Η εποχή του Υδροχόου στην Ελληνική τηλεόραση!

Η εποχή του Υδροχόου στην Ελληνική τηλεόραση!

Η τηλεόραση ως μέσο ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπόθεση των ζωδίων του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος). Είναι τα ζώδια που σχετίζονται περισσότερο από όλα τα άλλα με τον τομέα της επικοινωνίας, της εικόνας, αλλά και της επιφάνειας, των εντυπώσεων. Αναρίθμητοι οι επιτυχημένοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Ελληνική τηλεόραση όπως και στο εξωτερικό, που εκπροσωπούν είτε ζώδια του αέρα είναι δηλαδή Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι ή έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα γενέθλια ωροσκόπια τους, σε αυτά τα ζώδια.

Έγραψαν ιστορία

Κάποιοι δεν έγραψαν απλώς ιστορία στην Ελληνική τηλεόραση, το όνομα τους έγινε συνώνυμο της τηλεοπτικής επιτυχίας και αγαπήθηκαν και αγαπιούνται από το Ελληνικό κοινό. Γιώργος Παπαδάκης (Υδροχόος), Ρούλα Κορομηλά (Υδροχόος), Ελένη Μενεγάκη (Σκορπιός μεν, αλλά με 4 πλανήτες στον Ζυγό και Σελήνη στους Διδύμους), Ανδρέας Μικρούτσικος (Δίδυμοι), Νίκος Χατζηνικολάου (Ζυγός), Βίκυ Χατζηβασιλείου (Υδροχόος), Φαίη Σκορδά (Υδροχόος), Γιώργος Λιάγκας (Δίδυμοι), Γρηγόρης Αρναούτογλου (Τοξότης με ωροσκόπο όμως στους Διδύμους, Σελήνη Ζυγό και κυβερνήτη τον Δία στον Υδροχόο), Μαρία Μπεκατώρου (Υδροχόος) Κατερίνα Καραβάτου ( Αιγόκερως μεν, αλλά με 2 βασικούς πλανήτες στον Υδροχόο), Βίκυ Καγιά (με Σελήνη στους Διδύμους), Γιώργος Πολυχρονίδης (Δίδυμοι), Σταματίνα Τσιμτσιλή (Δίδυμοι) και η λίστα δεν έχει τέλος.

Δύο Υδροχόοι

Φέτος δυο ακόμη Υδροχόοι έρχονται να προστεθούν σε αυτήν τη λίστα και αδημονούν να γίνουν τα αγαπημένα παιδιά της Ελληνικής τηλεόρασης. Μάλιστα και οι δυο δεν μοιράζονται μόνο το ίδιο ζώδιο, αλλά έχουν και ίδιο ωροσκόπο στον Καρκίνο. Αναφέρομαι βεβαίως στα δυο πανέμορφα κορίτσια, που αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο παρουσιάστριας σε μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και την Ιωάννα Μαλέσκου.

