Το γλυκό του Υδροχόου: Ελαφρύ Μιλφέιγ Λεμόνι

Το γλυκό του Υδροχόου: Ελαφρύ Μιλφέιγ Λεμόνι

Το γλυκό του Υδροχόου: Ελαφρύ Μιλφέιγ Λεμόνι

Αν και θα μπορούσαν να είναι συνέχεια με μια κούπα καφέ στο χέρι (ίσως η πιο αγαπημένη τους γεύση), αφού πάντα έχουν κάτι να κάνουν, κάπου να πάνε, για κάποιο λόγο να ξενυχτήσουν, οι αυθεντικοί εκπρόσωποι του ζωδίου του Υδροχόου είναι τόσο ιδιαίτεροι και απρόβλεπτοι που σίγουρα ακόμη και στο θέμα των γεύσεων είναι δύσκολο να μαντέψεις ακριβώς τι τους αρέσει. Σαν ζώδιο της επικοινωνίας που αγαπά να ενημερώνεται, να μαθαίνει, να κυκλοφορεί, δεν είναι αδιάφοροι στα νέα τρεντς ακόμη και στην κουζίνα. Σίγουρα τους αρέσει να δοκιμάζουν νέες γεύσεις και να πειραματίζονται με μίξη γλυκών, αλμυρών, πικάντικων. Θα μπουν στη διαδικασία να «πειράξουν» μια κλασική συνταγή, αλλά δεν θα κάνουν την ιεροσυλία να πειράξουν μια συνταγή που έχει οικογενειακή ιστορία και την έχει αφήσει η προγιαγιά στη γιαγιά κι εκείνη με τη σειρά της στη μαμά τους. Σε γενικές γραμμές αγαπούν την υγιεινή διατροφή, διότι τους αρέσει να έχουν μια καλή φυσική κατάσταση και σιλουέτα, αλλά δεν λένε «όχι» μια φορά στις τόσες -ειδικά όταν είναι με τους φίλους τους- να κάνουν τις παρασπονδίες τους ακόμη και με το απόλυτο junk food! Για τους αέρινους Υδροχόους ο αγαπημένος μας Masterchef Λάμπρος Βακιάρος προτείνει ένα ελαφρύ, αέρινο μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού που θα λατρέψουν!

ΥΛΙΚA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Για την κρέμα

  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 500 γρ. γάλα
  • Φλούδες από 1 λεμόνι + ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 8 κρόκους αυγού
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κορν φλάουρ
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 300 γρ. μασκαρπόνε

Για τα φύλλα

  • 800 γρ. φύλλα Σφολιάτας
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  50 λεπτά

Για το φύλλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 – 170 βαθμούς στον αέρα. Σε μία επιφάνεια εργασίας απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα, τοποθετούμε από πάνω τη μια σφολιάτα και καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολλας. Με ένα πλάστη ανοίγουμε ελάχιστα τη σφολιάτα ομοιόμορφα. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί και βάζουμε ένα δεύτερο ταψί από πάνω έτσι ώστε να πιέζει τη σφολιάτα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί που πιέζει και τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε πάρα πολύ καλά με την άχνη ζάχαρη. Επαναφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 3 – 5 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αν έχουμε 2ο σετ ταψιού μπορούμε να τα ψήσουμε ταυτόχρονα.

Για την κρέμα

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με νερό και πάγο.

Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και τις φλούδες από το 1 λεμόνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε ένα μεσαίο μπολ με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

Μόλις το γάλα έχει αρχίσει να αχνίζει ξεκινάμε σιγά σιγά να το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα αυγά, ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία του σταδιακά για να μην γίνουν ομελέτα τα αυγά. Επαναφέρουμε το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία μαγειρεύουμε ανακατεύοντας έντονα με ένα αυγοδάρτη, για να μην σβολιάσει.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ζελατίνες που τις έχουμε στύψει καλά και ανακατεύουμε για να τις ομογενοποιήσουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε μια μεμβράνη, η οποία εφάπτεται στην επιφάνεια (για να μην πιάσει πέτσα) και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σε ένα κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει καλά.

Μόλις η πρώτη κρέμα μας έχει κρυώσει ομογενοποιούμε σταδιακά την κρέμα με το μασκαρπόνε ανακατεύοντας απλά και κυκλικά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια πλαστική σακούλα ζαχαροπλαστικής (αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο).

Για τη σύνθεση

Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε περιμετρικά τη σφολιάτα έτσι ώστε να της δώσουμε παραλληλόγραμμο σχήμα. Κόβουμε κάθε σφολιάτα σε 3 μέρη και στη συνέχεια ξεκινάμε να απλώνουμε την κρέμα στο πρώτο κομμάτι. Τοποθετούμε πάνω από τη κρέμα το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη κρέμα. Τοποθετούμε και το τρίτο φύλλο. Διατηρούμε στο ψυγείο για 4 – 5 ημέρες.

Καλή σας όρεξη!

 

Για περισσότερες συνταγές από τον Λάμπρο Βακιάρο επισκεφτείτε τη δική του ιστοσελίδα: https://www.lambrosvakiaros.com/

Χρησιμοποιούμε cookies για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς χρησιμοποιείται ο διαδικτυακός μας τόπος και να προσφέρουμε καλύτερη πλοήγηση.
Μπορείτε να δείτε την σελίδα Πολιτική Cookies για περισσότερες πληροφορίες. Για να αποδεχθείτε τα Cookies πατήστε το κουμπί 'Αποδοχή Cookies'.

Ρυθμίσεις Cookies

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε ποια Cookies θα παραμείνουν ενεργά. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση Επιλογών" για να αποθηκευθεί η επιλογή σας.

ΛειτουργικότηταςΤα cookies αυτά είναι αναγκαία για να μπορεί ο διαδικτυακός τόπος να λειτουργεί σωστά. Η πιο συνηθισμένη λειτουργία τους μπορεί να είναι η σύνδεσή σας σε λογαριασμό, σε μια συνδρομητική υπηρεσία ή στην συμπλήρωση μίας φόρμας.

AnalyticsΗ Google μας βοηθάει να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον διαδικτυακό μας τόπο, προκειμένου να βελτιώνουμε τη λειτουργία και το περιεχόμενο της και την εμπειρία των χρηστών / επισκεπτών.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.