Ουρανός στα 12 ζώδια: Οι αλλαγές στη ζωή μας

Ουρανός στα 12 ζώδια

Ουρανός στα 12 ζώδια: Οι αλλαγές στη ζωή μας

O Ουρανός είναι ο πλανήτης της αλλαγής, του ρίσκου, της πρωτοπορίας και η ζωδιακή του θέση στον χάρτη μας, αποκαλύπτει με ποιον τρόπο γίνονται οι αλλαγές στη ζωή μας. Επιπρόσθετα, δείχνει ποιοι παράγοντες μας κάνουν να νιώθουμε πιο ανήσυχοι και πιθανώς σε ποιον τομέα δεν βρίσκουμε ποτέ ηρεμία, ψάχνοντας πάντα το τέλειο. Ο Ουρανός είναι από τους σχετικά τελευταίους πλανήτες που ανακαλύψαμε στη μοντέρνα ιστορία μας και στην αστρολογία συμβολίζει την πρόοδο, την εξέλιξη της επιστήμης, την τεχνολογία, το διαδίκτυο.

Βρείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ουρανός στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατώντας εδώ.

Ουρανός στον Κριό

Οι αλλαγές στη ζωή σας γίνονται δραστικά και άμεσα και δεν δείχνετε διάθεση συμβιβασμού με μετριοπαθείς καταστάσεις γύρω σας. Είστε ο ορισμός του πρωτοπόρου και έχετε το θάρρος κάθε φορά να κάνετε νέα ξεκινήματα και να σπάτε δεσμά, κανόνες και ιδέες που σας κρατάνε πίσω. Ανήκετε σε μια γενιά, η οποία αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο την ελευθερία, την ανεξαρτησία και νέους ορίζοντες. Όταν έχετε μια καινοτόμα και τολμηρή ιδέα, δεν χάνετε χρόνο για να τη βάλετε μπροστά, αφού η πρόοδος είναι το παν για εσάς και είστε πρόθυμοι να εναντιωθείτε και να καταρρίψετε καθετί που εμποδίζει αυτή τη διαδικασία. Είστε αυθεντικοί και δύσκολα μπορείτε να προσποιηθείτε ή να ακολουθήσετε κάτι που δεν σας εκφράζει. Ωστόσο, η ωμή ειλικρίνεια σας και το θράσος σας, μπορεί να δημιουργούν εχθρότητες και αντιπαραθέσεις με τους άλλους. Αποφεύγετε να εξαρτάστε από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε και θέλετε να δράτε αυτόνομα. Πολύ συχνά, βέβαια, μπορεί να γίνεστε ανυπάκουοι απέναντι στην εξουσία, αλλά και παράτολμοι. Υπάρχει μια αίσθηση επείγουσας δράσης και αυτή η στάση σάς κάνει να είστε σε μόνιμη βάση μπροστά από τους υπόλοιπους. Η ένταση και οι επαναστατικές κινήσεις, σας γεμίζουν με ενέργεια και μέσα από έκρυθμες καταστάσεις μπορείτε να εκφράσετε τον πραγματικό σας εαυτό.

Ουρανός στον Ταύρο (σε πτώση)

Σας αφορούν οι αλλαγές και οι καινοτομίες σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, τα ακίνητα και γενικότερα τον υλικό κόσμο. Αναζητάτε ελευθερία σε αυτούς τους τομείς και δύσκολα μπορείτε να συμβιβαστείτε με λιγότερα. Είστε εξαιρετικά εφευρετικοί και πολυμήχανοι σε πρακτικά και οικονομικά ζητήματα. Προσπαθείτε να ενσωματώσετε την ηρεμία, την απόλαυση και την ομορφιά, στις αλλαγές που κάνετε στη ζωή σας. Ανήκετε σε μια γενιά που επιθυμεί να σπάει τα ταμπού σχετικά με τη σεξουαλικότητα, αλλά και την ανάγκη για άνεση και τις απολαύσεις γενικότερα. Είστε, μάλιστα, αρκετά επίμονοι και πεισματάρηδες σχετικά με αυτές τις ιδέες σας και δύσκολα θα επηρεαστείτε από τους άλλους ή θα προσαρμοστείτε σε διαφορετικά δεδομένα. Γενικά, δεν είστε υπέρ των απότομων αλλαγών και για να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει στο τέλος ένα ουσιαστικό και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, τα οικονομικά σας θα έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα -απότομα έσοδα και απότομα έξοδα, ξαφνικές απώλειες, αλλά και κέρδη, κάτι το οποίο σας κάνει να εκτιμάτε αληθινά όσα έχετε.

