Αρχαία τελετή ομορφιάς με τη δύναμη της θεάς Αφροδίτης και της Σελήνης

Αρχαία τελετή ομορφιάς με τη δύναμη της θεάς Αφροδίτης και της Σελήνης

Αρχαία τελετή ομορφιάς με τη δύναμη της θεάς Αφροδίτης και της Σελήνης

Από την αρχαιότητα οι γυναίκες νοιάζονταν για την ομορφιά τους και φρόντιζαν να αξιοποιούν τις φάσεις του φεγγαριού, ώστε να πετύχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Χρησιμοποιούσαν αγνά υλικά, απευθύνονταν στους θεούς και έδιναν μία τελετουργική διάσταση στην πρόθεση τους να είναι όμορφες και λαμπερές.

Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου, μία από τις πιο σαγηνευτικές γυναίκες της αρχαιότητας που τα λουτρά της με γάλα όνου (του οποίου η θρεπτική αξία επιβεβαιώθηκε μέσω της επιστήμης στις μέρες μας) έχουν μείνει στην ιστορία, είχε γράψει ένα εγχειρίδιο ομορφιάς με τέτοια μυστικά.

Στη σημερινή εποχή της ταχύτητας έχουμε ανάγκη να ξαναποκτήσουμε αυτή την αίσθηση της φροντίδας του εαυτού και να προσθέσουμε μία δόση αστερόσκονης στη ζωή μας.

Οι φάσεις της Σελήνης και η Αφροδίτη

Όταν έχουμε Νέα Σελήνη και το φεγγάρι βρίσκεται στη γέμιση του, η πρόθεση μας πρέπει να είναι να αποκτήσουμε ομορφιά χάρη και γοητεία. Μετά την Πανσέληνο, όσο το φεγγάρι αδειάζει, η πρόθεση μας πρέπει να έχει να κάνει με το να απαλλαγούμε από αυτά που δεν μας αρέσουν, όπως περιττά κιλά, ατέλειες, ρυτίδες και λοιπά.

Τώρα που ο Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους και η Σελήνη γεμίζει είναι μία καλή ευκαιρία για ένα σκραμπ και μία μάσκα ομορφιάς που θα σας κάνουν να νιώθετε και να δείχνετε υπέροχα.

Για να μπείτε στο κλίμα, διαλέξτε κάποια ώρα που θα είστε μόνη και δεν θα σας διακόπτουν, βάλτε χαμηλή μουσική, ανάψτε ροζ κεράκια με άρωμα τριαντάφυλλου ή λουλουδιών, για να έχετε την εύνοια της θεάς Αφροδίτης. Μπορείτε ακόμα και να ανάψετε ένα αρωματικό στικ ή να κάψετε σε ένα μεταλλικό τασάκι φασκόμηλο, ροδοπέταλα ή αρωματικό λιβάνι. Μπορείτε να ακουμπήσετε δίπλα έναν κρύσταλλο ροζ χαλαζία εάν έχετε. Όλα αυτά είναι για να σας βάλουν στο κλίμα.

Σκραμπ καθαρισμού

Για το σκραμπ καθαρισμού θα χρειαστείτε θαλασσινό αλάτι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροζ αλάτι) και λίγο από το αφρόλουτρο σας ή το σαπούνι σας. Το αλάτι έχει τη δύναμη να απομακρύνει κάθε αρνητική ενέργεια, το κακό μάτι και ταυτόχρονα να συσφίγγει και να κάνει το δέρμα λείο, χωρίς την όψη φλοιού πορτοκαλιού που συχνά ταλαιπωρεί το γυναικείο πληθυσμό. Επίσης είναι αντιμυκητιακό. Θυμηθείτε πόσο όμορφο δείχνει το δέρμα σας μετά τα καλοκαιρινά μπάνια. Είναι ένας λόγος για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα προϊόντα καθαρισμού στο μπάνιο μας.

Αναμείξτε το αλάτι με το αφρόλουτρο σας ή προσθέστε το πάνω στο σαπούνι σας και πλυθείτε κανονικά. Νιώστε ότι απομακρύνεται από πάνω σας κάθε ρύπος, φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε έναν όμορφο καταρράκτη και γενικά νιώστε σαν μία θεά σε έναν ονειρικό κόσμο. Η πρόθεσή σας είναι η δύναμή σας.

Μάσκα ομορφιάς

Για τη μάσκα ομορφιάς θα χρειαστείτε ένα μπολ, ένα αυγό, μία κουταλιά μέλι, μία κουταλιά ανθόνερο (ή ροδοπέταλα ή ακόμα και τσάι τριαντάφυλλου), μία κουταλιά χυμό πορτοκάλι, μία κουταλιά ζάχαρη.

Όταν βάζετε κάθε υλικό επιβεβαιώστε τον εαυτό σας με φράσεις όπως: για να έχω παντοτινή νεότητα, να είμαι ελκυστική, να είμαι όμορφη, να είμαι λαμπερή, να είμαι γλυκιά. Απλώστε αυτή τη μάσκα ομορφιάς στο πρόσωπο και το σώμα σας για τρία με πέντε λεπτά και αφαιρέστε την με ένα μαντιλάκι καθαρισμού αν την έχετε χρησιμοποιήσει στο πρόσωπο ή κάνοντας ένα ντους αν την έχετε χρησιμοποιήσει στο σώμα σας.

Νιώστε σαν πρωταγωνίστρια στο δικό σας ιδιωτικό Spa και αφήστε τη θεά που έχετε μέσα σας να νιώσει ότι έχει την προσοχή σας και τη φροντίδα σας. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!