Ανάδρομος Δίας στον Κριό 28/07/2022 – 28/10/2022: Επαναξιολόγηση στόχων και επιστροφές από το παρελθόν

Ανάδρομος Δίας στον Κριό 28/07/2022 - 28/10/2022: Επαναξιολόγηση στόχων και επιστροφές από το παρελθόν

Ανάδρομος Δίας στον Κριό 28/07/2022 – 28/10/2022: Επαναξιολόγηση στόχων και επιστροφές από το παρελθόν

Ο Δίας γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Κριό στις 28 Ιουλίου 2022 και στις 28 Οκτωβρίου 2022 θα ξαναπεράσει στο ζώδιο των Ιχθύων για την τελευταία του επίσκεψη. Ορθός θα γυρίσει στους Ιχθύς στις 23 Νοεμβρίου 2022 και στη συνέχεια θα ξαναμπεί στο ζώδιο του Κριού από τις 20 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 16 Μαΐου 2023 σε ορθή πορεία πλέον για το τελικό του ταξίδι.

Επειδή ο Δίας χρειάζεται 12 χρόνια για να ταξιδέψει στον ζωδιακό κύκλο, η τελευταία φορά που ήταν ανάδρομος στον Κριό ήταν το καλοκαίρι του 2010. Ίσως αν κάνετε μια αναδρομή στο παρελθόν θα καταλάβετε τι σας περιμένει και αυτή τη φορά, καθώς θα σας επηρεάσει στους ίδιους τομείς με τότε.

Ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας, θεωρείται από την αστρολογία ότι φέρνει τύχη, αφού μας βοηθάει να επεκταθούμε, να εξελιχτούμε και να προοδεύσουμε. Συνήθως η ανάδρομη πορεία των πλανητών μάς τρομάζει, αλλά με τον Δία δεν ισχύει αυτό, αφού δεν χάνει την ευνοϊκή επιρροή του. Απλά όσο είναι ανάδρομος η επιρροή του γίνεται πιο εσωτερική και μας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας και να συνειδητοποιήσουμε αν είμαστε στον σωστό δρόμο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και να βρούμε τη χαρά και την ευτυχία μας, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο ανάδρομος Δίας μας βοηθά να θέσουμε στον εαυτό μας τα σωστά ερωτήματα και να βρούμε τις απαντήσεις που κρύβονται μέσα μας. Ο καθένας μας ξέρει αν είναι στη σωστή σχέση, στη σωστή δουλειά, αν έχει καλούς φίλους ή αν οι καθημερινές του δραστηριότητες και συνήθειες τον εξελίσσουν ή τον ταλαιπωρούν και τον κρατάνε πίσω. Αν λοιπόν κάποιοι τομείς χωλαίνουν, η ανάδρομη πορεία του Δία θα σας βοηθήσει να τους εντοπίσετε, να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να κάνετε τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται. Ο Δίας θέλει να ακολουθήσουμε αυτό που μας κάνει χαρούμενους, αυτό που μας εξελίσσει και όχι αυτό που απλώς μας βολεύει. Και επειδή ο Δίας είναι ο πλανήτης της χαράς, αλλά και της υπερβολής, θα πρέπει να ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη χαρά για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, ή αντίστροφα να καταλάβουμε πώς η υπερβολή μπορεί να έφερε εμπόδια στα σχέδια μας. Μάλιστα η ανάδρομη πορεία του Δία στον Κριό, που είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και αφορά στην ταυτότητά μας, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι πραγματικά είμαστε και αν οι πράξεις μας σαμποτάρουν τα συμφέροντά μας.

Ο συμβολισμός

Η ενέργεια του Κριού είναι πολεμική, αφού αυτό το ζώδιο φημίζεται για τη γενναιότητα και το θάρρος του, αλλά το πρόβλημα του είναι ο παρορμητισμός και η ανάγκη του να επιβάλλεται και να είναι πάντα πρώτος. Ο Κριός είναι γεννημένος ηγέτης, αλλά πέφτει με τα μούτρα για να κατακτήσει τη δόξα και πρώτα πράττει και μετά σκέφτεται. Η ανάδρομη πορεία του Δία σε αυτό το ζώδιο θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ποιες μάχες δώσαμε για τους σωστούς λόγους και με τα σωστά κριτήρια, και ποιες ήταν λανθασμένες, εγωιστικές και μάταιες.

