Ανάδρομος Κρόνος 2022: Καρμικές αναθεωρήσεις και καρμικοί έρωτες

Ανάδρομος Κρόνος 2022: Καρμικές αναθεωρήσεις και καρμικοί έρωτες

Ανάδρομος Κρόνος 2022: Καρμικές αναθεωρήσεις και καρμικοί έρωτες

Ο Κρόνος στο ταξίδι του στον Υδροχόο γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία από τις 04/06/2022 μέχρι τις 23/10/2022. Όταν μιλάμε για τον Κρόνο, συμβολικά αναφερόμαστε στα θέματα των βασικών δομών της ζωής μας, του χρόνου, του κάρμα και της εξουσίας. Στην εσωτερική αστρολογία η περίοδος του ανάδρομου Κρόνου είναι μια στιγμή καρμικών αναθεωρήσεων αλλά και καρμικής εξισορρόπησης. Αν στο προηγούμενο διάστημα είχαμε επιδείξει πειθαρχία, δουλεύαμε με σοβαρότητα και ευθύνη, τότε η ανάδρομη πορεία του μπορεί να φέρει και επιβραβεύσεις. Στη φάση της ανάδρομης πορείας του στον Υδροχόο που είναι το πιο απρόβλεπτο ζώδιο στον ζωδιακό, με έναν Κρόνο που αναζητά πάντα σταθερότητα, η περίοδος αυτή μπορεί να είναι αποσταθεροποιητική σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταρχάς θα δούμε μια αύξηση του φανατισμού, κυρίως σε πολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο παγκοσμίως. Μπορεί να νιώσουμε περιορισμούς ή και εμπόδια στην πρόοδο μας. Ή ότι αυτά που θέλουμε να κάνουμε συναντούν την αντίσταση άλλων ή των συνθηκών ή των νόμων. Αυτά που γνωρίζουμε μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαφοροποιηθούν κι έτσι να υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Μέσα σε αυτή την τόσο εκτενή περίοδο όμως, δεν θα νιώθουμε κάθε μέρα την επιρροή αυτή έντονα. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες υποπερίοδοι που η επιρροή του θα είναι πιο δυνατή, άρα σ’ αυτά τα χρονικά διαστήματα θα καταλαβαίνουμε τις όποιες δυσκολίες. Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου δεν μοιάζει με αυτή του ανάδρομου Ερμή σε καμία περίπτωση. Την επιρροή θα τη νιώθουμε πιο έντονα όταν θα σχηματίζει κάποιες όψεις δυσαρμονικές με άλλους πλανήτες. Σημειώστε λοιπόν τις ημερομηνίες που πρέπει να έχετε κατά νου.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του ο Κρόνος μπορεί να ενεργοποιείται από άλλους πλανήτες που σχηματίζουν όψη μαζί του ή από τη διέλευση της Σελήνης όταν θα βρίσκεται σε σταθερά ζώδια (Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο). Σε αυτές τις ημέρες μπορεί να συμβαίνουν διάφορα γεγονότα, μπορεί να νιώθουμε μεγαλύτερη ευαισθησία, να προκύπτουν περιορισμοί, έξοδα κλπ. Από τις 07/08/2022 μέχρι τις 14/08/2022 θα ενεργοποιηθεί όταν ο Άρης έρχεται σε τετράγωνο από τον Ταύρο με τον Κρόνο, ο Ήλιος επίσης σχηματίζει αντίθεση και έχουμε και την Πανσέληνο στον Υδροχόο στις 11,12/08/2022.  Μπορεί να δημιουργούνται εμπόδια στη δράση μας και συνυπολογίζοντας και τη σύνοδο Άρη- Ουρανού και κάποια απρόσμενα γεγονότα. Στις 18/06/2022 και στις 28/08/2022 το τετράγωνο και  η αντίθεση με την Αφροδίτη αντίστοιχα μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στις σχέσεις. Σχέσεις που μπορεί να τελειώσουν σε αυτή τη φάση, μπορεί να έχουν ολοκληρώσει την πορεία τους στη ζωή μας και να πρέπει να ελευθερωθούμε από αυτές. Στις 31/07/2022 η αντίθεση του Ερμή με τον Κρόνο επίσης δείχνουν προβλήματα ή εμπόδια στις μετακινήσεις και στην εξέλιξη των καταστάσεων.

ΚΑΡΜΙΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ – ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Δεν σχηματίζει όμως μόνο αρνητικές όψεις ο Κρόνος στην ανάδρομη πορεία του. Από τις 28/09/2022 που σχηματίζει τρίγωνο με τον Άρη, στην πορεία στις 12/10/2022 τρίγωνο με τον Ήλιο και στις 14/10/2022 τρίγωνο με την Αφροδίτη έχουμε ένα θετικό διάστημα για τη δράση αλλά και τις σχέσεις μας. Εξαιρετικό διάστημα για τις σχέσεις σε ερωτικό επίπεδο, για επισημοποιήσεις, αλλά και για θετικές συνεργασίες. Ακόμη, είναι πιθανό να έχουμε επιστροφές ατόμων από το ερωτικό μας παρελθόν που μας συνέδεε μια καρμική σχέση. Ή μπορεί να μπουν νέα άτομα με καρμική υπόσταση στη ζωή μας. Φυσικά κάθε ζώδιο θα έχει μια τελείως διαφορετική εμπειρία της ανάδρομης πορείας του και κάποιοι μπορεί κιόλας να επωφεληθούν από αυτή. Για παράδειγμα, οι Υδροχόοι, οι Καρκίνοι, οι Αιγόκεροι και οι Δίδυμοι μπορεί να έχουν θετικότερες προοπτικές, φυσικά αναλαμβάνοντας πάντα τις ευθύνες τους και αποδεχόμενοι τις όποιες αλλαγές μπορεί να προκύψουν. Οι Κριοί, οι Παρθένοι, οι Ζυγοί και οι Τοξότες θα έχουν μεν αρκετές προκλήσεις, αλλά με λίγη πειθαρχία και αρκετή δουλειά θα καταφέρουν να τις δαμάσουν. Οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Ιχθύες θα νιώσουν ίσως πιο έντονα την ενέργεια του ανάδρομου Κρόνου, γι’ αυτό χρειάζεται να φροντίζετε τον εαυτό σας περισσότερο, να μην εκτίθεστε σε κινδύνους.

ΚΡΙΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι ο Κρόνος δεν ταιριάζει στην παρορμητική και θαρραλέα φύση σας, καθώς είναι ο πλανήτης της πειθαρχίας και του ελέγχου. Η συγκεκριμένη ανάδρομη πορεία του στον Υδροχόο σας ενθαρρύνει να πάρετε μόνο υπολογισμένο ρίσκο και να μην κάνετε άτσαλες και βιαστικές κινήσεις ή να πάρετε παρορμητικές αποφάσεις σε σχέση με τους στόχους σας. Αν έχετε μεγαλόπνοα σχέδια είναι η κατάλληλη στιγμή να τα σχεδιάσετε στη λεπτομέρεια τους, να πάρετε τον χρόνο σας, να κάνετε διορθωτικές κινήσεις, ώστε να έχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ακόμη, είναι μια περίοδος με αρκετές αναθεωρήσεις σε θέματα σχέσεων, κυρίως φιλικών επαφών και σχέσεων με συνεργάτες. Δεν είναι μια καλή περίοδος για να αναλώνεστε όμως σε καβγάδες.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος στον τομέα της καριέρας και εξακολουθεί να είναι ο τομέας με τη μεγαλύτερη έμφαση στη ζωή σας και το επόμενο διάστημα. Ενδεχομένως να απογοητευθείτε όμως, καθώς τα πράγματα θα κινούνται με λίγο πιο αργούς ρυθμούς από αυτό που έτρεχαν μέχρι τώρα. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του «χρόνου» και όταν γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία μοιάζει ο χρόνος να επιβραδύνεται κάπως και νιώθουμε πιο στάσιμοι. Βέβαια, εκπροσωπείτε ένα ζώδιο που αγαπά το «αργά και σταθερά» κι έτσι ακόμη κι αυτή η κατάσταση δεν θα σας προβληματίσει τόσο. Είναι σημαντικό να παραμείνετε σταθεροί στους στόχους που έχετε και πειθαρχημένοι, ώστε το φθινόπωρο να μπορείτε να κάνετε πολλά βήματα προόδου μπροστά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η πορεία του Κρόνου σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία δεν είναι τόσο δύσκολη για το δικό σας ζώδιο και θα μπορούσε να έχει κι έναν καρμικό χαρακτήρα για σας. Αφενός μπορεί να ανταμειφθείτε για τις προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος στις σπουδές, τη δουλειά, αλλά και ακόμη και στις σχέσεις. Από την άλλη, Κρόνος είναι αυτός και μερικές φορές έρχεται με μαθήματα αν δεν τα έχουμε πάρει ήδη σε προηγούμενη επίδραση του. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα σας φερθεί περισσότερο με το «γάντι» σε σχέση με άλλους. Θέματα που σχετίζονται με τις σπουδές, τις σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, τη μετεκπαίδευση, τα ταξίδια, τις νομικές υποθέσεις, μπορεί να σας απασχολήσουν περισσότερο σε αυτό το διάστημα πιθανώς με κάποιες καθυστερήσεις, αλλά κι αυτό για καλό είναι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Κρόνου στον Υδροχόο δεν θα είναι τόσο δύσκολη για το δικό σας ζώδιο και μάλιστα αυτό το πεντάμηνο που θα διαρκέσει μπορεί να σας βοηθήσει ουσιαστικά να εξελιχτείτε προσωπικά και να μεταμορφωθείτε σε αυτό που ονειρεύεστε. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για να εξετάσετε καλύτερα τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές σας και να διαπιστώσετε τι αλλαγές πρέπει να κάνετε στην πορεία. Μέσα σε αυτές τις αλλαγές μπορεί να υπάρχουν και σχέσεις με ανθρώπους που πρέπει να αφήσετε πίσω σας, διότι πλέον δεν σας είναι απαραίτητες ή ακόμη χειρότερα μπορεί να είναι και βλαπτικές. Από την άλλη, είναι μια εξαιρετική περίοδος για να δείτε με πιο προσεκτικό τρόπο την οικονομική σας διαχείριση και να κλείσετε «τρύπες» του παρελθόντος στον προϋπολογισμό σας.

ΛΕΩΝ

Για το δικό σας ζώδιο η ανάδρομη πορεία του Κρόνου μπορεί να είναι μια πιο σύνθετη περίοδος κυρίως για τις σχέσεις σας, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας απογοητεύει ούτε να σας ρίχνει το ηθικό αγαπητοί μου Λέοντες. Ενδεχομένως να ανακαλύψετε πράγματα, τα οποία δεν σας έκαναν εντύπωση σε μια προσωπική ή επαγγελματική σχέση, μπορεί οι διαφορές με τον σύντροφο σας ή έναν συνέταιρο να φαίνονται πιο έντονα την περίοδο του ανάδρομου Κρόνου ή μπορεί να έχετε περισσότερες εντάσεις στις σχέσεις σας. Είναι ίσως η στιγμή να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα, να δείτε σε βάθος τις πολύτιμες σχέσεις σας, ώστε να ξέρετε πού πάτε στο μέλλον και με ποιον. Συμβαίνει πολλές φορές στην περίοδο του ανάδρομου Κρόνου στον τομέα των σχέσεων να επανέρχονται άτομα στη ζωή σας από το παρελθόν, είτε για να ανοίξετε μια νέα σελίδα είτε για να κλείσετε οριστικά ένα κεφάλαιο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Κρόνου λαμβάνει χώρα μέσα στο επόμενο πεντάμηνο στον τομέα φυσικής κατάστασης και εργασίας. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το διάστημα να έχετε πολύ σθεναρά όρια για να μην σας φορτώνουν οι άλλοι με τα δικά τους βάρη και υποχρεώσεις. Επειδή η τάση σας πάντα είναι να βοηθάτε τους άλλους μπορεί να γίνετε θύμα εκμετάλλευσης στον χώρο της εργασίας σας, αλλά ακόμη και στο σπίτι. Είναι σημαντικό να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας, να ξεκουράζεστε και φυσικά να μην νιώθετε καμία ενοχή γι’ αυτό. Ο εαυτός σας και η υγεία σας είναι η προτεραιότητα σας. Αν δεν είστε εσείς καλά πώς θα μπορούσατε να εξυπηρετήσετε και άλλους. Από την άλλη, είναι η στιγμή να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις και στον τρόπο που εργάζεστε ώστε να δουλεύετε λιγότερο, αλλά να αποδίδετε περισσότερο.

ΖΥΓΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου δεν θα είναι τόσο επιβαρυντική για το δικό σας ζώδιο, καθώς σχηματίζει όψη τριγώνου. Ο Κρόνος θα είναι ανάδρομος για το επόμενο πεντάμηνο στον τομέα της δημιουργίας, του έρωτα και των παιδιών. Ενδεχομένως να μην έχετε τόση έμπνευση όσο είχατε ή μπορεί να μην καταφέρνετε να εκφραστείτε δημιουργικά όπως θα θέλατε. Μπορεί ακόμη να μην νιώθετε το ίδιο κίνητρο για να ακολουθήσετε ένα χόμπι ή ένα σπορ που κάνατε. Όμως τώρα σας δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις ή μπορεί να βάλετε τις τελευταίες πινελιές σε ένα πρότζεκτ που θέλετε να βγάλετε. Για κάποιους από σας μπορεί να είναι μια περίοδος προετοιμασίας για κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί το φθινόπωρο. Αναθεωρήσεις μπορεί να κάνετε και σε θέματα ερωτικών σχέσεων, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει και μια επιστροφή από το ερωτικό σας παρελθόν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος στον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού, σε ένα πολύ ευαίσθητο και αθέατο κομμάτι του ωροσκοπίου σας. Αφορά τους γονείς σας, τις σχέσεις σας μαζί τους, το σπίτι, τις ρίζες, αλλά και το παρελθόν σας. Με κάποιο τρόπο όλα αυτά τα θέματα τίθενται προς εξέταση μέσα στο επόμενο πεντάμηνο. Αν είχατε αποφασίσει να κάνετε κάποιες αλλαγές στο σπίτι, επισκευές, ανακαίνιση, μετακόμιση, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες καθυστερήσεις ή μικροαναποδιές μέχρι να έχετε το τελικό αποτέλεσμα. Αν επίσης υπήρχαν προβλήματα το προηγούμενο διάστημα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια ξαναέρχονται στο προσκήνιο για να δοθούν αυτή τη φορά τελικές λύσεις. Η περίοδος αυτή είναι εξαιρετική και για να επιστρέψετε στο πατρικό ή στον τόπο των παιδικών σας χρόνων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η πορεία του Κρόνου σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία δεν είναι τόσο δύσκολη για το δικό σας ζώδιο, αλλά χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς, κυρίως σε θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία που έχετε με τους άλλους. Καλά θα κάνετε να αποφύγετε αντιπαραθέσεις με άτομα στο περιβάλλον σας, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι ανάγκη επίσης να ζήσετε το δράμα άλλων ή να εμπλακείτε σε κουτσομπολιά στον χώρο της δουλειάς σας. Το πώς χειρίζεστε την επικοινωνία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που θα επηρεαστείτε από την ανάδρομη πορεία του Κρόνου. Μην ξεχνάτε ότι αυτά που λέτε έχουν άμεση επιρροή στους άλλους. Προσπαθήστε να είστε αισιόδοξοι, ευγενικοί και μην θεωρείτε ότι όλοι αντιλαμβάνονται το χιούμορ σας. Αναθεωρήσεις σε θέματα σπουδών, διαδικτύου, μάρκετινγκ, πωλήσεων, αλλά και κάποια εμπόδια σε θέματα ταξιδιών είναι πιθανά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εκπροσωπείτε το ζώδιο του Κρόνου, οπότε σε αυτή