Οι όψεις που έπαιξαν ρόλο στην «ελεύθερη πτώση» της Ellen DeGeneres

Οι όψεις που έπαιξαν ρόλο στην «ελεύθερη πτώση» της Ellen DeGeneres

Οι όψεις που έπαιξαν ρόλο στην «ελεύθερη πτώση» της Ellen DeGeneres

Γιατί αποκαθηλώθηκε σε μια νύχτα η Αμερικανίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια Ellen DeGeneres; Έχουν δίκιο όσοι την λένε «κακιά»; Τι δείχνει το ωροσκόπιο της για την ξαφνική μεταστροφή της κοινής γνώμης απέναντι της;

Την άνοιξη -την περίοδο της καραντίνας- στο Χόλυγουντ, εκτός δυστυχώς από κρούσματα κορωνοϊού, μετρούσαν και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενάντια σε ένα λατρεμένο είδωλο της μικρής οθόνης παγκοσμίως. Τη δικιά τους Ellen DeGeneres, που είδε μέσα σε μια νύχτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αμαυρώνεται η φήμη της από συνεργάτες, πρώην συνεργάτες, καλεσμένους της παγκοσμίου φήμης εκπομπής της, άτομα της παραγωγής, σερβιτόρους και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ο κόσμος είχε για εκείνη, μέχρι τον Μάρτιο, την εικόνα της ευγενικής παρουσιάστριας, που μάλιστα πάντα στο κλείσιμο της εκπομπής της ζητούσε από το κοινό της να είναι ευγενικό και καλόψυχο προς τους άλλους. Φαίνεται (κατά τα λεγόμενα όσων ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον της) ότι λίγο πίστευε ή ακολουθούσε η ίδια αυτές τις παροτρύνσεις και ότι πολλές φορές καταφέρθηκε με βίαιο λεκτικό τρόπο και όχι μόνο σε ανθρώπους που δούλευαν μαζί της ή την εξυπηρετούσαν. Μέχρι τώρα μόνο η σύζυγος της, Portia De Rossi, έχει πάρει το μέρος της με μια δημοσίευση στο Instagram, στην οποία δήλωσε ότι είναι δίπλα της και τη στηρίζει.

Οι κατηγορίες

Αρχικά η Ellen DeGeneres φάνηκε ότι θέλει να αποσυρθεί μετά από τις κατηγορίες για τοξικό περιβάλλον στην παραγωγή της εκπομπής της, που σύμφωνα με τα λεγόμενα των συνεργατών της μπορεί να μην το προκαλούσε η ίδια, αλλά το στήριζε ή το συντηρούσε. Μέχρι και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από την παραγωγή της σε βάρος εργαζομένων έκαναν λόγο οι καταγγελίες. Στη συνέχεια, έστειλε μια φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή συγγνώμης, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για το τι έχει συμβεί ακριβώς σε ότι αφορά την παραγωγή. Παραδέχτηκε ότι δεν έχει ακριβώς τον έλεγχο όλων αυτών των ανθρώπων που δουλεύουν για εκείνη και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν αλλαγές για να συνεχιστεί το σόου της. Ας δούμε όμως τι λέει το ωροσκόπιο της.

Οι όψεις που έπαιξαν ρόλο στην «ελεύθερη πτώση» της Ellen DeGeneres

Υδροχόος με ωροσκόπο στους Ιχθύς

Η Ellen DeGeneres είναι Υδροχόος. Η ίδια έχει πει ότι γεννήθηκε το πρωί στις 8:43, κάτι που της δίνει έναν ωροσκόπο στους Ιχθύς. Ο συνδυασμός Ήλιου στον Υδροχόο με ωροσκόπο στους Ιχθύς, μας δίνει ένα άτομο που έχει τόσο συχνές και έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις, που δημιουργεί ένα προφίλ αινιγματικό στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Όταν δεν μπορεί να χειριστεί τα πολύπλευρα και συχνά αντιφατικά ταλέντα του, επιλέγει «να κατεβάζει ρολά» και να μην επικοινωνεί. Τουλάχιστον όχι με τους συμβατικούς ανθρώπινους τρόπους. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά είναι τεράστιο. Όταν ασχολείται με αυτά, προσθέτει μια τόσο ευπρόσωπη νότα στο αποτέλεσμα της δουλειάς, που μένει ανεξίτηλη ως δική του σφραγίδα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανάγκη του. Να αφήσει το αποτύπωμα του ως ένας άνθρωπος που νοιάζεται για τους άλλους ανθρώπους και μάλιστα τους πιο αδύναμους και να μπει μπροστά να τους υπερασπιστεί. Η πορεία της Ellen DeGeneres και η ακτιβιστική της δράση μέχρι τώρα, δικαιολογεί κατά πολύ αυτή την ερμηνεία.

Δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων

Σε σύνοδο (δηλαδή πολύ κοντά) με τον Ήλιο της στον Υδροχόο, βρίσκεται η Αφροδίτη στον Υδροχόο, που μάλιστα είναι ανάδρομη στο γενέθλιο ωροσκόπιο της. Απέναντι από αυτή τη σύνοδο, βρίσκεται ο Ουρανός. Ίσως αυτό δείχνει πόσο δύσκολο της είναι να εκφράζει τα συναισθήματα της ή να δείχνει ενσυναίσθηση. Συνήθως άτομα με αυτή την όψη δείχνουν μια τάση κυριαρχίας πάνω στους άλλους και δεν φαίνεται να λαμβάνουν ιδιαίτερα υπόψη τους τις απόψεις ή τα συναισθήματα των άλλων. Ο Ουρανός, άλλωστε, θεωρείται ένας πολύ εγωκεντρικός πλανήτης κι όταν αγγίζει προσωπικούς πλανήτες τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά, ιδιαίτερα στις σχέσεις. Από την άλλη, ο Υδροχόος ως ζώδιο, φημίζεται ακριβώς για την «απρόσωπη» αγάπη του. Θα νοιαστεί πιο πολύ για τα δικαιώματα των καταπιεσμένων στην άλλη άκρη της γης, αλλά μπορεί να αφήσει την οικογένεια του στο έλεος.

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά

Στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου της, στο Μεσουράνημα, βρίσκεται η σύνοδος Άρη-Κρόνου στον Τοξότη. Μια όψη σκληρή, η οποία κάνει το άτομο εξαιρετικά πειθαρχημένο στα επαγγελματικά του, υπέρμετρα φιλόδοξο, άκοπο δουλευτή, που η φήμη του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Ο Κρόνος, πολλές φορές σ’ αυτή τη θέση, φημίζεται για μια πτώση από τα ψηλά. Εδώ και καιρό σε απαιτητική όψη τετραγώνου προς το Μεσουράνημα της βρίσκεται ο Ποσειδώνας που σε λίγο καιρό θα πιάσει και τη σύνοδο Άρη-Κρόνου. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της αποκάλυψης σκανδάλων στην αστρολογία.

Η Σελήνη της, στο γενέθλιο ωροσκόπιο της βρίσκεται στον δυναμικό και ηγετικό Κριό. Παρόλα αυτά, εδώ η Σελήνη προσπαθεί να διώξει τις βαθιές της ανασφάλειες προβάλλοντας ένα επιθετικό προφίλ προς τα έξω. Είναι μια απαιτητική θέση Σελήνης, καθώς δύσκολα το άτομο δέχεται υποδείξεις και συμβουλές.

Ο αποκαλυπτικός ρόλος του Χείρωνα

Όμως η πιο αποκαλυπτική όψη για το ωροσκόπιο της Ellen DeGeneres είναι η σύνοδος του Ήλιου και της Αφροδίτης της με τον Χείρωνα, τον πληγωμένο θεραπευτή της αστρολογίας. Ο Χείρωνας είναι πάντα ορατός σε ωροσκόπια ατόμων που θεωρούνται «παρίες». Και η αλήθεια είναι ότι η DeGeneres ξεκίνησε έτσι, άσχετα αν πια έχει φτιάξει το δικό της κατεστημένο. Οι άνθρωποι με τον Χείρωνα να παίζει τόσο κομβικό ρόλο στο ωροσκόπιο τους είναι πολύ καλοί στο να βοηθούν άλλους να εκφράσουν τα ταλέντα τους και δείχνουν φιλανθρωπική δράση. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι όλα αυτά τα κάνει για το σόου, όπως κάποιοι την κατηγορούν. Ίσως ο εγωισμός, το πείσμα, η ξεροκεφαλιά και μια τάση αποστασιοποίησης συναισθηματικά από τα άτομα που δεν αγαπά και απλώς συνυπάρχει μαζί τους, μπορεί να έχουν οδηγήσει και σε παρεξηγήσεις την όλη ιστορία με την παραγωγή της.

Οι αλλαγές που φέρνει ο Κρόνος και ο Ουρανός

Οι δυο αστρολογικοί παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο, σε ότι αφορά τη στιγμή που όλα αυτά έρχονται στο προσκήνιο, είναι η είσοδος του Κρόνου στον Υδροχόο, το ζώδιο της (τον Μάρτιο του 2020) και η όψη του διελαύνοντα Ουρανού από τον Ταύρο, σε σχέση με τον Ήλιο και την Αφροδίτη της, ενεργοποιώντας τη γενέθλια αντίθεση. Η Ellen DeGeneres πρέπει να κάνει αλλαγές. Ίσως όχι μόνο στην παραγωγή της, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίζεται η ίδια τις σχέσεις της.

Αν είναι ή δεν είναι ένοχη για όλα όσα κατηγορείται δεν θα αργήσει να φανεί, κυρίως στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς τότε που ο «μέγας δικαστής» Κρόνος θα πάρει και επίσημα θέση στο ζώδιο της. Από την άλλη, ίσως είναι η ευκαιρία της να κάνει τη δική της αυτοκριτική ως άνθρωπος πρωτίστως και να προσπαθήσει να διορθώσει τα όποια λάθη της.