Η τελευταία ανάδρομη πορεία του Ερμή για το 2023: Η πρώτη του φάση από τον Αιγόκερω 13/12/2023 – 22/12/2023

Η τελευταία ανάδρομη πορεία του Ερμή για το 2023: Η πρώτη του φάση από τον Αιγόκερω 13/12/2023 - 22/12/2023

Η τελευταία ανάδρομη πορεία του Ερμή για το 2023: Η πρώτη του φάση από τον Αιγόκερω 13/12/2023 – 22/12/2023

Ο Ερμής γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος, στις 13/12/2023, στο ζώδιο του Αιγόκερου και συγκεκριμένα στην 8η μοίρα και θα παραμείνει σε αυτή τη φάση δηλαδή ανάδρομος κι από τις 23/12/2023 μέχρι τις 02/02/2024 αλλά στο ζώδιο του Τοξότη. Όπως κάθε φορά, για τρεις εβδομάδες η ροή της κανονικότητας στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις διακόπτεται και δημιουργούνται καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις και διάφορα άλλα ευτράπελα στην καθημερινότητα μας, αφού ο Ερμής ούτως ή άλλως είναι δείκτης τόσο των επαφών, των εμπορικών δοσοληψιών, της εκπαίδευσης τουλάχιστον της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, των μετακινήσεων και των μέσων επικοινωνίας και μεταφοράς.

Καθώς ο Ερμής κινείται στον ζωδιακό, κάθε φορά χρωματίζει με διαφορετικό τρόπο όλα τα παραπάνω ζητήματα. Στο παρορμητικό και γήινο ζώδιο του Αιγόκερου, δηλαδή στην πρώτη φάση της ανάδρομης πορείας του, ο Ερμής μπορεί να μας παιδέψει λίγο περισσότερο στην καθημερινότητα των επαγγελματικών μας, να φέρει δυσκολίες και εμπόδια στην επίτευξη των στόχων μας, να δημιουργήσει παρεξηγήσεις με συνεργάτες, προϊσταμένους, υφισταμένους, πελάτες. Θα είναι πιο δύσκολο να κάνουμε τα νέα ξεκινήματα που θέλουμε ή μια κίνηση καριέρας. Στη δεύτερη φάση της ανάδρομης πορείας του στον Τοξότη θα μας δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση γιατί θα σχηματίζει μέχρι τις 02/01/2024 ένα συνεχές τετράγωνο με τον Ποσειδώνα την ίδια περίοδο που θα έχουμε και το τετράγωνο Άρη – Ποσειδώνα. Έτσι μπορεί να συσσωρεύουμε θυμό γιατί τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν με τον ρυθμό που επιθυμούμε, αλλά ίσως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που θα δούμε όλο αυτό το διάστημα των καθυστερήσεων. Ο ανάδρομος Ερμής είναι πολύ βοηθητικός για να γυρίσουμε στο παρελθόν, να διορθώσουμε λάθη, να κλείσουμε εκκρεμότητες, να ξαναδούμε μισοτελειωμένες υποθέσεις, να δώσουμε σάρκα και οστά σε μια παλιότερη ιδέα ή έμπνευση μας που είχαμε αφήσει στο συρτάρι. Ακόμη, μας δίνει τον απαραίτητο χρόνο να ξανασκεφτούμε τα πλάνα που έχουμε για την καινούρια χρονιά και να κάνουμε τις τροποποιήσεις που είναι αναγκαίες. Αρκετοί μπορεί να έχουν και επιστροφές από το παρελθόν παλιούς έρωτες, συνεργάτες, φίλους.

Ο Ερμής κυβερνά την τεχνολογία της επικοινωνίας. Όπως καταλαβαίνετε το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε τα δεδομένα μας, στον υπολογιστή, στο κινητό, να κάνουμε πιο ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε, ειδικά σε οικονομικές συναλλαγές, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δευτερευόντως, να προσέχουμε όλες τις κινητές ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και το μεταφορικό μας μέσο. Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» της ανάδρομης πορείας του Ερμή γενικότερα, μπορείτε να τα διαβάσετε στο επεξηγηματικό μου άρθρο πατώντας εδώ.

