Άρης στον Αιγόκερω 04/01/2024 – 13/02/2024: Ποια ζώδια θα δυσκολευτούν και ποια θα γίνουν πιο διεκδικητικά και φιλόδοξα

Άρης στον Αιγόκερω 04/01/2024 - 13/02/2024: Ποια ζώδια θα δυσκολευτούν και ποια θα γίνουν πιο διεκδικητικά και φιλόδοξα

Άρης στον Αιγόκερω 04/01/2024 – 13/02/2024: Ποια ζώδια θα δυσκολευτούν και ποια θα γίνουν πιο διεκδικητικά και φιλόδοξα

Πίεση και ανταμοιβές

Ο Άρης, ο πλανήτης της μάχης, της διεκδίκησης και της σεξουαλικότητας, εισέρχεται στις 4 Ιανουαρίου στο φιλόδοξο, υπεύθυνο και εργατικό ζώδιο του Αιγόκερω και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2024 αλλάζοντας την ενέργεια και τη δράση μας.

Το προηγούμενο διάστημα που βρισκόταν στον πύρινο, ανεξάρτητο και ταξιδευτή Τοξότη αναζητούσαμε τη διασκέδαση, τη χαρά, την περιπέτεια και κυνηγούσαμε τους στόχους βάσει των ιδανικών μας. Νιώθαμε πιο αισιόδοξοι, πιο φλογεροί και ίσως κάποιες πράξεις μας ήταν απερίσκεπτες και παρορμητικές. Τώρα όμως το πλαίσιο σκληραίνει και γειώνεται. Ο Άρης στον Αιγόκερω μας κάνει να έχουμε συγκεκριμένα κίνητρα, στόχους και αυστηρό πρόγραμμα για να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας και να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της ζωής μας.

Στο ζώδιο του Αιγόκερω ο Άρης αισθάνεται «άνετα», μπορεί να βγάλει όλα τα… επιθετικά χαρακτηριστικά του και να σημειώσει πρόοδο, γι’ αυτό και θεωρείται το ζώδιο της έξαρσής του. Για τις επόμενες περίπου έξι εβδομάδες μπορούμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί, να εστιάσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε τα σχέδια μας για το μέλλον, να εργαστούμε πιο σκληρά και με πειθαρχεία για την ανέλιξη μας. Βέβαια, ο πολεμοχαρής Άρης στον σκληροτράχηλο Αιγόκερω δεν παίζει, δεν χαρίζεται, δεν συγχωρεί και δίνει μάχες μέχρι τελικής πτώσης. Διεκδικεί και παλεύει μέχρι να τα καταφέρει. Δεν κάνει συναισθηματικές χάρες και δεν κάμπτεται από προβλήματα και ευαισθησίες. Είναι ρεαλιστής, ψυχρός, σχεδόν αναίσθητος και βλέπει μόνο τον στόχο. Την περίοδο αυτή μπορεί να υπάρχουν έντονες διαμάχες, ξεσπάσματα και έντονοι διαπληκτισμοί που συνοδεύονται από προσβολές και σκληρές κουβέντες. Ο Αιγόκερως δεν αγαπά την τεμπελιά και ο Άρης θέλει δράση, όποτε όπως καταλαβαίνετε οι εντάσεις στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και στις σχέσεις θα είναι αναπόφευκτες, αν κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον άλλον και να λουφάρει. Θα επιβραβεύεται όμως κάθε σκληρή και ειλικρινής προσπάθεια που κάνει κάποιος. Βέβαια, με αυτή τη θέση ελλοχεύει ο κίνδυνος του επιθετικού ανταγωνισμού και της εργασιομανίας, όπως και να πάρουμε λάθος αποφάσεις υπερεκτιμώντας τον εαυτό μας, στηριζόμενοι στην υπερβολική φιλοδοξία μας.

