Γεννημένοι ανάμεσα στον Λέοντα και την Παρθένο: Το μεταίχμιο της έκθεσης

Γεννημένοι ανάμεσα στον Λέοντα και την Παρθένο: Το μεταίχμιο της έκθεσης

Γεννημένοι ανάμεσα στον Λέοντα και την Παρθένο: Το μεταίχμιο της έκθεσης

Όσοι γεννήθηκαν ανάμεσα στις 19 και τις 25 Αυγούστου, ή έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 27 μοίρες του Λέοντα έως τις 3 μοίρες της Παρθένου, ανήκουν σύμφωνα με τον αστρολόγο G. Goldschneider στο μεταίχμιο της έκθεσης.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Οι Λέοντες-Παρθένοι έχουν το πάθος και την ένταση ενός ζωδίου της φωτιάς (Λέοντα) και την υπομονή και την αντοχή ενός ζωδίου της γης (Παρθένος). Αυτά τα δύο στοιχεία μπορεί να είναι ένα δύσκολο μείγμα. Η γη και η φωτιά μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή φωτιά ή μια ηφαιστειακή έκρηξη που να αφήνει πίσω της καμένη γη.

Ωστόσο, αυτό το κράμα δίνει σε αυτά τα άτομα την ικανότητα να φαίνονται, να αναλάβουν την ηγεσία και να φέρουν οτιδήποτε εις πέρας, ενώ είναι προσεκτικοί και πρακτικοί στις ασχολίες τους. Όσοι γεννήθηκαν στο μεταίχμιο του Λέοντα-Παρθένου έχουν φλογερή και ενθουσιώδη ενέργεια που είναι γειωμένη και στοχευμένη. Αυτή η επιρροή της Παρθένου θα τους βοηθήσει να βρουν τη σωστή ισορροπία και να τολμήσουν να εκτεθούν στα φώτα, αλλά πάντα με την κατάλληλη προετοιμασία.

Αυτό που χαρακτηρίζει το μεταίχμιο της έκθεσης είναι ότι έχει μια φλογερή προσωπικότητα, γεμάτη χαρίσματα. Δεν φοβάται να βγει μπροστά, να εκτεθεί και φυσικά οδηγεί με την παραδειγματική του προσήλωση τους άλλους. Θα χρειαστεί τον χρόνο του για να σκεφτεί τα πράγματα, να σχεδιάσει και να εκτελέσει ένα λεπτομερές όραμα που θα ακολουθήσει θαρραλέα, αλλά προσεκτικά. Όταν είναι αφοσιωμένοι οι Λέοντες-Παρθένοι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τους θα λάμψουν δυνατά σαν ένας φάρος στο σκοτάδι. Είναι εργατικοί και σίγουροι, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν αμφιβολίες και προκλήσεις. Θα βάλουν όλο τους τον εαυτό στους στόχους και στα όνειρά τους. Οι άνθρωποι προσελκύονται από την ηγετική και αξιόπιστη προσωπικότητα τους και δεδομένου ότι είναι τόσο γεμάτοι ιδέες, απαντώνται συνήθως σε υπεύθυνες νευραλγικές θέσεις ως συντονιστές, στελέχη, διευθύνοντες σύμβουλοι  ή έχουν εκπαιδευτικούς ρόλους. Ανεξάρτητα από τις δουλειές ή τα σχέδιά τους, θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για την επιτυχία, από το να βγουν μπροστά, έως την ανάληψη δευτερευόντων και κουραστικών καθηκόντων. Αγαπούν το προσκήνιο, αλλά επίσης καταλαβαίνουν ότι η σκληρή δουλειά και η φροντίδα όλων των λεπτομερειών είναι απαραίτητη για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Εργασία και χαρά

Όταν τελειώσει η σκληρή δουλειά θα μετακυλήσουν την αποφασιστικότητά τους και το πάθος τους στην κοινωνική τους ζωή, καθώς εργάζονται σκληρά, αλλά ξέρουν πώς να περάσουν καλά. Οι Λέοντες-Παρθένοι δεν είναι απερίσκεπτοι, αλλά ξέρουν πώς να περάσουν υπέροχα. Μπορούν να γλεντούν μέχρι πρωίας και να απολαμβάνουν διακοπές βγαλμένες από περιοδικό lifestyle. Αυτές οι προσωπικότητες μπορούν να κινηθούν από το ένα άκρο στο άλλο όταν πρόκειται να διασκεδάσουν. Πολλή δουλειά, αλλά και το ίδιο ισχύει και για τον χορό!