Η επιρροή στα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον τομέα της καριέρας από τις 13/12 μέχρι τις 22/12 θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις επαγγελματικές σας σχέσεις, κυρίως αυτές με τους ανωτέρους, προϊσταμένους και όσους έχουν λόγο για τη δουλειά σας. Μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε πρακτικές, τρόπους δουλειάς, να διορθώσετε αυτά που θεωρείτε κακώς κείμενα ή να έχετε συσκέψεις ώστε να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις και αλλαγές. Φυσικά θα προσέξετε τόσο στην επικοινωνία όσο και στις αποφάσεις που παίρνετε. Σαφώς δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για μια ριζική αλλαγή.

ΤΑΥΡΟΣ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Αιγόκερω δεν είναι τόσο δυσαρμονική προς το δικό σας ζώδιο. Πιθανώς να αναθεωρείτε κάποια σχέδια σας, είτε για τις σπουδές είτε για τα επαγγελματικά σας πλάνα για το μέλλον. Μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερες καθυστερήσεις ή προβλήματα στην επικοινωνία με ξένους, εξωτερικό ή και σε μακρινά ταξίδια. Από την άλλη, μπορεί να εμφανίζεται κάποιο πρόσωπο από το παρελθόν σας που έχει να σας προτείνει κάτι. Προσέξτε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις σας, να είστε συγκεντρωμένοι στην οδήγηση και να ελέγχετε τα δεδομένα σας για να είναι ασφαλή.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το ζώδιο σας δεν φημίζεται για τις εσωτερικές του διεργασίες και την εσωστρέφεια, οπότε μια φαινομενικά ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σας Ερμή μέσα στον 8ο Ηλιακό σας οίκο μπορεί να σας είναι λίγο «ξένη» ως εμπειρία. Ο Ερμής από τις 13/12 μέχρι τις 22/12 σας βάζει σε μια διαδικασία να ψαχτείτε λίγο περισσότερο πάνω στα πράγματα που σας μπλοκάρουν σε συναισθηματικό και ερωτικό επίπεδο, αλλά και στα οικονομικά σας θέματα. Έχετε μια ευκαιρία για περισσότερη ψυχανάλυση, αλλά και για μια διερεύνηση των τρόπων που μπορείτε να ενισχύσετε το εισόδημα σας. Ψάξτε τι μπορείτε να περικόψετε, τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε σε διακανονισμούς και συμφωνίες. Επειδή ταυτόχρονα θα έχετε και τον Άρη σε κόντρα με το ζώδιο σας στο τέλος της χρονιάς μπορεί πιο εύκολα να θυμώνετε ή να τα βάζετε με τον εαυτό σας και τους άλλους όταν δεν σημειώνετε την πρόοδο που θέλετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η πρώτη φάση της φαινομενικά ανάδρομης πορείας του Ερμή, η οποία ξεκινά από τις 13/12/23 στον Αιγόκερω, ενεργοποιεί τον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών, των σημαντικών «άλλων» στη ζωή σας. Η περίοδος που εκτείνεται μέχρι τις 22/12/23 χρειάζεται προσοχή στις συζητήσεις σας και θα πρέπει να δίνετε πρώτο βήμα στο να ακούσετε τι έχουν να σας πουν οι άλλοι και μετά στο να καταθέσετε τις δικές σας απόψεις. Κάποιες διαφωνίες του παρελθόντος μπορεί να επανέλθουν ή θέματα που σας απασχόλησαν στις αρχές του μήνα μπορεί να έρθουν ξανά στο προσκήνιο. Φυσικά μπορεί να προκύψουν κι άλλα ευτράπελα. Από την άλλη, μπορεί να επιστρέφετε σε μια παλιότερη σχέση ή συνεργασία.

ΛΕΩΝ

Για τελευταία φορά μέσα στο 2023 ο Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους τομείς της εργασίας, την καθημερινότητας της δουλειάς σας και της φυσικής σας κατάστασης σε πρώτη φάση όσο θα είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω. Αυτό που μπορεί να σας ενοχλήσει περισσότερο μέσα στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του, είναι τα καθημερινά μικροπράγματα, τα οποία μπορεί να αναστατώνουν την ημέρα σας και να πετάνε το πρόγραμμα σας εντελώς έξω από αυτό που έχετε οργανώσει. Ακόμη, το να προγραμματίσετε για το μέλλον σας και πάλι μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, καθώς θα εμφανίζονται καθυστερήσεις, εμπόδια. Γι’ αυτό κοιτάξτε να είστε πιο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Το να επιστρέψετε σε καλές συνήθειες σχετικά με την υγεία σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σας Ερμή στον Αιγόκερω σε πρώτη φάση πραγματοποιείται σε ένα ζώδιο που είναι φιλικό προς το δικό σας και δεν θα σας παιδέψει τόσο πολύ όσο άλλες φορές. Αυτό που μπορεί να σας ενοχλήσει κάπως είναι ότι ίσως δεν έχετε τόσο δημιουργικές ιδέες, αλλά πιθανώς αν ανατρέξετε στο παρελθόν σας να βρείτε κάτι που μπορείτε να το αξιοποιήσετε τώρα. Από την άλλη, θα μπορούσε αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή να σημάνει μια επιστροφή από το ερωτικό σας παρελθόν. Μολονότι ο ανάδρομος Ερμής δεν προσφέρεται για νέες ερωτικές ιστορίες, είναι μια χαρά κατάλληλος για επιστροφές και δεύτερες ευκαιρίες.

ΖΥΓΟΣ

Ο ανάδρομος Ερμής, που ξεκινά από τις 13/12/23 στον Αιγόκερω, σας βάζει σε μια ιδιαίτερα συναισθηματική φάση με θέματα που μπορεί να έρχονται από το παρελθόν (ακόμη κι από την παιδική σας ηλικία) στην επιφάνεια και να σας δυσκολεύουν. Αντί όμως να πέφτετε ψυχολογικά ή να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια προβλήματα, πάρτε μια και καλή απόφαση να τα επιλύσετε, μιλήστε ανοιχτά γι’ αυτά, ειδικά με τα άτομα τα οποία μπορεί να εμπλέκονται ή αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε εκείνα, μπορείτε να το κάνετε με έναν έμπιστο φίλο ή και με έναν ψυχολόγο. Από την άλλη, αυτή είναι μια καλή περίοδος που εκτείνεται μέχρι τις 22/12 για να «φτιάξετε» σχέσεις που διαρρήχθηκαν με κάποιους από το οικογενειακό σας περιβάλλον ή ακόμη και παλιούς φίλους. Θέματα ακινήτων μπορεί ακόμη να σας απασχολήσουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής ξεκινά την πορεία του αρχικά μέσα στον τομέα της επικοινωνίας και των μετακινήσεων από την Τετάρτη 13/12 και από κει και κάτω θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα σε οτιδήποτε αφορά την επικοινωνία, το διαδίκτυο, τις εφαρμογές επικοινωνίας και κοινωνικών μέσων δικτύωσης, τα e-mail σας, τα μηνύματα, τους κωδικούς σας, αλλά και το μεταφορικό σας μέσο. Αυτό που μπορεί να σας γλιτώσει άγχος και πίεση είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις λεπτομέρειες και να διπλοελέγχετε  μέχρι τις 22/12 ό,τι φεύγει από σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ερμής γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος στον Αιγόκερω σε πρώτη φάση μέσα στον τομέα των οικονομικών στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και αυτό σημαίνει ότι το χρήμα θα είναι στο μυαλό σας για πολλούς και ποικίλους λόγους. Σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει, ακόμη κι αν το έχετε, να το διαχειρίζεστε επιπόλαια. Αποφύγετε πολύ σημαντικές αγορές, ιδιαίτερα ηλεκτρονικών μέσων και γκάζετς ή μεταφορικών μέσων, εκτός αν πρόκειται για κάτι μεταχειρισμένο που σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, προσοχή σε λογαριασμούς, φροντίστε να πληρώνετε έγκαιρα τις υποχρεώσεις σας, μην παίρνετε οικονομικά ρίσκα. Αν κάποιος σας οφείλει χρήματα προσπαθήστε να τα ζητήσετε σε αυτή την περίοδο μέχρι τις 22/12, διότι μπορεί να τα πάρετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η τελευταία φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή, συμβαίνει στο δικό σας ζώδιο αγαπητοί μου Αιγόκεροι, από τις 13/12/23 μέχρι τις 22/12/23. Με κάποιο τρόπο επηρεάζει τόσο τους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας όσο και τον προφορικό και γραπτό σας λόγο. Είναι μια επιρροή που μπορεί να σας ζορίσει κάπως νοητικά, καθώς θα έχετε πολλά να πείτε και να κάνετε, αλλά πολλά θα είναι κι αυτά που μπορεί να καθυστερούν, να αναβάλλονται ή να βρίσκονται σε μια κατάσταση σύγχυσης. Μπορεί να έχετε μια αίσθηση ομίχλης στην καθημερινότητά σας όπου δεν διευκρινίζονται πολλά κι έτσι δεν ξέρετε πώς να οργανωθείτε. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι καλό να παίρνετε πολύ σημαντικές αποφάσεις τώρα, ούτε να κάνετε ενάρξεις. Αποφύγετε ακόμη ακριβές αγορές. Άτομα από το παρελθόν μπορεί να ξαναέρθουν στη ζωή σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή σε πρώτη φάση στον Αιγόκερω γίνεται σε ένα πιο παρασκηνιακό, μυστικό και ψυχολογικό κομμάτι του ωροσκοπίου σας και ο μόνος του κίνδυνος είναι να παρασύρεστε από διάφορους «θορύβους» στην καθημερινότητα σας και να μην συγκεντρώνεστε στις προτεραιότητες σας και στις δουλειές σας. Από την άλλη, ίσως να ερευνάτε διάφορα πράγματα, τα οποία πιθανώς δεν θέλετε προς το παρόν να τα ανακοινώσετε. Ή μπορεί να κάνετε μυστικές επαφές και συζητήσεις για το μέλλον της δουλειάς σας ή ενός επαγγελματικού σας σχεδίου. Ενδεχομένως ακόμη, να είστε σε μια φάση αναζήτησης κάποιας θεραπείας ή διατροφής ή άσκησης για να φροντίσετε τη φυσική σας κατάσταση. Άτομα από το παρελθόν μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους, ακόμη και στα όνειρα σας, αυτή την περίοδο.

ΙΧΘΥΕΣ

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή σε πρώτη φάση στον Αιγόκερω θα επηρεάσει τις φιλικές και επαγγελματικές σας επαφές. Μπορεί να ξανασυναντήσετε άτομα από το παρελθόν της δουλειάς ή φίλους που είχατε χάσει επαφή. Πιθανώς να σας προτείνουν δουλειά παλιοί συνεργάτες σας. Από την άλλη, μπορεί τώρα να ξανασκεφτείτε πιο βαθιά τον δικό σας ρόλο σε ομάδες που δραστηριοποιείστε. Ή ακόμη να ξαναδείτε τους στόχους σας, παλιότερες συμφωνίες και να κάνετε τροποποιήσεις. Φυσικά, παίζει το ενδεχόμενο παρεξηγήσεων ή και δυσκολιών στη συνεργασία σας με άλλους. Θα πρέπει να είστε πιο υπομονετικοί.