Τα 4 ζώδια που θα πάρουν σοβαρές αποφάσεις για τις σχέσεις τους την 1η εβδομάδα του Μαΐου

Τα 4 ζώδια που θα πάρουν σοβαρές αποφάσεις για τις σχέσεις τους την 1η εβδομάδα του Μαΐου

Τα 4 ζώδια που θα πάρουν σοβαρές αποφάσεις για τις σχέσεις τους την 1η εβδομάδα του Μαΐου

Οι αστρολογικές επιρροές της 1ης εβδομάδας του Μαΐου είναι έντονες και θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη των σχέσεων 4 ζωδίων, καθώς ο Ερμής είναι ανάδρομος στο ζώδιο του Ταύρου, ο Πλούτωνας ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Υδροχόο και μια έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 05/05/2023.

Τα 4 ζώδια που θα αναρωτηθούν σοβαρά για κάποιες σχέσεις τους ή μπορεί ακόμη και να σκεφτούν να τις τερματίσουν αν δεν τους δίνουν πλέον ευτυχία, σταθερότητα και προοπτικές εξέλιξης στη ζωή τους είναι:

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καθώς θα βρεθείτε στο επίκεντρο αυτής της Σεληνιακής έκλειψης πολλά μπορεί να συμβούν, αφού η ενέργεια και οι προβολείς στρέφονται πάνω σας. Κάποιες σχέσεις της ζωής σας μπορεί να φτάσουν σε σημείο καμπής και οι ξαφνικές αλλαγές μπορεί να είναι αναπόφευκτες, καθώς ο Ουρανός, ο πλανήτης των απρόοπτων καταστάσεων και των αποκαλύψεων σχηματίζει όψη αντίθεσης με την έκλειψη και η παρουσία του λειτουργεί ανατρεπτικά. Για κάποιους εκπροσώπους του ζωδίου, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα ρίξετε τίτλους τέλους σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής σας. Ακόμη κι αν δεν έχετε τέτοιες προθέσεις ή αν δεν είναι πάντα επιλογή σας, συχνά μία έκλειψη μπορεί να σας βγάλει από τη ζώνη ασφαλείας σας και να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι απρόβλεπτο, ή να έρθετε αντιμέτωποι με κάτι που συνέβαινε εδώ και πολύ καιρό εν γνώσει ή εν αγνοία σας. Αφήστε στο παρελθόν ό,τι δεν είναι σωστό, καλό ή χρήσιμο για την εξέλιξη σας και να ξέρετε ότι μερικές φορές απλά το να συνειδητοποιήσετε κάποια πράγματα μπορεί να γίνει ο καταλύτης που θα σας οδηγήσει σε μια εσωτερική αναγέννηση. Θυμηθείτε όμως να μην κάνετε κάτι βιαστικό, να είστε ευγενικοί και να έχετε κατανόηση και με τους άλλους, καθώς επηρεάζονται και αυτοί από αυτές τις αλλαγές. Μπορεί αυτήν την εβδομάδα να έρθουν στην επιφάνεια κάποια άλυτα ζητήματα, αλλά και συναισθήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις ή την οικογένεια σας. Αντιμετωπίζοντας τα, θα ξεκαθαρίσει και τι είναι αυτό που θέλετε και τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Όμως όλα εξαρτώνται από τη διάθεση σας να κοιτάξετε βαθιά στον εαυτό σας με ειλικρίνεια, καθώς και να παραμένετε ταυτόχρονα ψύχραιμοι και προσγειωμένοι. Εάν δεν είστε σε θέση να εκφράσετε τον εαυτό σας σε ένα πιο βαθύ επίπεδο, μπορεί να αποτραβηχτείτε και να γίνετε σιωπηλοί ως άμυνα για να μην πληγωθείτε. Μπορεί επίσης, να αφήσετε τον θυμό να σας καταβάλει και να χάσετε τον έλεγχο. Για να εξισορροπήσετε όμως την ενέργεια της έκλειψης, σκεφτείτε να διοχετεύσετε το πάθος σας στη δημιουργία αυτού του αισθήματος οικειότητας που τόσο καλά