Σε γεωπολιτικό παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η ενέργεια θα βοηθήσει να φανεί ξεκάθαρα πώς οι πολιτικοί ηγέτες καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των λαών και θα ζητηθούν εξηγήσεις. Η ισχυρή σύνδεση του Δία με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με την επιθετικότητα και την αποφασιστικότητα του Κριού, σημαίνει ότι η προπαγάνδα μπορεί να βασίλευε στο παρελθόν, αλλά τώρα θα φανούν τα πραγματικά κίνητρα.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει σε προσωπικό επίπεδο o ανάδρομος Δίας στον Κριό τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου

ΚΡΙΟΣ

Από τις 11 Μαΐου που ο Δίας επισκέφθηκε το ζώδιο σας αυξήθηκε η αυτοπεποίθηση σας και πιστέψατε περισσότερο στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσατε να κάνετε και κάποιες αλλαγές στη ζωή σας, στην εμφάνιση σας και στον τρόπο που σχετίζεστε, και κάποιοι άλλοι ίσως έβαλαν μπροστά τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους. Τώρα όμως που ο πλανήτης της τύχης και της ευημερίας ξεκινά τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του από τις 28 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου στο ζώδιο σας, θα νιώσετε ότι κάποιος πατάει το φρένο. Όχι, η ευνοϊκή επιρροή δεν σταματάει, απλώς θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τους ξέφρενους ρυθμούς για να αξιολογήσετε τα πεπραγμένα σας. Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Δία θα πρέπει να δείξετε περισσότερη ταπεινοφροσύνη, να μειώσετε την αλαζονεία σας και να ασκήσετε την αυτοκριτική σας. Αν έχετε πάρει λάθος αποφάσεις δεν είναι κακό, κακό είναι να μην το παραδέχεστε και να χαλάτε την ενέργεια σας σε κάτι που δεν εξελίσσεται, μόνο και μόνο για να αποδείξετε ότι είστε σωστοί. Αν κάτι δεν λειτουργεί στη ζωή σας, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό, θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να το διορθώσετε και αν αυτό δεν γίνεται, τότε αφήστε το πίσω σας και ανοίξτε πανιά για αλλού. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Δία στο ζώδιο σας θα αποτελέσει το κατάλληλο διάστημα για να οραματιστείτε τους στόχους σας, να σκεφτείτε τι θα σας έκανε ευτυχισμένους και να κάνετε τα σωστά βήματα για να πετύχετε τα όνειρα σας. Αυτή την περίοδο θα εστιάσετε περισσότερο στον εαυτό σας, στα θέλω σας και στις συναισθηματικές σας ανάγκες. Θα είναι μια περίοδος προσωπικής μεταμόρφωσης και ίσως ασχοληθείτε και με την εικόνα σας και περιποιηθείτε περισσότερο τον εαυτό σας, αλλά και το πνεύμα σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου που ο Δίας θα είναι ανάδρομος στον Κριό είναι το κατάλληλο διάστημα για εσάς για να κάνετε διορθωτικές κινήσεις, να ασχοληθείτε περισσότερο με τις ανάγκες σας, τις δικές σας υποθέσεις και να κλείσετε εκκρεμότητες. Ίσως μπείτε σε πιο εσωτερική διαδικασία και μπορεί να τα βάλετε με τον εαυτό σας για ό,τι λάθη επιστρέψατε να γίνουν. Μπορεί και να σας πιάσει φόβος ότι οι άλλοι θα σας κρίνουν και ότι θα πέσετε στα μάτια τους και έτσι να καταρρακωθεί η ψυχολογία σας. Δεν χρειάζεται να αυτομαστιγώνεστε, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσετε τι πήγε στραβά και να το διορθώσετε, όχι να το αφήσετε να σέρνεται. Καλό είναι να βρείτε