Ανάδρομος Πλούτωνας στον Αιγόκερω 11/06/2023 – 10/10/2023: Οι ριζικές αλλαγές είναι εσωτερική υπόθεση

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Αιγόκερω 11/06/2023 - 10/10/2023: Οι ριζικές αλλαγές είναι εσωτερική υπόθεση

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Αιγόκερω 11/06/2023 – 10/10/2023: Οι ριζικές αλλαγές είναι εσωτερική υπόθεση

Ο Πλούτωνας, αυτός ο μικρός πλανήτης με την τόσο μεγάλη επιρροή έχει ήδη μπει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Υδροχόο από το τέλος Απριλίου 2023 αλλά από τις 11/06/2023 θα οπισθοχωρήσει ξανά στον Αιγόκερω ανάδρομος μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2023. Οι αργοί πλανήτες στο τέλος της πορείας τους σε ένα ζώδιο και στο ξεκίνημα της πορείας τους σε ένα άλλο κάνουν πάντα ένα «μπρος πίσω» συνήθως για 1-2 φορές. Στον Αιγόκερω θα παραμείνει μέχρι τις 21/01/2024 που θα ξαναπεράσει στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τον ανασχηματισμό και τις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας και πάντα ξεκινά τη μεταμορφωτική του πορεία από μέσα προς τα έξω. Δονεί την ψυχή μας και μετουσιώνει το είναι μας, πιέζοντας μας να εξελιχθούμε και να πλησιάσουμε περισσότερο σε αυτό που πρέπει να γίνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Συνήθως όταν παίρνουμε σημαντικές και καταλυτικές αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή μας με κάποιον τρόπο ο Πλούτωνας είναι παρών. Τα αποτελέσματα της επιρροής του τις περισσότερες φορές είναι μη αναστρέψιμα, καθώς λειτουργεί σαν μπουλντόζα που «κατεδαφίζει» την ψυχή μας και ταυτόχρονα την ανανεώνει, αφού μεταμορφώνει τον φόβο σε δύναμη, προσφέροντας αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις αποφάσεις μας.

Το παρελθόν στο παρόν

Ο Πλούτωνας έχει μια σκοτεινή, παράξενη, «ψυχρή» επιρροή πάνω μας, μια επιρροή που θα γίνει ακόμη πιο αισθητή τώρα που ο πλανήτης σύμβολο του κάτω κόσμου ξεκινά την ανάδρομη πορεία του. Λέξεις όπως ορμή, ένστικτο, εμμονή και ασυνείδητο είναι αυτές που μπορούν να περιγράψουν τον Πλούτωνα, αλλά το ρήμα που τον χαρακτηρίζει είναι το «σκάβω», αφού θα πρέπει να σκάψουμε βαθιά στην ψυχή μας για βρούμε την αλήθεια μας. Ο Πλούτωνας ξεθάβει το παρελθόν, τα μυστικά, τα ψέματα, τις φαντασιώσεις και τα κολλήματα και επειδή θα είναι ανάδρομος θα φέρει στο φως ό,τι αφορά στο παρελθόν είτε σε προσωπικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο και θα αλλάξει τα δεδομένα.

Το διάστημα που θα είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω είναι κατάλληλο για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να συνειδητοποιήσουμε τα μαθήματα που έχουμε πάρει από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τον κόσμο γύρω μας και να αναλογιστούμε αν βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, αν είμαστε ευτυχισμένοι και αν πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια παλιές πληγές και συναισθήματα που ήταν σε αδράνεια και να αμφιταλαντευόμαστε συναισθηματικά. Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2023, που τελειώνει η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα, μπορεί να οδηγηθούμε σε συνειδητοποιήσεις τις οποίες αποφεύγαμε και πλέον πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε κατάματα για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας, να αγκαλιάσουμε τους φόβους μας και να αντιμετωπίσουμε τα καταπιεσμένα συναισθήματα μας που τα αφήσαμε και έγιναν πληγές στην ψυχή μας.

