης. Χρειάζονται κάποιον που να αντιλαμβάνεται γιατί ο πήχης είναι τόσο ψηλά. Σε αντάλλαγμα θα θυμούνται πάντα όλα τα πράγματα που κάνουν τον έρωτά τους να είναι ξεχωριστός. Θα βεβαιωθούν ότι οι σύντροφοι τους έχουν όλη την αγάπη και τη φροντίδα που μπορούν να τους προσφέρουν, ακόμα και όταν έχουν περάσει πολλά χρόνια μαζί. Η ευφυΐα τους και ο τρόπος που μιλούν μπορεί να μαγεύουν, ενώ η χαριτωμένη παρουσία και η τρυφερότητα τους είναι μια πραγματική όαση στη συναισθηματική έρημο της σημερινής εποχής.

Έχουν συνήθως υψηλά κριτήρια και είναι χαρισματικοί και δοτικοί. Θέλουν να κινούνται με αξιοπρέπεια και χάρη τόσο στον ερωτικό όσο και στον κοινωνικό τομέα. Και λόγω της ευγενικής και καλοσυνάτης φύσης τους είναι από τους πιο αξιαγάπητους ανθρώπους στον κύκλο τους. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι να τους αγαπήσει κάποιος και πραγματικά ελάχιστοι να τους αντιπαθήσει.

Φθινοπωρινά φύλλα στον άνεμο

Είναι όμως πολύ εύκολο να επηρεαστεί ή να κλονιστεί κάποιος που ανήκει σε αυτό τον συνδυασμό. Η εσωτερική σύγκρουση μεταξύ της επίτευξης της τελειότητας και της διατήρησης της ισορροπίας των πραγμάτων, μπορεί να φέρουν τους εκπροσώπους του μεταίχμιου σε ανασφαλή θέση. Αυτή η αίσθηση ανασφάλειας τους κάνει επιρρεπείς στο να πέσουν στην παγίδα και να χειραγωγηθούν από άλλους. Μπορεί ακόμη και να γίνονται κάποιες φορές ο συναισθηματικός σάκος του μποξ για άτομα του περιβάλλοντος τους, που βρίσκουν σε εκείνους ένα εύκολο στόχο να ξεσπούν τον εκνευρισμό τους. Οι Ζυγοί δεν θέλουν ποτέ να παρουσιάζονται υπό το λάθος φως, έτσι συχνά καταλήγουν να αμφισβητούν τις πράξεις τους και να ανησυχούν διαρκώς για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Ομοίως, οι τελειομανείς Παρθένοι ντρέπονται εύκολα από μικρά λάθη, επομένως έχουν και αυτοί την τάση να παρασύρονται από τις ανησυχίες τους. Μπορεί τότε να γίνουν νευρικοί, ιδιότροποι, επικριτικοί και ανικανοποίητοι.

Αυτό μπορεί να οφείλεται επίσης στη ροπή προς υλιστικά και επιφανειακά πράγματα. Έτσι, ενώ μπορεί να φαίνονται τακτοποιημένοι εξωτερικά, ο εσωτερικός τους κόσμος μπορεί να είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι. Οι σύνθετες αλήθειες δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από επιφανειακές προσόψεις και η φυσική τάση τους να αποφεύγουν τη συναισθηματική ενδοσκόπηση μπορεί να κάνει αυτό το μεταίχμιο να αγχώνεται με πολλούς τρόπους. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας φάσης μπορεί να επιδείξουν ψυχρή και απόμακρη συμπεριφορά, που είναι ένδειξη της δικής τους ανασφάλειας. Είναι επίσης ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην κριτική από τους άλλους. Έχουν υψηλό επίπεδο, δείχνουν σχεδόν πάντα καλοσύνη και κατανόηση και περιμένουν από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Έτσι όταν δεν συμβαίνει αυτό, πληγώνονται και απογοητεύονται βαθιά.

Επίγειοι άγγελοι

Αυτός ο συνδυασμός είναι πραγματικά ένα πολύτιμο πετράδι! Καθώς αναζητούν το ιδανικό, επικεντρώνονται στην ομορφιά και στα πράγματα με νόημα. Η εξυπνάδα, η ανεξαρτησία και η χάρη τους δεν μπορούν να κρυφτούν. Όταν συνδυαστούν όλα αυτά, με την έντονη αίσθηση του σωστού και του λάθους και την προθυμία να βοηθήσουν τους άλλους και όσους έχουν ανάγκη, υπάρχουν όλα τα συστατικά που μπορεί να δημιουργήσουν τον ευγενέστερο και καλύτερο άνθρωπο. Οι Παρθένοι-Ζυγοί θα πρέπει όμως να θυμούνται να αγαπούν την αλτρουιστική τους πλευρά και να τη χρησιμοποιούν πάντα για το γενικότερο καλό. Για την καλοσύνη, την αθωότητα, αλλά και κάποιες φορές για την εμφάνιση τους, χαρακτηρίζονται ως επίγειοι άγγελοι, αφού συχνά έχουν πορσελάνινο δέρμα, καθαρό καλοσυνάτο βλέμμα και απαλά κυματιστά μαλλιά. Με την εμφάνισή τους, σίγουρα μπορεί να κάνουν την παρουσία τους αισθητή, αλλά είναι η αγνή καρδιά τους που θα τους κάνει για πάντα αξέχαστους.

Διασημότητες γεννημένες στο μεταίχμιο Παρθένου-Ζυγού

Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αύγουστος, Kublai Khan, Queen Anne of Cleves, Jerry Bruckheimer, Barbara Walters, Robert Gates, Ronaldo, David Stern, Nicole Richie.

Ζωγράφος

Mark Rothko

Συγγραφείς

F. Scott Fitzgerald, H.D. Wells, William Faulkner, Steven King.

Σκηνοθέτες

Jim Henson, Pedro Almodovar.

Ηθοποιοί

Sophia Loren, Romy Schneider, Mickey Rooney, Anna Karina, Jeremy Irons, Larry Hagman, Bill Murray, David McCullough, Adam West, Asia Argento, Tom Felton, Luke Wilson, Jason Alexander, Christopher Reeve, Heather Locklear, Nia Vardalos, Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Will Smith.

Μουσικοί

Leonard Cohen, Andrea Bocelli, Ray Charles, John Coltrane, Nile Rodgers, Cass Elliot, David Coverdale, Nick Cave, Terius Nash, Joan Jett, Bruce Springsteen, Julio Iglesias, Liam Gallagher, Don Felder.