Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαΐου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαΐου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαΐου 2023

Ο Μάιος ξεκινά μέσα σε πλαίσιο εκλείψεων, αυτή που προηγήθηκε στις 20/04/2023 και αυτή που έρχεται στις 05/05/2023, δημιουργώντας κλίμα αστάθειας, αλλαγών αλλά και απροόπτων. Εκτός των εκλείψεων είναι μήνας ανάδρομου φαινομενικά Ερμή, ο οποίος έχει μπει ήδη σε αυτή τη φάση από τις 21/04/2023 στο ζώδιο του Ταύρου, που συνήθως δημιουργεί παρατράγουδα στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις, αλλά και απογοητεύσεις εξαιτίας των καθυστερήσεων ή των αναβολών που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Η λήξη της ανάδρομης πορείας του θα έρθει στις 15/05/2023. Στις 16/05/2023 έχουμε τη σημαντικότερη αλλαγή στο πλανητικό σκηνικό με την είσοδο του Δία στο υλικό περιβάλλον του Ταύρου. Η πορεία της οικονομίας παγκοσμίως θα είναι ό,τι θα μας απασχολήσει περισσότερο τους επόμενους μήνες. Επειδή αστρολογικά είναι έντονος μήνας, ίσως από τους πλέον έντονους όλης της χρονιάς, αν νιώθετε σκαμπανεβάσματα στη διάθεση σας να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σε όλο αυτό.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Μαΐου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

1 Μαΐου: Ο μήνας ξεκινά με διάθεση αναταραχών καθώς ο Πλούτωνας μπαίνει σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος για πρώτη φορά στο ζώδιο του Υδροχόου. Δώστε μεγαλύτερη προσοχή τις πρώτες ημέρες του μήνα για θέματα που απασχολούν στην επικαιρότητα ή για πράγματα που προκύπτουν στη δική σας ζωή, καθώς μπορεί να τα δείτε να επαναλαμβάνονται με κάποιο τρόπο όταν ο Πλούτωνας ξαναπεράσει στον Υδροχόο. Σας υπενθυμίζω ότι ο Πλούτωνας θα επιστρέψει ανάδρομος στον Αιγόκερω στις 11/06 και θα περάσει εκ νέου στον Υδροχόο τον Ιανουάριο του 2024. Θα επηρεαστούν περισσότερο σε αναθεωρήσεις και βαθύτερες συνειδητοποιήσεις Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι των πρώτων ημερών.

2 Μαΐου: Τα ξημερώματα της Τρίτης ο Ήλιος και ο ανάδρομος Ερμής σχηματίζουν σύνοδο στο ζώδιο του Ταύρου ενισχύοντας περισσότερο τη διαίσθηση μας, ενώ μας δίνουν μεγαλύτερη ευκρίνεια σε μια περίοδο μεγαλύτερης σύγχυσης. Αξιοποιήστε την όψη που επηρεάζει και την Πρωτομαγιά για να οργανώσετε καλύτερα τον μήνα σας. Κατά τα άλλα, είναι μια όψη που προσδίδει έμφαση στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις. Επηρεάζει περισσότερο Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 11 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

4 Μαΐου: Σχηματίζεται το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα που μπορεί να δημιουργεί σύγχυση στις σχέσεις, απογοήτευση στην ερωτική μας ζωή ή και προβλήματα στα οικονομικά. Συναισθηματικές και οικονομικές επενδύσεις κρίνονται ακατάλληλες για αυτούς που επηρεάζει περισσότερο. Επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 26 μοίρες.