Η σκοτεινή μας πλευρά

Όταν ο Πλούτωνας είναι σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία μάς αναγκάζει να επικεντρωθούμε στις δικές μας σκοτεινές πλευρές, στα δυσάρεστα και αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας που μπορεί να μην μας αρέσουν πραγματικά. Τα δύο θέματα που τονίζει ο Πλούτωνας είναι η δύναμη και η επιθυμία και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας σχετικά με το πόσο μας παρακινεί η ανάγκη και πόσο ο εγωισμός και το πάθος για αναγνώριση, χρήματα και εξουσία. Ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τις πιο σκοτεινές πλευρές αυτού που επιθυμούμε και να δώσουμε σκληρές απαντήσεις. Για παράδειγμα, εργαζόμαστε σκληρά για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας ή για να αποκτήσουμε μια θέση επιβολής; Προσέχουμε τη διατροφή μας και κάνουμε γυμναστική διότι ανησυχούμε πραγματικά για την υγεία μας ή μας ωθεί η επιθυμία να εκδικηθούμε έναν-μια πρώην που δεν μας εκτίμησε; Προσφέρουμε στους άλλους για να βοηθήσουμε ή για να χτίσουμε το προφίλ του καλού παιδιού; Τους επόμενους πέντε μήνες που ο Πλούτωνας θα είναι ανάδρομος θα κάνουμε τον προσωπικό μας απολογισμό, που θα μας επιτρέψει να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση. Και μόλις αντικρίσουμε την πραγματική αλήθεια και δούμε «γυμνό» τον εαυτό μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αρέσει για να βελτιωθούμε. Μπορούμε επίσης να επανεξετάσουμε παλιές πληγές και κολλήματα, καθώς ο Πλούτωνας ρίχνει φως στις πιο σκοτεινές γωνιές των εμπειριών μας και να ανακαλύψουμε τα μαθήματα που πήραμε από επώδυνες εμπειρίες και να καταφέρουμε να αναπτυχθούμε και να μεταμορφωθούμε.

Εάν είστε μπερδεμένοι σχετικά με ένα σημαντικό πρόσωπο ή μια κατάσταση στη ζωή σας, ή έχετε αφήσει τους άλλους να κάνουν κουμάντο στις αποφάσεις σας, τώρα μπορεί να επαναστατήσετε και να βάλετε τα όρια σας. Και αν αυτά τα όρια δεν γίνουν δεκτά μπορεί να έρθει η απόλυτη ρήξη που θα εξαγνίσει την ψυχή σας. Μέχρι το τέλος αυτής της διέλευσης θα έχετε έρθει σε επαφή με τα πιο σκοτεινά και κρυμμένα συναισθήματα σας και θα έχετε φτάσει σε ένα νέο επίπεδο κατανόησης των βαθύτερων αναγκών σας.

Αποκαλύψεις μυστικών

Από τον Νοέμβριο του 2008 ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω, το ζώδιο που κυβερνά όλα τα δομικά, θεσμικά και κοινωνικά θέματα. Ο σκοπός του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι να αναδιοργανώσει την κοινωνία και την παγκόσμια πολιτική και οικονομία. Επίσης, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω λειτουργεί σαν ένας κοσμικός ντετέκτιβ που είναι αποφασισμένος να βρει την πραγματική αλήθεια και να αποκαλύψει μυστικά. Έτσι τους επόμενους πέντε μήνες θα μάθουμε για την υποκρισία, τη διαφθορά και την απληστία όσων κινούνται στο πλαίσιο των πολιτικών συστημάτων. Θα ακούσουμε για σκάνδαλα, δωροδοκίες και απάτες τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό, αφού μπορεί να έρθει στο φως αν κάποιος έλεγε αρνητικά πράγματα για εμάς πίσω από την πλάτη μας.

