Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο: Τι να περιμένουμε;

Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο: Τι να περιμένουμε;

Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο: Τι να περιμένουμε;

Ο Ερμής γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος για πρώτη φορά το 2021 την Κυριακή 31/1, στο προοδευτικό ζώδιο του Υδροχόου. Όπως κάθε φορά για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 20/2, η ροή της κανονικότητας στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις διακόπτεται και δημιουργούνται καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις και διάφορα άλλα ευτράπελα στην καθημερινότητα μας, αφού ο Ερμής ούτως ή άλλως είναι δείκτης τόσο των επαφών, των εμπορικών δοσοληψιών, της εκπαίδευσης τουλάχιστον της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, των μετακινήσεων και των μέσων επικοινωνίας και μεταφοράς.

Καθώς ο Ερμής κινείται στον ζωδιακό κάθε φορά χρωματίζει με διαφορετικό τρόπο όλα τα παραπάνω ζητήματα. Στο σταθερό ζώδιο του Υδροχόου ο Ερμής είναι σε προνομιακή θέση. Δεν είναι λίγοι οι αστρολόγοι που θεωρούν τη θέση αυτή ως έξαρση για τον πλανήτη. Το ζώδιο του Υδροχόου δίνει προτεραιότητα στο «εμείς» αντί του «εγώ», γιορτάζει την επιστήμη και την τεχνολογία, έχει μια πιο προοδευτική επιρροή στα κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα. Από την άλλη, λόγω της σταθερότητας του ζωδίου γίνεται πιο «ξεροκέφαλος», πεισματάρης, πιο σκεπτικιστής και αγαπά την «κόντρα» για την «κόντρα».

Ας δούμε όμως, τι σημαίνει φαινομενικά ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο

Στην περίοδο της ανάδρομης φαινομενικά πορείας του, από τις 31/1 μέχρι τις 20/2, ο Ερμής μάς προτρέπει να αναθεωρήσουμε, να ξαναδούμε και να κάνουμε διορθώσεις σε οτιδήποτε κυβερνά το ζώδιο του Υδροχόου και ο τομέας που πέφτει μέσα στο προσωπικό ωροσκόπιο μας. Ο Υδροχόος κυβερνά τη συλλογική δουλειά, τις συνεργασίες, τις ομάδες, τις οργανώσεις, οτιδήποτε επιστημονικό, την τεχνολογία, τους φίλους, τους ομοϊδεάτες, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, τους στόχους και τα ιδανικά μας. Σε μια περίοδο που εξαιτίας της πανδημίας οι περισσότεροι εργάζονται από απόσταση ή μέσω της τεχνολογίας το να είναι ανάδρομος ο Ερμής σε αυτό το ζώδιο, ενδεχομένως να μας δημιουργεί μικροπροβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Όπως καταλαβαίνετε το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε τα δεδομένα μας, στον υπολογιστή, στο κινητό, να κάνουμε πιο ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε, ειδικά σε οικονομικές συναλλαγές, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δευτερευόντως, να προσέχουμε όλες τις κινητές ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και το μεταφορικό μας μέσο. Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» της ανάδρομης πορείας του Ερμή γενικότερα, μπορείτε να τα διαβάσετε στο επεξηγηματικό μου άρθρο εδώ.

Οι όψεις του ανάδρομου Ερμή

Μέσα σε όλες τις δυσκολίες ο Ερμής κάνει και κάποιες πιο θετικές όψεις που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και για να έρθουμε σε επαφή με τους άλλους, αλλά και για να σημειώσουμε πρόοδο.

Στις 8 Φεβρουαρίου όταν συναντά σε σύνοδο τον Ήλιο και ενισχύει την επικοινωνία, αλλά και την πνευματική δουλειά.

Στις 13 Φεβρουαρίου που συναντά την Αφροδίτη σε σύνοδο, κάνοντας ίσως λίγο πιο εύκολο να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας (ό,τι πρέπει την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου).

