6 συμβουλές για την εαρινή ισημερία και την εποχή του Κριού

6 συμβουλές για την εαρινή ισημερία και την εποχή του Κριού

6 συμβουλές για την εαρινή ισημερία και την εποχή του Κριού

Η εαρινή ισημερία βρίσκεται προ των πυλών και σηματοδοτεί πάντα μια ιδανική συνθήκη για νέα ξεκινήματα. Η είσοδος του Ήλιου στον Κριό που φέτος θα γίνει στις 20/3/2021 (δεν συμβαίνει κάθε χρόνο την ίδια μέρα, από χρονιά σε χρονιά ποικίλλει) μας ανοίγει τον δρόμο, κάτι που θα διαπιστώσουμε ακόμη περισσότερο τον Απρίλιο μέχρι τις 19/4/2021, για να υλοποιήσουμε τα νέα μας σχέδια, να ανανεώσουμε την εμφάνιση μας, να κάνουμε πιο ανοιξιάτικο το περιβάλλον του σπιτιού και να βάλουμε νέους στόχους. Για μας τους αστρολόγους η εαρινή ισημερία είναι η αστρολογική μας Πρωτοχρονιά. Ας δούμε όμως μαζί 6 πράγματα που μπορούμε να εγκαινιάσουμε αυτή την αστρολογική Πρωτοχρονιά!

  1. Βάζουμε νέους στόχους

Μετά από την εποχή των Ιχθύων (που ιδιαίτερα φέτος ίσως ήταν η πιο άνευρη, σκοτεινή και γεμάτη με σύγχυση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και πολύ νοητική και ψυχική ανησυχία) έρχεται η εποχή του Κριού στο αέναο ταξίδι του Ήλιου στον ζωδιακό, μας γεμίζει ενέργεια, μας κάνει πιο πρόθυμους να πειραματιστούμε με το καινούριο, βοηθά να έχουμε μεγαλύτερο ενθουσιασμό και πιο ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον. Ο Κριός είναι πάντα η σπίθα που δημιουργεί τη φωτιά. Για τις επόμενες 4 εβδομάδες, από τις 20/3 μέχρι τις 19/4, ένα νέο ξεκίνημα ευνοείται ιδιαίτερα. Ακόμη κι αν δεν το υλοποιήσουμε τώρα, μπορούμε απλά να θέσουμε τους νέους στόχους που θα υλοποιήσουμε τη χρονιά αυτή.

  1. Δράση, δράση, δράση

Καλός ο καναπές, το MasterChef και το Survivor, καλό και το Netflix, αλλά πόσο να σκουριάσουμε μπροστά από μια τηλεόραση και μια οθόνη γενικότερα. Το ζώδιο του Κριού φημίζεται για τη δράση, την κίνηση και όχι τη στατικότητα. Ας κάνουμε λοιπόν, με αυτή την εαρινή ισημερία, προτεραιότητα το να βάλουμε στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα μερικές ώρες που δεν θα σκεφτόμαστε, δεν θα αγχωνόμαστε και θα δίνουμε τον πρώτο ρόλο στο σώμα μας να κινηθεί, να χορέψει, να γυμναστεί. Η άσκηση όπως λένε όλοι οι γιατροί, αλλά και οι ψυχολόγοι, δεν αποτελεί μόνο τη βάση για την καλή μας υγεία, αλλά και για την πνευματική και ψυχολογική μας ισορροπία.

  1. Ας δώσουμε περισσότερη σημασία στις επιθυμίες και τα θέλω μας, όπως όταν ήμασταν παιδιά

Όταν ήμασταν παιδιά αυτό που πάντα μας οδηγούσε ήταν η επιθυμία μας, ο ενθουσιασμός για το καινούριο που ανακαλύπταμε και η χαρά που μας έδινε η επαφή μας με τους άλλους. Όσο μεγαλώνουμε φαίνεται ότι αυτές οι ιδιότητες αρχίζουν να υποχωρούν και καθώς φορτωνόμαστε με «πρέπει» και άγχος προσπερνάμε την ίδια μας τη ζωή. Σε αυτή την εαρινή ισημερία, που σηματοδοτεί τον ουσιαστικό ερχομό της άνοιξης, ας προσπαθήσουμε να ξαναγίνουμε για λίγο παιδιά. Να βρούμε κάτι καινούριο που θα μας ενθουσιάσει είτε είναι χόμπι, είτε σπορ, είτε ένα νέο γνωστικό αντικείμενο. Ας ξαναγίνουμε περίεργοι, ας κάνουμε ερωτήσεις, ας μην κρίνουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους αυστηρά.

  1. Ας βάλουμε λίγο περισσότερο «κόκκινο» στη ζωή μας!

Το χρώμα του ζωδίου του Κριού είναι το κόκκινο! Το κόκκινο της παπαρούνας που ανθίζει την περίοδο αυτή. Το κόκκινο που είναι πάντα το χρώμα του πάθους, το χρώμα της αυτοπεποίθησης, το χρώμα της ίδιας της άνοιξης! Όποτε νιώθετε την ανάγκη να ανέβουν τα ενεργειακά σας επίπεδα, ένα κόκκινο στοιχείο στο ντύσιμο πάντα βοηθά!

  1. Ας κάνουμε εμείς την πρώτη κίνηση!

Ο Κριός βουτά με το κεφάλι στις περιπέτειες της ζωής. Δεν φοβάται, είναι θαρραλέος, γενναίος και κυρίως του αρέσει το ρίσκο. Αν όλα τα πράγματα στη ζωή μας είναι προκαθορισμένα, ελεγχόμενα, σε κουτάκια, αυτή την άνοιξη ας κάνουμε κάτι έξω από αυτά τα κουτιά! Ας κάνουμε μια πρώτη κίνηση εμείς σε όποιον τομέα θέλουμε. Στα προσωπικά, στην ερωτική μας ζωή, στην επαγγελματική μας ζωή.

  1. Ας αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας

Στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του Ήλιου στον Κριό, θα συνοδεύεται από την Αφροδίτη που θα περάσει στο ίδιο ζώδιο την Κυριακή στις 21/3. Ο πλανήτης της αγάπης στο ζώδιο του «εγώ» δείχνει τον δρόμο προς τη φροντίδα και την αγάπη του εαυτού μας πρωτίστως. Μάλιστα Ήλιος και Αφροδίτη θα συναντηθούν στον Κριό στις 26/3 σε μια από τις πιο τυχερές ημέρες του μήνα. Ας κάνουμε τον εαυτό μας την προτεραιότητα μας αυτό τον μήνα όχι εγωιστικά, αλλά με κίνητρο μόνο τη φροντίδα και την αγάπη που μας κάνει να λάμπουμε και φυσικά έτσι γινόμαστε τελικά και πιο θελκτικοί και στους άλλους.