Οι άνθρωποι με αυτά τα 8 χαρακτηριστικά προσωπικότητας δε θα σου ραγίσουν την καρδιά

Οι άνθρωποι με αυτά τα 8 χαρακτηριστικά προσωπικότητας δε θα σου ραγίσουν την καρδιά

Οι άνθρωποι με αυτά τα 8 χαρακτηριστικά προσωπικότητας δε θα σου ραγίσουν την καρδιά

Όταν ερωτευόμαστε δεν παρατηρούμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του άλλου επειδή…. είμαστε ερωτευμένοι! Όμως, αυτό είναι το σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε στην αρχή μίας σχέσης: να παρατηρήσουμε την προσωπικότητα του συντρόφου μας και να διαπιστώσουμε με τα μάτια μας πώς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του εκδηλώνονται στην καθημερινότητα.

Κανείς δε θέλει να πληγωθεί σε μία σχέση και όμως οι περισσότεροι άνθρωποι πληγώνονται, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Αν επιθυμείς να νιώσεις μία βασική σιγουριά και εμπιστοσύνη στον σύντροφό σου, καλό είναι να παρατηρήσεις αν έχει τα παρακάτω 8 χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά του:

  1. Αξιοπιστία

Πρόκειται για άνθρωπο που ο λόγος του είναι σπαθί. Λέει αυτό που εννοεί και ταυτόχρονα εννοεί αυτό που λέει. Η συμπεριφορά του ακολουθεί τα λόγια του, δε σου δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, δεν κάνει σχέδια και μετά τα ακυρώνει, δε σου λέει άλλα και μετά κάνει άλλα. Μερικές φορές φυσικά μπορεί να σου πει κάτι και στη συνέχεια να μη μπορεί να το κάνει, αλλά θα σε ενημερώσει, θα σου εξηγήσει και θα επανορθώσει. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από τη συμπεριφορά του ατόμου που σου λέει κάτι για να σε ξεφορτωθεί ή να σε καθησυχάσει ή επειδή αυτό είναι πιο εύκολο, αλλά στη συνέχεια σε «ρίχνει» χωρίς ούτε ένα «συγγνώμη». Η αξιοπιστία αυτού του ανθρώπου σε κάνει να νιώθεις ότι όχι μόνο ενδιαφέρεται για εσένα, αλλά ότι σε εκτιμάει και σε σέβεται.

  1. Μπορείς να βασιστείς επάνω του

Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ είσαι ο αδύναμος κρίκος της σχέσης, ότι απαιτείς τη βοήθεια του ή ότι αυτός θα σου κάνει όλα σου τα χατίρια ή κάτι ανάλογο που θα φέρει μία ανισορροπία στη σχέση. Το ότι μπορείς να βασιστείς επάνω του σχετίζεται με την αξιοπιστία του. Μπορείς να το καταλάβεις επειδή βλέπεις ότι οι φίλοι του ζητάνε τη γνώμη του, την υποστήριξή του ή τη βοήθειά του. Επίσης το αντιλαμβάνεσαι επειδή βλέπεις ότι δεν κουτσομπολεύει, δε στήνει πλεκτάνες και δε «ρίχνει» τους άλλους.

  1. Σου δίνει την εντύπωση ότι είναι συναισθηματικά παρών

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται μαζί σου και ασχολείται περισσότερο με εσένα και λιγότερο ή καθόλου με το κινητό του! Αυτό δε σημαίνει ότι σε φλερτάρει τρελά ή ότι δείχνει απελπισμένος να σε κερδίσει. Αντίθετα. Πρόκειται για άνθρωπο που αποπνέει μία βασική σιγουριά, μια αίσθηση εμπιστοσύνης στον εαυτό του, για άνθρωπο που θα σε κοιτάξει κατάματα. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει να ακούσει, που σου δίνει προσοχή. Ακόμα και αν δε σε κοιτάει στα μάτια, γιατί είναι ντροπαλός ή πιο εσωστρεφής, ωστόσο με την παρουσία του σου δίνει την αίσθηση ότι είναι συναισθηματικά παρών στη συνάντησή σας και ότι ενδιαφέρεται.

  1. Ειλικρίνεια

Χέρι-χέρι με την αξιοπιστία πάει και η ειλικρίνεια. Ο σύντροφος σου έχει την καλή συνήθεια να είναι ειλικρινής μαζί σου. Θα σου πει τη γνώμη του, θα σου πει τι γίνεται, θα απαντήσει στις ερωτήσεις σου και δε θα πει ψέματα. Δε λέει ψέματα για να σε ξεγελάσει ή για να σε καλοπιάσει. Αν δεν του αρέσει το καινούριο σου παντελόνι, θα βρει έναν ωραίο τρόπο να σου πει ότι προτιμάει το σχέδιο ή το χρώμα από το παλιό σου. Εξίσου όμως θα σου πει με ειλικρίνεια την καλή κουβέντα και δε θα θεωρήσει δεδομένο το κομπλιμέντο. Είναι ειλικρινής μαζί σου για τον χρόνο του, για το τι κάνει, τι τον ενδιαφέρει, ποιες είναι οι αξίες, οι επιθυμίες και τα σχέδια του για το μέλλον.