Στις 14 Φεβρουαρίου που συναντά τον Δία, που ενισχύει την αισιοδοξία και την κοινωνικότητα μας.

Η μόνη όψη του που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, διότι προκαλεί εντάσεις στην επικοινωνία και τάση για μικροατυχήματα, είναι στις 10/2 το τετράγωνο ανάμεσα στον Ερμή και τον Άρη.

Πόσο πραγματικά διαρκεί η ανάδρομη πορεία του Ερμή;

Τεχνικά και επίσημα η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή ξεκινά στις 31/1 και διαρκεί μέχρι τις 20/2. Όμως, στην αστρολογία έχουμε τη «σκιά» της ανάδρομης πορείας του που ξεκίνησε ήδη από τις 14/1 και εκτείνεται μέχρι τις 12/3. Σε όλο αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρχουν μικρές ενοχλήσεις στην καθημερινότητα μας, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες, περισσότερη υπομονή κι ευελιξία όταν κάτι τροποποιείται τελευταία στιγμή.

Η επιρροή στα ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή θα επηρεάσει τις φιλικές και επαγγελματικές σας επαφές. Μπορεί να ξανασυναντήσετε άτομα από το παρελθόν της δουλειάς ή φίλους που είχατε χάσει επαφή. Πιθανώς να σας προτείνουν δουλειά παλιοί συνεργάτες σας. Από την άλλη, μπορεί τώρα να ξανασκεφτείτε πιο βαθιά τον δικό σας ρόλο σε ομάδες που δραστηριοποιείστε. Ή ακόμη να ξαναδείτε τους στόχους σας, παλιότερες συμφωνίες και να κάνετε τροποποιήσεις. Φυσικά, παίζει το ενδεχόμενο παρεξηγήσεων ή και δυσκολιών στη συνεργασία σας με άλλους. Θα πρέπει να είστε πιο υπομονετικοί.

ΤΑΥΡΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον τομέα της καριέρας θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις επαγγελματικές σας σχέσεις, κυρίως αυτές με τους ανωτέρους, προϊσταμένους και όσους έχουν λόγο για τη δουλειά σας. Μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε πρακτικές, τρόπους δουλειάς, να διορθώσετε αυτά που θεωρείτε κακώς κείμενα ή να έχετε συσκέψεις ώστε να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις και αλλαγές. Φυσικά θα προσέξετε τόσο στην επικοινωνία όσο και στις αποφάσεις που παίρνετε. Σαφώς δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για μια ριζική αλλαγή.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή δεν είναι τόσο δυσαρμονική προς το δικό σας ζώδιο. Πιθανώς να αναθεωρείτε κάποια σχέδια σας, είτε για τις σπουδές είτε για τα επαγγελματικά σας πλάνα για το μέλλον. Μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερες καθυστερήσεις ή προβλήματα στην επικοινωνία με ξένους, εξωτερικό. Από την άλλη, μπορεί να εμφανίζεται κάποιο πρόσωπο από το παρελθόν σας που έχει να σας προτείνει κάτι. Προσέξτε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις σας, να είστε συγκεντρωμένοι στην οδήγηση και να ελέγχετε τα δεδομένα σας για να είναι ασφαλή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το ζώδιο σας φημίζεται για τις εσωτερικές του διεργασίες και την εσωστρέφεια, οπότε μια φαινομενικά ανάδρομη πορεία Ερμή μέσα στον 8ο Ηλιακό σας οίκο δεν θα σας είναι ξένη ως εμπειρία. Ο Ερμής από τις 31/1 σας βάζει σε μια διαδικασία να ψαχτείτε λίγο περισσότερο πάνω στα πράγματα που σας μπλοκάρουν σε συναισθηματικό και ερωτικό επίπεδο, αλλά και στα οικονομικά σας θέματα. Έχετε μια ευκαιρία για περισσότερη ψυχανάλυση, αλλά και για μια διερεύνηση των τρόπων που μπορείτε να ενισχύσετε το εισόδημα σας. Ψάξτε τι μπορείτε να περικόψετε, τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε σε διακανονισμούς και συμφωνίες.

