Τα τρία στάδια εξέλιξης των Διδύμων: Οι Δίδυμοι, το καράβι και τα άστρα

Τα τρία στάδια εξέλιξης των Διδύμων: Οι Δίδυμοι, το καράβι και τα άστρα

Τα τρία στάδια εξέλιξης των Διδύμων: Οι Δίδυμοι, το καράβι και τα άστρα

Όλα τα ζώδια έχουν τρία εξελικτικά στάδια. Το πρώτο χαρακτηρίζεται από το ίδιο το ζώδιο. Όμως υπάρχουν άλλοι δύο κύκλοι συνειδητότητας και πνευματικής εξέλιξης λιγότερο γνωστοί. Για τους Διδύμους οι τρεις κύκλοι που θα κληθούν να ολοκληρώσουν είναι: οι Δίδυμοι, το καράβι και τα άστρα

Δίδυμοι (Περιέργεια, επιφανειακή προσέγγιση)

Στο ξεκίνημα τους οι Δίδυμοι προσεγγίζουν τη ζωή γεμάτοι περιέργεια για να δοκιμάσουν τι έχει να τους προσφέρει η κάθε πτυχή της. Ψάχνουν διαρκώς την κάθε νέα εμπειρία και περιπέτεια και προσπαθούν να τη γευτούν παρά το όποιο τίμημα. Είναι σαν τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου τους να παλεύουν για το ποιο θα υπερισχύσει, ποια απόφαση θα πάρουν και ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν, καθώς διαρκώς ψιθυρίζουν αντικρουόμενες απόψεις στα αυτιά τους σαν τον καλό και τον κακό άγγελο.

Έχοντας για κυβερνήτη πλανήτη τους τον Ερμή, μπορούν να εξηγηθούν πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως ότι βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, το ότι είναι άκρως επικοινωνιακοί και ότι το μυαλό τους δουλεύει σαν ηλεκτρονικός υπολογιστής προηγμένης τεχνολογίας. Το στοιχείο του αέρα προσθέτει άλλη μια διάταση στην προσωπικότητα τους, χαρίζοντας αυτή τη χαρακτηριστική ελαφρότητα, τη ρευστότητα, αλλά και τη διαρκή αλλαγή στις κατευθύνσεις.

Η πλήξη τούς τρομάζει όσο και η όποια δέσμευση που μπορεί να τους καθηλώσει, γι’ αυτό δεν στέκονται στο ίδιο σημείο για πολύ καιρό, ώστε να αποκτήσουν πλήρη γνώση, αλλά και συναισθηματικό δέσιμο για οτιδήποτε. Όμως με αυτό τον τρόπο ζωής είναι σαν να μοιράζουν τον εαυτό τους σε πολλά κομμάτια και μοιραία μέσα τους μπορεί να μην νιώθουν πουθενά ολοκληρωμένοι. Σε αυτό το σημείο, το υποσυνείδητο τους θέτει άβολα ερωτήματα για το αν η ζωή έχει να προσφέρει και κάτι πιο ουσιαστικό. Το βήμα τους επιβραδύνεται, καθώς η ψυχή τους ωθεί να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της ζωής, ώστε να βρουν περισσότερο νόημα.

Το καράβι (Ψάχνοντας νόημα)

Όπως υποδεικνύει η μυθολογία, στην Αργοναυτική εκστρατεία ή στην Οδύσσεια, υπάρχει ένα κομβικό σημείο στη ζωή κάθε ανθρώπου στο οποίο πρέπει να ξεκινήσει το ταξίδι, για να ανακαλύψει τον εαυτό, τις δυνάμεις και την αλήθεια του. Ο τρόπος ζωής, ό,τι ήταν δεδομένο και ό,τι θεωρεί κάποιος σημαντικό μπορεί να αλλάξει, καθώς η θάλασσα προκαλεί κάθε στιγμή την ίδια την ύπαρξη και οδηγεί σε άγνωστα λιμάνια και απειλητικά νερά. Φεύγοντας θα χρειαστεί να θυσιάσει ό,τι αγαπά περισσότερο και ό,τι τον κάνει να νιώθει ασφαλής, κάτι που θα πληγώσει όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και αγαπημένα πρόσωπα. Μπορεί να οδηγηθεί σε κινδύνους που μόνο το πολυμήχανο μυαλό, η ψυχραιμία και η λογική μπορεί να τον σώσουν. Μπορεί να χρειαστεί να υπερνικήσει διάφορους πειρασμούς και απολαύσεις, σαν άλλος Οδυσσέας, όπως φαγητά, ερωτισμό και ουσίες οι οποίες μουδιάζουν το νου, αλλά ο στόχος τους είναι να τον φυλακίσουν και να τον καταστρέψουν.

Το ταξίδι μπορεί να τον συνθλίψει ανάμεσα σε στενά από διλήμματα, όπως η φιλοδοξία και ο εγωισμός, και να κινδυνεύσει να μαρμαρώσει η ψυχή του από τέρατα με πύρινα μάτια, όπως ο φθόνος, η εκδίκηση και ο θυμός. Μπορεί να μείνει εγκλωβισμένος για χρόνια σε έρημα νησιά, παραπλανημένος από την εξωτερική ομορφιά, αγνοώντας την ψυχική ομορφιά που πραγματικά ποθεί και αναζητά η καρδιά του.

Κάθε περιπέτεια και κάθε νέος προορισμός κρύβει και ένα διαφορετικό εμπόδιο, το οποίο προσθέτει ένα ακόμη λιθαράκι στο χτίσιμο της εσωτερικής ακεραιότητας που οι πρόγονοί μας αποκαλούσαν σωφροσύνη. Όταν το καράβι φτάσει στον προορισμό του, που δεν ήταν παρά η αφετηρία του, ο ταξιδιώτης πρέπει να παλέψει ξανά για ό,τι ήταν δικό του, πρέπει να επαναπροσδιορίσει τα όρια και τον εαυτό του και να επανασυστηθεί με ό,τι έχει πραγματική σημασία για αυτόν.

Τα άστρα (Πνευματικός οδηγός)

Αυτό που έμαθε σε αυτό το δύσκολο ταξίδι είναι ότι τα αστέρια φώτιζαν πάντα τον ουρανό του και σαν πυξίδα έδειχναν τον δρόμο του. Τον συντρόφευαν σε κάθε στιγμή, στις ήττες και στους θριάμβους, στις χαρές και στις λύπες. Τα αστέρια ήταν μέσα του στα βάθη της καρδιάς και φώτιζαν τον δρόμο του ακόμη και τις πιο σκοτεινές νύχτες. Ό,τι είναι σημαντικό φωτίζει την ψυχή και δίνει κουράγιο στο πνεύμα, όσος χρόνος κι αν περάσει. Όταν κάποιος ανακαλύπτει το εσωτερικό του φως, δεν μπορεί πια να παραπλανηθεί από οποιαδήποτε ψευδαίσθηση έρθει στον δρόμο του. Όταν κάποιος ανακαλύπτει το εσωτερικό του φως, μπορεί να αντεπεξέλθει στις κρίσεις και τις προκλήσεις της ζωής με ένα πιο ώριμο και θετικό τρόπο. Όταν κάποιος ανακαλύπτει το εσωτερικό του φως, γίνεται οδηγός, φωτίζοντας τις ζωές των άλλων ανθρώπων με τη σοφία τις γνώσεις, το παράδειγμα και την αξία του.