Φυσικά και οι δυο δεν εμφανίζονται πρώτη φορά στην τηλεόραση. Η Ηλιάνα, εκτός όλων των άλλων που έχει κάνει, έχει μια επιτυχημένη πορεία ως κριτής στο πιο αναγνωρισμένο σόου της ελληνικής τηλεόρασης τα τελευταία δυο χρόνια, το GNTM στο Star και η Ιωάννα Μαλέσκου έχει ήδη διανύσει χιλιόμετρα στην παρουσίαση πρωινού μαγκαζίνο, απλά αυτά τα χιλιόμετρα ήταν εκτός Αθηνών, αφού βρισκόταν στην Κρήτη. Και για τις δυο τους φέτος είναι μια κομβική χρονιά στην καριέρα τους, αφού θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο τιμόνι μεσημεριανών εκπομπών. Θα καταφέρουν άραγε να κερδίσουν το κοινό; Ας ρίξουμε μια ματιά στα ωροσκόπια τους, αλλά και στις προκλήσεις που θα δεχτούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Η πανέμορφη και πανέξυπνη Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι Υδροχόος με ωροσκόπο Καρκίνο, αλλά με μια γειωμένη, αυστηρή, πειθαρχημένη Σελήνη στην Παρθένο, που την κάνει τελειομανή, προσεκτική στις λεπτομέρειες, αρκετά αγχώδη για τα αποτελέσματα, αλλά και αρκετά επικριτική. Βέβαια, την πιο σκληρή κριτική φαίνεται ότι την ασκεί η ίδια στον εαυτό της. Η Ηλιάνα δεν… χαρίζεται ούτε σε ‘κείνη! Στο ωροσκόπιο της, ο Ερμής είναι ανάδρομος έτσι μπορεί να μην συντονίζεται πάντα επικοινωνιακά με τους άλλους κι αυτό είναι μια πρόκληση για εκείνη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των συνεργατών στην εκπομπή της είτε στον τηλεοπτικό «αέρα» είτε πίσω από τις κάμερες. Βέβαια, ένας ανάδρομος Ερμής μπορεί να έχει ένα έξτρα χάρισμα στον τρόπο που επικοινωνεί με το κοινό του. Χαρακτηριστική είναι η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ωροσκόπιο του Νίκου Χατζηνικολάου. Η σύνοδος της Αφροδίτης με το Βόρειο Δεσμό της, πέρα του ότι κάνει την «ομορφιά και την χάρη» βασικό της ατού, δείχνει και το δρόμο της στη ζωή, που περνά μέσα από τα επαγγέλματα που κυβερνά η Αφροδίτη (ομορφιά), αλλά και οι Ιχθύες (σόουμπιζ, κινηματογράφος κλπ.). Φέτος η Ηλιάνα στο ωροσκόπιο της έχει τον διελαύνοντα Ποσειδώνα σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Άρη της, που κυβερνά τον τομέα της καριέρας και σε σύνοδο με τον προοδευμένο Ήλιο της. Αυτές οι όψεις αφορούν σε δυο τομείς. Ο πρώτος σχετίζεται με την προσωπική της ζωή (δεν είναι τυχαία η σχέση με ένα ξεκάθαρα Ποσειδώνιο τύπο, έναν τραγουδιστή) και ο δεύτερος στον τομέα της κατεύθυνσης της ζωής της. Ο Ποσειδώνας, βέβαια, δεν είναι μια σταθερή και ξεκάθαρη επιρροή. Όταν σχηματίζει σημαντικές όψεις με κύριους πλανήτες ή με τα φώτα (Ήλιο, Σελήνη) τείνουμε να βλέπουμε τα πράγματα κάπως «παραμορφωμένα», πασπαλισμένα μερικές φορές με χρυσόσκονη ή αλλοιωμένα. Είναι η όψη του «πετάω στα σύννεφα» και το ζω. Ευτυχώς για εκείνη οι όψεις αυτές, που μπορεί να μην τις δίνουν ξεκάθαρα μηνύματα, ολοκληρώνονται στο ξεκίνημα του 2021. Εκεί αναλαμβάνουν άλλες δυνάμεις να επηρεάσουν την πορεία της. Αναφέρομαι στον Δία που θα μπει στον Υδροχόο τον Δεκέμβριο, αλλά και τον Κρόνο που θα περάσει τον ίδιο μήνα στο ζώδιο της. Το 2021, με την ταυτόχρονη επιρροή Δία-Κρόνου, θα τη βοηθήσει να ξεκαθαρίσει πολλά στη ζωή της, θα τη βοηθήσει να ωριμάσει μέσα από τις ευθύνες που αναλαμβάνει και θα δώσει ώθηση στις φιλοδοξίες και τα όνειρα της. Το 2021, όπως και το 2022 στη συνέχεια, θα είναι οι πιο κρίσιμες χρονιές της δεκαετίας για εκείνη και θα φανεί κατά πόσο -οι επηρεασμένες από τον Ποσειδώνα επιλογές που έχει κάνει ήδη προσωπικά και επαγγελματικά αυτή τη χρονιά- θα είναι αυτές που θα την οδηγήσουν εκεί που θέλει. Γνώμη μου είναι ότι θα αλλάξουν πολλά. Ιανουάριος-Φεβρουάριος, όπως και Ιούνιος-Ιούλιος, είναι οι πιο κρίσιμοι μήνες για το κορίτσι που αναλαμβάνει να ομορφύνει τα μεσημέρια μας και να φέρει ένα πιο νεανικό και δροσερό αέρα σε αυτή τη ζώνη.