γνωρίζετε, ώστε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους, για να μοιραστείτε με συναίσθημα την αλήθεια σας. Αυτό θα είναι λυτρωτικό για όλες τις πλευρές. Όταν μια έκλειψη συμβαίνει στο ζώδιό μας συνήθως φτάνουμε σε ένα προσωπικό ορόσημο. Αν αυτό σημαίνει ότι κάτι τελειώνει, μη ξεχνάτε ότι έτσι δημιουργείται χώρος για το επόμενο. Δώστε στον εαυτό σας και στους άλλους τον απαραίτητο χρόνο και την ενσυναίσθηση ώστε να βρείτε τα πατήματα και τον προσανατολισμό σας για τα επόμενα βήματα του ταξιδιού της ζωής σας και η τύχη θα είναι έτσι στο πλευρό σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Καθώς ο Ερμής είναι ανάδρομος στο ζώδιό σας, και αυτή την εβδομάδα σας δίνεται η ευκαιρία να αναθεωρήσετε την πορεία, τις επιθυμίες, αλλά και τις σχέσεις σας. Μπορεί το τελευταίο διάστημα να είχατε την αίσθηση ότι η σχέση σας με κάποιο πρόσωπο δεν είναι όπως θα θέλετε ή ότι κάτι έχει αλλάξει και ίσως έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που δεν σας γεμίζει πλέον. Αυτό μπορεί να αφορά το ταίρι σας, κάποιον συνεργάτη ή φίλο, ή κάποιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής σας. Από πέρυσι οι εκλείψεις στον άξονα σας έχουν αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας και τους άλλους, αλλά και κάποια πράγματα που σας ωθούν με αυτό τον τρόπο σε νέους δρόμους. Αν δεν υπάρχουν γερά θεμέλια σε κάποια σχέση, η έκλειψη της 5ης Μαΐου μπορεί να φέρει ακόμη και έναν χωρισμό. Ως σταθερό ζώδιο μπορείτε να προσπαθείτε για πολύ καιρό πριν φτάσετε στο συμπέρασμα ότι έχετε ήδη ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων ή της ανοχής σας. Οι προθέσεις και η συνεισφορά σας στις σχέσεις είναι σημαντική, αλλά δεν μπορείτε μόνο εσείς να προσπαθείτε και είναι σημαντικό να αντιληφθείτε πότε οι προσπάθειες σας είναι μάταιες. Εάν μια κατάσταση δεν έχει πια μέλλον, μπορεί να αισθανθείτε έτοιμοι να χωρίσετε τους δρόμους σας. Ο Ουρανός βρίσκεται στο ζώδιό σας τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί ανατρεπτικά με ό,τι δεν σας εξυπηρετεί, ώστε να μπορέσετε να κάνετε μια νέα αρχή. Αν συμβεί ένας χωρισμός, θα οδηγηθείτε σε κάτι άλλο που θα είναι σημαντικό για την εξέλιξη σας, αρκεί να μη λειτουργήσετε αυτό το διάστημα παρορμητικά. Όμως αυτή η έκλειψη μπορεί να μην φέρει κάτι τόσο δραστικό. Αντί για χωρισμό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η προσωπική σας προσέγγιση αλλάζει και ίσως επανεξετάσετε τον δικό σας ρόλο στον τρόπο που λειτουργείτε με άλλους. Αναγνωρίστε αν χρειαστεί ότι η άνεση δεν είναι συνώνυμη με την αγάπη ή επιτρέψτε στον εαυτό σας να επανεξετάσει κάποιες λανθασμένες προσεγγίσεις, ακόμη και προκαταλήψεις που σας εμποδίζουν να χαρείτε και να αφεθείτε σε υγιείς σχέσεις. Σύντομα ο Δίας μπαίνει στο ζώδιό σας φέρνοντας νέες ευκαιρίες, αλλά πρέπει να δημιουργήσετε το γόνιμο περιβάλλον για να συμβούν. Επίσης, πρέπει να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό και στις ικανότητες σας να δημιουργήσετε ευτυχία και πληρότητα μέσω της δημιουργικότητας σας, αντί να τα ψάχνετε από εξωτερικές πηγές.