Την περίοδο από 04/01/2024 έως 13/02/2024 οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι θα έχουν πολλές ευκαιρίες ανέλιξης, αλλά και πιέσεις στην καθημερινότητα τους, ενώ οι Κριοί, οι Καρκίνοι και οι Ζυγοί μπορεί να δυσκολευτούν και να αντιμετωπίσουν έντονο ανταγωνισμό και εντάσεις.

Οι κύριες όψεις που θα σχηματίσει ο Άρης από τον Αιγόκερω

Στις 10/01/2024 ο Άρης από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς και αυτή η όψη θα μας κάνει να είμαστε πιο τολμηροί, φιλόδοξοι, ακούραστοι, αλλά ίσως δείξουμε ένα πιο σκληρό και αυστηρό πρόσωπο.

Στις 12 Ιανουαρίου 2024 ο Άρης σχηματίζει ένα τυχερό τρίγωνο με τον Δία στον Ταύρο, μια όψη που θα μας δώσει ζωτικότητα και ευεξία. Θα είμαστε πιο ενθουσιώδεις, δραστήριοι, οργανωτικοί και αποφασιστικοί ιδιαίτερα σε επιχειρηματικές κινήσεις. Μπορεί να προκύψει κάποια επαγγελματική επιτυχία.

Στις 27 Ιανουαρίου 2024 η σύνοδος του Άρη με τον Ερμή στον Αιγόκερω μάς κάνει να είμαστε ανήσυχοι και ανυπόμονοι και δύσκολα θα μπορούμε να συγκεντρωθούμε στις σκέψεις και τις δράσεις μας. Θα εμπλεκόμαστε σε συζητήσεις, αλλά η βιαστική μας κρίση και ο εγωισμός θα μας κάνουν να διακόπτουμε τους συνομιλητές μας και να βγάζουμε λάθος συμπεράσματα. Δύσκολα θα αντέχουμε την απόρριψη από ανθρώπους που αγαπάμε και θα μας πιάνει το παράπονο. Το χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι οι παρορμητικές αποφάσεις που θα μας οδηγούν σε λάθη, αλλά και η αγένεια και η επιθετικότητα που μπορεί να πληγώσει και να φέρει προβλήματα στις σχέσεις μας.

Στις 30 Ιανουαρίου 2024 ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με τον πλανήτη του ξαφνικού και των εκπλήξεων, τον Ουρανό, που βρίσκεται στον Ταύρο και μας κάνει πιο αυθόρμητους στη δράση και τη σκέψη μας. Αυτή η όψη ενισχύει την αυτοπεποίθησή και την αποφασιστικότητά μας και μας προτρέπει να κάνουμε εποικοδομητικές αλλαγές στη ζωή μας. Βέβαια, μπορεί να φέρει και κάποια ξαφνικά γεγονότα που θα ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα.

Την ίδια μέρα ο Άρης θα βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης, ένα καρμικό σημείο στο ωροσκόπιο μας, και η όψη αυτή δείχνει ότι μπορεί να υπάρξουν κομβικές αλλαγές στη ζωή μας.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 ο Άρης σχηματίζει εξάγωνο με τον ονειροπόλο Ποσειδώνα και τα πράγματα περιπλέκονται. Ο Άρης βρίσκεται στον Αιγόκερω που αγαπά τον ρεαλισμό και ο Ποσειδώνας που λατρεύει τα παραμύθια κατοικοεδρεύει στο συναισθηματικό ζώδιο των Ιχθύων, με αποτελέσματα να βασιλεύει η σύγχυση. Καθώς ο Άρης κυβερνά και την ερωτική μας λίμπιντο, είναι μια μέρα που μπορούμε να ζήσουμε πιο ρομαντικές στιγμές στο… κρεβάτι, αλλά είναι και μια μέρα που μπορεί να ακούσουμε λόγια ψεύτικα και υποσχέσεις φρούδες. Το καλό νέο είναι πως θα είμαστε δημιουργικοί και οι καλλιτέχνες, οι συγγραφείς και οι μουσικοί θα έχουν απίστευτη έμπνευση.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα επηρεάσει ο Άρης από τον Αιγόκερω τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού

ΚΡΙΟΣ

Ο κυβερνήτης σας Άρης παίρνει θέση στις 4 Ιανουαρίου σε ένα κομμάτι του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τα επαγγελματικά και εξ αντανακλάσεως με την οικογένεια και το σπίτι. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες οι ρυθμοί θα είναι πιο εντατικοί, το πρόγραμμα της καθημερινότητας σας θα είναι ασφυκτικό και τα νεύρα σας στο κόκκινο. Ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον είτε γιατί γίνεται μια αλλαγή στον χώρο της δουλειάς σας είτε γιατί αλλάζουν κάποιες συνθήκες. Ξεκινά για εσάς μια κουραστική, αλλά παραγωγική περίοδος που θα κρατήσει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου και κατά την οποία θα αυξηθεί η φιλοδοξία σας, αλλά ταυτόχρονα θα αισθάνεστε αφόρητη πίεση και άγχος στη δουλειά και στο σπίτι, καθώς όλες οι ευθύνες θα πέσουν πάνω σας. Όλοι θα περιμένουν κάτι από εσάς, θα σας πιέζουν για να το κάνετε στους δικούς τους χρόνους και το νευρικό σας σύστημα θα φτάσει στα όρια του. Τώρα θα πρέπει να περιορίσετε λίγο το εκρηκτικό σας ταπεραμέντο και τις παρορμητικές αντιδράσεις σας και να είστε ψύχραιμοι, ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις προκλήσεις και να παραμείνετε δυνατοί. Αν καταφέρετε να μετράτε μέχρι το δέκα πριν ξεστομίσετε αυτό που σας έρχεται στο μυαλό, να μην ξεσπάσετε και να διατηρήσετε τις ισορροπίες, στο τέλος οι κόποι και οι προσπάθειες σας θα αναγνωριστούν. Προσέξτε ιδιαίτερα θέματα υγείας, αλλά και σχέσεων, ειδικά με άλλους Κριούς, Ζυγούς, Αιγόκερους και Καρκίνους.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Άρης επιστρέφει στον Αιγόκερω μετά από δυο χρόνια περίπου και σας βάζει σε περιπετειώδη διάθεση. Ο πλανήτης της διεκδίκησης σας βοηθά να αναλάβετε δράση, να πάρετε πρωτοβουλίες, να ικανοποιήσετε κάποιες επιθυμίες σας, να δείτε τα μακροπρόθεσμα σχέδια σας σε ό,τι αφορά σπουδές, μεταπτυχιακά, σεμινάρια, αλλά και στα επαγγελματικά σας σχέδια. Η περιέργεια σας αυξάνεται και θέλετε να ανοίξετε τους ορίζοντες σας είτε στη δουλειά είτε στις σπουδές. Θα έχετε έντονη την επιθυμία να καλυτερεύσετε τη ζωή σας, να βγείτε μπροστά, να ξεχωρίσετε και να ακουστεί η φωνή σας. Αν ασχολείστε με το μάρκετινγκ, τις εκδόσεις, τις δημόσιες σχέσεις, κλπ., μπορεί να ευνοηθείτε, όπως και σε νομικά ζητήματα. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες δεν θα σας κρατάει το σπίτι, αφού θα έχετε έντονη την ανάγκη να κάνετε ταξίδια, είτε στο εξωτερικό είτε μια μικρή εξόρμηση κάπου για να αλλάξετε παραστάσεις και να γεμίσετε το μυαλό και την καρδιά σας με νέες εικόνες. Γενικά, θα αισθάνεστε δυνατοί, ενεργητικοί και πιο τολμηροί, θα θέλετε να δοκιμάσετε και να γνωρίσετε νέα πράγματα και νέες εμπειρίες, αλλά δεν χρειάζεται να προκαλείτε την τύχη σας και να πάρετε ρίσκο. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να βασίζεστε στις δυνάμεις σας και στις ικανότητες σας για να επιτύχετε αυτό που στοχεύετε. Όμως δεν θα πρέπει να επιδεικνύετε εγωιστική συμπεριφορά και να παίζετε παιγνίδια ελέγχου απέναντι στους άλλους, διότι μπορεί να υπάρξουν εντάσεις και διαμάχες, όπως και με τον σύντροφό σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μετά από μια περίοδο (με τον Άρη στον Τοξότη) με ένταση και πίεση στις σχέσεις, τώρα από τον Αιγόκερω ο πλανήτης της δράσης μπαίνει σε ένα κομμάτι του ωροσκοπίου σας που αφορά κυρίως οικονομικά ζητήματα, αλλά και τις συναισθηματικές σας επενδύσεις. Τώρα θα θέλετε να έρθετε σε ουσιαστική επαφή με το ταίρι σας και η λίμπιντο σας θα είναι ανεβασμένη. Αν είστε σε μια ιδανική σχέση θα έρθετε πιο κοντά, αν υπάρχουν όμως προβλήματα ίσως αποφασίσετε να δώσετε τέλος και να προχωρήσετε παρακάτω. Αν είστε σε διαδικασία ψαξίματος θα κάνετε νέες καυτές γνωριμίες. Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε είναι τα λόγια σας και τον τρόπο που εκφράζεστε όταν επικοινωνείτε τα συναισθήματα σας, διότι μπορεί να πληγώσετε βαθιά τους άλλους με τη σκληρή και ρεαλιστική γλώσσα που χρησιμοποιείτε, ιδιαίτερα στις 27/01 που ο Άρης θα είναι σε σύνοδο με τον κυβερνήτη σας Ερμή. Επίσης, πρέπει να προσέξετε την υγεία σας που μπορεί να επιβαρυνθεί από το άγχος που σας κυνηγά και το οποίο πηγάζει από την ανασφάλεια σας για το μέλλον και τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε. Να είστε συγκεντρωμένοι και όταν οδηγείτε και όταν χειρίζεστε αντικείμενα που έχουν σχέση με τη φωτιά. Ηρεμήστε, βάλτε ένα πρόγραμμα και όλα θα πάνε καλύτερα. Βάλτε πρόγραμμα και στα οικονομικά που η διαχείριση τους δεν είναι το φόρτε σας. Θα έχετε την τάση να ξοδεύετε και να σπαταλάτε, αλλά καλό θα είναι να κρατήσετε τα χέρια σας και να μην αγοράζετε πράγματα που δεν είναι απαραίτητα. Αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, χρέη ή ψάχνετε για χορηγία ή βοήθεια και πρέπει να κάνετε διαπραγματεύσεις, το διάστημα που ο Άρης θα είναι στον Αιγόκερω είναι η καλύτερη στιγμή για να το πετύχετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Άρης παίρνει στις 4 Ιανουαρίου θέση απέναντι σας και θα μείνει εκεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου ενεργοποιώντας τον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου και αυτό σημαίνει πως οι σχέσεις σας με τους άλλους θα είναι η προτεραιότητα σας. Μπορεί να προσπαθήσετε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, να βρείτε λύσεις με τους συνεργάτες σας και να αποφασίσετε σε κοινούς στόχους για την εξέλιξη σας επαγγελματικά και προσωπικά. Όμως, αν υπάρχουν δυσεπίλυτα προβλήματα και καταπιεσμένα συναισθήματα, τώρα θα βγουν όλα στην επιφάνεια, το αίμα σας θα βράζει… και ίσως οδηγηθείτε σε εκρηκτικές καταστάσεις. Μπορεί να έχετε έντονες εντάσεις και ρήξεις, ειδικά αν οι άλλοι σας αμφισβητούν ή προσπαθήσουν να σας επιβάλουν τους δικούς τους ρυθμούς ή απόψεις. Το κλειδί για την «επιβίωση» κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης είναι να είστε ειλικρινείς και να θέσετε τα θέματα που σας απασχολούν σε διάλογο και όχι να είστε επικριτικοί. Θα πρέπει να είστε πιο υπομονετικοί και ανεκτικοί, διότι θα είναι μια περίοδος με πολλά σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, αλλά και στις επαφές σας προσωπικές ή επαγγελματικές. Επειδή υπάρχουν πολλές πιθανότητες διαφωνιών και συγκρούσεων με το ταίρι σας ή τους συνεργάτες σας, προσπαθήστε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους. Αν πάλι θέλετε να δώσετε ένα τέλος σε μια κατάσταση που σας ταλαιπωρεί καιρό, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος. Αν είστε μόνοι-ες θα υπάρξουν ευκαιρίες για νέες σχέσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, ο Άρης θα σας δώσει ευκαιρίες για μελλοντικές συμφωνίες συνεργασίας και αν έχετε εργαστεί σκληρά θα ανταμειφθείτε. Δώστε μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και στο τι τρώτε, διότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι.