Ουρανός στους Διδύμους

Σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι αλλαγές και οι καινοτομίες που αφορούν την επικοινωνία, τη μάθηση, τις κοινωνικές επαφές και τη μετακίνηση. Αναζητάτε διαρκώς επαναστατικούς τρόπους για να μοιραστείτε ιδέες και πληροφορίες, να επικοινωνήσετε, αλλά και για να διδάξετε ή να διδαχθείτε. Είστε εξαιρετικά ευέλικτοι και προσαρμοστικοί στις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σας. Χρησιμοποιείτε τα λόγια και το γράψιμο ως όπλο για να σοκάρετε τους άλλους ή για να κάνετε την επανάσταση σας και να σπάσετε ταμπού και παγιωμένες απόψεις. Ανήκετε σε μια γενιά που έχει ανοιχτή μπροστά της μια μεγάλη γκάμα πνευματικών δυνατοτήτων, αλλά καλείστε να αναπτύξετε κριτική σκέψη και θα πρέπει να προσέχετε τις ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση μιας και έχετε να διαχειριστείτε έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών. Σας ελκύει ο πειραματισμός και δεν θα διστάσετε να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα ή να συνδυάσετε διαφορετικές ιδέες μεταξύ τους για να δείτε τι θα προκύψει ή για να ανακαλύψετε κάτι νέο και μοναδικό. Έχετε μεγάλη περιέργεια και ανήσυχο μυαλό και αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να σας οδηγήσουν σε πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια στη ζωή σας.

Ουρανός στον Καρκίνο

Αντιμετωπίζετε τους τομείς της οικογένειας και του σπιτιού με μια εκκεντρική και αντισυμβατική προσέγγιση, ακατανόητη για πολλούς. Οι οικείοι σας και αυτοί που για εσάς αποτελούν οικογένεια, χαρακτηρίζονται από κάτι το διαφορετικό και το ασυνήθιστο. Πολλά άτομα της γενιάς σας έχουν βιώσει την οικογένεια με τέτοιο τρόπο, που ίσως δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτή ή παρέκκλινε από το συνηθισμένο μοτίβο, όπως είναι για παράδειγμα μια μονογονεϊκή οικογένεια. Αναγνωρίζετε ότι οι φιλίες είναι πολύ σημαντικές για εσάς και αυτό που εσείς θεωρείτε οικογένεια δεν έχει να κάνει τόσο με τους δεσμούς αίματος, όσο με την αίσθηση ότι ανήκετε κάπου. Γι’ αυτό τον λόγο έχετε την τάση να συνδέεστε πολύ πιο εύκολα με άτομα που σας ενώνουν κοινές ιδέες, απόψεις και θεωρίες. Πολύ συχνά, μπορεί να αισθάνεστε παγιδευμένοι μέσα σε συμβατικές ιδέες σχετικά με την οικογένεια ή να περιορίζεστε από άτομα εξουσίας μέσα σε αυτήν, με αποτέλεσμα να νιώθετε την ανάγκη να απελευθερωθείτε, ακόμα κι αν χρειαστεί να προκαλέσετε σύγχυση, αναστάτωση ή και έντονες αντιδράσεις στον κοινωνικό σας περίγυρο.

Ουρανός στον Λέοντα (σε αδυναμία)

