Ερμής στην Παρθένο 12/08/2021 – 30/08/2021: Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Ερμής στην Παρθένο 12/08/2021 - 30/08/2021: Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Ερμής στην Παρθένο 12/08/2021 – 30/08/2021: Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Ο Ερμής προχωρά στις 12 Αυγούστου 2021 στο ζώδιο της Παρθένου. Στην αστρολογία κυβερνά τα ζώδια των Διδύμων και της Παρθένου, αλλά ιδιαίτερα στην Παρθένο λειτουργεί πιο πρακτικά κι αποτελεσματικά. Άρα, η θέση του αυτή εξ ορισμού είναι εξαιρετική για να αποδώσει όλες τις θετικές ποιότητες του πλανήτη, που συμβολίζει την επικοινωνία, τις δοσοληψίες, τις μετακινήσεις, το εμπόριο.

Θα παραμείνει στο ζώδιο αυτό μέχρι τις 30 Αυγούστου 2021. Ο Ερμής αφορά περισσότερο στις νοητικές μας λειτουργίες, στον προφορικό και γραπτό λόγο, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που ανακαλύπτουμε ή έρχονται σε μας, καθώς και στο πώς τις επικοινωνούμε και τις μοιραζόμαστε με άλλους.

Παραγωγικό διάστημα

Η Παρθένος είναι το πιο «εγκεφαλικό» από τα ζώδια της γης, καθώς αναζητά ακρίβεια, πρακτικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Στη διάρκεια της παραμονής του Ερμή στην Παρθένο θα έχουμε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό διάστημα, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε τις εκκινήσεις που θέλουμε και να είμαστε παραγωγικοί, άλλοι στις δουλειές και άλλοι στις σπουδές. Επειδή η θέση αυτή του Ερμή επιτρέπει την υψηλή συγκέντρωση, την αυστηρή εστίαση στους στόχους και την αποτελεσματικότητα, πολλές φορές δεν είναι μια ευχάριστη επιρροή. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλεί περισσότερο άγχος και στρες. Σε αυτό υπόκεινται περισσότερα τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες. Αυτοί πρέπει να είναι και πιο προσεκτικοί, καθώς η ανάγκη τους για τέλεια αποτελέσματα μπορεί να τους καθηλώσει και τελικά εξαιτίας του δέντρου να χάσουν το δάσος.

Υπερβολική κριτική

Μια άλλη τάση του Ερμή στην Παρθένο είναι η υπερβολική κριτική. Όταν εστιάζουμε μόνο στο λάθος και θεωρούμε δεδομένο το καλό, έχουμε δημιουργήσει ήδη συνθήκες απογοήτευσης για τον εαυτό μας, αλλά μπορεί να κινδυνέψουν και οι σχέσεις μας, αν δεν προσέχουμε τα λόγια μας. Δεν είναι θέση που «χρυσώνει» το χάπι σε καμία περίπτωση, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε και στον αντίποδα, να τα βλέπουμε όλα μαύρα και αρνητικά και να εξαπολύουμε δριμεία κριτική στους άλλους για τα λάθη τους. Πρέπει να διαλέγουμε με ευγενικό και κομψό τρόπο τα λόγια μας, ώστε να μην δημιουργήσουμε βαρύ κλίμα στις σχέσεις, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Η θέση αυτή του Ερμή είναι εξαιρετική για Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς. Εσείς μπορεί να έχετε μεγάλος όφελος, τόσο σε θέματα σπουδών, εξετάσεων, επαγγελματικής προώθησης, ταξιδιών, εμπορίου και οικονομικών συμφωνιών.

Οι όψεις του Ερμή

Στην πορεία του στην Παρθένο θα σχηματίσει θετικές όψεις τριγώνου με τον Ουρανό (20/8) και τον Πλούτωνα (26/8) και δύο αρνητικές όψεις, που θέλουν όμως προσοχή, μια σύνοδο με τον Άρη (19/8) και μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα στις 25/8, διότι ο Ποσειδώνας θολώνει εύκολα τα νερά και μπορεί να παρασυρθούμε σε λάθος συμπεράσματα ή να εξιδανικεύσουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

Για τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού η διέλευση του Ερμή από την Παρθένο σημαίνει:

ΚΡΙΟΣ

Θα εκμεταλλευτείτε καλύτερα τον Ερμή στη νέα του θέση στην Παρθένο, αν βάλετε τα δυνατά σας στη δουλειά, οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας και είστε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Επιπρόσθετα, το ίδιο ισχύει αν κάνετε τις ρουτίνες της καθημερινότητας σας που σχετίζονται με την υγεία σας πιο σταθερές και δώσετε μεγαλύτερη βάση στο τι προσφέρει η διατροφή και η άσκηση στη φυσική σας κατάσταση.