ΛΕΩΝ

Ο Άρης περνά στις 04/01 στον Αιγόκερω και μέχρι τις 13/02 θα κάνει προτεραιότητα για εσάς τα θέματα που αφορούν στη δουλειά ή στις όποιες υποχρεώσεις σας, αλλά και τα θέματα της υγείας. Τώρα είναι η ευκαιρία σας να μπείτε σε ένα πρόγραμμα διατροφής, άσκησης ή να κάνετε εξετάσεις και να παρακολουθήσετε πιο προσεκτικά την πορεία της υγεία σας. Επίσης, να βάλετε ένα πρόγραμμα στη δουλειά σας, να μην μοιράζεστε από δω και κει και μην αφήνετε πράγματα στη μέση που μετά μαζεύονται και σας φαίνονται βουνό. Μπορεί να έχετε κάποιες νέες επαγγελματικές προτάσεις για συνεργασίες και γενικά θα υπάρχει μεγάλη πίεση στη δουλειά, αλλά και γκρίνια. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με όσους επιβουλεύονται εσάς ή την εργασία σας και να μετράτε τα λόγια και τις πράξεις σας. Με επιμονή και στοχοπροσήλωση θα τα καταφέρετε να νικήσετε τους αντιπάλους σας και όσους σας ανταγωνίζονται. Αποφύγετε να ανακατεύεστε σε ό,τι δεν σας αφορά, να παρεμβαίνετε στις ζωές των άλλων, αλλά ούτε και να αφήνετε τρίτους να παρεμβαίνουν και να έχουν λόγο στη δική σας ζωή, διότι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα με τον-η σύντροφό σας. Επίσης να μην είστε ανταγωνιστικοί με το ταίρι σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Άρης, που σας είχε ταλαιπωρήσει το προηγούμενο διάστημα που βρισκόταν στον Τοξότη, τώρα παίρνει θέση σε ένα φιλικό ζώδιο προς το δικό σας, τον Αιγόκερω, και ευνοεί την προσωπική σας ζωή, τα επιχειρηματικά σας σχέδια και τα θέματα των παιδιών. Βρίσκετε σιγά-σιγά τα πατήματα και τις ισορροπίες σας και θα νιώθετε πιο δημιουργικοί, πιο χαρούμενοι και συγκεντρωμένοι. Βέβαια δεν θα είναι όλα εύκολα, ούτε θα σας έρχονται όλα στο χέρι, με οργάνωση και σκληρή δουλειά θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Στα επαγγελματικά ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα, αλλά θα πρέπει να είναι καλά μελετημένα και σχεδιασμένα. Πάντως, τις επόμενες έξι εβδομάδες θα είστε πιο κοινωνικοί και θα έχετε περισσότερη όρεξη για επαφές και συναντήσεις, οπότε και οι αδέσμευτοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για νέα φλερτ. Αν είστε σπουδαστές ή ετοιμάζεστε να δώσετε εξετάσεις, επειδή μπορεί να πάρουν λίγο τα μυαλά σας αέρα και να ξεσηκωθείτε, προσπαθήστε να παραμείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας. Αν θέλετε να αποκτήσετε έναν απόγονο εντατικοποιήστε τις προσπάθειες, διότι ο Άρης από τον Αιγόκερω σας ευνοεί, αλλά και εσείς που είστε γονείς θα περάσετε πιο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας. Επίσης, ευνοούνται και οι ρομαντικές στιγμές με το ταίρι σας, οπότε ετοιμαστείτε για στιγμές πάθους και αγάπης. Όμως, προσέξτε καβγαδάκια που μπορεί να οφείλονται σε οικονομικούς λόγους, διότι μπορεί να αυξηθούν τα έξοδα και οι σπατάλες να φέρουν διαφωνίες στα ζευγάρια. Προσοχή και στην υγεία σας που απαιτεί πειθαρχία.