Ας δούμε όμως σε ποιον τομέα θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια από την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω

ΚΡΙΟΣ

Ο Πλούτωνας ανάδρομος μέσα στον 10ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο προκαλεί αναταράξεις στην καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας και ίσως υπάρξει μια αλλαγή. Ίσως εσείς να συνειδητοποιείτε ότι πλέον δεν σας ταιριάζει ο δρόμος που έχετε πάρει επαγγελματικά, ότι δεν σας ικανοποιεί η δουλειά σας, ότι δεν σας εκφράζει ή ότι δεν εκτιμώνται τα ταλέντα σας και να επαναξιολογήσετε τους στόχους και την κατεύθυνση που έχετε πάρει και να αποφασίσετε αλλαγή πλεύσης. Μπορεί όμως να αποκαλυφθούν και κάποια πράγματα που σας αφορούν, αν είχατε παίξει βρώμικα στο παρελθόν, και να βρεθείτε στη δύσκολη θέση να απολογηθείτε για τα πεπραγμένα σας και τελικά να αναγκαστείτε να αλλάξετε θέση ή και δουλειά. Μπορεί όμως οι αποκαλύψεις να αφορούν και άλλους στο επαγγελματικό σας περιβάλλον που ενδεχομένως να σας είχαν συκοφαντήσει ή να σας είχαν στήσει παγίδες και τώρα να έρχονται όλα στο φως και τελικά όλο αυτό να λειτουργήσει υπέρ σας. Βέβαια, κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στον γάμο σας και να παίρνετε αποφάσεις που να αλλάξουν το κοινωνικό σας στάτους. Ό,τι και αν συμβεί, προσπαθήστε να ακούσετε την καρδιά σας, και πριν αντιδράσετε σπασμωδικά να σκεφτείτε καλά τα επόμενα βήματα σας τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί πάλι στον δρόμο σας μια επαγγελματική ευκαιρία από το παρελθόν. Πριν πάρετε όμως τις αποφάσεις σας πρέπει να σκεφτείτε καλά αν τελικά θα σας προσφέρει αυτό που επιθυμείτε ή απλά θα πάρετε μια θέση ισχύος που δεν καλύπτει το πάθος σας για δημιουργία. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Πλούτωνας σε ανάδρομη πορεία μέσα στον 9ο Ηλιακό σας οίκο, που αφορά την πνευματική σας ανάπτυξη, τη μόρφωση, τα ταξίδια και τις προσωπικές σας αξίες, ίσως κλονίσει τις υπάρχουσες πεποιθήσεις και τα πιστεύω σας. Οι επόμενοι πέντε μήνες θα είναι μια πρόκληση για εσάς, καθώς ίσως κάποιες καταστάσεις και συνειδητοποιήσεις σάς οδηγήσουν σε επαναξιολόγηση των ιδεών και των πεποιθήσεων σας για τον κόσμο. Είτε πρόκειται λοιπόν για την ανανέωση των πολιτικών σας ιδεολογιών, είτε των θρησκευτικών, είτε για κάποιες παρωχημένες και παραδόσεις και ιδέες που είχατε για τη ζωή, ο ανάδρομος Πλούτωνας θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε με νέα νοοτροπία για τα πράγματα. Μπορεί να καταλαβαίνετε πια πως ό,τι πιστεύατε ως θέσφατο δεν λειτουργεί και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να αμφισβητήσετε αξίες που μέχρι τώρα ήταν ριζωμένες στο μυαλό σας και τις ακολουθούσατε σαν ευαγγέλιο. Ίσως ξεκινήσετε να μελετάτε διαφορετικές κουλτούρες, επαναστατικές μεθόδους, φιλοσοφικές αλήθειες, που να σας οδηγήσουν σε άλλα πνευματικά μονοπάτια που θα σας δώσουν νέες απαντήσεις στη ζωή σας. Αν μέχρι τώρα κινήστε σε ράγες τρένου και η ρουτίνα έχει γίνει η δεύτερη φύση σας ο ανάδρομος Πλούτωνας θα σας βοηθήσει να αποδείξετε στον εαυτό σας και στους άλλους ότι δεν είστε τόσο προβλέψιμοι και πως εξελίσσεστε με γρήγορους ρυθμούς. Μπορεί τώρα ένα παλιό σας όνειρο να γίνει πραγματικότητα, αφού μπορεί να το προσεγγίσετε από διαφορετική οπτική γωνία. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο ανάδρομος Πλούτωνας στον 8ο Ηλιακό σας οίκο θα σας δώσει τη δύναμη να… σαρώσετε τα πάντα και να απελευθερωθείτε από ό,τι σας κρατά δέσμιους και καθηλωμένους. Ίσως χρειαστεί να περάσετε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας για να κάνετε τις συνειδητοποιήσεις σας και να δείτε καθαρά πώς θα βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη. Τους επόμενους πέντε μήνες ο ανάδρομος Πλούτωνας θα σας κάνει να δείτε στο βάθος της καρδιάς σας και να αξιολογήσετε τις σχέσεις σας με τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους, δίνοντας ένα τέλος σε όποια δεν λειτουργεί και δεν σας εκφράζει. Αν υπάρχει κάποιος στη ζωή σας που σας προβληματίζει συνεχώς, που σας βγάζει τον κακό σας εαυτό και σας κάνει να αγανακτείτε, ίσως τώρα καταφέρετε να δείτε με πιο καθαρή ματιά αυτή τη σχέση και να βάλετε όρια. Ο ανάδρομος Πλούτωνας θα σας κάνει να δείτε τα δεδομένα με ψυχρή λογική και ίσως φέρει στην επιφάνεια συγκλονιστικές αλήθειες, κρυφές ατζέντες και μυστικά, που όμως όσο και αν σας πληγώσουν θα σας βοηθήσουν να απελευθερωθείτε από όλα όσα σας βασανίζουν τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να υπάρξουν και οικονομικές δυσκολίες ή να αποκαλύπτονται τώρα λάθη στη διαχείριση χρημάτων που έγιναν στο παρελθόν από δικούς σας ανθρώπους και να συγκλονίζεστε από τα ψέματα που σας είπαν. Μην ανησυχείτε, ο Πλούτωνας καταστρέφει μόνο ό,τι δεν λειτουργεί για να δημιουργήσει χώρο για κάτι νέο. Προσέξτε τα νεύρα σας και τα ξεσπάσματα σας σε όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Πλούτωνα. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο ανάδρομος Πλούτωνας επηρεάζει τον 7ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και περνά από κόσκινο τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Όπως γνωρίζετε οι σχέσεις, είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές, θέλουν πολλή δουλειά για να στεριώσουν και πάνω από όλα πρέπει να βασίζονται στην αλήθεια και στον αλληλοσεβασμό. Αν λοιπόν εσείς δεν έχετε αυτά τα χαρακτηριστικά στις δεσμεύσεις σας, αν προσπαθείτε να επιβληθείτε με κάθε μέσο, αν δεν δίνετε σημασία στις πραγματικές σας ανάγκες και δεν αναγνωρίζετε και τις ανάγκες των άλλων, αν τσακώνεστε συνεχώς και φθείρεστε μέσα στις σχέσεις σας, τώρα όλα τα κακώς κείμενα θα βγουν στην επιφάνεια με μορφή έκρηξης και το ωστικό κύμα θα διαλύσει ό,τι δεν στηρίζεται σε σωστά θεμέλια. Κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Πλούτωνα, το άγχος και η παρορμητικότητα θα επιδεινώσουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά σας και δυσκολευτείτε να διατηρήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας. Χρειάζεται ψυχραιμία και ισορροπία όταν συζητάτε με τον σύντροφο ή τους συνεργάτες και να μην παρασύρεστε από τις υψηλές σας προσδοκίες, αλλά να ορίσετε επιτέλους ξεκάθαρα τα όρια σας και τα θέλω σας. Ίσως αποκαλυφθούν και κρυμμένες αλήθειες στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας που θα σας κάνουν να πάρετε δραστικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΛΕΩΝ

Ο ανάδρομος Πλούτωνας διέρχεται από τον 6ο Ηλιακό σας οίκο και σας ζητά να εργαστείτε ανιδιοτελώς για το συλλογικό καλό. Για τους επόμενους πέντε μήνες μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας και να προσφέρετε δίχως να αναζητάτε τα εύσημα για τον εαυτό σας. Αυτό βέβαια θα συμβεί αν και οι άλλοι αναγνωρίζουν την αξία σας και τις δυνατότητες σας, αν όμως προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν και να παρουσιάζουν το δικό σας έργο ως δικό τους, μπορεί να βγει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός και να τους βάλετε όλους στη θέση τους με συνοπτικές διαδικασίες. Μπορεί να γίνετε άπληστοι για εξουσία, και να ξεπεράσετε κατά πολύ τα όρια, αφού θα εμφανίζεστε ως μισαλλόδοξοι ή αυταρχικοί. Παράλληλα όμως, ο ανάδρομος Πλούτωνας μπορεί να σας βάλει και στη διαδικασία να αναλογιστείτε αν οι καθημερινές σας ρουτίνες και συνήθειες σάς εξυπηρετούν ή καταπονούν τον οργανισμό σας. Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι όλο αυτό το κυνήγι της αναγνώρισης και του ελέγχου είναι μάταιο και αντί να σας πηγαίνει στην κορυφή σάς οδηγεί στην καταστροφή της υγείας σας. Ίσως λοιπόν να κατανοήσετε ότι η ευτυχία στη ζωή σας δεν θα έρθει από τους τίτλους και τις θέσεις στη δουλειά, αλλά από μια καθημερινότητα που σας γεμίζει χαρά, εξωστρέφεια και όχι άγχη που σας εμποδίζουν να επιτύχετε τους πραγματικούς σας στόχους. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο ανάδρομος Πλούτωνας στον 5ο Ηλιακό σας οίκο που σχετίζεται με τον έρωτα, τη δημιουργικότητα, τα παιδιά, τη διασκέδαση, θα σας βάλει στη διαδικασία να αναλογιστείτε αν οι επιλογές που έχετε κάνει στη ζωή σας είναι οι σωστές ή αν σας έχουν απομακρύνει από το να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Μήπως έχετε διαλέξει ένα επάγγελμα που δεν σας εκφράζει και δεν είστε δημιουργικοί, μήπως έχετε αναλάβει ρόλους στη ζωή σας που δεν μπορείτε να τους υποστηρίξετε ή μήπως έχετε εγκλωβιστεί σε σχέσεις και συνεργασίες που σας καταπιέζουν, σας αγχώνουν και δεν χαμογελάτε πια; Ο ανάδρομος Πλούτωνας θα βγάλει στην επιφάνεια όλα τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, καθώς θα απογειώσει την ανάγκη σας να βρείτε τη χαρά και τη δημιουργικότητα που τόσο έχετε ανάγκη και αν η ζωή σας δεν σας ικανοποιεί θα τη νιώθετε πιο κουραστική και πιο μίζερη από ό,τι είναι. Θα αναζητάτε τρόπους να είστε πιο ελεύθεροι στην έκφραση σας και να κάνετε πράγματα για τα οποία να είστε περήφανοι, αντί να σας καταβάλει το άγχος για να είναι οι άλλοι ευχαριστημένοι. Ίσως επαναστατήσετε σε ανθρώπους που προσπαθούν να σας επιβληθούν και να βάλετε σε προτεραιότητα τις δικές σας ανάγκες και τις δραστηριότητες που σας δίνουν ευχαρίστηση. Ο ανάδρομος Πλούτωνας σάς ζητά ξεκάθαρα να ισορροπήσετε τη ζωή σας και να βάλετε περισσότερο ενθουσιασμό στην καθημερινότητα σας. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΖΥΓΟΣ

Ο ανάδρομος Πλούτωνας στον 4ο οίκο της οικογένειας και του σπιτιού θα σας χτυπήσει εκεί που πονάτε, δηλαδή στις σχέσεις σας με τα άτομα που αγαπάτε. Η ζωή στο σπίτι σας για τους επόμενους πέντε μήνες κάθε άλλο παρά βαρετή θα είναι, αφού η κατάσταση μπορεί να είναι τεταμένη, αν οι οικογενειακές σας σχέσεις δεν βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην ανιδιοτελή αγάπη. Ίσως υπάρξουν «κενά» στην επικοινωνία σας που θα επιδεινώσουν τα προβλήματα και εσείς που αγαπάτε την ισορροπία να προσπαθείτε μάταια να διατηρήσετε ίσες αποστάσεις. Το ζητούμενο είναι να πείτε τις αλήθειες σας και να μην προσπαθήσετε να στρογγυλέψετε τις διαφορές, διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κρύψετε τα προβλήματα για άλλη μια φορά κάτω από το χαλάκι. Δεν χρειάζεται να ανέβουν οι τόνοι, χρειάζεται ειλικρίνεια και κατανόηση από όλους για να είναι όλοι ευτυχισμένοι. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να βελτιώσετε τις σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς σας και να προχωρήσετε μαζί τους. Μπορεί να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα που ήταν ριζωμένα από το παρελθόν και να ακούσετε ή να εκφράσετε παράπονα που είχατε από τα παιδικά σας χρόνια. Μπορεί όμως να κάνετε και την επανάσταση σας, προκειμένου να απελευθερωθείτε από κυριαρχικές γονικές φιγούρες που λειτουργούν χειριστικά και προσπαθούν να επηρεάσουν τη ζωής σας μέχρι και τώρα που είστε ενήλικες. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεν είστε από αυτούς που εκφράζουν εύκολα τα συναισθήματα τους και προτιμάτε τις πράξεις από τα μεγάλα λόγια. Όμως ο ανάδρομος Πλούτωνας, που είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σας, μέσα στον 3ο οίκο της επικοινωνίας θα λύσει τη γλώσσα σας και θα πείτε όσα έχετε κρύψει στην ψυχή σας όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν θα είναι απαραίτητα για καλό… Τους επόμενους πέντε μήνες θα είστε έτοιμοι να κάνετε «άβολες» συζητήσεις και το μυαλό σας θα κάνει συνεχώς συνειδητοποιήσεις που θα οδηγούν σε μεταμορφωτικές αλλαγές. Θα λέτε με απροκάλυπτο τρόπο ό,τι σκέφτεστε, ό,τι σας ενοχλεί και σας πληγώνει και βέβαια θα πρέπει να είστε και έτοιμοι για τις συνέπειες των λόγων σας, αφού θα υπάρξουν αντιδράσεις. Όμως εσείς δεν θα νοιάζεστε για τις επιπτώσεις, αφού η εσωτερική σας δύναμη θα γιγαντώνεται συνεχώς και θα αναζητάτε την αλλαγή και την ανατροπή των σχέσεων που δεν σας εκφράζουν. Εκτός όμως από τις δικές σας εξομολογήσεις, θα διεκδικείτε και από τους άλλους να ανοιχτούν και να σας αποκαλύψουν τι κρύβουν στην καρδιά τους για εσάς, προκειμένου να ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε. Η ισχυρή διαίσθηση σας θα σας βοηθήσει να διαβάζετε ανάμεσα στις γραμμές και να μαντεύετε τα απώτερα κίνητρα των ανθρώπων και να βγάλετε τα σωστά συμπεράσματα για το ποιους θα κρατήσετε στη ζωή σας και ποιους όχι. Η περιέργεια σας θα είναι αυξημένη αυτή την περίοδο και ίσως να ξεπεράσετε τα όρια…, όμως πρέπει να προσέξετε πώς συμπεριφέρεστε με άτομα που δεν γνωρίζετε καλά για να μην εκτεθείτε. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν υπάρχει ένα ζώδιο που θέλει να απολαμβάνει τη ζωή στο έπακρο, δεν φοβάται να παίρνει ρίσκα και δεν έχει κολλήματα, αυτό είναι το δικό σας. Όμως για τους επόμενους πέντε μήνες θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα οικονομικά σας και μάλιστα θα πρέπει να κάνετε και προσπάθειες να καλύψετε τυχόν τρύπες και να φέρετε στα ίσα του το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων. Οι παρορμητικές κινήσεις και τα λάθη του παρελθόντος μπορεί να έρθουν σαν τσουνάμι και να σας πνίξουν οι υποχρεώσεις που έχετε δημιουργήσει, αφού αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα και να υπολογίσετε με προσοχή τα έξοδα σας. Θα είναι μια περίοδος με οικονομικές αλλαγές και είναι σημαντικό να κρατάτε τον έλεγχο των οικονομικών σας και να μην μπείτε στον πειρασμό να τον παρακάμψετε. Επίσης, ίσως μπείτε στη διαδικασία να κάνετε τον απολογισμό σας και την αυτοκριτική σας για τις κινήσεις που έχετε κάνει σε σχέση με τις επενδύσεις σας και ίσως αμφισβητήσετε πράγματα και άτομα που εκτιμούσατε στο παρελθόν και ακούγατε τις συμβουλές τους, αφού πλέον δεν σας εξυπηρετούν και θα θέλετε να ανοικοδομήσετε το μέλλον σας σε νέες πιο σταθερές βάσεις. Τώρα πια θα σας απασχολεί ο τραπεζικός σας λογαριασμός και θα θέλετε να κάνετε αποταμιεύσεις για να έχετε κάτι στην άκρη για τις δύσκολες μέρες και αν βάλετε ένα πρόγραμμα σίγουρα θα το καταφέρετε. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Φιλοξενείτε τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας από το 2008 και έχετε νιώσει για τα καλά την επιρροή του. Για τους επόμενους πέντε μήνες που θα είναι ανάδρομος στο ζώδιο σας, θα κάνετε την αναδρομή σας στα πεπραγμένα σας και θα πάρετε τις αποφάσεις σας για το μέλλον. Ό,τι δεν λειτούργησε στη ζωή σας, είτε στις σχέσεις είτε στις συνεργασίες, τώρα θα το αλλάξετε και δεν πρέπει να φοβηθείτε, διότι όσο μένετε κολλημένοι σε κάτι που δεν σας εξελίσσει τόσο θα απομακρύνεστε από τον στόχο σας. Οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους άλλους, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για ό,τι συνέβη, έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης και μάλιστα μεγάλο. Αυτό πρέπει να βρείτε και να ανακαλύψετε, διότι αυτό μπορείτε και να το αλλάξετε, τα δικά μας λάθη μπορούμε να διορθώσουμε και όχι των άλλων. Τώρα με την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα θα αισθάνεστε πιο δυνατοί για να κάνετε αυτές τις αλλαγές, καθώς θα αρνείστε να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από αυτό που σας αξίζει. Διψάτε για εξουσία και έλεγχο, αλλά θα πρέπει να χαλαρώσετε λίγο τα ινία, να κάνετε ένα βήμα πίσω για να δείτε πιο καθαρά τη μεγάλη εικόνα. Μην πιέζετε τον εαυτό σας, καθώς μπορεί να καταρρεύσετε συναισθηματικά, αφού θα πηγαίνετε από το ένα άκρο στο άλλο. Ίσως αυξηθεί η μελαγχολία σας, καθώς οι συνειδητοποιήσεις θα είναι πολλές και μπορεί να σας είναι δύσκολο να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα. Πιστέψτε στον εαυτό σας και βρείτε τον τρόπο να γίνετε αυτό που θέλατε και όχι αυτό που θα ικανοποιήσει τους άλλους. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το διάστημα που ο Πλούτωνας θα είναι ανάδρομος και θα επηρεάζει τον 12ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο θα το νιώσετε σαν μια «θεραπεία» από τις πληγές του παρελθόντος. Ο σκοτεινός πλανήτης μέσα στον πιο εσωτερικό σας οίκο σάς βοηθά να καταπνίξετε μερικούς από τους φόβους σας και σας επιτρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε πιο δυνατοί από ό,τι πιστεύετε. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία και να είστε πρόθυμοι και ανοιχτοί να δείτε τα πράγματα με ειλικρίνεια και να κατανοήσετε και να συγχωρήσετε τους άλλους και τον εαυτό σας. Σίγουρα η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, αλλά θα είναι λυτρωτική και ανακουφιστική. Ανακαλύψτε τις αληθινές σας ανάγκες, ακούστε τη διαίσθηση σας, εμπιστευθείτε τα όνειρα σας και διατηρήσετε μια θετική προοπτική στις εξελίξεις και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας, ανεξάρτητα από το πόσο ζοφερά και σκοτεινά μπορεί να είναι τα πράγματα. Περάστε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας, κατανοήστε τα καταπιεσμένα συναισθήματα σας και προσπαθήστε να σκάψετε βαθιά στην ψυχή σας. Αντιμετωπίστε κατά μέτωπο τις φοβίες σας, τα τραύματα του παρελθόντος, αλλά και τις αυτοκαταστροφικές σας συμπεριφορές και ανακαλύψτε τη δύναμη που κρύβεται μέσα σας. Μην αφήνετε τους άλλους να σας κόβουν τα φτερά, εσείς ξέρετε πώς να πετάτε μακριά από όσους δεν σας εκτιμούν. Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Είστε αρκετά δοτικοί άνθρωποι και ιδιαίτερα με τους φίλους σας και τους ανθρώπους που θεωρείτε οικογένεια, ανεξάρτητα αν σας συνδέουν δεσμοί αίματος. Ο ανάδρομος Πλούτωνας όμως μέσα στον 11ο Ηλιακό σας οίκο που αφορά τους φίλους, την ενασχόληση με τα κοινά και τους στόχους για το μέλλον, σας καλεί να θέσετε τα όρια σας και να μην επιτρέπετε στους άλλους να ορίζουν τη ζωή σας. Μήπως κάποιες φιλικές σχέσεις σας καταπιέζουν; Μήπως δίνετε περισσότερα από όσα παίρνετε; Μήπως έχουν άποψη για τη ζωή σας και σας επηρεάζουν για δικό τους όφελος; Ή μήπως κάνετε εσείς συνέχεια πίσω από ανασφάλεια και φόβο να μην τους χάσετε; Τους επόμενους πέντε μήνες ίσως μπείτε στη διαδικασία να περάσετε από δοκιμασία τις φιλικές σας σχέσεις, για να δείτε ποιες θα αντέξουν και ποιες σέβονται πραγματικά τα θέλω και τις ανάγκες σας. Παράλληλα, ίσως ακολουθήσετε με σθένος τους στόχους σας και αντιμετωπίσετε κάποιες αντιδράσεις και αντιστάσεις από άτομα που θεωρούσατε φίλους ή που είχατε κοινή γραμμή. Το διάστημα που ο Πλούτωνας θα είναι ανάδρομος μπορεί να αλλάξει ο φιλικός σας κύκλος, να απομακρυνθείτε από κάποια άτομα και να εστιάσετε σε άλλα που θα σας προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες να εργαστείτε για την επίτευξη των στόχων σας, αλλά σας σέβονται και περισσότερο. Μπορεί να γνωρίσετε ανθρώπους με ισχυρές θέσεις που να σας στηρίξουν και να σας ανοίξουν πόρτες, όμως πριν τους ακολουθήσετε βεβαιωθείτε ότι η ευκαιρία που σας προσφέρουν εναρμονίζεται με τον σκοπό της ψυχής σας. Μην παρασυρθείτε από πειρασμούς, που δεν είναι αυτό που φαίνονται… Κυρίως θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας.