10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Λέοντα

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Λέοντα

10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Λέοντα

Οι Λέοντες έχουν εκπληκτική παρουσία και δύσκολα μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι με την προσωπικότητα και τη στάση τους. Μερικές φορές θεωρούνται ακόμη και ως το πιο λαμπερό ζώδιο του ζωδιακού. Οι Λέοντες είναι πραγματικά μοναδικοί  και ξεχωριστοί.

Είναι πολύ ελκυστικοί

Οι Λέοντες είναι σε θέση να φωτίσουν ένα δωμάτιο και να τραβήξουν την προσοχή όσων βρίσκονται σε αυτό, με την αβίαστη γοητεία τους και την ευγενική τους συμπεριφορά και παρουσία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Λέοντες μπορεί να γίνουν λαοπλάνοι και όταν θέλουν να εντυπωσιάσουν μπορούν να ενεργοποιήσουν τη γοητεία τους, άμεσα και καταλυτικά. Όταν πρόκειται να φλερτάρουν με το άτομο που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τους, γίνονται εξαιρετικά γλυκομίλητοι και γι’ αυτό δεν έχουν συνήθως κανένα πρόβλημα να το κερδίσουν. Η ικανότητα τους να είναι εξαιρετικά χαρισματικοί, πειστικοί και να ασκούν γοητεία δεν πρέπει ποτέ να υποτιμηθεί. Μπορούν με τον δικό τους τρόπο να κερδίσουν τους ανθρώπους και να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε επιθυμούν, διότι η εσωτερική τους θέρμη έχει μεγάλη απήχηση.

Γυρίζουν κεφάλια

Οι Λέοντες επιζητούν τον θαυμασμό, κάτι που μοιραία προσελκύει πολλά βλέμματα πάνω τους. Έτσι, η δημόσια εικόνα είναι πολύ σημαντική για τις λαμπερές αυτές προσωπικότητες. Αυτοί οι άνθρωποι θα δίσταζαν να βγουν από το σπίτι χωρίς να ντυθούν κατάλληλα. Πιστεύουν ότι κάθε φορά που βγαίνουν έξω πρέπει να δείχνουν στα καλύτερά τους. Όσο για το ποια είναι η καλύτερη εμφάνιση για τους Λέοντες; Καθώς ως προσωπικότητες είναι έντονες παθιασμένες, μοναδικές και θέλουν να μείνουν αξέχαστες, δείχνουν υπέροχα με έντονα χρώματα, εφαρμοστά, κλασικές γραμμές, αλλά και τολμηρά μοτίφ, αεράτα elegant exotic και σαφάρι σικ. Έχουν προτίμηση σε ανεξάρτητους πρωτότυπους σχεδιαστές όταν πρόκειται για ένδυση, υπόδηση, αλλά και αξεσουάρ. Πρέπει να προσέξουν να μην περνούν τα όρια της απλής αυτοπεποίθησης που μπορεί σταδιακά να γίνει αυτοσκοπός και να οδηγήσει σε έπαρση και αλαζονεία.

Είναι περήφανοι για τα ταλέντα και τα επιτεύγματα τους

Δεδομένου ότι ο Λέων είναι το δεύτερο ζώδιο της φωτιάς, μετατρέπει τη φλόγα σε μια πύρινη σφαίρα φωτός, (Ήλιος), που την ένταση και τη θερμότητα της την αισθάνονται όλοι. Πολλοί Λέοντες είναι μαγνητικοί ερμηνευτές και γεννημένοι ηγέτες. Πάντα ο πρωταγωνιστής είναι αστραφτερός και λάμπει, όπως κάνουν οι περισσότεροι Λέοντες καθώς ζουν την καλύτερη ζωή που μπορούν με τους δικούς τους κανόνες. Υπό την επίδραση του κυβερνήτη τους, αισθάνονται συχνά την επιθυμία να βγαίνουν μπροστά και να έχουν όλα τα φώτα στραμμένα πάνω τους. Έχουν εξαιρετικό όραμα όταν πρόκειται να κάνουν ένα έργο τέχνης ή μια παράσταση αξέχαστη και σαγηνευτική και ξέρουν πώς να το εκτελούν με άψογη τεχνική. Όμως έτσι μπορεί να δημιουργήσουν ανταγωνισμό έχοντας αυτό τον υπερβολικό ζήλο, ακόμη και να εκνευρίσουν ανθρώπους με τη συμπεριφορά τους. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου προσπαθούν να αναλάβουν ηγετικές θέσεις σε κάθε κατάσταση, ανεξάρτητα από το αν είναι ομαδική εργασία ή οικογένεια. Ωστόσο, δύσκολα μπορείς να βρεις έναν Λέοντα που να αποδέχεται την άποψη κάποιου άλλου και αυτή μπορεί να είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος.