ΛΕΩΝ

Επειδή αυτή την εβδομάδα η Σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα στον 4ο οίκο του σπιτιού και της οικογένειας, θα μπορούσε να σας οδηγήσει να κάνετε ή να σας συμβεί μια μεγάλη αλλαγή στην οικογενειακή σας ζωή. Έτσι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές που αφορούν πρόσωπα, ή μια αλλαγή κατοικίας, καθώς μπορεί να μετακομίσετε είτε σε άλλο σπίτι ή σε άλλο τόπο. Αυτές οι αλλαγές συνδέονται με πολλά συναισθήματα και ίσως σας ξυπνήσουν έντονες μνήμες από τις εμπειρίες που ζήσατε και μοιραστήκατε εκεί με τους ανθρώπους σας. Ό,τι κι αν συμβεί, αυτά τα γεγονότα θα φέρουν μαζί και νέες δυνατότητες. Αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την 1η Μαΐου, ο Πλούτωνας ξεκίνησε το ανάδρομο ταξίδι του στον Υδροχόο, μεταμορφώνοντας την αισθηματική σας ζωή. Ο Πλούτωνας θα μείνει στον Υδροχόο για πολλά χρόνια, αλλά οι πρώτες αλλαγές είναι συχνά οι πιο έντονες. Μπορεί να έχετε την ανάγκη να κοιτάξετε μέσα σας και να βρείτε τις βαθύτερες αλήθειες που έχουν τις ρίζες τους στα οικογενειακά και άλλα πρότυπα και στο πώς αυτά διαμορφώνουν τις σχέσεις και τις συμπεριφορές σας. Αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία, καθώς μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κάποιες δύσκολες αλήθειες και να κάνετε επίπονες προσπάθειες ώστε να απαλλαγείτε από συνήθειες και προσκολλήσεις με κάποια πρόσωπα που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο τείνει να θέλει να φτάσει στην ουσία των πράξεων και αμφισβητεί τόσο κάποια κίνητρα όσο και την εξουσία. Καθώς ψάχνετε να ανακαλύψετε την αλήθεια σας, είναι σημαντικό να επαναξιολογήσετε τι σημαίνει για εσάς η αγάπη και τι θεωρείτε ιδανική σχέση. Οι ευκαιρίες είναι μπροστά σας, αλλά για να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο είναι σημαντικό να μην κοιτάτε μόνο την επιφάνεια, αλλά να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι και να ξέρετε τι πραγματικά θέλετε.

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό αυτή την εβδομάδα θα εντείνει την επιθυμία σας για εσωτερική μεταμόρφωση, καθώς επηρεάζει τον 8ο οίκο σας και είναι πιθανό να στρέψει την προσοχή σας στο πώς μοιράζεστε την αγάπη στις σημαντικές σχέσεις σας. Από τη μια πλευρά θα μπορούσε να κάνει τον δεσμό σας πιο δυνατό, αλλά από την άλλη θα μπορούσε να φέρει τριβές, ίσως και ένα χωρισμό αν δεν βρίσκεστε με το ταίρι σας στο ίδιο μήκος κύματος. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αισθάνεστε ήδη κάτι διαφορετικό, καθώς είστε συνήθως έντιμοι με τα συναισθήματα και τις σχέσεις σας, αλλά στην πραγματικότητα η διαδικασία να είχε ήδη ξεκινήσει μέσα σας από καιρό. Μπορεί να έχετε ανασφάλειες καθώς αισθάνεστε ότι ίσως μπορεί να φθείρετε τους δεσμούς σας με τον δυναμισμό σας, αλλά ίσως δεν πρέπει να είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας, διότι είστε συνήθως αυτοί που καταθέτουν πολλή ενέργεια και συμβάλουν ουσιαστικά σε μια σχέση. Είναι καλό να συνεχίσετε να παίρνετε τα πράγματα σιγά σιγά και όπως έρχονται στη ζωή σας, καθώς ανακτάτε τη δύναμή σας και μαθαίνετε να εμπιστεύεστε ξανά τον εαυτό σας και τους άλλους. Όμως όταν έρθει η ώρα να τελειώσει κάτι, μην αναβάλλετε και μην αποφύγετε την απαραίτητη παραδοχή. Όταν βρίσκεστε σε ένα κομβικό σημείο της ζωής δίνονται και ευκαιρίες για να αναγνωρίσετε την αλήθεια, να κάνετε δύσκολες συζητήσεις και να επεξεργαστείτε τα καινούρια δεδομένα. Η καθυστέρηση του αναπόφευκτου απλώς θα επιτείνει την ψυχολογική αγωνία. Χρησιμοποιήστε την ενέργεια αυτή την εβδομάδα για να γίνετε πιο ξεκάθαροι σε αυτά που θέλετε και για να ξεπεράσετε κάποιες αμφιβολίες για τον εαυτό σας. Μην ξεχνάτε ότι συνήθως αξιοποιείτε ό,τι έχετε στα χέρια σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το μετατρέπετε σε κάτι σημαντικό, και αυτό το κάνετε διαρκώς. Η καλοσύνη με την οποία θα αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας και την κατάσταση είναι μια αναγκαία συνθήκη για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να αποδεχτείτε ότι η αλλαγή είναι μια ευκαιρία για βελτίωση και εξέλιξη.