Είναι δυνατοί και εκφραστικοί ομιλητές

Το μεταίχμιο αυτό έχει ένα έμφυτο χάρισμα το οποίο μπορεί να διευκολύνει, αλλά και να συναρπάζει τους άλλους. Μπορούν να είναι γοητευτικοί αφηγητές, δημοφιλείς στην επικοινωνία και συχνά θεωρούνται εξαιρετικά έξυπνοι όταν στοιχειοθετούν επιχειρήματα. Το δραματικό ταλέντο του Λέοντα σε συνδυασμό με την οξυδερκή φύση του Παρθένου κάνει τον Λέοντα-Παρθένο να μπορεί να αναλάβει μια υπεύθυνη θέση ως παρουσιαστή ή ομιλητή, καθώς διαθέτει πηγαία εκφραστικότητα.

Καταφέρνουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους

Οι Παρθένοι έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα και είναι λεπτομερείς. Οι Λέοντες μπορεί να μην είναι τόσο οργανωμένοι από τη φύση τους, αλλά ως σταθερά ζώδια είναι εργατικοί και συγκεντρωμένοι, ειδικά όταν παθιαστούν. Όταν συνδυάζεται η αναλυτική προσέγγιση της Παρθένου με την τόλμη και το θάρρος του Λέοντα, καταλήγουμε σε μια ασταμάτητη ενέργεια που κάνει αυτό το μεταίχμιο ικανό να αγγίξει πολύ υψηλές επιδόσεις. Έχουν μια ισχυρή αίσθηση ευθύνης και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν προκλήσεις που κανείς άλλος δεν θα τολμούσε εύκολα. Όταν πρόκειται για την καριέρα τους, όσο αποκτούν γνώσεις και εμπειρία αισθάνονται ότι η ζωή τους είναι πλήρης και ότι βαδίζουν στον σωστό δρόμο.

Ταλέντο και γούστο

Είναι έξυπνοι και οργανωμένοι άνθρωποι με μεγάλη φαντασία και γούστο. Η ομιλία είναι το κύριο εκφραστικό τους μέσο, έτσι συχνά έχουν όμορφες φωνές ή άλλα καλλιτεχνικά ταλέντα που μπορούν να σαγηνεύσουν τους ανθρώπους. Είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές καλών και ιδιαίτερων πραγμάτων στη ζωή. Όμορφα και ελκυστικά πράγματα προσελκύουν εύκολα την προσοχή τους, όπως κάποιο έργο τέχνης, πολύτιμα σπάνια αντικείμενα, ενδύματα με στιλ και φαντασία. Και πάντα προσπαθούν να κρατήσουν τον εαυτό και το περιβάλλον τους καθαρό και όμορφο.

Δοτικοί από τη φύση τους

Η προσωπικότητα Παρθένου-Λέοντα οδηγείται από την ανάγκη τους να βοηθήσουν και να φροντίσουν τους άλλους. Αυτή η αλτρουιστική πτυχή τους οδηγεί σε σταδιοδρομίες όπως η νοσηλευτική, η διδασκαλία και η κοινωνική εργασία. Γενικά είναι ιδιαίτερα συνειδητοί σε ό,τι αφορά την υγεία και πάντα προσπαθούν να ενεργούν με υπευθυνότητα και σύνεση σε αυτό τον τομέα.

Υπολογίσιμη πνευματική δύναμη

Σκεπτικιστές με έμφυτη περιέργεια και με βαθιές πνευματικές αναζητήσεις είναι οι σύνθετες προσωπικότητες Λέοντα-Παρθένου. Γοητεύονται από την ψυχολογία και σχεδόν από όλα τα μυστήρια αυτού του κόσμου. Το περίεργο μυαλό τους δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα εκτός από την αλήθεια και δεν σταματούν μέχρι να ανακαλύψουν τι βρίσκεται πίσω από κάθε απορία τους.

Παθιασμένοι και προσεκτικοί εραστές

Ένας Παρθένος είναι γνωστό ότι είναι προσεκτικός, έξυπνος και τελειομανής. Όταν συνδυάζεται με το πάθος του Λέοντα στο πεδίο αγάπης προκύπτει ένα άτομο που είναι τρυφερό και συντονισμένο με τα συναισθήματά του, αλλά και τις ανάγκες του συντρόφου. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το μεταίχμιο είναι προσηλωμένοι εραστές, καθώς είναι εξαιρετικά ρομαντικοί, πιστοί και παιχνιδιάρικοι. Η επιρροή του Λέοντα μπορεί επίσης να βοηθήσει να δώσει μία ώθηση και μία πρωτοβουλία στην εσωστρέφεια του Παρθένου, καθώς διαφορετικά μπορεί να ήταν πιο συνεσταλμένος.