δραστηριότητες και χόμπι που σας ανεβάζουν ψυχολογικά και να δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει. Δεν χρειάζεται να σας πιέζουν οι άλλοι με τα θέλω τους, οι συναισθηματικές σας ανάγκες είναι πολύ εύθραυστες και ίσως νιώθετε πως ισορροπείτε σ’ ένα σχοινί που είναι έτοιμο να σπάσει. Μην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις. Κοιτάξτε βαθιά μέσα σας τι θέλετε, τι σας κάνει ευτυχισμένους και θα βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να κοιτάξετε το μέλλον με αισιοδοξία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου ο ανάδρομος Δίας στον Κριό θα επηρεάζει τον τομέα των στόχων, των συνεργειών, των ομάδων στις οποίες είστε μέλη και των φίλων, οπότε εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να δείτε άτομα με τα οποία είχατε χαθεί ή ίσως τα παραμελήσατε και να αφήσετε πίσω σας άτομα που δεν σας δίνουν τίποτα και απλώς τρώνε τον χρόνο σας. Μπορεί να είστε ένα πολύ κοινωνικό ζώδιο και να κάνετε παρέες και φιλίες εύκολα, όμως κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Δία στον Κριό θα κληθείτε να αναρωτηθείτε ποιες φιλικές σας σχέσεις είναι γνήσιες και ποιες επιφανειακές. Είναι μια καλή περίοδος να εμβαθύνετε και πάλι στις σχέσεις σας και να αξιολογήσετε τι κοινό έχετε με τους ανθρώπους που κάνετε παρέα ή συνεργάζεστε και ποιοι από αυτούς σας κάνουν χαρούμενους και σας εξελίσσουν. Ίσως υπάρχουν κάποια εμπόδια και καθυστερήσεις στους στόχους σας και στα σχέδια σας, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κάποιο ομαδικό έργο, αλλά έτσι σας δίνεται ο χρόνος να εξακριβώσετε τι λειτουργεί, τι όχι και τι πρέπει να αλλάξετε. Φροντίστε να έχετε ένα ξεκάθαρο πλάνο δράσης και να είστε συγκεντρωμένοι και ξεκάθαροι. Ακόμη, θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο τόσο επαγγελματικά όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το διάστημα της ανάδρομη πορείας του Δία στον Κριό, δηλαδή από τις 28 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου, θα επηρεαστεί ο τομέας της καριέρας, των στόχων, του γάμου και της κοινωνικής καταξίωσης. Θα έχετε την ευκαιρία να επανεξετάσετε τις στενές σας σχέσεις και να συνειδητοποιήσετε αν σας εκφράζουν και αν είστε ο εαυτός μέσα σε αυτές, αλλά και αν έχετε χαράξει τη σωστή πορεία στην καριέρα σας και να δείτε αν πραγματικά βρίσκεστε εκεί που επιθυμείτε ή αν πρέπει να κάνετε άλλες κινήσεις στο μέλλον. Όμως θα πρέπει λίγο να ρίξετε τους τόνους, να είστε προσεκτικοί στον τρόπο που συμπεριφέρεστε στον χώρο εργασίας και ιδιαίτερα προς τους ανωτέρους σας. Επειδή τα πράγματα θα γίνονται με πιο αργούς ρυθμούς δεν θα πρέπει να είστε ανυπόμονοι και να πιέζετε καταστάσεις. Επίσης, να μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις, ιδιαίτερα αν αφορούν στο μέλλον της καριέρας σας, γι’ αυτό αν δεχτείτε κάποια επαγγελματική πρόταση μην απαντήσετε αμέσως θετικά ή αρνητικά, τουλάχιστον πριν δείτε όλες τις προοπτικές και τις λεπτομέρειες. Αυτή την περίοδο θα μπορέσετε να επανεξετάσετε τις αποφάσεις που λάβατε μέσα στη χρονιά και να αξιολογήσετε αν όντως επιλέξατε το καλύτερο για εσάς και αν πρέπει τελικά να αλλάξετε ρότα για να βρείτε ό,τι σας κάνει πιο χαρούμενους και δημιουργικούς σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

