Συγκατοίκηση: Ποια ζώδια μπορούν να ταιριάξουν κάτω από την ίδια στέγη

Συγκατοίκηση: Ποια ζώδια μπορούν να ταιριάξουν κάτω από την ίδια στέγη

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας βγήκανε και για όσους τα καταφέρανε ξεκινάνε τα φοιτητικά χρόνια! Για τους υπόλοιπους η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς τίποτα δεν κρίνεται σε αυτή τη ζωή μόνο και μόνο από την επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Για όσους πέτυχαν σε σχολή της περιοχής που διαμένουν τα πράγματα είναι… πιο εύκολα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το διάβασμα και τις εξετάσεις. Όσοι όμως πρέπει να πάνε σε ένα άλλο μέρος για να σπουδάσουν, έχουν μπροστά τους περισσότερο άγχος. Να βρουν σπίτι, πράγματα, να μετακομίσουν και ίσως να συγκατοικήσουν. Δύσκολο πράγμα η συγκατοίκηση και ιδιαίτερα με κάποιον άγνωστο. Έχουν χαλάσει πολύχρονες φιλίες, σχέσεις και γάμοι… μετά τη συγκατοίκηση και τη φθορά της καθημερινότητας. Και το μόνο που δεν θέλετε να χαλάσει τη φοιτητική σας ζωή είναι ένας αταίριαστος συγκάτοικος. Γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάσετε δύο και τρεις φορές με ποιο άτομο θα επιλέξετε να περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας, πριν πάρετε αυτή την σημαντική απόφαση.

Η εύρεση ενός καλού συγκάτοικου μπορεί να μοιάζει με το ψάξιμο μιας βελόνας στα άχυρα. Το να βρείτε ένα άτομο που να ταιριάζει με τις καθημερινές σας συνήθειες, να είναι διασκεδαστικό και να τηρεί την υγιεινή στην κοινή χρήση ενός σπιτιού, μπορεί να είναι τόσο πιθανό όσο και να κερδίσετε την κλήρωση του τζόκερ. Σκεφτείτε λοιπόν ο συγκάτοικος σας να είναι ασταθής, να μην πληρώνει εγκαίρως τους λογαριασμούς και να θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, όποιες ώρες το επιθυμεί. Αν λοιπόν αυτή και μόνο η σκέψη σάς φέρνει ταραχή, μάθετε ποια ζώδια είναι συμβατά με το δικό σας στην συγκατοίκηση για να αποφύγετε τα δράματα. Βέβαια μια καλύτερη εικόνα για την αρμονία στην συγκατοίκηση είτε πρόκειται για φοιτητές, φίλους, ζευγάρι ή και γάμο δίνει η θέση της Σελήνης και η συμβατότητα με την Σελήνη του άλλου. Παρόλα αυτά κάποιες βασικές πληροφορίες μπορεί να μας δώσει και η συμβατότητα μεταξύ των ζωδίων και μόνο.

Κριός

Πρόθυμοι και δυναμικοί ως Κριοί, χρειάζεστε έναν συγκάτοικο που να μπορεί να εξισορροπεί τα υψηλά επίπεδα ενέργειας σας. Είστε διασκεδαστικοί και δοτικοί και μπορείτε να σταθείτε και να στηρίξετε κάποιον που αντιμετωπίζει προβλήματα. Ωστόσο το αγκάθι στην συγκατοίκηση θα είναι το πείσμα και οι απότομοι τρόποι σας. Αν ζείτε με κάποιον που είναι το ίδιο απόλυτος με εσάς και προσπαθεί να επιβάλει τη γνώμη του, όπως και εσείς, τότε η σύγκρουση δεν θα αργήσει να έρθει. Ιδανική περίπτωση είναι να επιλέξετε έναν Υδροχόο, καθώς έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει την ανυπομονησία και την ισχυρή προσωπικότητά σας. Επίσης Δίδυμοι, Ταύρος και Παρθένος έχουν χαρακτηριστικά που μπορείτε να μακροημερεύσετε κάτω από την ίδια στέγη. Αποφύγετε τον εσωστρεφή Καρκίνο, διότι δεν θα αντέξουν τα νεύρα σας, αλλά ούτε και τα δικά του.