Εκφράζετε τις μοναδικές και τις καινοτόμες ιδέες σας με έναν τρόπο έντονο και δραματικό. Ανήκετε σε μια γενιά, η οποία προσπαθεί να φωτίσει την κοινωνία μέσω της τέχνης και της δημιουργικότητας. Είστε φλογερές προσωπικότητες και επιθυμείτε να αναδεικνύετε τη μοναδικότητα σας με κάποιο τρόπο μέσα στην κοινωνία. Αρνείστε να υποταχτείτε στην εξουσία και αντιδράτε έντονα όταν σας υποτιμούν ή όταν σας μειώνουν. Δεν θα ακολουθήσετε εύκολα εντολές και υποδείξεις άλλων και έχετε τις δικές σας πρωτοποριακές ιδέες όταν είστε σε θέση εξουσίας και όταν διευθύνετε ή καθοδηγείτε μια ομάδα ανθρώπων. Οι ιδέες σας σχετικά με το φλερτ, την έλξη και τον ρομαντισμό είναι προοδευτικές και ασυνήθιστες. Για εσάς, η αυτοέκφραση και η αυθεντικότητα του κάθε ατόμου είναι το κλειδί για την ελευθερία και την πρόοδο της κοινωνίας. Οι επιλογές που κάνετε είναι τολμηρές και προκαλούν θαυμασμό στους γύρω σας. Το σίγουρο είναι ότι δεν περνάτε απαρατήρητοι και δεν σας αγνοούν. Εάν καταφέρετε να δείχνετε πειθαρχία όταν χρειάζεται και να μην είστε επαναστάτες χωρίς αιτία, θα μπορέσετε να φτάσετε πολύ μακριά.

Ουρανός στην Παρθένο

Προσφέρετε τις εφευρετικές και καινοτόμες ιδέες σας στους τομείς της υγείας και της θεραπείας, αλλά και σε οτιδήποτε απαιτεί οργάνωση και ταξινόμηση. Ο χώρος και οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ σημαντικά για εσάς και έχετε την τάση να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στους άλλους με έναν τρόπο πρωτοποριακό και ξεχωριστό. Οι αλλαγές που κάνετε στη ζωή σας γίνονται με μικρά, μεθοδικά και πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα. Επιδιώκετε την πρόοδο και την ελευθερία στο επαγγελματικό κομμάτι, αλλά δεν αισθάνεστε καλά μέσα σε καταστάσεις οι οποίες είναι απρόβλεπτες και αλλοπρόσαλλες. Αντιθέτως, θέλετε να μπορείτε να έχετε τον έλεγχο και να ξέρετε τι να περιμένετε. Είστε ιδιαίτερα πρακτικοί και ευρηματικοί και είστε ικανοί να δίνετε εναλλακτικές λύσεις σε συνηθισμένα προβλήματα της καθημερινής ζωής. Γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η σχέση μυαλού-σώματος και είναι πολύ πιθανό να στρέφεστε σε ολιστικές και εναλλακτικές θεραπείες. Δίνετε πολύ σημασία σε λεπτομέρειες, που στους άλλους περνάνε απαρατήρητες και διαθέτετε εξαιρετική ικανότητα να επεξεργάζεστε και να αναλύετε πολύπλοκες πληροφορίες.

Ουρανός στον Ζυγό

Βλέπετε τις σχέσεις, τις συνεργασίες, αλλά και τα ζητήματα της αγάπης και της τέχνης, μέσα από μια αντισυμβατική σκοπιά. Η μονογαμία, ο γάμος και γενικότερα οι παραδοσιακές κοινωνικές συμβάσεις, ίσως, δεν είναι για εσάς. Αισθάνεστε περιορισμένοι στην ιδέα μιας μόνιμης και μακροχρόνιας σχέσης και δυσκολεύεστε να αφοσιωθείτε σε έναν σύντροφο μόνο και μόνο εξαιτίας των κοινωνικών «πρέπει». Ανήκετε σε μια γενιά, που ήταν η πρώτη που βίωσε το διαζύγιο των γονιών της και γενικώς επιδιώκετε πιο φιλελεύθερες σχέσεις στην ενήλικη ζωή σας, που θα σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας και να εξελίσσεστε σαν άνθρωποι χωρίς να προσποιείστε ή να καταπιέζεστε. Είστε από τα άτομα που μάχονται και επαναστατούν αν χρειαστεί, προκειμένου να εξασφαλίσετε την ισότητα και τη δικαιοσύνη μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, διότι αυτές οι δύο έννοιες είναι πολύ κομβικές για εσάς. Επιπλέον, επιθυμείτε ελευθερία για να εκφράζετε τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα και τις καινοτόμες ιδέες σας, σχετικά με την τέχνη, την ομορφιά και την καλαισθησία, τομείς που σας βοηθάνε να εξελιχθείτε και να φτάσετε μακριά.