ΤΑΥΡΟΣ

Με τον Ερμή στη φιλική σας Παρθένο θα είναι η καλύτερη σας περίοδος σε θέματα που αφορούν την επικοινωνία με τους άλλους, τα δημιουργικά και επιχειρηματικά σας σχέδια. Θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες μέχρι τις 30/8 για διασκεδαστικές επαφές και εξόδους, έρωτες και φλερτ, καλύτερη επαφή με τα παιδιά, ενασχόληση με σπορ, χόμπι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η είσοδος του Ερμή στην Παρθένο σας καλεί να εστιάσετε περισσότερο την προσοχή σας στον τομέα που αφορά το σπίτι και την ακίνητη περιουσία σας. Ενασχόληση με τα προσωπικά σας θέματα, το σπίτι, την οικογένεια θα είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων το επόμενο διάστημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Από τις 12/8 ο Ερμής γίνεται σύμμαχος σας στα θέματα της καθημερινότητας, των σπουδών, της δουλειάς και των επαφών σας γενικότερα. Θα διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες στην επικοινωνία, μολονότι μπορεί να αυξηθούν οι ρυθμοί στην καθημερινότητα σας, θα έχετε μεγαλύτερη ενασχόληση με σεμινάρια, σπουδές, διαδίκτυο, ευχάριστες επαφές με συνεργάτες και φίλους, ενώ προσφέρεται και για διαφήμιση των ταλέντων και της δουλειάς σας και υπογραφές συμφωνιών.

ΛΕΩΝ

Θέματα που αφορούν στα οικονομικά θα σας απασχολήσουν περισσότερο με τη νέα θέση του Ερμή στην Παρθένο από τις 12/8 και μέχρι τις 30/8. Τώρα, η έμφαση είναι στον οικονομικό τομέα και σίγουρα μέσα στο επόμενο διάστημα μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα τα οικονομικά σας. Ακόμη, μπορεί να επιτύχετε έναν πιο ωφέλιμο διακανονισμό ή μια χρηματοδότηση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ερμής στο ζώδιο σας θα σας τρέξει ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητα σας, παρόλα αυτά θα έχετε καλύτερη κρίση, πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι πρέπει να κάνετε, θα είστε πιο ομιλητικοί και θα γοητεύετε τους συνομιλητές σας. Ακόμη, σηματοδοτεί μια πολύ καλή περίοδο για συμφωνίες, συζητήσεις, σπουδές, πνευματική εργασία.

ΖΥΓΟΣ

Μια πιο εσωτερική περίοδος για σας σημαίνεται από την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο. Ίσως είναι μια περίοδος με πολλά μυστικά ή και παρασκήνιο που θα βγει αργότερα στην επιφάνεια. Από την άλλη, μπορεί τώρα να προετοιμάζετε κάτι, να έχετε πέσει με τα μούτρα σε ένα σχέδιο, να κάνετε έρευνα ή να προετοιμάζεστε για τις σπουδές σας και χρειάζεται λίγη απομόνωση ή συγκέντρωση σε όλα αυτά που έχετε να κάνετε. Ο Ερμής στην Παρθένο για σας είναι βοηθητικός, αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να κάνετε ψυχοθεραπεία, διαλογισμό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η θέση του Ερμή στην Παρθένο είναι ιδανική για να μελετήσετε τους στόχους σας, να ζητήσετε βοήθεια από συνεργάτες και φίλους ώστε να τους υλοποιήσετε, να συσφίξετε τις σχέσεις σας με αυτούς που εργάζεστε μαζί τους, να κάνετε νέους φίλους και να ασχοληθείτε έντονα με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα είστε πιο δημοφιλείς και πόλος έλξης πολλών βλεμμάτων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όλα για την καριέρα λέει ο Ερμής από την Παρθένο για το ζώδιο σας. Είναι μια φιλόδοξη περίοδος για σας, στην οποία η εξέλιξη και η άνοδος σας επαγγελματικά θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Φυσικά, θα υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός, αλλά αν δράτε με ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή δεν έχετε να φοβάστε τίποτε και κανέναν. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να προκύψει και μια επαγγελματική ευκαιρία μέσα στο διάστημα αυτό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ιδιαίτερα βοηθητική η νέα θέση του Ερμή στη φιλική σας Παρθένο, τόσο για την επικοινωνία σας με τους άλλους όσο και για να εισπράξετε τα μέγιστα αν σπουδάζετε, αν ασχολείστε με ένα επάγγελμα επικοινωνίας, το εμπόριο, την εκπαίδευση, τα νομικά. Βοηθητική η θέση του και για ταξίδια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η νέα θέση του Ερμή στην Παρθένο στρέφει την προσοχή σας στα οικονομικά σας θέματα, κυρίως αυτά που περιγράφουν τις οικονομικές σας συναλλαγές με άλλους ή τη διαχείριση οικονομικών άλλων. Έτσι, είναι μια καλή στιγμή να οργανώσετε χρέη, οφειλές, να αιτηθείτε χρηματοδοτήσεων, χορηγήσεων κ.λπ., καθώς και να κάνετε ένα πιο καλό έλεγχο στις επενδύσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Θα ασχοληθείτε περισσότερο με τις σχέσεις σας -προσωπικές και επαγγελματικές- αυτό το διάστημα, καθώς αυτό τον τομέα ενεργοποιεί ο Ερμής περνώντας στην Παρθένο. Θα έχετε ευκαιρίες για συζητήσεις, επαφές, προβολή της δουλειάς σας. Ίσως έχετε και νέες προτάσεις που θα σας φανούν ενδιαφέρουσες. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να μην είστε πεισματάρηδες και εμμένετε στις δικές σας απόψεις.