Προβλήματα στο μικροσκόπιο

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται η παθιασμένη αυτοπεποίθηση ενός Λέοντα με τις τελειομανείς (και μερικές φορές επιλεκτικές) τάσεις της Παρθένου; Ιδιαίτερα υψηλά πρότυπα! Η βασιλική πλευρά του Λέοντα θεωρεί ότι του αξίζει το καλύτερο, ενώ οι τάσεις της Παρθένου για λεπτομέρεια οδηγούν στο να γίνονται εξαιρετικά επιλεκτικοί με πράγματα, αλλά και ανθρώπους. Αυτό το συνονθύλευμα κάνει υψηλές τις προσδοκίες, αλλά και δυσκολεύει τις επιλογές τους. Δυσκολεύει όμως και τις σχέσεις τους, διότι κανείς θνητός μπορεί να μην είναι ποτέ αρκετά καλός για εκείνους. Η ανεξαρτησία τους συνοδεύεται συχνά από μία ισχυρή τάση για ιδιωτικότητα και κάποιες φορές μυστικοπάθεια. Αν και η οικειότητα είναι κάτι που λαχταράει αυτό το μεταίχμιο, είναι όμως κάτι που δεν έρχεται εύκολα. Η πιο σημαντική πτυχή της οικειότητας είναι κάτι με το οποίο παλεύουν διαρκώς. Έχουν μια δυσκολία να δείξουν την ευάλωτη πλευρά τους και να εκφραστούν ελεύθερα… Είναι δύσκολο να είσαι ευάλωτος όταν κρατάς τόσα πολλά μέσα σου, όταν έχεις μυστικά, όταν εκφράζεσαι με σιωπές. Και είναι δύσκολο να το εξηγήσεις στους άλλους όταν ταυτόχρονα είσαι δυνατός, άμεσος και τόσο επικοινωνιακός.

Έτσι, εάν είστε Λέων-Παρθένος, σκεφτείτε αυτή την αντίφαση, αυτή την έλξη-απώθηση που μπορεί να ασκείτε κάποιες φορές και πόσο μπορεί να μπερδεύονται έτσι τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μερικές φορές, η επιθυμία σας να κρατήσετε πράγματα για τον εαυτό σας, κάνει τους γύρω σας να νιώθουν μόνοι, παρότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή σας. Δείτε αν μπορείτε να βρείτε τις λέξεις για να περιγράψετε ό,τι αισθάνεστε, ή έστω ζητείστε τους χρόνο όταν δεν είστε σίγουροι. Θυμηθείτε ότι και οι άλλοι έχουν ανασφάλειες και αισθήματα, ότι και οι άλλοι προσπαθούν να βρουν κατανόηση και αποδοχή όπως και εσείς.

Διασημότητες γεννημένες στο μεταίχμιο Λέοντα-Παρθένου

Louis XVI of France, Ivan the terrible, William IV of U.K., Queen Noor of Jordan, Bill Clinton, Benjamin Harrison, George Wallace, Deng Xiaoping, Yasser Arafat, Mohamed Morsi, Slobodan Milosevic, Coco Chanel, Claude Debussy, Leonard Bernstein, Sophia Richie, Claudia Schiffer.

Συγγραφείς

H.P Lovecraft, Ron Paul, Ray Bradbury, Paulo Coelho.

Σκηνοθέτες

David Russell, Blair Underwood, Tim Burton.

Ηθοποιοί

Sean Connery, Peter Gallagher, Cindy Williams, Gene Kelly, Barbara Eden, Shelley Long, Valerie Harper, Stephen Fry, Matthew Perry, John Stamos, Kyra Sedgwick, Fred Thompson, Andrew Garfield, Kim Cattrall, Rupert Grind, Scott Caan, River Phoenix.

Μουσικοί

Robert Plant, Isaac Hayes, Kenny Rogers, Elvis Costello, Joe Strummer, Gene Simmons, John Deacon, Keith Moon, Tori Amos, Phil Lynott, Rick Springfield, Jean Michel Jarre, Count Basie, Dua Lipa.