Γνωριμία από προξενιό; Ποια ζώδια είναι ανοιχτά στην ιδέα;

Γνωριμία από προξενιό; Ποια ζώδια είναι ανοιχτά στην ιδέα;

Γνωριμία από προξενιό; Ποια ζώδια είναι ανοιχτά στην ιδέα;

Κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδιακού είναι ανοιχτόκαρδες ψυχές που δε διστάζουν να δημιουργήσουν σχέσεις ή ακόμη και να παντρευτούν από προξενιό. Αν και για κάποιους θεωρείται κάτι ξεπερασμένο που ανήκει στο παρελθόν, ορισμένα ζώδια είναι θετικά στο ενδεχόμενο να αγαπήσουν έναν υποψήφιο σύντροφο που προτείνουν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Δε θεωρούν ότι σε μια προκαθορισμένη γνωριμία δεν υπάρχει ο χώρος και ο τρόπος να χωρέσει το αίσθημα και ο ρομαντισμός.

ΤΑΥΡΟΣ

Η επιθυμία ενός Ταύρου να ερωτευτεί έναν σύντροφο που συνέστησαν οι άνθρωποι του, αντανακλά την εσωτερική επιθυμία του να βρει την ευτυχία σε μια κατάσταση που ορίζεται από την παράδοση και τη συμμετοχή των αγαπημένων του προσώπων. Οι Ταύροι είναι γνωστοί για τη σταθερότητα τις αξίες τους και τη ρομαντική τους φύση. Γι’ αυτό μπορεί να είναι πιο διατεθειμένοι από τους περισσότερους να αποδεχτούν με χαρά την ιδέα ενός προξενιού. Καθώς θέλουν να έχουν έναν σύντροφο που εγκρίνουν οι δικοί τους, μπορεί και να βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστική αυτήν την προοπτική. Το είδος της αγάπης που προτιμούν κατά βάση οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι το ήσυχο, οικείο και άνετο. Γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους για έρωτα μπορεί συχνά να δυσκολέψει τις επιλογές τους και να υπερφορτώσει τα συναισθηματικά τους κυκλώματα τόσο πολύ, που απλώς θέλουν να έχουν μια συμμετοχή και μια βοήθεια σε αυτό το κομμάτι από εκείνους που εμπιστεύονται περισσότερο. Άλλωστε, τα προξενιά έχουν τη φήμη ότι διαθέτουν και πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις και βάσεις από τις ερωτικές γνωριμίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν πρόκειται για τον τύπο του Ταύρου που του αρέσει να σχεδιάζει τα πάντα στη ζωή του προσεκτικά. Αλλά ο ρομαντισμός και η αναζήτηση της ερωτικής ευδαιμονίας είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να θέλει και να μπορεί να πετύχει έλξη, χημεία και στοργή σε μια τέτοια σχέση ή ακόμη και σε έναν γάμο από προξενιό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σε πολλούς Καρκίνους αρέσει συνήθως να πιστεύουν στις προοπτικές που κρύβονται σε ένα προξενιό. Καθώς είναι λάτρεις των παραδοσιακών αξιών και αγαπούν την προοπτική μιας σχέσης που οδηγεί στη δημιουργία οικογένειας, δεν βλέπουν με αρνητικό τρόπο ακόμη και γάμους που επηρεάζονται από πολιτιστικούς, οικογενειακούς και άλλους παράγοντες, αρκεί να εμπεριέχουν το στοιχείο της ελεύθερης βούλησης και επιλογής και των δύο μελών. Οι Καρκίνοι έχουν επίσης μια πίστη στην ικανότητα των αγαπημένων τους να τους καταλαβαίνουν και να τους γνωρίζουν πολύ καλά. Πολλές φορές είναι εκείνοι που τους βοηθούν να συνειδητοποιήσουν πράγματα όταν είναι μπερδεμένοι, ή επιλέγουν για αυτούς δώρα που οι ίδιοι δεν είχαν σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν και που τελικά λατρεύουν με τη πάροδο του χρόνου. Έτσι, είναι πρόθυμοι να συναντήσουν το πρόσωπο που η παρέα ή οι δικοί τους μπορεί να θεωρούν ιδανικό για εκείνους. Οι Καρκίνοι πηγαίνουν σε τέτοια ραντεβού με ανοιχτό μυαλό, έτοιμοι να δημιουργήσουν μια ουσιαστική σχέση με την πάροδο του χρόνου. Επιθυμούν να συνδυάσουν τις παραδοσιακές τεχνικές του προξενιού με το διαχρονικό μοντέλο του αυθορμητισμού και του έρωτα. Άλλωστε, οι Καρκίνοι ελπίζουν να έχουν πολλά κοινά με το υποψήφιο ταίρι, που έκανε τους οικείους τους να το βάλουν στη λίστα τους και να τους το προτείνουν. Πάντως, αν τους αρέσει το πρόσωπο που τους συστήνουν, μαζί με την τύχη που ελπίζουν, θα βάλουν σίγουρα κι εκείνοι ό,τι χρειαστεί για να γίνει μια δεμένη και τρυφερή σχέση.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί είναι ένα από τα πιο ρομαντικά ζώδια. Είναι προσανατολισμένοι στις σχέσεις γιατί θέλουν να μοιράζονται την ομορφιά αλλά και τις δυσκολίες της ζωής ισότιμα με κάποιον, με τον οποίο να τους δένει μια παντοτινή αγάπη. Η εσωτερική τους ζυγαριά θέλει δύο για να ισορροπήσει. Είναι τύποι του ζευγαρώματος, κάτι που σημαίνει ότι τους αρέσουν τα άτομα που θέλουν σχέση, γάμο, ή που ψάχνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό συνήθως τροφοδοτεί την προθυμία τους να δοκιμάσουν τέτοιες εμπειρίες. Όταν πρόκειται για την ιδέα ενός προξενιού, έχουν την τάση να είναι θετικοί στις ιδέες των φίλων τους και των συγγενών τους. Αυτός είναι και ο λόγος που διασκεδάζουν στην ιδέα του να γνωρίσουν και ίσως να ερωτευτούν κάποιον που προτείνουν οι άνθρωποι τους. Ακόμη και σε ένα διευθετημένο πλαίσιο, η αγάπη μπορεί να γεννηθεί, να έρθει αυθόρμητα και να γίνει έντονη, και ποιος ξέρει… ίσως και καθοριστική. Αυτή η προοπτική μεγεθύνεται ιδιαίτερα αν αισθάνονται γοητευμένοι από το πιθανό ταίρι τους, κάτι που πυροδοτεί τα συναισθήματα τους που έχουν φυσική ροπή στον έρωτα και στην αγάπη. Έτσι, βλέπουν συχνά την αρχική έλξη ως μια αφετηρία για να ζωντανέψουν το προξενιό που τους έγινε με ρομαντισμό και αίσθημα. Στη συνέχεια εργάζονται προς την κατεύθυνση του να την κάνουν μια όμορφη και στοργική σχέση που να εξελίσσεται φυσικά. Επιθυμώντας να ζήσουν την εμπειρία της αγάπης ολόψυχα, πιστεύουν ότι ένα προξενιό μπορεί να πετύχει με λίγη θέληση. Βάζουν ελπίδες, όνειρα και θετική ενέργεια, ώστε να έρθει η στιγμή που θα αγαπήσουν και θα αγαπηθούν πραγματικά από τον σύντροφό τους. Οι Ζυγοί έχουν τη δυνατότητα να βρουν τον έρωτα βγαίνοντας ένα ραντεβού ακόμη κι αν είναι κανονισμένο από άλλους.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες αυτό που επιθυμούν περισσότερο στη ζωή είναι να αγαπούν και να αγαπιούνται. Η αγάπη είναι το συναίσθημα που δεν μπορούν να αρνηθούν σε οποιαδήποτε φόρμα και μορφή. Φημίζονται για το συναισθηματικό τους βάθος και τη φυσική τους ροπή σε όλες τις ιδεαλιστικές έννοιες της αγάπης. Έτσι, ελπίζουν να ερωτευτούν παράφορα με έναν σύντροφο που θα επιλέξουν οι ίδιοι, ή που θα τους βοηθήσουν οι άλλοι να βρουν, χωρίς να κάνουν συνήθως διακρίσεις στο πώς θα γίνει η γνωριμία. Βλέπουν το προξενιό ως μια μορφή παράδοσης που οι απαρχές του χάνονται πίσω στο χρόνο και όπως συνηθίζουν να κάνουν με σχεδόν τα πάντα, το αποδέχονται κι αυτό χωρίς επικρίσεις. Οι περισσότεροι Ιχθύες μάλιστα εκτιμούν το γεγονός ότι αυτές οι ενώσεις συχνά βασίζονται σε κοινές αξίες, συμβατότητα, αλλά και φιλικές ή οικογενειακές εκτιμήσεις και προτροπές. Επιπλέον όμως, πιστεύουν πάντα στη μαγεία ενός δεσμού αγάπης, όπου δύο ψυχές συναντιούνται και βιώνουν κάτι που υπερβαίνει τους τίτλους και τα πλαίσια. Έτσι, όσον αφορά τα προξενιά, οι Ιχθύες είναι ανοιχτοί, γιατί είναι ταυτόχρονα ανοιχτοί στο ενδεχόμενο του έρωτα που μπορεί να προκύψει από κάτι τέτοιο. Η καρδιά τους αναγνωρίζει εύκολα την καλοσύνη και την ομορφιά σε καταστάσεις που υπάρχει η προθυμία δύο ατόμων να έρθουν πιο κοντά. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν ευσυνείδητα να σφυρηλατήσουν έναν ψυχικό δεσμό με το υποψήφιο ταίρι τους γεμάτο αγάπη, κατανόηση, δεκτικότητα και ευγένεια, ώστε να κάνουν το κοινό όνειρο τους πραγματικότητα.