Χρυσή καρδιά

Μπορεί να είναι φυσικοί ηγέτες, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ευαίσθητοι. Μόνο ένας Λεοντόκαρδος μπορεί πραγματικά να καταλάβει τις ευαισθησίες της καρδιάς ενός άλλου Λιονταριού. Αλλά δεν αποκαλύπτουν αυτή την υπερσυναισθηματική και τρυφερή πλευρά του χαρακτήρα τους, παρά μόνο μπροστά στους πολύ στενούς τους φίλους. Απλώς δεν τους αρέσει να δείχνουν τα συναισθήματά τους σχεδόν σε κανέναν και προτιμούν να κρατούν κρυφό το γεγονός ότι πληγώνονται. Αυτό συμβαίνει γιατί κάπου πιστεύουν ότι κανείς δεν θα νοιάζεται, ούτε θα καταλαβαίνει τι περνάνε, και γι’ αυτό είναι καλύτερο να κρατούν τα οδυνηρά συναισθήματα εγκλωβισμένα στο εσωτερικό. Για τον περισσότερο κόσμο είναι δυνατοί, θαρραλέοι και αυτάρκεις, ένας χαρακτήρας που δεν καταρρέει ποτέ! Όμως εκεί που φαίνεται η ευάλωτη πλευρά τους, είναι σε ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Δεν μπορούν ποτέ να δουν έναν αγαπημένο φίλο ή συγγενή (ακόμη και άγνωστο) να κλαίει ή να υποφέρει. Θα έδιναν όλα όσα έχουν για να βελτιώσουν μια κατάσταση ή τη ζωή των καλύτερων φίλων τους. Γι’ αυτό οι φίλοι δεν μπορούν ποτέ να τους ξεχάσουν και να μην τους αγαπούν πραγματικά.

Χρησιμοποιούν το χιούμορ στα δύσκολα και τα εύκολα

Μερικές φορές οι Λέοντες απλώς το βρίσκουν πιο εύκολο να εκφραστούν μέσω του χιούμορ, ειδικά όταν μπλέκονται τα συναισθήματα τους στη μέση και μπορεί να είναι αρκετά καλοί στο να το χρησιμοποιούν. Ξέρουν πώς να κάνουν μια άποψη κατανοητή χρησιμοποιώντας τα αστεία τους, ή για να δείξουν πόσο παράλογο είναι πραγματικά κάτι. Είναι επίσης μάστορες στο να χρησιμοποιούν την αστεία πλευρά τους για να χαλαρώσουν μια άβολη ή έτοιμη να εκραγεί κατάσταση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ερωτικοί και ρομαντικοί

Δεν βρίσκει εύκολα κανείς ένα απελπιστικά ρομαντικό άτομο σαν εκείνους. Υπάρχει πάντα μια χρυσή περίοδος στη σχέση αν αγαπούν αληθινά. Πιστεύουν στην αγάπη και δεν θα άφηναν ποτέ εύκολα τον σύντροφό τους! Η πίστη είναι ζωτικής σημασίας για εκείνους. Είναι παθιασμένοι, αλλά δεν είναι μόνο ο ερωτικός τομέας που εκδηλώνουν αυτό το χαρακτηριστικό. Δεδομένου ότι είναι όχι μόνο παθιασμένα, αλλά και επίμονα άτομα, βρίσκουν πάντα χρόνο για ρομαντικές σχέσεις. Ερωτεύονται πολύ γρήγορα, αν και μπορεί να τους είναι δύσκολο να βρουν το τέλειο ταίρι και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες σχέσεις. Ωστόσο, τα φλερτ και τα ραντεβού είναι πολύ σημαντικά για αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούν πάντα νέα συναισθήματα. Λόγω έλλειψης υπομονής, καταλήγουν συχνά σε ένα ειδύλλιο για κάποιους επιφανειακούς λόγους και συχνά ψάχνουν την αληθινή αγάπη κοιτώντας στο ερωτικό τους παρελθόν όταν απογοητεύονται.