Ταύρος

Είστε αξιόπιστοι, ευφυείς, εργατικοί και εκτιμάτε την ειλικρίνεια. Αποφεύγετε τα δράματα και τη γκρίνια και δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να κάνετε πράγματα που απαιτούν οι άλλοι από εσάς. Θέλετε το περιβάλλον σας να είναι τακτοποιημένο και καθαρό και λατρεύετε το καλό φαγητό. Ένας Αιγόκερως θα ήταν ιδανικός για να περάσετε τα φοιτητικά σας χρόνια, όπως εσείς τα θέλετε. Μπορείτε να πιείτε το ποτάκι σας ήρεμα μετά το μάθημα και να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας ότι θα υπάρχει πρόγραμμα και οι λογαριασμοί πληρωμένοι στην ώρα τους. Επιπρόσθετα, αν θέλετε να περάσετε όμορφες στιγμές και να διασκεδάσετε και λίγο, μπορείτε να επιλέξτε κάποιον Κριό, Καρκίνο και βέβαια έναν Τοξότη που θα σας ταρακουνήσει λίγο.

Δίδυμοι

Εξωστρεφείς και περίεργοι δεν θα μπορούσατε ούτε να σκεφτείτε ότι θα μείνετε μαζί με κάποιον που θέλει γαλήνη, ησυχία και να είναι κλεισμένος στο καβούκι του. Θέλετε κίνηση και εναλλαγές καταστάσεων και θεμάτων και δεν αντέχετε τη μιζέρια. Ζείτε για να επικοινωνείτε, οπότε ένας Ζυγός φαντάζει ο ιδανικός συγκάτοικος. Είναι ευχάριστος, έχει πολλά ενδιαφέρονται και είναι εξαιρετικός ακροατής, για εσάς που μιλάτε αρκετά. Έχει κέφι για ζωή, είναι εύστροφος και έχει αντίληψη, χαρακτηριστικά που θα κάνουν την καθημερινότητα σας πιο εύκολη. Επίσης είναι ισορροπιστής, δεν αρέσκεται στους καβγάδες και έτσι δεν θα δίνει συνέχεια στα δικά σας ξεσπάσματα. Μπορείτε επίσης να συνυπάρξετε με Κριούς και Σκορπιούς.

Καρκίνος

Το σπίτι για εσάς είναι το καταφύγιο σας και μέρος «ιερό». Θέλετε όταν γυρίζετε κουρασμένοι στον χώρο σας να μπορείτε να ηρεμείτε και να βρίσκετε τη γαλήνη και όχι κάποιον που να σας σπάει τα νευρά και να σας βγάζει από τα νερά σας. Είστε συναισθηματικοί, τα παίρνετε όλα προσωπικά, έχετε ισχυρή διαίσθηση, θέλετε τον προσωπικό σας χρόνο και χώρο και ξέρετε να βάζετε όρια. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν σας καθιστούν και τον πιο εύκολο άνθρωπο στον κόσμο για συγκάτοικο, γι’ αυτό και η απόφαση σας είναι πολύ δύσκολη. Η επιλογή ενός Ταύρου είναι ιδανική, καθώς θα εξασφαλίσετε την ησυχία και τα όρια. Θα μπορούσατε θεωρητικά να επικοινωνήσετε πολύ καλά με Ιχθύες, αν μπορέσετε να περιορίσετε το χάος που επικρατεί στη ζωή τους.

Λέων

Είστε πιστοί, τολμηροί και θέλετε να ηγείστε. Το σύμπαν περιστρέφεται γύρω σας και έτσι είναι ξεκάθαρο το ποιος θα κάνει κουμάντο στο σπίτι. Είστε κοινωνικοί, η ψυχή της παρέας και μπορείτε να δώσετε σάρκα, οστά και μεγαλείο σε αυτό που λένε όλοι «φοιτητική ζωή». Επειδή είστε συχνά τεμπέληδες και… λίγο εγωιστές, το καλύτερο που έχετε να κάνετε για εσάς είναι να επιλέξετε ως συγκάτοικο έναν Τοξότη. Είναι ζώδιο της φωτιάς όπως και εσείς και έχετε ένα σημείο επικοινωνίας. Ο Τοξότης θα απολαμβάνει να ακούει για τις τρέλες σας και θα μοιράζεται μαζί σας τις δικές του περιπέτειες. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι η ειλικρίνεια του μπορεί να σας πληγώσει, αλλά ισοφαρίζει αφού δεν θα πει όχι να μαζεύει τα «άπλυτά» σας. Καλή περίπτωση είναι και οι Ιχθύες που μπορεί γίνουν ακόλουθοι της μεγαλειότητάς σας.

