Ο Ανάδρομος Άρης στον Κριό πατάει «φρένο» στην παρόρμηση

Ο Ανάδρομος Άρης στον Κριό πατάει «φρένο» στην παρόρμηση

Φτάσαμε ήδη στο τελευταίο τετράμηνο του 2020 και νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι αυτή είναι μια χρονιά που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας. Όποια κι αν ήταν τα σχέδια και οι επιδιώξεις μας, εξωτερικοί παράγοντες πέραν του ελέγχου μας ανέκοψαν τη φόρα μας, εξαναγκάζοντας μας να αναλογιστούμε τις προτεραιότητες μας, τις φιλοδοξίες μας, τις σχέσεις μας και υπενθυμίζοντας μας ότι χωρίς ουσία όλα είναι μάταια.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σημαντικό αστρολογικό φαινόμενο, η αναδρομή του Άρη στο ζώδιο του Κριού, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου.

Στην αστρολογία, ο Άρης κυβερνά τη θέληση για δράση, τη δύναμη και το θάρρος, αλλά και τη στάση μας απέναντι στον έρωτα. Ανάλογα με τη θέση του πλανήτη και τις όψεις που σχηματίζει, μπορούμε να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκουμε να κατακτήσουμε το αντικείμενο του πόθου μας, αλλά και τα επίπεδα των αντοχών μας. Μέχρι ποιο βαθμό είμαστε διατεθειμένοι να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας;

Παρόρμηση και εξωστρέφεια

Η διέλευση του Άρη στον Κριό -τη θέση της διακυβέρνησης του, ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου, δίνοντας το έναυσμα για μια περίοδο έντονης παρόρμησης και εξωστρέφειας, γρήγορων ρυθμών και άμεσης αντίδρασης, κινητοποίησης και λήψης πρωτοβουλιών. Ο Άρης στον Κριό βέβαια δεν φημίζεται για την υπομονή του κι έτσι σε αρκετές περιπτώσεις οι εντάσεις και οι εκρήξεις προηγούνταν της λογικής.

Η δυναμική ενέργεια του Άρη στον Κριό όμως αυτή τη φορά έχει να αντιμετωπίσει, αλλά και να λογοδοτήσει στον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα που κινούνται στο συντηρητικό και πρακτικό ζώδιο του Αιγόκερου. Η πρώτη αναμέτρηση συνέβη ήδη στο διάστημα μεταξύ 4 έως 24 Αυγούστου. Ποιες προσπάθειες καταβάλλαμε, τι εμπόδια συναντήσαμε και πως τα αντιμετωπίσαμε;

Αναθεώρηση και επαναπροσδιορισμό

Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Άρη έρχεται ως μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, τις σχέσεις της ζωής μας, την πορεία που έχουμε χαράξει, τον τρόπο που διεκδικούμε τα δικαιώματα μας και να επαναπροσδιορίσουμε τα αίτια που μας κινητοποιούν και εν συνεχεία εστιάζουμε την ενέργεια μας, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Για να συμβεί όμως αυτό, θα χρειαστεί να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας και να αποτραβηχτούμε από την γραμμή του πυρός. Αυτό είναι που μας δυσκολεύει κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Άρη κι ακόμη περισσότερο καθώς αφορά ένα πύρινο και παρορμητικό ζώδιο όπως είναι ο Κριός. Φαντάζει δύσκολο να μην είμαστε ανταγωνιστικοί και ετοιμοπόλεμοι όταν οι καταστάσεις το απαιτούν. Ένα ακόμη δύσκολο σημείο είναι η εκτόνωση του θυμού, καθώς κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Άρη δεν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια για αντίδραση, με αποτέλεσμα να κρατάμε τα συναισθήματα μας και να «σιγοβράζουμε». Τίποτα στο σύμπαν δεν γίνεται χωρίς λόγο όμως και η μεγάλη πρόκληση είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας και να επιλέγουμε συνετά τις μάχες μας. Άλλωστε, κάθε ανάδρομη φάση των πλανητών, αποτελεί αποκλειστικά μια εσωτερική διεργασία και απεμπλοκή από εξωτερικές επιδράσεις.

Εκτόνωση και επανασχεδιασμός

Ένας εποικοδομητικός τρόπος για να διαχειριστούμε την καταπιεσμένη μας ενέργεια είναι η ενασχόληση με τον αθλητισμό, προτιμώντας ένα σπορ πιο ήπιο και χαλαρωτικό. Το διάστημα αυτό δεν ενδείκνυται για νέα εγχειρήματα, περισσότερο γιατί τώρα θα μπορέσουμε να δούμε από μια άλλη οπτική και με φρέσκια ματιά πώς θέλουμε να προχωρήσουμε. Έχουμε τη δυνατότητα επανασχεδιασμού της στρατηγικής μας, η οποία θα ταιριάζει καλύτερα με αυτό που είμαστε και όχι αυτό που προστάζει η κοινωνία.

Στο διάστημα της αναδρομής του ο Άρης, θα σχηματίσει για δεύτερη φορά όψεις τετραγώνου με τον Κρόνο (29/09), τον Πλούτωνα (09/10) και τον Δία (19/10), ενώ συμμετέχει ενεργά στην απαιτητική Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 16/10. Τις ημέρες αυτές καλό θα ήταν να ελέγξετε τις όποιες εγωιστικές και παρορμητικές σας τάσεις και μην απογοητευτείτε αν τα πράγματα δεν κυλούν όπως σχεδιάζατε. Επικεντρωθείτε στις πραγματικές εσωτερικές σας ανάγκες και απομακρυνθείτε από ανθρώπους που σας μπλοκάρουν ή σας υπονομεύουν.

Οι τομείς και τα προβλήματα

Όπως ο Ερμής κυβερνά το εμπόριο, την επικοινωνία, τα κοινωνικά δίκτυα, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα μέσα μεταφοράς, τους νέους, και όταν γυρίζει ανάδρομος οι τομείς αυτοί μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα, έτσι και ο Άρης κυβερνά κάποιους άλλους τομείς που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και χρειάζεται προσοχή.

Ο Άρης κυβερνά ό,τι έχει σχέση με μηχανές, από τη μηχανή του αυτοκινήτου μας μέχρι τις μηχανές που μεταχειριζόμαστε στην καθημερινότητα μας ή και τις μηχανές των μέσων μεταφοράς (πλοίων, αεροπλάνων κλπ.). Επίσης ό,τι αφορά το στοιχείο της φωτιάς, από το γκαζάκι του καφέ μέχρι τα εκρηκτικά και τα πυροτεχνήματα. Ο Άρης έχει να κάνει και με τα μαχαίρια και τα ψαλίδια, από το μαχαίρι του ψωμιού μέχρι και το χειρουργικό νυστέρι, άλλα και τη σεξουαλικότητα μας και κυρίως την ανδρική σεξουαλικότητα. Σε όλα τα παραπάνω το διάστημα της ανάδρομης πορείας του χρειάζεται πολύ προσοχή και υπομονή. Στις αναλυτικές προβλέψεις Σεπτεμβρίου θα βρείτε την ανάλυση της επιρροής του για κάθε ζώδιο.