Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui

Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui

Πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui

Σύμφωνα με τη διακοσμητική πρακτική του Feng Shui προτείνονται τρόποι για τη σωστή διάταξη των επίπλων, έτσι ώστε να υπάρχει θετική ενέργεια και αρμονία στο περιβάλλον, κάτι που θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί μία άνετη, ισορροπημένη και ήρεμη ζωή.

Σαλόνι

Μία κυκλική διάταξη των επίπλων είναι ιδανική για το Feng Shui. Με αυτόν τον τρόπο θεωρείται ότι ευνοείται η αρμονία και η ισότητα ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και στους καλεσμένους. Επίσης, μία σύνθεση του καθιστικού σε σχήμα Γ είναι αναπαυτική και δίνει παρόμοια αποτελέσματα. Ένα θέμα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι η τάση να γίνεται η τηλεόραση το κέντρο του σαλονιού. Δεν είναι κακό, αρκεί να υπάρχει και επαφή των ατόμων μεταξύ τους. Μπορεί κάποιος να συμπληρώσει τη διάταξη αυτή, προσθέτοντας ένα-δύο σκαμπό ή μία πολυθρόνα, αρκεί αυτή να μην έχει πλάτη στην πόρτα της εισόδου. Εάν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί και η πολυθρόνα ή ο καναπές βρίσκονται αναγκαστικά σε μία τέτοια θέση, μπορεί να τοποθετηθεί ένας μικρός ή μεγαλύτερος καθρέφτης, ώστε αυτοί που κάθονται εκεί να μπορούν να αντικρίζουν την είσοδο. Αυτό τον ρόλο μπορεί να τον παίξουν και τα παράθυρα, αν για παράδειγμα βρίσκονται απέναντι και αντανακλούν όπως ένας καθρέφτης. Καλό είναι ο καναπές να μην τοποθετείται μπροστά από μία μπαλκονόπορτα φράζοντας την είσοδο. Στο Feng Shui υπάρχει η πεποίθηση ότι η ενέργεια πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερη από τις πόρτες και τα παράθυρα. Εάν δεν γίνεται διαφορετικά, πρέπει να υπάρχει ένα κενό διάστημα, ώστε να μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος άνετα προς τη βεράντα.

Τραπεζαρία

Για το Feng Shui η τραπεζαρία συμβολίζει τη σύνδεση με το κοινωνικό περιβάλλον, τους φίλους και την ευρύτερη οικογένεια. Ιδανική θέση για το τραπέζι είναι στο πίσω μισό τμήμα του σπιτιού. Δηλαδή, αν τραβήξει κάποιος μία νοητή γραμμή από την πόρτα της εισόδου έως τον εξωτερικό τοίχο, η τραπεζαρία πρέπει να τοποθετηθεί από τη μέση και πέρα της νοητής αυτής γραμμής και όσο πιο μακριά μπορεί από την πόρτα της εισόδου. Αυτή η απόσταση από την είσοδο είναι για να διασφαλιστεί συμβολικά ότι οι κοινωνικές μας σχέσεις δεν είναι προσωρινές, δεν έρχονται και φεύγουν από τη ζωή μας γρήγορα. Εάν ο χώρος δεν το επιτρέπει, ένας καθρέφτης μπορεί να απομακρύνει νοητά την τραπεζαρία, δίνοντας προοπτική προς το βάθος του σπιτιού.

Γραφείο

Το γραφείο είναι πολύ σημαντικό για το Feng Shui, διότι αντιπροσωπεύει την εργασία και την καριέρα και όπως συμβαίνει με το κρεβάτι, πρέπει να έχει τη λεγόμενη «κυρίαρχη θέση». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όταν κάθεται κάποιος εκεί να μπορεί να αντικρίζει την πόρτα, αλλά το έπιπλο δεν πρέπει να είναι σε ευθεία με την πόρτα. Για να διορθωθεί το πρώτο πρόβλημα μπορεί να τοποθετηθεί ένας καθρέφτης, μέσω του οποίου να μπορεί κάποιος που κάθεται εκεί να βλέπει την είσοδο, και στη δεύτερη περίπτωση, αν δηλαδή είναι σε ευθεία με την πόρτα, μπορεί να τοποθετηθεί στο μεσοδιάστημα πόρτας-γραφείου μία κρεμαστή κρυστάλλινη μπάλα Feng Shui. Καλό είναι επίσης να μην είναι κολλημένο στον τοίχο με τέτοιο τρόπο που εκείνος που κάθεται να βλέπει τοίχο μπροστά του. Και πάλι η θέση αυτή μπορεί να διορθωθεί τοποθετώντας έναν καθρέφτη ή πολλά μικρά μεταλλικά καδράκια σε διάφορα σχήματα, τα οποία θα διορθώσουν αυτό το μειονέκτημα.

Κρεβάτι

Το Feng Shui δίνει εξέχουσα σημασία στο κρεβάτι, διότι αντιπροσωπεύει την ευεξία, τη σωστή ενεργειακή φόρτιση μέσω της ξεκούρασης, αλλά και την τρυφερότητα των συντρόφων. Πρέπει να έχει λοιπόν και αυτό «κυρίαρχη θέση». Αυτό σημαίνει να μπορεί κάποιος να αντικρίζει όταν είναι ξαπλωμένος την πόρτα, κάτι που ενισχύει την αίσθηση της ασφάλειας, δίχως όμως να βρίσκεται στην ευθεία της, δηλαδή όταν τη διασχίζει να μην πέφτει πάνω στο κρεβάτι. Οι λύσεις και πάλι είναι ίδιες, δηλαδή ένα καθρεφτάκι ή μία μεταλλική επιφάνεια που θα αντανακλά την πόρτα σε όποιον δεν τη βλέπει και στη δεύτερη περίπτωση ένας κρύσταλλος Feng Shui κρεμασμένος στη μέση της απόστασης πόρτας-κρεβατιού. Άλλο ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι το προσκεφάλι του κρεβατιού. Δεν πρέπει να βρίσκεται κάτω από παράθυρο ή κολλημένο σε τοίχο, πίσω από τον οποίο υπάρχει μπάνιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αφήστε μία έστω μικρή απόσταση και κρεμάστε κρυστάλλινες μπάλες πάνω από το κρεβάτι.

Βεράντα – αυλή

Ένα στρογγυλό τραπέζι στη βεράντα ή την αυλή σας θα ευνοήσει την κοινωνική σας ζωή, ενώ ένα τετράγωνο θα φέρει σταθερότητα και πίστη στη σχέση σας. Εάν τοποθετήσετε ένα πολυγωνικό τραπέζι, π.χ. πεντάγωνο ή οκτάγωνο, θα έχετε ενδιαφέρουσες και ζωηρές συζητήσεις με τους καλεσμένους και την οικογένειά σας. Φροντίστε οι καρέκλες να έχουν διάταξη τέτοια, που να αντικρίζει ο ένας καλεσμένος τον άλλον, παραδείγματος χάρη στρογγυλή. Και φυσικά όπως πάντα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιδανικότερη ατμόσφαιρα ξεκινάει από τη φιλική, καλή μας διάθεση.