Οι τυχερές πέτρες των ζωδίων

Οι τυχερές πέτρες των ζωδίων

Οι τυχερές πέτρες των ζωδίων

Η ιστορία των πολύτιμων πετρών είναι μια πολύ παλιά ιστορία που πάει πίσω στο χρόνο, παράλληλα σχεδόν με την εποχή που γεννιόταν ο πλανήτης μας. Η πιο παλιά πέτρα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ είναι ένα ζιρκόν που χρονολογείται 4,4 δισεκατομμύρια χρόνια. Η νεότερη, ο Τανζανίτης που ανακαλύφθηκε το 1912. Η ιστορία των πετραδιών συνδέεται όμως και με τα 12 ζώδια. Μόνο που στο παρελθόν οι εμπορικές τους αξίες ήταν υποδεέστερες των πνευματικών τους αξιών. Οι αστρολόγοι στην αρχαιότητα, αλλά και στα νεότερα χρόνια, πίστευαν ότι κάθε πέτρα είχε θεραπευτικές ιδιότητες και προσέδιδε θετική ενέργεια, δύναμη ή προστάτευε αυτόν που την φορούσε. Λειτουργούσαν περισσότερο σαν φυλαχτά παρά σαν κοσμήματα αξίας. Μολονότι επιστημονικά, με την στενή έννοια του όρου, οι θεραπευτικές δυνάμεις των πετρών δεν αποδεικνύονται όπως και των κρυστάλλων, υπάρχουν ειδικοί θεραπευτές που τις χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα ακολουθώντας τις πρακτικές πολλών αιώνων. Πιστεύεται ότι κάθε πέτρα συνδέεται με τις ιδιότητες του κάθε πλανήτη και κάθε ζωδίου. Η λίστα εμπλουτίζεται και μπορείτε να βρείτε παραλλαγές και προσθέσεις κι άλλων πολύτιμων λίθων σε κάθε ζώδιο, αλλά παρακάτω θα βρείτε τις βασικές πολύτιμες πέτρες κάθε ζωδίου όπως ισχύει από το 1912 και έπειτα.

ΚΡΙΟΣ: Ο πολύτιμος λίθος του Κριού είναι το διαμάντι. Πρόκειται για τον ακριβότερο και σκληρότερο πολύτιμο λίθο που φέρνει τύχη σε όσους το φορούν, προστατεύει την υγεία και συμβολίζει τη δύναμη.

ΤΑΥΡΟΣ: Το πράσινο σμαράγδι, που λέγεται ότι χαρίζει φήμη, καλή όραση, ευγλωττία και ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για ταξίδια, είναι ο πολύτιμος λίθος του Ταύρου. Αν μάλιστα θαμπώσει, λέγεται ότι το άτομο που το φορά έχει πολλούς εχθρούς.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ο πολύτιμος λίθος των Διδύμων είναι ο αχάτης. Οι πολλές του αποχρώσεις εκφράζουν την πολυδιάστατη προσωπικότητα των Διδύμων. Στην αρχαιότητα πίστευαν πως είχε θεραπευτικές ικανότητες, ιδιαίτερα στο νευρικό σύστημα και το μυαλό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο πολύτιμος λίθος του Καρκίνου είναι το ρουμπίνι, ένας ακριβός και πολύτιμος λίθος, που φέρνει αισιοδοξία, χαρά και βοηθά το άτομο να κάνει φίλους.

ΛΕΩΝ: Ο σαρδόνυξ είναι ο πολύτιμος λίθος του Λέοντα, που ευνοεί την ευτυχία, τον έρωτα, τις σχέσεις και μετριάζει τον εγωισμό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο πολύτιμος λίθος της Παρθένου είναι το πανέμορφο ζαφείρι, το οποίο θεωρείται σύμβολο σοφίας και ισχυρό φυλαχτό γι’ αυτόν που το φορά.

ΖΥΓΟΣ: Το οπάλιο είναι ο εντυπωσιακός πολύτιμος λίθος του Ζυγού και λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη στον γάμο και τον έρωτα, ενώ ενισχύει το αίσθημα δικαιοσύνης και τη φιλία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Το τοπάζιο, γνωστό από την Ελληνική αρχαιότητα, είναι ο πολύτιμος λίθος του Σκορπιού, που λέγεται ότι εξασφαλίζει καλή τύχη στις σχέσεις, αφοσίωση και πίστη.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο πολύτιμος λίθος του Τοξότη και μάλιστα αρκετά σπάνιος στην αυθεντική του μορφή (κυκλοφορεί απομίμηση ευρέως ο χαουλίτης) είναι το τυρκουάζ. Συμβολίζει τη γενναιοδωρία, την ειλικρίνεια την αγάπη. Αντίδοτο στην κατάθλιψη και την κακή ενέργεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο ροδί γρανάτης, είναι η πέτρα του Αιγόκερου, που παλιά έλεγαν ότι άλλαζε χρώμα όταν κάποιος κινδύνευε. Θεωρείται φύλακας της υγείας, της πίστης και της επιτυχίας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο αμέθυστος είναι ο πολύτιμος λίθος του Υδροχόου. Χαρίζει σοφία, βοηθά στις σχέσεις, κάνει τον κάτοχο του πιο δυνατό και όπως λέει και το όνομα του, τον κρατά νηφάλιο.

ΙΧΘΥΕΣ: Η ακουαμαρίνα, η γαλαζοπράσινη παραλλαγή της βηρύλλου, είναι η πολύτιμη μέτρα των Ιχθύων. Αποτελεί σύμβολο αγνότητας, χαρίζει μουσικό ταλέντο και ενώνει τις ψυχές των ανθρώπων.