την ανάδρομη πορεία του θα σας συμπεριφερθεί αρκετά πιο ευγενικά σε σχέση με άλλους εκπροσώπους του ζωδιακού. Εδώ ο Κρόνος θα βρίσκεται στον 2ο Ηλιακό σας οίκο που συμβολίζει το χρήμα, την περιουσία σας, αλλά και τις αξίες σας στη ζωή. Μολονότι είστε άτομα με ευθύνη και καλή διαχείριση των οικονομικών στη ζωή σας θέλοντας να έχετε πάντα τον έλεγχο, καλά θα κάνετε σε αυτή τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του -που θα διαρκέσει ένα πεντάμηνο- να είστε έξτρα προσεκτικοί με τα οικονομικά σας. Αφενός μπορεί να παρουσιαστούν κάποια έξοδα που δεν περιμένατε. Από την άλλη, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε τις αναθεωρήσεις σας στις επενδύσεις, τα έξοδα σας, να δείτε τι μπορείτε να περικόψετε από πλευράς παγίων εξόδων, να συμμαζέψετε χρέη και οφειλές, να πιέσετε να επιστρέψουν οφειλόμενα και γενικά να δείτε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε και κάποιες οικονομίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στο ζώδιο σας γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος ο Κρόνος κι αυτό το πεντάμηνο μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ιδιαιτερότητες για σας. Μολονότι μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με κάποιες αλήθειες, σίγουρα μπορεί να μάθετε πολλά και να προχωρήσετε σε αλλαγές. Αν στο παρελθόν ο τρόπος που δουλεύατε, κάνατε σχέσεις, ζούσατε γενικώς τη ζωή σας δεν έφερε τα αποτελέσματα που θέλετε, τότε είναι καιρός να κάνετε αναθεωρήσεις ώστε να αλλάξετε τα κακώς κείμενα, ξεκινώντας όμως πρώτα από τον ίδιο σας τον εαυτό και αναλαμβάνοντας ευθύνη για τα πεπραγμένα σας. Αν πιστεύετε ότι μόνο οι άλλοι έφταιξαν φοβάμαι ότι ο Κρόνος δεν θα σας φερθεί ευγενικά. Πάρτε τον χρόνο σας για να επανεκτιμήσετε τις προτεραιότητες σας και σκεφτείτε προς τα πού θέλετε να πάει η ζωή σας γενικότερα. Ο Κρόνος αγαπά τα οργανωμένα στην εντέλεια σχέδια. Στο επόμενο πεντάμηνο δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στη ζωή σας άτομα από το παρελθόν, προσωπικά ή και επαγγελματικά.

ΙΧΘΥΕΣ

Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου μπορεί να σας κάνει να θέλετε να τρέξετε μακριά από ό,τι σας καταπιέζει κι από τις επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις σας, αλλά μακροπρόθεσμα αυτή η τακτική δεν θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε πίσω σε ό,τι έχετε ξεκινήσει όσο κουρασμένοι κι αν νιώθετε, είτε είναι σπουδές είτε δουλειά. Από την άλλη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε προτεραιότητα τον εαυτό σας και τις ανάγκες της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης με τον Κρόνο στον 12ο Ηλιακό σας οίκο. Θα πρέπει ανάμεσα σε όλα όσα έχετε στο πρόγραμμα σας, να βρίσκετε χρόνο για σας. Να ξεκουράζεστε, να γυμνάζεστε, να κοιμάστε αρκετές ώρες, να μάθετε να χαλαρώνετε. Ακόμη, δεν πρέπει να αυτομαστιγώνεστε ή να γίνεστε ιδιαίτερα επικριτικοί με τον εαυτό σας.