5 Μαΐου: Η Αφροδίτη σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία ευνοώντας τις επαφές, την κοινωνικότητα, τις εξόδους για διασκέδαση, τα οικονομικά και τα ερωτικά κυρίως για τους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες των ζωδίων του αέρα, δηλαδή Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους ή όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο και Αφροδίτη κοντά στις 27 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Δευτερευόντως θα ευνοηθούν και τα ζώδια της φωτιάς: Κριοί, Λέοντες και Τοξότες του τέλους του 3ου δεκαημέρου.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, μια αρκετά εκρηκτική έκλειψη – Πανσέληνος που φέρνει απρόοπτες εξελίξεις και αλλαγές στις ζωές των σταθερών ζωδίων, δηλαδή Ταύρων, Σκορπιών, Λεόντων, Υδροχόων και κυρίως όσων ο Ήλιος, ο ωροσκόπος ή η Σελήνη τους βρίσκεται κοντά στις 14 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Είναι μια ιδιαίτερα συναισθηματική έκλειψη που επηρεάζει τον ψυχισμό μας, ενώ μπορεί να φέρει και το τέλος καταστάσεων στη ζωή μας. Ενδεχομένως κάποιοι να αποφασίσουν να τελειώσουν μια σχέση, μια δουλειά ή ακόμη και κάποιες ριζωμένες αντιλήψεις που μπορεί να είχαν και τους επηρέαζαν αρνητικά. Θα υπάρχει μια πιο έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα εξαιτίας της έκλειψης και τις μέρες που προηγούνται αλλά και μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

7 Μαΐου: Η Αφροδίτη προχωρά στον Καρκίνο δίνοντας μια πιο συναισθηματική και ευαίσθητη χροιά στις σχέσεις μας, ενώ ευνοεί τις οικογενειακές συναθροίσεις, τις επαφές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, την ενασχόληση με το σπίτι και την επιστροφή σε αγαπημένα μέρη που έχουμε αναμνήσεις. Ευνοεί τα ερωτικά και τα οικονομικά Καρκίνων, Σκορπιών, Ιχθύων. Θα παραμείνει στον Καρκίνο μέχρι τις 05/06.

9 Μαΐου: Ο Ήλιος συναντά τον Ουρανό σε όψη συνόδου στον Ταύρο δημιουργώντας ένα πλαίσιο νευρικότητας, αστάθειας, αλλά και ανατροπών και ξαφνικών γεγονότων μέσα στη μέρα. Μέρα εκπλήξεων αλλά και κεραυνοβόλων καταστάσεων. Προσέξτε τις ρήξεις σε σχέσεις. Η όψη αυτή προσφέρεται για αλλαγές, αλλά και για να κάνετε με διαφορετικό και πιο δημιουργικό τρόπο τις δουλειές σας. Επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο, ή όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στη 18η μοίρα.

12 Μαΐου: Ο ανάδρομος Ερμής από τον Ταύρο σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη που βοηθά σε θέματα οργάνωσης της καθημερινότητας μας, σε πρακτικά ζητήματα, σε σοβαρές συζητήσεις. Βέβαια η ανάδρομη πορεία του εξασθενεί κάπως τη θετική επιρροή της όψης. Επηρεάζει θετικά: Ταύρους, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 6 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

13 Μαΐου: Ο ανάδρομος Ερμής και η Αφροδίτη συναντιούνται σε ένα υπέροχο εξάγωνο χαρίζοντας μας μια επιρροή που ευνοεί τις επαφές, την κοινωνική μας ζωή, την έκφραση των συναισθημάτων μας, τα φλερτ και τις οικονομικές και εμπορικές δοσοληψίες. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 6 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη που είναι βοηθητική για σοβαρές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, δεσμεύσεις, επισημοποιήσεις, για να πάρουμε αποφάσεις βασισμένες στη λογική και το συμφέρον. Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 6 μοίρες.