Ουρανός στον Σκορπιό (θέση έξαρσης)

Σας ελκύει το μυστήριο, τα ταμπού και οι πληροφορίες και οι γνώσεις που θεωρούνται απαγορευμένες. Θέλετε να εμβαθύνετε σε τέτοια ζητήματα και να ανακαλύψετε μυστικά, αλλά και κρυμμένες αλήθειες που λίγοι τις κατέχουν. Η βαθύτερη αυτή γνώση αποτελεί ισχυρό όπλο για εσάς, ιδιαίτερα όταν έχετε σκοπό να πραγματοποιήσετε ριζικές αλλαγές στη ζωή σας. Έχετε οξυμένη αντίληψη και διαίσθηση και ξέρετε πολύ καλά ότι η ουσία βρίσκεται πάντα πίσω από την επιφάνεια, επομένως δεν κρίνετε μόνο από την εικόνα των καταστάσεων. Είστε εξαιρετικοί ψυχολόγοι, διότι είστε ικανοί να αναλύετε σε βάθος τόσο τη δική σας ψυχοσύνθεση όσο και τα βαθύτερα κίνητρα των γύρω σας, μιας και αντιλαμβάνεστε τα διάφορα αίτια συμπεριφορών που δεν είναι συνειδητά. Ανήκετε σε μια γενιά, η οποία προσπαθεί να καταρρίψει ταμπού που σχετίζονται με το σεξ, τον θάνατο, τα παιχνίδια δύναμης και γενικώς την εξουσία. Διαθέτετε το σθένος και την ψυχική δύναμη να αντεπεξέλθετε σε διάφορες απρόοπτες καταστάσεις, αλλά και να διαχειριστείτε τα σκαμπανεβάσματα στη ζωή σας. Μέσα από όλα αυτά μεταμορφώνεστε σε πνευματικό επίπεδο και εξελίσσεστε.

Ουρανός στον Τοξότη

Μάχεστε με κάθε τρόπο ενάντια στην αδικία που συμβαίνει στην πολιτική και στην κοινωνία, αλλά και οτιδήποτε παρεμποδίζει την πνευματική πρόοδο ή παρεκκλίνει από τον ηθικό σας κώδικα. Έχετε πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες σε ό,τι αφορά ζητήματα θρησκείας, φιλοσοφίας και διδασκαλίας. Είστε ταξιδιώτες και θέλετε να είστε ελεύθεροι να εξερευνάτε και να βιώνετε περιπετειώδεις εμπειρίες, οι οποίες όμως θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες και θα σας εξελίξουν. Επιδιώκετε την αποδόμηση και τον ανασχηματισμό της πνευματικής αλήθειας και ανήκετε σε μια γενιά, η οποία αμφισβητεί τις παγιωμένες απόψεις και τα πιστεύω, είτε έχουν να κάνουν με τη θρησκευτική αναζήτηση είτε με φιλοσοφικά ζητήματα. Έχετε το δικό σας τρόπο σκέψης και χρειάζεστε ελευθερία, προκειμένου να σκέφτεστε δίχως όρια και να αναζητάτε την αλήθεια με οποιοδήποτε κόστος, Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγετε, πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση με την εξουσία ή με την κοινωνία. Είστε αισιόδοξοι και παραβλέπετε τις δυσκολίες και τα εμπόδια, καθώς και τις προβληματικές λεπτομέρειες και προσπαθείτε να επικεντρώνεστε στη μεγάλη εικόνα. Πιστεύετε αληθινά ότι θα έρθουν οι καλύτερες ημέρες και οι αλλαγές που προσμένετε και μάχεστε για να το καταφέρετε αυτό.