ΛΕΩΝ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, η οποία ξεκινά από τις 31/1, ενεργοποιεί τον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών, των σημαντικών «άλλων» στη ζωή σας. Η περίοδος που εκτείνεται μέχρι τις 20/2, χρειάζεται προσοχή στις συζητήσεις σας και θα πρέπει να δίνετε πρώτο βήμα στο να ακούσετε τι έχουν να σας πουν οι άλλοι και μετά στο να καταθέσετε τις δικές σας απόψεις. Κάποιες διαφωνίες του παρελθόντος μπορεί να επανέλθουν ή θέματα που σας απασχόλησαν τον προηγούμενο μήνα μπορεί να έρθουν ξανά στο προσκήνιο. Φυσικά μπορεί να προκύψουν κι άλλα ευτράπελα. Από την άλλη, μπορεί να επιστρέφετε σε μια παλιότερη σχέση ή συνεργασία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για πρώτη φορά μέσα στο 2021 ο κυβερνήτης σας Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους τομείς της εργασίας, την καθημερινότητας της δουλειάς σας και της φυσικής σας κατάστασης. Αυτό που μπορεί να σας ενοχλήσει περισσότερο μέσα στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του είναι τα καθημερινά μικροπράγματα, τα οποία μπορεί να αναστατώνουν την ημέρα σας και να πετάνε το πρόγραμμα σας εντελώς έξω από αυτό που έχετε οργανώσει. Ακόμη, το να προγραμματίσετε για το μέλλον σας και πάλι μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, καθώς θα εμφανίζονται καθυστερήσεις, εμπόδια. Γι’ αυτό κοιτάξτε να είστε πιο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Το να επιστρέψετε σε καλές συνήθειες σχετικά με την υγεία σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

ΖΥΓΟΣ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Υδροχόο πραγματοποιείται σε ένα ζώδιο που είναι φιλικό προς το δικό σας και δεν θα σας παιδέψει τόσο πολύ όσο άλλες φορές. Αυτό που μπορεί να σας ενοχλήσει κάπως είναι ότι ίσως δεν έχετε τόσο δημιουργικές ιδέες, αλλά πιθανώς αν ανατρέξετε στο παρελθόν σας να βρείτε κάτι που μπορείτε να το αξιοποιήσετε τώρα. Από την άλλη, θα μπορούσε αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή να σημάνει μια επιστροφή από το ερωτικό σας παρελθόν. Μολονότι ο ανάδρομος Ερμής δεν προσφέρεται για νέες ερωτικές ιστορίες είναι μια χαρά κατάλληλος για  επιστροφές και δεύτερες ευκαιρίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ανάδρομος Ερμής, που ξεκινά από τις 31/1 στον Υδροχόο, σας βάζει σε μια ιδιαίτερα συναισθηματική φάση με θέματα που μπορεί να έρχονται από το παρελθόν, ακόμη κι από την παιδική σας ηλικία, στην επιφάνεια και να σας δυσκολεύουν. Αντί όμως να πέφτετε ψυχολογικά ή να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια προβλήματα, πάρτε μια και καλή απόφαση να τα επιλύσετε, μιλήστε ανοιχτά γι’ αυτά, ειδικά με τα άτομα τα οποία μπορεί να εμπλέκονται ή αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε εκείνα, μπορείτε να το κάνετε με έναν έμπιστο φίλο ή και με έναν ψυχολόγο. Από την άλλη, αυτή είναι μια καλή περίοδος που εκτείνεται μέχρι τις 20/2 για να «φτιάξετε» σχέσεις που διαρρήχθηκαν με κάποιους από το οικογενειακό σας περιβάλλον ή ακόμη και παλιούς φίλους. Θέματα ακινήτων μπορεί ακόμη να σας απασχολήσουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής ξεκινά την πορεία του μέσα στον τομέα της επικοινωνίας και των μετακινήσεων από την Κυριακή 31/1 και από κει και κάτω θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα σε οτιδήποτε αφορά την επικοινωνία, το διαδίκτυο, τις εφαρμογές επικοινωνίας και κοινωνικών μέσων δικτύωσης, τα μέιλ σας, τα μηνύματα, τους κωδικούς σας, αλλά και το μεταφορικό σας μέσο. Αυτό που μπορεί να σας γλιτώσει άγχος και πίεση είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις λεπτομέρειες και να διπλοελέγχετε ό,τι φεύγει από σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Ερμής γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος στον τομέα των οικονομικών στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και αυτό σημαίνει ότι το χρήμα θα είναι στο μυαλό σας για πολλούς και ποικίλους λόγους. Σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει, ακόμη κι αν το έχετε, να το διαχειρίζεστε επιπόλαια. Αποφύγετε πολύ σημαντικές αγορές, ιδιαίτερα ηλεκτρονικών μέσων και γκάζετς ή μεταφορικών μέσων εκτός αν πρόκειται για κάτι μεταχειρισμένο που σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, προσοχή σε λογαριασμούς, φροντίστε να πληρώνετε έγκαιρα τις υποχρεώσεις σας, μην παίρνετε οικονομικά ρίσκα. Αν κάποιος σας οφείλει χρήματα προσπαθήστε να τα ζητήσετε σε αυτή την περίοδο, διότι μπορεί να τα πάρετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η πρώτη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή συμβαίνει στο δικό σας ζώδιο αγαπητοί μου Υδροχόοι, από τις 31/1 μέχρι τις 20/2. Με κάποιο τρόπο επηρεάζει τόσο τους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας όσο και τον προφορικό και γραπτό σας λόγο. Είναι μια επιρροή που μπορεί να σας ζορίσει κάπως νοητικά, καθώς θα έχετε πολλά να πείτε και να κάνετε, αλλά πολλά θα είναι κι αυτά που μπορεί να καθυστερούν, να αναβάλλονται ή να βρίσκονται σε μια κατάσταση σύγχυσης. Μπορεί να έχετε μια αίσθηση ομίχλης στην καθημερινότητά σας όπου δεν διευκρινίζονται πολλά κι έτσι δεν ξέρετε πώς να οργανωθείτε. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι καλό να παίρνετε πολύ σημαντικές αποφάσεις τώρα ούτε να κάνετε ενάρξεις. Αποφύγετε ακόμη ακριβές αγορές. Άτομα από το παρελθόν μπορεί να ξαναέρθουν στη ζωή σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Η πρώτη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή γίνεται σε ένα πιο παρασκηνιακό, μυστικό και ψυχολογικό κομμάτι του ωροσκοπίου σας και ο μόνος του κίνδυνος είναι να παρασύρεστε από διάφορους «θορύβους» στην καθημερινότητα σας και να μην συγκεντρώνεστε στις προτεραιότητες σας και στις δουλειές σας. Από την άλλη, ίσως να ερευνάτε διάφορα πράγματα, τα οποία πιθανώς δεν θέλετε προς το παρόν να τα ανακοινώσετε. Ή μπορεί να κάνετε μυστικές επαφές και συζητήσεις για το μέλλον της δουλειάς σας ή ενός επαγγελματικού σας σχεδίου. Ενδεχομένως ακόμη, να είστε σε μια φάση αναζήτησης κάποιας θεραπείας ή διατροφής ή άσκησης για να φροντίσετε τη φυσική σας κατάσταση. Άτομα από το παρελθόν μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους, ακόμη και στα όνειρα σας, αυτή την περίοδο.