15 Μαΐου: Ο Άρης από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Πρόκειται για μια όψη που ενισχύει τον ρομαντισμό και τον αισθησιασμό, αλλά αρνητικά μπορεί να μας κάνει να έχουμε αυταπάτες ή να ωραιοποιούμε καταστάσεις και ανθρώπους. Χρειάζεται προσοχή στην τάση να εξιδανικεύουμε τους άλλους, να πέφτουμε εύκολα θύματα εξαπάτησης ή σκανδάλων. Πολλές φορές η επιθυμία μας να βοηθάμε πιο αδύναμους από μας μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Εξαιρετική όψη για έμπνευση και καλλιτεχνική δημιουργία. Αν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι αποφύγετε αρνητικά περιβάλλοντα και δώστε προσοχή σε φάρμακα ή σκευάσματα που χρησιμοποιείτε. Η όψη αυτή ενισχύει και τις τάσεις φυγής, ενώ μπορεί να δείχνει και υπερβολές και καταχρήσεις. Στην επικαιρότητα μπορεί να υπάρχουν ειδήσεις σχετικά με τη ναυτιλία, τα χημικά, το πετρέλαιο. Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 27 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στον Ταύρο, μετά από αρκετές εβδομάδες που μας δυσκόλεψε σε επικοινωνία και μετακινήσεις. Να θυμάστε ότι ο Ερμής μας δυσκολεύει περισσότερο στο ξεκίνημα και στο τέλος της ανάδρομης πορείας του. Προσπαθήστε να είστε πιο προσεκτικοί αυτή την ημέρα στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις, στη χρήση των μέσων τεχνολογίας. Δώστε λίγες μέρες περιθώριο ακόμη αν θέλετε να υπογράψετε σημαντικές συμφωνίες ή να κάνετε σημαντικές αγορές.

16 Μαΐου: Ο Δίας προχωρά στο ζώδιο του Ταύρου, όπου και θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο δίνοντας έμφαση στην οικονομία, στην ασφάλεια, στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, στο περιβάλλον, στη γεωργία. Θα ευνοήσει ιδιαίτερα τα ζώδια της γης, δηλαδή Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια.

18 Μαΐου: Για πρώτη φορά ο Δίας από τον Ταύρο σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο. Η επιρροή είναι περισσότερο σε συλλογικό επίπεδο. Η όψη αυτή μπορεί να δημιουργήσει αναταραχές στην παγκόσμια οικονομία και να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσο στις τράπεζες παγκοσμίως όσο και στα κρυπτονομίσματα. Μπορεί να ξεσπάσουν σκάνδαλα, να υπάρξουν ακραία φαινόμενα σε μετεωρολογικό ή γεωφυσικό επίπεδο παγκοσμίως. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις κοντά σε αυτή την ημερομηνία καθώς θα αποτελέσουν βαρόμετρο για τους επόμενους μήνες.

Την ίδια μέρα έχουμε το εξάγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, μια όψη που ενισχύει τη διαίσθησή μας, μας κάνει να ονειροπολούμε και να είμαστε λίγο πιο ρομαντικοί στις ερωτικές σχέσεις. Επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 27 μοίρες.

19 Μαΐου: Σχηματίζεται η θετική Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου δίνοντας επίσης έμφαση στα οικονομικά και τις αξίες μας. Με τη Νέα Σελήνη πέφτει και η αυλαία των εκλείψεων και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μια εξαιρετική νέα αρχή στη ζωή μας. Θα επηρεαστούν περισσότερο Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 28 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα επαναλαμβάνεται μέσα στον μήνα η όψη εξαγώνου ανάμεσα στον Ερμή από τον Ταύρο και τον Κρόνο στους Ιχθύς, καθώς ο Ερμής ξαναπερνά από τις ίδιες μοίρες σε ορθή πορεία πλέον. Πρόκειται για μια όψη που βοηθά σε θέματα οργάνωσης της καθημερινότητας μας, σε πρακτικά ζητήματα, σε σοβαρές συζητήσεις, σε λήψη αποφάσεων. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 6 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

20 Μαΐου: Ο Άρης προχωρά στον πύρινο Λέοντα, ένα ζώδιο που ταιριάζει περισσότερο στη μαχητική και διεκδικητική φύση του πλανήτη. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι θα είναι οι άμεσα επηρεαζόμενοι από την επιρροή αυτή και θα γίνουν πιο φιλόδοξοι, μαχητικοί, ανταγωνιστικοί, αλλά και νευρικοί και παρορμητικοί το επόμενο διάστημα.

