Ο ρόλος του Άρη στο παιδικό ωροσκόπιο

Ο ρόλος του Άρη στο παιδικό ωροσκόπιο

Ο ρόλος του Άρη στο παιδικό ωροσκόπιο

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Άρης στο ωροσκόπιο του παιδιού σας πατήστε εδώ.

Ο Άρης, ο θεός του πολέμου στη μυθολογία μας, έχει πολλά να πει για τον τρόπο που το παιδί υψώνει το ανάστημα του στη ζωή, για την αρσενική πλευρά του εαυτού του, για το πως αναλαμβάνει δράση όταν πρέπει, για το αν έχει αρκετή αυτοπεποίθηση, αν είναι θαρραλέο, επιθετικό, παθητικό ή ενεργητικό, ανταγωνιστικό, αν αγαπά την περιπέτεια και το ρίσκο. Το ζώδιο, στο οποίο έχει το παιδί τον Άρη του -κορίτσι ή αγόρι- αντιπροσωπεύει τη δράση, την αποφασιστικότητα, την αδρεναλίνη που κυλάει μέσα του, τον τρόπο που θυμώνει ή πνίγει τον θυμό του, την έφεση του στα σπορ.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Το παιδί με τον Άρη στον Κριό, δρα με αυτοπεποίθηση. Έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας, λατρεύει να βρίσκεται έξω από το σπίτι, να παίζει, να φωνάζει, να σπρώχνει, να πέφτει και να σηκώνεται! Πρέπει οι γονείς να αντιληφθούν από νωρίς τα επίπεδα ενέργειας του, ώστε να διοχετεύεται στα σπορ κι όχι στα πιο ντροπαλά και αδύναμα παιδάκια… (εύκολα μπορεί να γίνει ο «νταής» του σχολείου). Η επιθυμία του να είναι πρώτο και να νικά το κάνει να ξεχωρίζει. Εξαιρετική θέση για επιδόσεις στον αθλητισμό!

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Το παιδί με τον Άρη στον Ταύρο, δρα αργά αλλά με αποφασιστικότητα! Αυτό δεν σημαίνει ότι του λείπει η ενέργεια, απλώς έχει διαφορετικούς ρυθμούς. Το παιδί σας έχει εξαιρετικές αντοχές και η ενέργεια του μπορεί να το βγάλει εκεί που τα άλλα παιδιά δεν θα φτάσουν ποτέ, γιατί θα έχουν κουραστεί. Η προσέγγιση του σε θέματα δράσης είναι υπομονετική, επίμονη και βραδύκαυστη. Δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το στόχο του αν δεν ολοκληρώσει και θα δείξει πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη περισσότερο από κάθε άλλο παιδί!

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Το παιδί με τον Άρη στους Διδύμους είναι ένας μικρός «σίφουνας»! Οι Δίδυμοι είναι ένα εγκεφαλικό ζώδιο που προσφέρει ταχύτητα στη σκέψη και στην κίνηση και βοηθά το παιδί με τον Άρη σ’ αυτή τη θέση, να διαπρέπει εκεί που χρειάζεται μυαλό και ταχύτητα. Γι’ αυτό του πάνε καλύτερα τα σπορ που έχουν λιγότερη σωματική επαφή και περισσότερη ευκινησία και σβελτάδα. Έχοντας ένα ανήσυχο μυαλό το παιδάκι αυτό κυνηγά περισσότερο εγκεφαλικές απολαύσεις, επιδίδεται με μανία σε όλα τα παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό, αλλά χρειάζεται να προσέξετε την προσκόλληση του στα video games και το internet.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ο Άρης εδώ εκφράζει την ενέργεια του ανάλογα με τη διάθεση του! Έτσι αν το παιδάκι που έχει αυτή τη θέση νιώθει καλά, είναι θετικό και αισιόδοξο, θα δράσει με αυτοπεποίθηση και δύναμη, αλλά αν κάτι πάει άσχημα στην ψυχολογία του τότε θα πέσει στην απραξία και την αυτολύπηση. Ο ευαίσθητος Άρης στον Καρκίνο πληγώνεται εύκολα και μπορεί να αντιδράσει σπασμωδικά ή να καταπνίξει μέσα του τον θυμό του, προκαλώντας προβλήματα στο στομάχι κυρίως. Αυτό είναι και το ευαίσθητο σημείο του παιδιού σας, όταν αγχώνεται ή νιώθει προσβεβλημένο.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Ο Άρης εδώ εκφράζεται και δρα με μεγαλοπρέπεια και στόμφο! Δείχνει ότι το παιδί έχει τεράστια αποθέματα ενέργειας, ιδιαίτερα δυνατή θέληση, αλλά και περηφάνια! Λατρεύει τα σπορ και μάλιστα του πηγαίνουν ιδιαίτερα, κυρίως τα μη ομαδικά (τένις, στίβος κ.λπ.). Μολονότι δεν θυμώνει εύκολα, όταν πληγώνεται η περηφάνια του μπορεί να εκφράζει τον θυμό του μελοδραματικά. Είναι ενθουσιώδες, του αρέσουν τα ρίσκα, είναι ανταγωνιστικό, αλλά κάποιες φορές μπορεί να γίνει σνομπ ή να δείχνει υπεροψία στους συνομήλικους του.

ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Ο Άρης σ’ αυτό το ζώδιο κάνει το παιδί να δρα με ένα συστηματικό και μεθοδικό τρόπο και να στοχεύει την τελειότητα με ότι καταπιάνεται. Μάλιστα το παιδί μπορεί να απογοητεύεται αν το αποτέλεσμα δεν μοιάζει με αυτό που είχε στο μυαλό του από την αρχή. Η αυτοκριτική του είναι ιδιαίτερα έντονη και σίγουρα αποτελεί το «φρένο» του για να εξελιχθεί. Δεν αγαπά το ρίσκο, είναι πρόθυμο να κάνει και την πιο σκληρή δουλειά υπομονετικά, αρκεί να υπάρχει πρακτικότητα. Ο θυμός του εκφράζεται με γενναίες δόσεις λογικής και ψυχραιμίας.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Η διπλωματικότητα και η ευγένεια στη δράση είναι το σήμα κατατεθέν του παιδιού με τον Άρη στον Ζυγό! Έχει αναπτυγμένη μέσα του πιο πολύ την ανάγκη της συνεργασίας παρά της προσωπικής νίκης και γενικώς προτιμά την ομαδικότητα παρά τον μοναχικό δρόμο! Ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά μιας κατάστασης και δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις. Η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα ίσως είναι τα πιο δύσκολα σημεία και πρέπει να το βοηθήσετε για να τα υπερνικήσει. Έχει από τη φύση του καλούς τρόπους, αγαπά το fair play, ασχολείται με την εμφάνιση του και γοητεύει τους άλλους με το πνεύμα του.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Το παιδάκι με τον Άρη στον Σκορπιό δεν κάνει τίποτε με μισή καρδιά! Είναι ευέξαπτο, αποφασιστικό και επίμονο. Έχει απίστευτη θέληση και είναι ικανό για όλα, αν θέλει να περάσει το δικό του. Δεν θυμώνει με το παραμικρό, αλλά αν θυμώσει μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σαρκαστικό, επιθετικό και οι θυμοί του κρατάνε. Γι’ αυτό μην παίρνετε τίποτε ελαφρά από αυτά που το ενοχλούν, διότι η καταστρεπτική του μανία μπορεί να γυρίσει στον εαυτό του. Του αρέσει το ρίσκο και αγαπά τη μυστική και παρασκηνιακή δράση!

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Το παιδάκι με τον Άρη στον Τοξότη δεν έχει αναστολές, βάζει πάνω απ’ όλα την ελευθερία του, λατρεύει την ταχύτητα, αλλά δεν ξέρει να κάνει οικονομία δυνάμεων κι έτσι γρήγορα μπορεί να κουραστεί και να τα παρατήσει. Αγαπάει τα σπορ και ότι του δίνει έντονα την αίσθηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, λατρεύει ακόμη τα ταξίδια και την περιπέτεια, δεν διστάζει να φτάσει και να ξεπεράσει τα όρια του και είναι ιδιαίτερα πεισματάρικο και ξεροκέφαλο. Προτιμά να παίζει πάντως με τους φίλους του στη φύση παρά να είναι κλεισμένο μπροστά στην τηλεόραση!

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Το παιδάκι με τον Άρη στον Αιγόκερω αγαπά την οργάνωση, την πειθαρχία και όλες τις εκδηλώσεις δράσης της ζωής του, τις αντιμετωπίζει σαν στρατηγός που έχει σχέδιο για να νικήσει. Από μικρό είναι φιλόδοξο και πρόθυμο να κουραστεί για να έχει αποτελέσματα. Η υπευθυνότητα είναι κάτι που του βγαίνει με φυσικό τρόπο κι ακόμη κι ο θυμός του είναι ελεγχόμενος. Αυτό που βλέπετε δεν είναι σίγουρα «φωτιά», αλλά «πάγος» όταν θυμώνει…

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Το παιδί με τον Άρη στον Υδροχόο είναι γεννημένος «επαναστάτης»! Μην περιμένετε να ακολουθήσει τον παραδοσιακό τρόπο σε ότι κάνει, διότι απλά θα βρει τον δικό του! Δεν το ενδιαφέρουν οι συνταγές επιτυχίας και θα πειραματιστεί με μια δική του! Η ανάγκη του να είναι διαφορετικό μπορεί να το κάνει να διαλέγει ακόμη και φίλους, που οι γονείς του θα τους χαρακτήριζαν «περίεργους»! Η κριτική όμως ή οι απαιτήσεις σας για να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται, τα ρούχα που φορά, τη μουσική που ακούει ή τους φίλους που αγαπά, απλώς μπορεί να το αποξενώσουν.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Ίσως είναι η πιο ευαίσθητη θέση αυτή του Άρη στους Ιχθύς, που δεν φημίζεται για τα επίπεδα της ενέργειας του και την αυτοπεποίθηση του. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το παιδί σας χρειάζεται περισσότερο ύπνο ή ξεκούραση και να προτιμά τα βιβλία, τη μουσική ή τις τέχνες, από τα σπορ και την κίνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πιέσετε ή να το κοροϊδέψετε. Ίσα ίσα πρέπει να ενθαρρυνθεί να δείξει τα ταλέντα και τη δράση του εκεί που είναι η φυσική του κλίση! Το παιδί σας μπορεί να πληγώνεται εύκολα από παρατηρήσεις και θέλει πρώτα να το επαινείτε για ότι καταφέρνει και μετά να του κάνετε απλά κάποιες υποδείξεις για ότι δεν κάνει.