ΖΥΓΟΣ

Ο Άρης διελαύνει στο ζώδιο του Αιγόκερου από τις 04/01 έως τις 13/02 και θα στρέψει την προσοχή σας στα θέματα της οικογένειας, του σπιτιού και της ακίνητης περιουσίας φέρνοντας εξελίξεις. Ίσως να σκέπτεστε να κάνετε αλλαγές ή επιδιορθώσεις στο σπίτι που μένετε, ίσως και κάποια μετακόμιση. Από την άλλη, μπορεί να θέλετε να έρθετε σε επαφή με την οικογένεια σας, να επισκεφθείτε τους γονείς και τους συγγενείς σας και να νοσταλγείτε όμορφες οικογενειακές στιγμές και μαζώξεις. Όμως, αν αποφασίσετε να κάνετε κάτι τέτοιο να είστε προσεκτικοί στις συζητήσεις που θα ανοίξετε, διότι μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια παλαιότερα προβλήματα, παρεξηγήσεις και μνησικακίες για κληρονομικά θέματα με συγγενικά πρόσωπα και τελικά, αντί να περάσετε καλά, να τσακωθείτε και να γίνετε μαλλιά κουβάρια. Από την άλλη, ίσως αγχωθείτε επειδή κάποιο μέλος της οικογένειας σας αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα και χρειαστεί να το φροντίσετε. Γενικά θα είστε πιο ευερέθιστοι αυτή την περίοδο που εκτείνεται μέχρι τις 13/02 και ίσως υπάρξουν καβγάδες ή παράπονα από τον-ην σύντροφό σας ή τους κοντινούς σας ανθρώπους. Επειδή θα είστε πιεσμένοι, καλό είναι να προσπαθήσετε να έχετε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας και στις δουλειές σας για να μην χάνετε άσκοπα χρόνο και ενέργεια και μην αναλάβετε περισσότερα από ό,τι αντέχετε, διότι στο τέλος θα επιβαρύνετε την υγεία σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Άρης από τον Αιγόκερω επισκέπτεται το 3ο Ηλιακό σας σπίτι και η καθημερινότητα σας αποκτά πιο έντονους ρυθμούς. Θα είστε κοινωνικοί, γεμάτοι ενέργεια, θα έχετε επαφές και ραντεβού, κάποιοι μπορεί να ταξιδέψετε περισσότερο, ενώ το θάρρος και η αποφασιστικότητα σας θα ισχυροποιηθούν και το μυαλό σας θα τρέχει με χίλιες στροφές και θα έχετε πολλές ιδέες. Οι επαφές, οι συζητήσεις και η επικοινωνία αυξάνονται, όπως και οι απαιτήσεις των άλλων προς εσάς. Συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι, όλοι θα θέλουν κάτι και εσείς θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Μια είναι η λύση: βάλτε προτεραιότητες, διότι αλλιώς δεν θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε και θα είστε μέσα στα νεύρα. Επειδή όλη αυτή η πίεση θα προκαλέσει έντονο άγχος και ένταση, προσέξτε να μην είστε επιθετικοί σε συζητήσεις και αποφάσεις, αλλά ούτε βιαστικοί στις μετακινήσεις σας. Επίσης, ίσως υπάρξουν διαφωνίες με τα αδέλφια σας ή κάποια προβλήματα δικά τους μπορεί να σας ρίξουν ψυχολογικά. Ακόμη, αποφύγετε κάθε είδους λογομαχία με ανώτερα στελέχη και προϊσταμένους σας, διότι μπορεί η παρόρμησή σας να σας στερήσει μία πολύ καλή προαγωγή, που σε άλλη περίπτωση θα την είχατε στο τσεπάκι σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Άρης αποχαιρετά το ζώδιο σας και προχωράει στον Αιγόκερω στις 04/01 και εσείς παίρνετε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης. Πολλά από