10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της Παρθένου

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ζωδίου της Παρθένου

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της Παρθένου

Ένα από τα πιο κοινά γνωρίσματα για το ζώδιο της Παρθένου είναι το γεγονός ότι είναι τελειομανείς. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθούν πάντα μόνο για την αριστεία σε ό,τι κάνουν, είτε είναι η δουλειά τους, οι σχέσεις τους ή οι προσωπικές τους υποθέσεις. Για να τους γνωρίσουμε καλύτερα ας δούμε 10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Δεν παίζουν με την καρδιά τους

Στις σχέσεις οι Παρθένοι είναι πολύ επιλεκτικοί. Δεν ανοίγονται εύκολα σε κανέναν. Εξαιτίας αυτού, παρεξηγούνται και συχνά θεωρούνται δύσκολοι ή συντηρητικοί. Αλλά οι Παρθένοι περιμένουν να βρουν το σωστό άτομο που θα μπορούν να εμπιστευτούν και να δείξουν την ευαίσθητη πλευρά τους. Δεν τους αρέσουν οι περιστασιακές σχέσεις. Γι’ αυτούς η εμπιστοσύνη είναι το ζητούμενο στον έρωτα. Συχνά προτιμούν να επιμείνουν στα δοκιμασμένα και στα αληθινά, αντί να ρισκάρουν. Ωστόσο, αυτή η προσοχή μπορεί να είναι και σωτήρια, καθώς μπορεί να βοηθήσει τους Παρθένους να αποφύγουν τα λάθη. Η σύνεση είναι ένα έμφυτο ταλέντο που τους βοηθάει πάντα, σε συνδυασμό με την εσωτερική τους φωνή, για να ακολουθούν τον δρόμο της καρδιάς τους. Όταν βρουν το σωστό άτομο είναι πιστοί, αφοσιωμένοι και η αγάπη τους είναι αστείρευτη.

Πολύ ψείρισμα

Το ζώδιο της Παρθένου συνδέεται με την αναλυτικότητα και είναι προσανατολισμένο στη λεπτομέρεια και την κριτική. Ένας άλλος λόγος που οι Παρθένοι μπορεί να θεωρηθούν λεπτομερείς, είναι το ότι είναι πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ εργατικοί και αφοσιωμένοι. Έχουν υψηλά πρότυπα για τον εαυτό τους και τους άλλους και έτσι χαρακτηρίζονται τελειομανείς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να είναι εξαιρετικά αξιόπιστοι και υπεύθυνοι, αλλά μπορεί επίσης να τους κάνει να φαίνονται απαιτητικοί. Γι’ αυτό περιγράφονται ως τελειομανείς που δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Αυτό μπορεί μερικές φορές να τους οδηγήσει στο να θεωρούνται επιλεκτικοί ή εκλεκτικοί, όχι μόνο στη δουλειά ή στα χόμπι… αλλά στα πάντα.

Δεν θα τους δείτε όμως συχνά πάνω σε καλάμι

Οι Παρθένοι είναι σεμνοί και ταπεινοί. Παρά το γεγονός ότι συχνά τείνουν να έχουν υψηλές επιδόσεις, να αποκτούν και να πετυχαίνουν, είναι γενικά ταπεινοί και χαμηλών τόνων σχετικά με τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο μετριοπαθείς, που δυσκολεύονται να δεχτούν επαίνους και κομπλιμέντα. Αν και είναι και εργατικοί και έχουν πολλά ταλέντα, είναι τόσο συνεσταλμένοι που κάποιες φορές άλλοι με το ένα δέκατο των ικανοτήτων τους κλέβουν το φως. Όμως έχουν φρόνηση και μια δική τους ακεραιότητα, γι’ αυτό δεν επηρεάζονται από τις απόψεις κανενός. Παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και δεν φοβούνται να κάνουν τις δικές τους επιλογές.

Κατέχουν τα σκήπτρα της υπερβολικής σκέψης

Σκέφτονται υπερβολικά και αναλύουν κάθε μικρό πράγμα, κάτι που τους αγχώνει τις περισσότερες φορές. Προσπαθούν να υπολογίζουν τα πάντα προκαταβολικά και δεν παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ. Σε αντίθεση με μερικά από τα πιο απερίσκεπτα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, οι Παρθένοι έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά ορθολογισμού και κοινής λογικής που τους εμποδίζουν να λαμβάνουν επιπόλαιες αποφάσεις στην έξαψη της στιγμής. Γι’ αυτό οι αποφάσεις τους είναι σοφές και εξυπηρετούν όλες τις πλευρές. Επίσης είναι πάντα προετοιμασμένοι για όλα. Οι Παρθένοι δεν θα πάρουν ποτέ τα λόγια κάποιου ελαφρά. Αναλύουν τις προθέσεις που μπορεί να κρύβονται ανάμεσα στις γραμμές, όμως αυτό κρύβει παγίδες, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Η υπερβολική σκέψη ταλαιπωρεί τα νεύρα και το μυαλό τους.

Δεν θέλουν να τους κάνουν υποδείξεις και να τους κρίνουν

Οι Παρθένοι απεχθάνονται να τους υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουν. Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα θα εκνευρίσει τους Παρθένους, είναι όταν οι άλλοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επεμβαίνουν στις αποφάσεις και στις επιλογές ζωής τους. Πιστεύουν ότι ειλικρινά κάτι τέτοιο δεν τους αφορά. Δεν αντέχουν να αισθάνονται ότι τους ανακρίνουν ή ότι επικρίνουν κάθε τους κίνηση. Θυμώνουν πολύ και διαφωνούν κάθετα… Δάσκαλε που δίδασκες!