Παρθένος

Φαίνεστε ντροπαλοί, αλλά δεν είστε. Χρειάζεστε απλά λίγο χρόνο για να αποκτήσετε οικειότητα με τους άλλους. Είστε ευγενικοί, δημιουργικοί, έξυπνοι και αισιόδοξοι, αλλά δύσκολα κάποιος μπορεί να αντέξει την έντονη κριτική και την τελειομανία σας. Θέλετε ο χώρος σας να είναι τακτοποιημένος, καθαρός και όμορφα διακοσμημένος. Ένας Ζυγός θα μπορούσε να ταιριάξει απόλυτα με την αισθητική και τις απαιτήσεις σας. Η συγκατοίκηση σας θα μπορούσε να είναι αρμονική και με έναν Σκορπιό, αφού έχετε την ίδια… τρέλα με τις λεπτομέρειες. Εύκολα θα μπορούσατε να συνυπάρξετε και με έναν Τοξότη, αφού θα σας βγάλει το παιδί που κρύβετε βαθιά μέσα σας. Δεν απορρίπτουμε Υδροχόους, Κριούς και Αιγόκερους. Αποφύγετε τους Διδύμους, γιατί η προχειρότητα τους, θα κάνει τους ψυχαναγκασμούς σας να «ανθίσουν».

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι πιστοί, υπεύθυνοι, κοινωνικοί και καλαίσθητοι. Αγαπούν το ωραίο και το ποιοτικό και είναι καλοί φίλοι. Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ότι δεν λαμβάνουν εύκολα αποφάσεις και γίνονται αναβλητικοί καθώς θέλουν να εξετάζουν όλα τα δεδομένα. Γι’ αυτό και χρειάζονται έναν συγκάτοικο αποφασιστικό που παρέχει ιδέες και κίνητρα. Αυτόν τον ρόλο θα μπορούσε να τον έχει ένας Λέοντας, αλλά θα σας κουράσει γρήγορα η εγωιστική συμπεριφορά του. Προτιμήστε να συγκατοικήσετε με Αιγόκερω, Ταύρο, Σκορπιό ή Παρθένο, που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Σκορπιός

Είστε γνωστοί για τη δυναμικότητα, τα πάθη και τον έντονο και μερικές φορές επιθετικό χαρακτήρα σας. Δεν είστε ο πιο ανοιχτός άνθρωπος του κόσμου και φυλάτε τα μυστικά σας επτασφράγιστα, μέχρι κάποιος να δοκιμαστεί καλά, να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας και μετά να απολαύσει την απόλυτη πίστη σας. Οπότε η επιλογή του συγκατοίκου που θα αντέξει όλα αυτά, είναι δύσκολη υπόθεση και για εσάς και για τον άλλον. Ένας Ζυγός θα ήταν ιδανικός, γιατί έχει καλούς τρόπους και θα σέβεται το χώρο και τις προσωπικές σας ανάγκες. Επίσης ένας Παρθένος μπορεί να σας βολέψει στην συγκατοίκηση, διότι έχει πρόγραμμα και όρια και δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με εκπλήξεις. Επίσης δεν θα πρέπει να απορρίψετε και έναν Δίδυμο, αφού και οι δύο είστε ανεξάρτητοι και δεν θα γίνετε βάρος ο ένας στον άλλον.