ΛΕΩΝ

Στις 28 Ιουλίου ξεκινά τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του ο Δίας στο ζώδιο του Κριού  η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι μόνοι σας έχετε βάλει αλυσίδες και περιορισμούς στον εαυτό σας και να βρείτε το κουράγιο να τις σπάσετε για να κάνετε βήματα επέκτασης. Μπορεί λοιπόν να διευρύνετε τις γνώσεις σας, να επιστρέψετε στα θρανία και να λάβετε κάποια εξειδίκευση που ενδεχομένως να σας οδηγήσει και σε διαφορετική σταδιοδρομία. Ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε και τόπο διαμονής και να πάτε να ζήσετε ή να δουλέψετε εκτός των συνόρων. Θα έχετε και πολλές ευκαιρίες για ταξίδια, τα οποία όμως θα πρέπει να τα σχεδιάζετε με προσοχή και σύνεση για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Ακόμη, είναι μια καλή περίοδος για να κάνετε τον απολογισμό σας και να ανακαλύψετε τους λόγους που κάποιο σχέδιο σας απέτυχε στο παρελθόν, αλλά και να μπορέσετε με την ησυχία σας να δείτε πόσο ρεαλιστικά εφαρμόσιμη είναι μια ιδέα που τυχόν έχετε. Αν βλέπετε ότι κάτι που έχετε σχεδιάσει δεν λειτουργεί όπως θέλετε, πάρτε απόφαση ότι πιθανώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ευοδωθεί ένας στόχος, ώστε να κυνηγήσετε κάτι άλλο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν είστε κάπου εγκλωβισμένοι, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, και οι άλλοι σας έχουν γεμίσει με ενοχές και σας έχουν κάνει να πιστεύετε ότι τους οφείλετε, μπορεί η ανάδρομη πορεία του Δία στον Κριό να σας απελευθερώσει και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι σε κανέναν. Το διάστημα από 28 Ιουλίου μέχρι 28 Οκτωβρίου, που ο Δίας θα είναι ανάδρομος, αδράξτε την ευκαιρία να επανεκτιμήστε αυστηρά τις επιλογές σας και να βρείτε τον σκοπό που θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει πιο αισιόδοξους για το μέλλον. Δεν χρειάζεται να φοβάστε και να μένετε κολλημένοι σε κάτι αν δεν σας εκφράζει πια. Επίσης, τα οικονομικά σας που διαχειρίζεστε με άλλους (οικογένεια, συνέταιρους κλπ.), αλλά και θέματα περιουσιακά και κληρονομικά, θα επανέλθουν με κάποιον τρόπο στο προσκήνιο. Ίσως τώρα θα συνειδητοποιήσετε κάποια λάθη διαχείρισης που έγιναν στο παρελθόν και θα τα βρείτε μπροστά σας, οπότε να είστε πολύ συνετοί με τα έσοδα και τα έξοδα σας. Είτε μπορεί να παρουσιάζονται έκτακτα έξοδα από φόρους, ασφάλειες και κληρονομικά και να αγχώνεστε για το πώς θα τα καλύψετε. Επίσης να είστε προσεκτικοί σε νέες συνεργασίες κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης του ανάδρομου Δία και να εξετάζετε καλά και τις λεπτομέρειες σε συμβόλαια και συμβάσεις που είναι να υπογράψετε. Αυτό το διάστημα μπορεί να προκύψει μια επιστροφή μιας ερωτικής σχέσης ή μπορεί να έχετε δεύτερες σκέψεις για μια σχέση ή συνεργασία.

ΖΥΓΟΣ

Ο Δίας γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Κριού στις 28 Ιουλίου και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι τις 28 Οκτωβρίου. Αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρξουν επιστροφές ατόμων από το ερωτικό σας παρελθόν ή να μπείτε στη διαδικασία να επανεξετάσετε τις σοβαρές σχέσεις σας και τις συνεργασίες σας. Κάποιοι μπορεί να δεχτείτε και μια πρόταση από κάποιο άτομο που συνεργαζόσασταν παλιά και να επιστρέψετε σε παλιά και γνώριμα επαγγελματικά περιβάλλοντα. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας θα περάσουν από κόσκινο και ίσως συνειδητοποιήσετε με κάποιον τρόπο ότι όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα στη ζωή σας αν έχετε δίπλα σας τους σωστούς συνεργάτες και τις σωστές σχέσεις και ότι με τη στήριξη τους μπορείτε να πετύχετε τους στόχους και τις επιθυμίες σας. Αν όμως έχετε επιλέξει τα λάθος άτομα, είτε σε προσωπικές είτε σε επαγγελματικές σχέσεις, τώρα θα φανούν οι αδυναμίες τους και οι διαφορές σας και θα πρέπει να λάβετε τις αποφάσεις σας αν θέλετε να συνεχίσετε να διαιωνίζετε μια κατάσταση που δεν σας ωφελεί ή αν θα προχωρήσετε μπροστά χωρίς βαρίδια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Δία στον Κριό από τις 28 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου επηρεάζει τον τομέα της εργασίας, της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης και σας καλεί να βάλετε όρια και να αναρωτηθείτε αν έχετε κάνει τις σωστές επιλογές. Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε πρέπει να υιοθετήσετε νέες πιο υγιεινές συνήθειες στη διατροφή σας, να ξεκινήσετε κάποιου είδους άσκηση και να αγαπήσετε το σώμα σας. Να βρείτε την ισορροπία στην εργασιακή σας ρουτίνα και να μην βάζετε τη δουλειά πάνω από την υγεία σας. Επίσης, τώρα θα συνειδητοποιήσετε τυχόν λάθος επιλογές που έχετε κάνει και έχετε επιβαρύνει τον οργανισμό σας και θα πρέπει να βρείτε εναλλακτικές που θα σας αποφορτίσουν. Ακόμη, αυτή την περίοδο προσέξτε τις σχέσεις με τους συναδέλφους σας και μην αναλαμβάνετε εσείς τις δικές τους υποχρεώσεις. Πρέπει να καταλάβετε ότι έχετε αναλάβει τόσες πολλές ευθύνες που έχετε χάσει την μπάλα, καθώς δεν ξέρετε πια τη διαφορά μεταξύ σημαντικού και δευτερευούσης σημασίας. Έτσι καταλήγετε να χάνετε χρόνο τρέχοντας και αγωνιώντας για λάθος πράγματα και καταπονείτε τον οργανισμό σας και την ψυχολογία σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο κυβερνήτης σας Δίας θα βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο του Κριού από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου στον τομέα του έρωτα, της δημιουργικότητας, της ευχαρίστησης, των παιδιών και της αυτοέκφρασης. Αυτό σημαίνει ότι η απερίσκεπτη φύση σας και ο ενθουσιασμός σας μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας, γι’ αυτό τώρα πρέπει να βρείτε τρόπους για να διατηρήσετε αυτή την υπέροχη αίσθηση του αυθορμητισμού και της χαράς σας, χωρίς όμως να πάρετε ρίσκα και να θέσετε τον εαυτό σας και τους άλλους σε κίνδυνο. Θα πρέπει να είστε πιο ταπεινοί, προσεκτικοί και να σκέφτεστε δύο και τρεις φορές πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον σας. Επίσης, αν μέχρι τώρα ήσασταν όλο δουλειά και υποχρεώσεις, αυτό το διάστημα θα έρθετε πιο κοντά με το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού σας και θα βρείτε τρόπους για να περνάτε καλά και να διασκεδάζετε. Όμως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε εργασίες και σχέδια που αφορούν ομάδες και συλλόγους, αλλά και με τα παιδιά και την οικογένειά σας. Ίσως υπάρξει θολούρα και σύγχυση σχετικά με οικογενειακά θέματα. Επίσης, μπορεί στη σχέση σας να αντιμετωπίσετε προβλήματα ή να δείτε μια αλλαγή συμπεριφοράς από το ταίρι σας. Ακόμη, μπορεί να είναι μια περίοδος που σε κάποιο επαγγελματικό ή επιχειρηματικό σας σχέδιο να υπάρχουν ασυμφωνίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Δίας σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Κριό θα επηρεάζει από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου τον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας. Αυτό το διάστημα ίσως καταφέρετε να βρείτε περισσότερο χρόνο να περνάτε στο σπίτι με την οικογένεια σας και μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να ομορφύνετε τον χώρο σας και να ολοκληρώσετε κάποιες εργασίες που είχατε ξεκινήσει στο παρελθόν, αλλά μείνανε στη μέση. Όμως υπάρχει και το σενάριο να βγουν στην επιφάνεια τώρα όλα τα προβλήματα που είχατε κρύψει κάτω από το χαλάκι και να κληθείτε να τα αντιμετωπίσετε, είτε αυτά αφορούν στις σχέσεις σας με τα πρόσωπα της οικογένειας είτε το σπίτι ως ακίνητο που ενδεχομένως είχε κάποιες φθορές ή βλάβες και δεν τις επιδιορθώσατε σωστά. Επίσης, μπορεί να προκύψει κάποια αγοροπωλησία ακινήτου, μετακόμιση ή επιστροφή στις ρίζες σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Από τις 28 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου που ο Δίας θα είναι σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Κριού θα σας απασχολούν θέματα που αφορούν σπουδές, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, επικοινωνία και πιθανώς να επανέλθετε σε κάτι παλιότερο ή να κάνετε διορθωτικές κινήσεις σε αποφάσεις που πήρατε το προηγούμενο διάστημα. Η ανάδρομη πορεία του Δία θέλει από εσάς να σταματήσετε να φιλοσοφείτε και να σκέφτεστε διάφορα σενάρια, αλλά να εστιάσετε στο εδώ και τώρα. Μερικές φορές ξοδεύετε πολύτιμο χρόνο σε αφηρημένες και άπιαστες ιδέες και όνειρα που σας κρατούν πίσω από την πρακτική προσέγγιση των στόχων σας. Το θέμα είναι να δείτε τι μπορείτε να κάνετε σήμερα, αυτή τη στιγμή για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι. Πάντως μέχρι τις 28 Οκτωβρίου θα είστε πιο περίεργοι και πιο περιπετειώδεις. Θα θέλετε να βγείτε, να διασκεδάσετε, να επικοινωνήσετε, να ψωνίσετε και να ταξιδέψετε! Όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε αυτά που λέτε, πώς τα λέτε και σε ποιους τα λέτε. Επίσης, θα σας δοθούν ευκαιρίες αν εργάζεστε στους τομείς των πωλήσεων, της συγγραφής, στα ΜΜΕ να αναδείξετε τη δουλειά σας, αλλά να θυμάστε να διπλοτσεκάρετε αυτά που γράφετε πριν τα δημοσιοποιήσετε. Και τα οικονομικά χρειάζονται προσοχή, όπως και η υγεία, αλλά και οι σχέσεις με τα αδέλφια σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Η ανάδρομη πορεία του Δία στον Κριό από τις 28 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου ενεργοποιεί τον τομέα των οικονομικών στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας και θέλει να σας δώσει ένα μάθημα ευγνωμοσύνης για τη ζωή και όχι για τα αγαθά. Δεν θα πρέπει να είστε υλιστές και να χρησιμοποιείτε το χρήμα για να καλύψετε τα ψυχολογικά κενά σας, αλλά να βρείτε τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Γενικά, θα πρέπει να είστε σωστοί και φειδωλοί στη διαχείριση των οικονομικών σας αυτή την περίοδο και αν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης θα ήταν πολύ καλό. Επειδή θα έχετε όρεξη για ψώνια και για σπατάλες και θα μπείτε πολλές φορές στον πειρασμό για μεγάλες ατασθαλίες, μην το κάνετε. Κρατηθείτε και μαζέψτε τα χέρια σας, αφού τα μισά από αυτά που θέλετε να πάρετε ουσιαστικά δεν τα χρειάζεστε. Το διάστημα αυτό είναι κατάλληλο για να επανεξετάσετε τις οικονομικές αποφάσεις που έχετε πάρει και ίσως αν χάσατε κάποια ευκαιρία που είχε καλές χρηματικές απολαβές να μπορέσετε να την ξανασυζητήσετε. Οι ευκαιρίες στα επαγγελματικά θα είναι πολλές, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε με σοφία και σύνεση. Όπου ακούτε πολλά κεράσια κρατήστε μικρό καλάθι και πάρτε τηλέφωνο τον δικηγόρο σας πριν υπογράψετε. Προσεκτικοί και στις προσωπικές σχέσεις, διότι βαθιά ριζωμένα προβλήματα του παρελθόντος μπορεί να στοιχειώσουν το παρόν.