21 Μαΐου: Η μέρα των εκλογών σημαδεύεται από την αντίθεση του Άρη από τον Λέοντα με τον Πλούτωνα δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα αντιπαραθέσεων, εκδήλωσης αρνητικών συναισθημάτων και θυμού και πολλές φορές χειροδικιών και βίας. Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία. Προσέξτε τόσο στις συζητήσεις και την ανταλλαγή απόψεων, ειδικά δε τις κομματικές αντιπαραθέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε καβγάδες, όσο και τις μετακινήσεις και την οδήγηση. Ακόμη δείχνει παρασκηνιακά παιχνίδια εξουσίας. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στις πρώτες δυο μέρες των ζωδίων τους, ή όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στη μηδενική μοίρα.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος περνά στους Διδύμους, ξεκινούν τα γενέθλια του τρίτου ζωδίου του ζωδιακού και η πρώτη του όψη είναι το τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα που ενισχύει την όψη Άρη-Πλούτωνα που αναλύσαμε παραπάνω. Πρόκειται για μια όψη που παραπέμπει στην ανάγκη μας να έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Όσο ο έλεγχος περιορίζεται στον ίδιο μας τον εαυτό τα πράγματα δεν ξεφεύγουν. Αν όμως επιχειρήσουμε να αποκτήσουμε έλεγχο πάνω και στους άλλους, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για χειριστικά παιχνίδια. Η όψη αυτή είναι δυνατή για να είμαστε αποφασιστικοί στη ζωή μας, να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αρέσει, να απαλλαγούμε δια παντός από μια κακή συνήθεια. Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι θα επηρεαστούν περισσότερο ιδίως αν έχουν γενέθλια στις αρχές των ζωδίων τους. Επηρεάζει και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στη μηδενική και την 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

22 Μαΐου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ήλιου από τους Διδύμους με τον Άρη στον Λέοντα, μια βοηθητική όψη για να πάρουμε πρωτοβουλίες, να είμαστε πιο ενεργητικοί και δραστήριοι μέσα στη μέρα, να έχουμε περισσότερη αντοχή και δύναμη σωματικά όταν κάνουμε άσκηση ή επίπονες χειρωνακτικές εργασίες. Επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς, ήτοι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι, Κριοί, Λέοντες και Τοξότες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στη μηδενική μοίρα.

23 Μαΐου: Ο Άρης συναντά σε τετράγωνο τον Δία στον Ταύρο. Μια ιδιαίτερα δυναμική όψη που μας ωθεί να πάρουμε πρωτοβουλίες, να κάνουμε αποτελεσματικές κινήσεις, να μπαίνουμε σε δράση χωρίς να μακρηγορούμε στη θεωρία, αλλά ταυτόχρονα κάνει και ιδιαίτερα εκρηκτικές τις αντιδράσεις μας. Προσοχή στις υπερβολές και την εκδήλωση υπεροψίας και ανάληψη επιπόλαιου ρίσκου. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα. Από τις 18 ως τις 23 Μαΐου, καθώς ο Άρης και ο Πλούτωνας είναι ιδιαίτερα ενεργοί σε όψεις, θα έχουμε ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό και νευρικό πλαίσιο.

26 Μαΐου: Σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Καρκίνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Πρόκειται για μια θετική όψη που ευνοεί τις επαφές, τις ερωτικές γνωριμίες, τους κεραυνοβόλους έρωτες, τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Ευνοεί τα ζώδια του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες και τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

28 Μαΐου: Σχηματίζεται το τετράγωνο του Ήλιου από τους Διδύμους με τον Κρόνο στους Ιχθύς που μπορεί να δείξει δυσκολίες, περιορισμούς, έλλειψη αυτοπεποίθησης, τάση για απαισιόδοξες σκέψεις, επικριτική διάθεση και αρνητικότητα. Μπορεί να νιώθουμε πιεσμένοι ή να έχουμε πολλές υποχρεώσεις και ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Μπορεί ακόμη να υπάρχουν προβλήματα σε σχέσεις με προϊσταμένους ή με μεγαλύτερα άτομα σε ηλικία στην οικογένεια ή στη δουλειά μας. Χρειάζεται να δείξουμε υπομονή, αποφασιστικότητα και επιμονή για να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας. Επηρεάζονται τα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 6η μοίρα.