Αποφασισμένοι να πετύχουν

Κανείς δεν μπορεί να δουλέψει με τόση αποφασιστικότητα όσο εκείνοι! Οι Λέοντες δεν θα κουράζονταν ποτέ και θα συνέχιζαν να εργάζονται ακατάπαυστα για ώρες χωρίς να κοιμούνται. Τι είναι αυτό που τους παρακινεί; Φυσικά το όνειρο και η φιλοδοξία, αλλά και η ανάγκη να φροντίσουν τους αγαπημένους τους. Πρόκειται για ένα σταθερό ζώδιο της φωτιάς, επομένως καταλαβαίνουν πώς να κατευθύνουν ή να γειώσουν τη φωτιά τους. Αυτό ενισχύει την ικανότητά τους να εργάζονται με ζήλο, να αξιολογούν και να αξιοποιούν τα πράγματα, φέρνοντας σταθερότητα στις καταστάσεις και τις σχέσεις τους. Οποιαδήποτε δουλειά ή εργασία που αναλαμβάνουν και απολαμβάνουν να κάνουν δεν τους αφήνει συνήθως χώρο ή χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Δεν χρειάζονται άλλους ανθρώπους για να επιλύσουν οποιοδήποτε από τα προβλήματά τους ή να ολοκληρώσουν μια δουλειά, αλλά πραγματικά αγαπούν τους ανθρώπους γύρω τους. Αυτό που προτιμούν είναι η συντροφιά πιστών φίλων και συγγενών γύρω τους.

Θέατρο σκιών

Μία από τις αδυναμίες του ζωδίου του Λέοντα είναι η δυσκολία να κάνει αυτοκριτική. Ένας Λέων επιθυμεί διακαώς να είναι πρώτος, και μερικές φορές δεν μπορεί παρά να είναι πρώτος, ακόμα κι αν αυτό είναι σε βάρος κάποιων άλλων. Μπορεί ορισμένες φορές να παίρνουν τα εύσημα για τη δουλειά άλλων και μπορεί να μην τους νοιάζει, αρκεί να ικανοποιεί την ανάγκη τους για προσοχή και αναγνώριση. Ένα άλλο μειονέκτημά του ζωδίου είναι η δυσκολία που έχουν να είναι ταπεινοί. Στην υποψία της όποιας κριτικής τους ασκηθεί ξεσπούν από θυμό, αφού είναι απαράδεκτο γι’ αυτούς. Συχνά μπορεί να έχουν επίσης μια πολύ ανυποχώρητη και κυρίαρχη φύση. Υπάρχουν κάποιες ακραίες ή αντιφατικές πλευρές του χαρακτήρα τους που βγαίνουν άσχημα μερικές φορές. Όπως η υπερβολική αυτοπεποίθηση τείνει να γίνεται ροπή στη ματαιοδοξία, η αγάπη κτητικότητα και ζήλια, η περηφάνια εγωκεντρισμός. Χρειάζεται να μάθουν να παρατηρούν και να ελέγχουν τον δυναμικό εαυτό τους.

Πληρώνουν τοις μετρητοίς

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αυτού του ζωδίου αγαπούν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή και απλά δεν μπορούν να συμβιβαστούν με λιγότερα. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τα μοντέρνα, τα κλασικά, τα μοναδικά και τα πολυτελή πράγματα και δεν τους πειράζει να ξοδεύουν όλο τον μισθό τους για να αγοράσουν αυτά τα δημιουργικά ή ωραία αντικείμενα, γιατί όταν ένας Λέων ποθεί ένα συγκεκριμένο πράγμα, απλά πρέπει να το αποκτήσει. Η γενναιοδωρία τους είναι μνημειώδης.

Αναζητούν την έξαψη

Οι Λέοντες έχουν πραγματική δίψα για ζωή και κυνηγούν συνεχώς την επόμενη μεγάλη συγκίνηση ή περιπέτεια. Μισούν τις βαρετές ρουτίνες και βαριούνται να κάνουν το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, οπότε αναζητούν πάντα νέους τρόπους για να ανακατεύουν τα πράγματα. Υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτό το χαρακτηριστικό. Έχει σημασία αν προέρχεται από τη δίψα για ζωή ή από έλλειψη πραγματικής ικανοποίησης. Η έλλειψη ικανοποίησης και μία αίσθηση κενού μπορεί να είναι από τα πιο δύσκολα συναισθήματα. Όταν η επίτευξη ενός ονείρου αποτυγχάνει να φέρει την ικανοποίηση, θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την αξιοπιστία του ονείρου. Οι Λέοντες έχουν τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να είναι ευγνώμονες, και όταν αποφασίσουν να σκέφτονται με θετικό τρόπο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για εκείνους.