Το γλυκό των Διδύμων: Γλυκό Ψυγείου με Λεμόνι

Το γλυκό των Διδύμων: Γλυκό Ψυγείου με Λεμόνι

Το γλυκό των Διδύμων: Γλυκό Ψυγείου με Λεμόνι

Οι Δίδυμοι δεν θεωρούνται από τους δύσκολους στο θέμα φαγητό – γλυκό! Για εκείνους αυτό που μετράει περισσότερο είναι η παρέα. Θα δώσουν πιο μεγάλη προσοχή στη συζήτηση με τους συνδαιτυμόνες τους παρά σε αυτό που τρώνε. Κι η αλήθεια είναι ότι το φαγητό, ένα δείπνο έξω, είναι γι’ αυτούς απλά η καλύτερη αφορμή για να βρεθούν με τους άλλους και να ανταλλάξουν απόψεις, αστεία και ιδέες. Μολονότι το να τρώνε δεν αποτελεί τη νούμερο ένα ασχολία τους, το να μαγειρεύουν όμως τους αρέσει. Αρκεί να μη χρειάζεται να διαθέσουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους σε ένα πιάτο. Η κουζίνα για εκείνους είναι ένας χώρος δημιουργίας και περιέργεια τους, αλλά και το ταλέντο να αναμιγνύουν ετερόκλητα υλικά τους συναρπάζει. Ο πειραματισμός κυλάει στο αίμα τους. Ποιος είπε ότι πρέπει να τρώγονται κιόλας αυτά που παρασκευάζουν; Το πιο σημαντικό για έναν Δίδυμο είναι να έχει ποικιλία μπροστά του και να τσιμπάει λίγο από πολλά πιάτα. Όπως η πεταλούδα πηγαίνει από λουλούδι σε λουλούδι, έτσι κι οι Δίδυμοι θέλουν να έχουν μια ποικιλία ορεκτικών με πολλά finger food, παρά ένα τεράστιο πιάτο μόνοι τους. Τα φρούτα βοηθούν πολύ τους Διδύμους, πέρα από τις βιταμίνες τους, να διατηρούν τη νεανικότητα και τη ζωντάνια στην καθημερινότητα τους. Λεμόνια, λάιμς, καρότα, μπανάνες, βερίκοκα, ροζ γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, ροδάκινα είναι τα αγαπημένα τους.

Για τους ανάλαφρους, πάντα νεανικούς και ενθουσιώδεις Διδύμους, ο αγαπημένος μας MasterChef Λάμπρος Βακιάρος προτείνει ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με λεμόνι.

ΥΛΙΚA ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Για την κρέμα λεμονιού

  • 120 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 7-8 γρ. ζελατίνης
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 4 λεμόνια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 120 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο

Για τη σαντιγί

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)
  • 15 – 25 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανιλίνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30 λεπτά (Αναμονή στο ψυγείο 4 ώρες)

Για τη βάση

Προσθέτουμε στο μούλτι όλα τα μπισκότα και τα τρίβουμε αφήνοντας κάποια μικρά κομματάκια μπισκότου. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μπισκότο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και αρχίζουμε να το τρίβουμε με τα χέρια μας, έτσι ώστε να αναμειχτούν καλά. Μεταφέρουμε το μπισκότο σε μία αποσπώμενη φόρμα 24-26 εκ., το πιέζουμε καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα (ιδανικά με τη βάση ενός ποτηριού) και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Για την κρέμα λεμονιού

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει περίπου 2-3 λεπτά. Παράλληλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. (Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί να διακόψουμε προσωρινά και με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ζαχαροπλαστικής να σιγουρευτούμε ότι το βούτυρο δεν έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μίξερ).

Στη συνέχεια προσθέτουμε 1-1 τα αυγά στο μείγμα και μόλις αυτά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Το μείγμα μας θα φαίνεται σαν να έχει κόψει, αλλά αυτό θα εξαφανιστεί στη συνέχεια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη και μόλις δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να δένει περίπου στα 8 – 10 λεπτά, το αποσύρουμε από την εστία. Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι και το αφήνουμε να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα έως ότου αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτουμε με σταθερή ροή την κρέμα λεμονιού και ομογενοποιούνται καλά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για τη σαντιγί και το γαρνίρισμα

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σαντιγί και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μία ωραία υφή. Γαρνίρουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

 

Για περισσότερες συνταγές από τον Λάμπρο Βακιάρο επισκεφτείτε τη δική του ιστοσελίδα: https://www.lambrosvakiaros.com/