  1. Ευθύτητα

Θα σου πει στα ίσια αυτό που εννοεί. Δε θα αρχίσει να ρίχνει σπόντες και μπηχτές, ούτε θα βάλει κάποιον άλλον να σου πει κάτι που χρειάζεται να το πει ο ίδιος. Δεν αλλάζει θέμα συζήτησης όταν δεν τον συμφέρει η κουβέντα και δεν έχει θέματα ταμπού τα οποία δεν επιτρέπεται να κουβεντιάσετε. Σου επιτρέπει να κάνεις ερωτήσεις, σου δίνει απαντήσεις και, γενικότερα, υπάρχει διαφάνεια στη ζωή του. Η ευθύτητα μαζί με την ειλικρίνεια στην επικοινωνία είναι η γέφυρα που ενώνει ένα ζευγάρι όταν τσακωθεί.

  1. Συνέπεια

Ο συνεπής άνθρωπος δείχνει ότι είναι ο ίδιος -δεν εμφανίζεται τη μία μέρα με έναν τρόπο και την άλλη μέρα με διαφορετικό τρόπο. Έχει συνέπεια στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του. Οι ιστορίες που λέει για το παρελθόν του, τη ζωή του, τα σχέδια του, αλλά και οι εξηγήσεις που δίνει δεν αλλάζουν ανάλογα με το κοινό του ή τα κέφια του. Να παρατηρείς τα σημάδια της συνέπειάς του. Για παράδειγμα, αν έκανε κάποιο λάθος ή αν διηγείται ένα κατόρθωμά του, λέει την ιστορία με ίδιο τρόπο κάθε φορά; Ή μήπως προσπαθεί να μειώσει τα λάθη και τις ευθύνες του ή να μεγαλοποιήσει την επιτυχία του, για να κερδίσει θαυμασμό και έπαινο; Όταν ένας άνθρωπος είναι συνεπής με αυτό τον τρόπο στη ζωή του, θα είναι και έτσι με τη σχέση του.

  1. Καλοσύνη

Πρόκειται για άνθρωπο που φέρεται με καλοσύνη και σεβασμό στον εαυτό του και τους γύρω του. Ο καλός άνθρωπος δεν κάνει απλώς καλές πράξεις ή είναι ευγενικός. Η καλοσύνη πάει βαθύτερα: μπορεί να δει τα πράγματα από την πλευρά του άλλου πριν τον καταδικάσει, μπορεί να συγκρατήσει τον θυμό του και ξέρει πώς να εκφράσει τα έντονα αρνητικά του συναισθήματα χωρίς να εκραγεί και να δημιουργήσει προβλήματα με την κακή συμπεριφορά του. Αυτά δεν είναι από τα πιο γνωστά στοιχεία της καλοσύνης και συχνά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη. Όμως είναι πολύ σημαντικό να τα έχει ο σύντροφος σου.

  1. Καλοπροαίρετος

Πρόκειται για άνθρωπο που για γνώμονα στη ζωή έχει τη θετική στάση και την καλή προαίρεση. Ξεκινάει με σκοπό το καλό και την επιθυμία να βοηθήσει τους άλλους και την κοινωνία να προχωρήσει. Ο καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν είναι απόλυτος, δείχνει κατανόηση και κινητοποιείται ο ίδιος για να δημιουργήσει θετικό κλίμα γύρω του.

Όταν δεις ότι ένας άνθρωπος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία εμφανίζονται στην καθημερινότητα, τότε ξέρεις ότι έχεις απέναντι σου κάποιον που δε θα σου ραγίσει την καρδιά. Φυσικά κανείς δεν είναι αλάνθαστος και κανείς δεν έχει την τέλεια συμπεριφορά. Όμως, ένας άνθρωπος με αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας δεν θα σε πληγώσει. Αν τύχει και κάνει κάποιο λάθος και σε στεναχωρήσει ή γίνει κάποια παρεξήγηση, αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά του θα σας βοηθήσουν να δουλέψετε και να βελτιώσετε τη σχέση σας.

 

* Ψάχνεις τη σχέση που σου αξίζει; Να βρεις τον άνθρωπό σου; Στο βιβλίο μου «Σχέσεις: Βρες τον άνθρωπο που ονειρεύεσαι» από τις εκδόσεις «Mamaya» δείχνω µε απλό τρόπο και συγκεκριμένα βήματα πώς να ξεκινήσεις να γνωρίζεις ανθρώπους και να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού, μέχρι να βρεις το κατάλληλο άτομο.

 

Πηγή: https://varvogli.gr