τα βάρη και τα άγχη που είχατε το προηγούμενο διάστημα μειώνονται και η πίεση της καθημερινότητας αρχίζει να εξασθενεί. Όμως θα πρέπει να στρέψετε το βλέμμα σας στα οικονομικά σας και να δείτε πώς θα προχωρήσετε παρακάτω σε αυτόν τον τομέα. Ο Άρης στον Αιγόκερω σας κάνει πιο σφιχτούς και κτητικούς με τα υπάρχοντα σας και θα κάνετε κινήσεις για να προστατεύσετε ό,τι θεωρείτε πως σας ανήκει. Θα μπείτε και στη διαδικασία να σκεφτείτε αν αμείβεστε σωστά και αν μπορείτε να αυξήσετε το εισόδημα και τα κέρδη σας με κάποιον τρόπο και είναι η ευκαιρία σας να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης. Οι οιωνοί είναι θετικοί προς εσάς και μπορεί να υπάρξουν έσοδα, αλλά και κάποια αναπάντεχα έξοδα, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί στη διαχείριση. Είναι μια καλή περίοδος να δείτε θέματα που αφορούν χρέη, οφειλές, δημόσιο, τράπεζες, εφορία, αλλά να είστε προσεκτικοί στις διαπραγματεύσεις και να διαβάσετε τα μικρά γράμματα των συμβολαίων. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε τον τρόπο που συμπεριφέρεστε και εκφράζεστε στον σύντροφό σας, στους συνεργάτες και στην οικογένεια σας, διότι ο Άρης στον Αιγόκερω θα σας κάνει απότομους και πιο σκληρούς και ίσως φέρει εντάσεις και διαφωνίες. Προσέξτε λοιπόν την επιθετική σας συμπεριφορά, διότι μπορεί να δυσαρεστήσει πολύ τα κοντινά σας πρόσωπα και να προκαλέσει ψυχική ένταση στους άλλους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από τις 4 Ιανουαρίου που θα φιλοξενείτε τον θεό του πολέμου στο ζώδιο σας μέχρι και μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος και η αποφασιστικότητα σας θα ανέβουν στα ύψη. Ο Άρης από τη μια πλευρά σας ενδυναμώνει, σας λέει να στηριχτείτε στα πόδια σας και στον εαυτό σας, από την άλλη πλευρά όμως σας κάνει απίστευτα απαιτητικούς από τους άλλους και αυξάνει τα νεύρα, τη βιασύνη, την αλαζονεία, τις φιλοδοξίες και την παρόρμηση σας και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέτε και πώς τα λέτε, ιδιαίτερα αν απευθύνεστε σε Καρκίνους, Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους για να αποφευχθούν τυχόν «συρράξεις». Μπορεί να είστε αγχωμένοι και στην τσίτα συνεχώς και μάλιστα για ασήμαντα θέματα και να κάνετε κακό στην υγεία και την ψυχολογία σας. Προσέξτε τη σχέση με τον-ην σύντροφό σας, καθώς η αλαζονική σας στάση και συμπεριφορά μπορεί να φέρει συγκρούσεις μεταξύ σας και να ανταλλάξετε λόγια βαριά. Επίσης, αποφύγετε τις «κακές παρέες», διότι μπορεί να βλάψετε τη φήμη σας. Τα καλά νέα είναι ότι θα αναγνωριστούν οι κόποι σας στην εργασία και ίσως λάβετε και ένα μπόνους. Γενικώς, θα είναι μια περίοδος με φορτωμένο πρόγραμμα, τρέξιμο και άγχος. Θα θέλετε να πετύχετε γρήγορα τους στόχους σας, θα είστε ανυπόμονοι, αλλά πρέπει να κάνετε σωστά βήματα και χειρουργικές κινήσεις και να μην είστε παρορμητικοί. Το διάστημα που ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιο σας, δηλαδή από τις 04/01 έως τις 