Είναι διασκεδαστικοί και έχουν μία ατίθαση πλευρά

Ως επί το πλείστον, οι Παρθένοι έχουν μια εσωτερική συστολή και τείνουν να είναι συγκρατημένοι, αλλά όταν τους έρχεται αυτή η διάθεση, έχουν την τάση να αφήνουν τα μολύβια κάτω και να… αγριεύουν λίγο. Όταν βρίσκονται κοντά με καλούς φίλους, με τους οποίους νιώθουν άνετα, μπορούν και αναδεικνύουν αυτή την πλευρά τους. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους έχουν μία καλή αίσθηση του χιούμορ. Πρώτον, διαθέτουν μια οξεία εξυπνάδα και μια έμφυτη ικανότητα να βλέπουν τον παραλογισμό στις καθημερινές καταστάσεις. Επιπλέον, η μεγάλη τους προσοχή στη λεπτομέρεια σημαίνει ότι έχουν εξαιρετικές ικανότητες παρατήρησης, επιτρέποντάς τους να εντοπίζουν ακόμη και τις πιο μικρές ασυνέπειες ή τα ψεγάδια των άλλων. Όταν νιώθουν άνετα τους βγαίνει και μια πηγαία εκφραστικότητα, ένα υποκριτικό ταλέντο που κρατούν μέσα τους γιατί είναι λίγο ντροπαλοί.

Είναι πραγματικά χρήσιμοι και πολύτιμοι

Σε αυτό το ζώδιο αρέσει να βλέπει άλλους ανθρώπους να πετυχαίνουν και θέλουν να τους βοηθήσουν σε αυτό. Γίνονται πιο ευτυχισμένοι όταν μπορούν να απλώσουν ένα χέρι βοήθειας. Καθώς είναι παρατηρητικοί και στοχαστικοί, μπορούν να συνδεθούν βαθιά με τους γύρω τους. Επιπλέον, οι Παρθένοι τείνουν να είναι υπομονετικοί, συμπονετικοί και ακροατές. Είτε προσφέρουν υποστήριξη και συμβουλές σε επαγγελματικά ή προσωπικά θέματα, είναι απίστευτα επικοινωνιακά ικανοί και κάνουν τους άλλους να χαλαρώνουν με τη ζεστασιά και την ειλικρίνειά τους. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το ζώδιο θεωρείται συχνά ως η επιτομή της φροντίδας. Πάντα οι άλλοι προηγούνται στη λίστα τους.

Δεν θέλουν φασαρίες

Οι Παρθένοι είναι ευγενικοί, έχουν λεπτούς τρόπους, και γενικά προσπαθούν να αποφύγουν την αντιπαράθεση. Ουσιαστικά θα κάνουν τα πάντα για να μην ξεκινήσει καν η σύγκρουση και είναι ήρεμοι από τη φύση τους. Είναι καλοί στο να αποτρέψουν προφορικά ένα δυνητικά θερμό επεισόδιο πριν ξεφύγει από τον έλεγχο. Ωστόσο, αν και δεν είναι επιθετικοί, ξέρουν πώς να σταθούν στο ύψος τους και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Μπορεί να είναι ειρηνιστές, αλλά αν πιεστούν είναι αρκετά έξυπνοι για να βάλουν κάποιον στη θέση του, μόνο με τα λόγια τους χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε επιθετικές ενέργειες.

Θα περάσουν στην επίθεση μόνο για να γίνει επιτέλους η δουλειά

Οι Παρθένοι μπορεί να είναι αυταρχικοί, παρά μόνο και κυρίως, στο όνομα της διεκπεραίωσης των καθηκόντων τους. Η επίτευξη ενός συγκεκριμένου επιπέδου αρτιότητας είναι ένα γνωστό χαρακτηριστικό της Παρθένου. Για να το πετύχουν αυτό μπορεί να γίνουν κάπως ελεγκτικοί. Οι Παρθένοι είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να είναι λίγο αυταρχικοί κατά καιρούς, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να ενώνουν μια ομάδα και να κάνουν τα πράγματα να παίρνουν μορφή και γι’ αυτόν τον λόγο συχνά καταλήγουν να αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις στη ζωή.

Τους τρώει το στρες

Οι Παρθένοι μπορεί να φαίνονται ψύχραιμοι και συγκροτημένοι, ενώ ταυτόχρονα να βρίσκονται στα πρόθυρα μιας νευρικής κρίσης. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου μπορεί να είναι φαινομενικά ήρεμοι και συγκεντρωμένοι εξωτερικά, ακόμη και όταν είναι ένα συναισθηματικό ράκος εσωτερικά. Δεν είναι πάντα καλοί στο να ζητούν βοήθεια και έχουν την κακή συνήθεια να καταπίνουν τα συναισθήματά τους και να τα κρύβουν. Ενώ κανένας δεν μπορεί να αποφύγει στη ζωή τις προκλήσεις, οι Παρθένοι στις δύσκολες στιγμές βάζουν συχνά τον εαυτό τους στο εδώλιο και τον κατηγορούν για τα προβλήματά τους. Αλλά μαθαίνοντας να χαλαρώνουν και να εκτιμούν όλες τις απίστευτες ιδιότητές τους, μπορούν να βρουν επιτυχία στην αγάπη και στη ζωή.