Ιωάννα Μαλέσκου

Η εποχή του Υδροχόου στην Ελληνική τηλεόραση!

Η Ιωάννα Μαλέσκου, το κορίτσι που ταξίδεψε από την Κρήτη και προσγειώθηκε στη μεσημβρινή ζώνη του ΣΚΑΙ, είναι Υδροχόος με ωροσκόπο Καρκίνο επίσης. Ένα περίεργο κράμα ανεξαρτησίας και λογικής από την μία, συναισθήματος και ανάγκης να «ανήκει» κάπου από την άλλη. Όσοι έχουν ωροσκόπο Καρκίνο επηρεάζονται, περισσότερο από τους υπόλοιπους, από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη τους. Η Ιωάννα έχει τη σωστή Σελήνη για τηλεόραση. Έχει Σελήνη στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων, μία Σελήνη που αγαπά το κοινό, έχει καλά αντανακλαστικά στην επικοινωνία και το τρίγωνο της Σελήνης της με την Αφροδίτη την κάνει αγαπητή και στο πιο «δύσκολο» γυναικείο κοινό. Το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία, στο ωροσκόπιο της, της χαρίζει εξυπνάδα και ευγλωττία. Ένα από τα χαρακτηριστικά της που σίγουρα εντυπωσιάζει -εκτός από το προφανές της ωραίας εμφάνισης της- είναι η ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κακοποιείται συστηματικά από πολλούς που προβάλλονται στην τηλεόραση. Η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, την κάνει επίμονη, φιλόδοξη και ιδιαίτερα μαχητική. Από την άλλη, αυτή η όψη δίνει και έντονη «ισχυρογνωμοσύνη» και πείσμα. Όταν η Ιωάννα βάζει κάτι στο μυαλό της φαίνεται ότι είναι δύσκολο να μην το καταφέρει. Δίας και Κρόνος στον Υδροχόο από τον Δεκέμβριο κι έπειτα θα είναι οι κύριες επιρροές για την Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία επίσης θα περάσει τα τεστ αντοχών του Κρόνου. Ιανουάριος-Φεβρουάριος και Ιούνιος-Ιούλιος οι κρίσιμοι μήνες και για εκείνη μέσα στο 2021. Οι όψεις δείχνουν ότι θα χρειαστεί να κάνει αλλαγές τόσο στον τρόπο παρουσίασης, στα θέματα της, ίσως όμως και στο κανάλι επιλογής της.

Δεν θα είναι… περίπατος

Σε κάθε περίπτωση τόσο η Ηλιάνα Παπαγεωργίου όσο και η Ιωάννα Μαλέσκου θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο μέσο που αγαπά τους Υδροχόους, την τηλεόραση! Θα είναι εύκολο; Όχι δεν θα είναι. Με τον Κρόνο στο ζώδιο τους, από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι την άνοιξη του 2023, τίποτε δεν θα τους χαριστεί και κανένα κόκκινο χαλί δεν θα στρωθεί για να κάνουν παρέλαση κι ας ξέρουν να μετράνε σωστά τα βήματα τους ως μοντέλα. Ακόμη κι αν τα πρότζεκτ που έχουν αναλάβει δεν τύχουν της μέγιστης αποδοχής από τους δείκτες τηλεθέασης, ο Δίας στο ζώδιο τους μέσα στο 2021 θα τις βοηθήσει να έχουν πολλές ευκαιρίες για να πάνε τα πράγματα στην κατεύθυνση που θέλουν.