13/02 προσέξτε τις σχέσεις σας, αλλά και την υγεία, διότι θα είστε πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα βιασύνης και απροσεξίας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Άρης επισκέπτεται έναν πιο παρασκηνιακό και ψυχολογικό οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, τον 12ο οίκο, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κινήστε σε πιο κρυφά μονοπάτια, με μυστικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις ή να σας κυριεύσει το άγχος και η ανασφάλεια και να πέσετε ψυχολογικά. Σε κάθε περίπτωση, να είστε προσεκτικοί με τα θέματα της υγείας και να δίνετε στον εαυτό σας το περιθώριο να ξεκουράζεται. Δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για να πάρετε οποιοδήποτε ρίσκο, ούτε να επενδύσετε χρήματα σε «επιχειρήσεις» που υπόσχονται γρήγορα κέρδη. Τώρα είναι η στιγμή για εσωτερική και μυστική δουλειά και να σκεφτείτε τι θέλετε στη ζωή σας και ποιοι είναι οι στόχοι σας, τους οποίους θα δουλέψετε μέχρι να είστε έτοιμοι για τη μεγάλη αποκάλυψη που αυτή θα γίνει μετά τις 14 Φεβρουαρίου όταν ο Άρης θα επισκεφθεί το δικό σας ζώδιο. Ο Άρης στον Αιγόκερω θα σας βοηθήσει να πάρετε τις αποφάσεις που δειλιάζατε το προηγούμενο διάστημα και να βγάλετε από τη ζωή σας ό,τι σας κρατά πίσω και δεν σας αφήνει να προοδεύσετε, είτε είναι άτομα, είτε παρωχημένες ιδέες και τοξικές συνήθειες. Προσοχή στην υγεία και στην οδήγηση, αλλά και στο παρασκήνιο που μπορεί να στήνουν οι ανταγωνιστές σε βάρος σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Η μετακίνηση του Άρη από τον Τοξότη στον Αιγόκερω είναι μια καλή είδηση για εσάς, διότι φεύγει μαζί του και η πίεση και το άγχος που σας προκαλούσε από την προηγούμενη θέση του. Ο Άρης από τον φιλικό σας Αιγόκερω φέρνει στο πλευρό σας φίλους, συμμάχους και συναδέλφους που σας βοηθούν να προωθήσετε τα σχέδια σας και να επιτύχετε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας. Ευνοείται ιδιαίτερα η ομαδική δουλειά, γι’ αυτό τώρα είναι η ευκαιρία να δουλέψετε όλοι μαζί, να πείτε τις ιδέες σας και να προχωρήσετε σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Θα είναι μια πιο εξωστρεφής και κοινωνική περίοδος και θα δέχεστε συνεχώς προσκλήσεις, αλλά εσείς θα πρέπει να είστε επικεντρωμένοι στους στόχους σας και σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Ίσως ο Άρης από τον Αιγόκερω σας βοηθήσει να αναγνωριστούν οι κόποι σας και επιτέλους να λάβετε την πολυπόθητη προαγωγή που περιμένατε, η οποία να συνοδεύεται και με οικονομική ανταμοιβή ή να κάνετε μια προσοδοφόρα συμφωνία αν είστε επιχειρηματίες. Προσέξτε και τη σχέση με το ταίρι σας, διότι μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια θέματα στην προσωπική σας ζωή. Αν η σχέση που έχετε δεν σας εκφράζει πια, τώρα θα βγουν τα παράπονα στη φόρα και θα δημιουργηθούν προβλήματα και καβγάδες. Ευνοούνται ακόμη νομικά θέματα και η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική.