Πώς να ερωτευτείτε τη ζωή σας

Πώς να ερωτευτείτε τη ζωή σας

Πώς να ερωτευτείτε τη ζωή σας

Υπάρχουν πολλές συνταγές για να απολαύσετε το καλοκαίρι σας. Θέλω όμως να σταθώ σε μία που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σας. Ερωτευτείτε! Τον εαυτό σας, τους φίλους σας, τον σύντροφό σας, τη δουλειά σας! Ερωτευτείτε τη ζωή σας! Θυμηθείτε πώς νιώθατε στην αρχή -όταν ήσασταν παιδιά, όταν πρωτογνωρίσατε τον σύντροφό σας, όταν ξεκινήσατε μια δουλειά, όταν αρχίσατε να χτίζετε μια φιλία- και αναπαραστήστε το όσο πιο πιστά και συχνά μπορείτε. Προβάρετε αυτό το συναίσθημα της προσμονής, του ενθουσιασμού, της γλύκας, όσο συχνότερα γίνεται. Ανακαλέστε συναισθήματα, αισθήσεις, χρώματα, γεύσεις και ήχους και ξαναζήστε τα. Αλλάξτε τον τόνο και τον τρόπο που μιλάτε στον εαυτό σας. Από Αυστηρός Κριτής γίνετε ο μεγαλύτερός σας θαυμαστής. Αντί να εστιάζετε σε αυτά που δεν έχετε καταφέρει, αναλογιστείτε όσο έχετε καταφέρει, όσα παίρνετε για δεδομένα.

Ερμηνεύστε τα πράγματα θετικά

Υπάρχει κάτι που κανείς δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει και αυτό είναι η δύναμη και η δυνατότητα να ερμηνεύουμε τα πράγματα θετικά, με τρόπο που να μη μας πληγώνουν, στεναχωρούν ή θυμώνουν, με τρόπο που να μας ενδυναμώνει και να μας βοηθάει να προχωράμε ζώντας μια υπέροχη ζωή, μια ζωή που να μας αξίζει. Ο Oscar Wilde έλεγε πως το να ερωτεύεσαι τη ζωή σου είναι μια ιστορία αγάπης που κρατάει για πάντα. Πώς θα περιγράφατε τον τέλειο σύντροφο για να περάσετε τη ζωή σας; Εσείς είστε αυτός! Φροντίστε λοιπόν να είστε ο καλύτερος δυνατός φίλος/σύντροφος σας. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Αν χαμογελάτε όταν συναντάτε κάποιον, χαμογελάστε και στον καθρέφτη. Αν ποτέ δεν θα προσφέρατε σε έναν καλεσμένο σας κρύο προχθεσινό φαγητό στα όρθια, κάντε το ίδιο για τον εαυτό σας. Αν θα λέγατε σε ένα παιδί που έκανε μια ζημιά «μη στενοχωριέσαι, δεν χάλασε ο κόσμος!», πείτε το ίδιο και σε εσάς. Κάντε στον εαυτό σας κομπλιμέντα. Γελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε και κάντε τις σωστές ερωτήσεις. Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από τις ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας. Έτσι γεννιούνται σκέψεις, συναισθήματα και πράξεις που καθορίζουν τη ζωή μας.

Φέτος το καλοκαίρι παίξτε το παιχνίδι των 7 ερωτήσεων και (ξανά) ερωτευτείτε τη ζωή σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας κάθε μέρα 1 από τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Πόση ευτυχία αντέχω σήμερα;
  2. Για ποιους ανθρώπους, πράγματα, συναισθήματα στη ζωή μου νιώθω ευγνωμοσύνη σήμερα;
  3. Τι έμαθα σήμερα; Ακόμα κι όταν συμβαίνει κάτι κακό, έχουμε δύο τρόπους να το αντιμετωπίσουμε: α) εστιάζοντας την προσοχή μας στα αρνητικά και ρωτώντας ερωτήσεις όπως «γιατί σε μένα» κλπ., β) εστιάζοντας την προσοχή μας στα θετικά. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αναρωτηθούμε τι μάθαμε.
  4. Τι προσέφερα/συνεισέφερα στους γύρω μου σήμερα; Η συνεισφορά μας κάνει να νιώθουμε πολύ καλά με τον εαυτό μας, να προσελκύουμε θετικά συναισθήματα και πράξεις και να μην πτοούμαστε από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε. Ένα τηλέφωνο, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένας καλός λόγος είναι και αυτά συνεισφορά. Δώστε τα απλόχερα!
  5. Κι αν γινόταν…; Ανοίξτε το μυαλό σας στις ατέρμονες δυνατότητες του σύμπαντος. Μην περιορίζεστε σε αυτά που ξέρετε ή που νομίζετε ότι ξέρετε. Φανταστείτε ότι το πιο μεγάλο όνειρό σας πραγματοποιείται, τι θα κάνατε διαφορετικά; Πως θα νιώθατε;
  6. Τι όμορφο, αξιομνημόνευτο βλέπω; Αναζητήστε την ομορφιά παντού και θα τη βρείτε, ακόμα και στην πιο ζεστή μέρα στο κέντρο της Αθήνας με πορείες και απεργίες. Η ομορφιά ανυψώνει το πνεύμα και μας φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία.
  7. Τι μπορώ να κάνω για μένα, να σκεφτώ ή να μου πω που θα με κάνει πιο χαρούμενο-η σήμερα;

Όπως όταν ερωτεύεστε κάποιον, έτσι και όταν ερωτεύεστε τη ζωή σας, κάνετε τα πάντα για να την κάνετε πιο όμορφη, να την απολαύσετε όσο μπορείτε περισσότερο. Θα δείτε πως όταν συμβεί αυτό αυξάνεται η αυτο-εκτίμησή σας, απογειώνεται η αυτοπεποίθηση σας, νιώθετε χαρούμενες-οι χωρίς λόγο και προσελκύετε ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν και να συνεισφέρουν στην ευτυχία σας και να σας ερωτευτούν. Απλά εσείς πρέπει να είστε ο πρώτος που θα το κάνει.

 

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου,

Ιδρύτρια της Life Clinic Group, Master Coach, Ομιλήτρια, Συγγραφέας

 

Πηγή: https://lifeclinicgroup.com