Ουρανός στον Αιγόκερω

Οι ιδέες σας αποσκοπούν στο να αλλάξετε ριζικά ό,τι έχει να κάνει με την εξουσία και τις δομές. Ανήκετε σε μια γενιά, η οποία αντιμετωπίζει τις φιλοδοξίες και την κοινωνική καταξίωση με έναν αντισυμβατικό και ριζοσπαστικό τρόπο και είναι πολύ πιθανό να μην έχετε μια συνηθισμένη δουλειά ή ωράριο στη ζωή σας. Ίσως να έρχεστε κατά καιρούς σε σύγκρουση με πρόσωπα εξουσίας και προσπαθείτε να καταρρίψετε κανόνες και σταθερές που είναι ευρέως αποδεκτές στην κοινωνία. Στα επαγγελματικά ζητήματα, επιδιώκετε να είστε εσείς το αφεντικό του εαυτού σας και αποφεύγετε να ακολουθείτε υποδείξεις άλλων. Μπορείτε ευκολότερα από άλλους να στηριχθείτε στις δικές σας δυνάμεις και να προοδεύσετε αυτόνομα, χωρίς να χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια. Έχετε ανάγκη από ελευθερία κινήσεων στην κοινωνική σφαίρα της ζωής και θα αντιδράσετε έντονα εάν κάτι σας εμποδίζει να εξελιχθείτε και να φτάσετε ψηλά. Αντιλαμβάνεστε ότι η αλλαγή και η εξέλιξη είναι αναπόφευκτες σε ό,τι αφορά τους κοινωνικούς σας στόχους και τα επαγγελματικά σας πλάνα και δεν αποκλείεται να έρχεστε αντιμέτωποι με απρόοπτα γεγονότα σε αυτούς τους τομείς.

Ουρανός στον Υδροχόο (θέση κυβέρνησης)

Ανήκετε σε μια ιδιαίτερα ευφυή αλλά και ριζοσπαστική γενιά, που επιδιώκει τις κοινωνικές αλλαγές και θα διεκδικήσει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χαρακτηρίζεστε από ανοιχτό μυαλό και διάθεση για επικοινωνία. Οι κοινωνικές ομάδες και η εμπλοκή σας μέσα σε αυτές θα παίξουν κομβικό ρόλο για την πορεία σας και την πρόοδο σας και ιδιαίτερα οι ομάδες εκείνες με τις οποίες μοιράζεστε κοινούς στόχους, ιδέες και ενδιαφέροντα. Πιστεύετε στην αυθεντικότητα και στην ειλικρίνεια και θέλετε οι απόψεις του κάθε ανθρώπου να εκφράζονται ελεύθερα, ακόμα και αν έρχονται σε κόντρα με τις παραδοσιακές και αποδεκτές ιδέες και πιστεύω. Ενδιαφέρεστε για τις νέες τεχνολογίες και τις επιστήμες και έχετε την ικανότητα να κρίνετε τις νέες ιδέες αντικειμενικά, αμερόληπτα και με κριτική σκέψη. Έχετε μια εκκεντρική προσέγγιση απέναντι στις αλλαγές και δεν θα διστάσετε να επαναστατήσετε εάν νιώθετε ότι περιορίζεστε σε πνευματικό επίπεδο ή εάν κάτι ή κάποιος παρεμποδίζει την εξέλιξη σας.

Ουρανός στους Ιχθύς

Ανήκετε σε μια γενιά που προτιμά να σκέφτεται με αφηρημένες έννοιες και σας ελκύει ιδιαίτερα η πνευματικότητα. Είστε ονειροπόλοι, οραματιστές και χρησιμοποιείτε τη δημιουργική φαντασία και τη διαίσθηση, προκειμένου να φτάσετε στο μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων σας. Διαθέτετε εκκεντρικές και αντισυμβατικές ιδέες σε ό,τι αφορά την τέχνη ή μπορεί οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες να επηρεάζουν με κάποιο τρόπο την πρόοδο και την κοινωνική σας εξέλιξη. Έχετε πίστη στο μέλλον και στην ανθρωπότητα και επιδιώκετε αλλαγές, οι οποίες θα φέρουν ανακούφιση στο κοινωνικό σύνολο και θα επουλώσουν πληγές, ακόμα κι αν αρχικά μοιάζουν μη ρεαλιστικές στους άλλους και δημιουργούν αντιδράσεις. Η ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους, σας κάνουν γενναιόδωρους και δοτικούς και δε θα διστάσετε να θυσιαστείτε για το γενικό καλό, αν χρειαστεί. Ωστόσο, είναι πιθανό να βιώσετε απογοήτευση όταν τελικά η πραγματικότητα δεν καταλήγει με τον τρόπο που φανταζόσασταν και γενικώς μπορεί να βιώνετε ένα αίσθημα ανικανοποίητου, ιδιαίτερα σε πνευματικό επίπεδο.