Τοξότης

Τολμηροί, δημιουργικοί, ανεξάρτητοι και περιπετειώδεις, εσείς οι Τοξότες είστε η χαρά της ζωής και ίσως από τους πιο εύκολους συγκάτοικους, αφού δεν περνάτε και πολύ χρόνο στο σπίτι. Είστε ανεξάρτητοι, δεν σας πειράζει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας και θέλετε να συνυπάρχετε με ανθρώπους που έχουν όνειρα και προοπτικές στη ζωή. Το περιπετειώδες πνεύμα σας μπορεί να το ακολουθήσει ένας ενθουσιώδης Κριός, ο οποίος με άνεση συμβαδίζει και κάνει πράξη τις απίστευτες ιδέες σας για διασκέδαση και ταξίδια. Το μόνο που μπορεί να σταθεί ως «αγκάθι» ανάμεσα σας είναι η έλλειψη διακριτικότητας από μέρους του, καθώς έχετε ένα θέμα αν κάποιος υπερβεί τα εσκαμμένα σας. Ιδανικοί συγκάτοικοι για εσάς θα μπορούσαν να είναι και οι Υδροχόοι, Αιγόκεροι, Λέοντες, Ζυγοί και Ταύροι.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είστε επιμελείς, πρακτικοί, οργανωμένοι, πεισματάρηδες αλλά καθόλου ευέλικτοι. Θέλετε να υπάρχει τάξη, σωστό νοικοκυριό και όχι ασυδοσία και σπατάλες. Πάτε για να σπουδάσετε και όχι να κάνετε το κέφι σας. Λειτουργείτε με «κουτάκια» και έχετε στόχους. Οπότε έχετε δυο επιλογές. Είτε θα επιλέξετε έναν Παρθένο, που αγαπάει τη ρουτίνα και την καθαριότητα και θα είστε μέσα στο σπίτι σαν σε… νοσοκομείο. Είτε κάποιον Υδροχόο, Ζυγό, Ιχθύες ή Τοξότη, μήπως και δείτε την άλλη πλευρά του νομίσματος και χαλαρώσετε λίγο για να καταλάβετε τι θα πει φοιτητική ζωή.

Υδροχόος

Είστε σίγουρα οι καλύτεροι φίλοι του ζωδιακού. Οι Υδροχόοι έχετε έναν μοναδικό τρόπο να γίνεστε κομμάτι του άλλου και σίγουρα θα αναπτύξετε στενές σχέσεις με τον συγκάτοικό σας και θα θέλετε να μοιράζεστε τα πάντα μαζί του. Οπότε αποκλείονται όσοι δεν είναι κοινωνικοί, επικοινωνιακοί και δεν έχουν όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο. Είστε ονειροπόλοι και θέλετε να προσπαθείτε για το σύνολο. Επιθυμείτε αλλαγές και έχετε μεταβαλλόμενες διαθέσεις, γεγονός που θα επηρεάσει σίγουρα όποιον ζήσει στην ίδια στέγη με εσάς. Τις παραξενιές σας μπορεί να τις ανεχτεί άνετα ένας Τοξότης, αλλά μπορεί να κάνετε… χωριό και με Υδροχόο, Αιγόκερω, Ιχθύες και Παρθένο.

Ιχθύες

Ευαίσθητοι και συμπονετικοί, δεν θα δυσκολευτείτε να σας συμπαθήσουν και να θέλουν να συγκατοικήσουν μαζί σας. Επειδή όμως, έχετε πολλές παραξενιές και το ξέρετε και για να μην μετακομίζετε ξανά στη μέση της χρόνιας, πάρτε εσείς την απόφαση με ποιον θέλετε να μείνετε. Μην αφήσετε από τεμπελιά ή από συστολή να σας επιλέξουν οι άλλοι. Ως υδάτινο ζώδιο θεωρείτε το σπίτι ως το «λιμάνι» και θέλετε να μπορείτε να βρίσκετε την ησυχία σας εκεί. Οπότε επιθυμείτε έναν συγκάτοικο που να μπορεί να σεβαστεί εσάς, τις ανασφάλειες σας και τις τάσεις απομόνωσης που έχετε. Ο Καρκίνος είναι μια καλή προοπτική. Είστε και οι δύο πρόθυμοι να μιλήσετε για όλες τις ευαισθησίες σας, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα παρακολούθησης πληρωμής λογαριασμών και προγράμματος στο σπίτι για να μην χαθεί η μπάλα. Επίσης θα μπορούσατε να μείνετε με Υδροχόο και να κάνετε όνειρα πώς θα σώσετε τον κόσμο, αλλά και με Αιγόκερω ή Ταύρο αν θέλετε να αποκτήσετε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας, που όμως θα σας το επιβάλουν αυτοί.