Feng Shui: Συμβουλές για μια επιτυχημένη και γεμάτη τύχη μετάβαση στη νέα χρονιά

Feng Shui: Συμβουλές για μια επιτυχημένη και γεμάτη τύχη μετάβαση στη νέα χρονιά

Feng Shui: Συμβουλές για μια επιτυχημένη και γεμάτη τύχη μετάβαση στη νέα χρονιά

Βασικό μέρος του καλωσορίσματος μιας νέας χρονιάς είναι οι εορτασμοί και τα έθιμα τα οποία είναι τα οχήματα που μας οδηγούν από το παρελθόν στο μέλλον. Η νέα χρονιά πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και μαζί της η ανάγκη να ανοιχτούμε σε περισσότερες ευκαιρίες και σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Είτε ο στόχος σας είναι να αυξήσετε το εισόδημά σας, να είστε πιο ευτυχισμένοι  ή να βελτιώσετε την τύχη σας, το Feng Shui προτείνει μερικές εύκολες και απλές συμβουλές που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ζωή σας για να αισθανθείτε καλύτερα και να προσελκύσετε τις επιθυμητές ενέργειες .

Πριν την Πρωτοχρονιά

Καθαρίστε ολόκληρο το σπίτι για να απαλλαγείτε από κάθε ρύπο και φορτίο, κάνοντας έτσι χώρο για την καλή τύχη μιας νέας χρονιάς.

Για έναν καλό ενεργειακό καθαρισμό, λίγο αλάτι και λεμόνι στη σφουγγαρίστρα και σόδα στα χαλιά που στη συνέχεια θα αφαιρεθεί με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας, θεωρείται ότι απομακρύνει την συσσωρευμένη αρνητικότητα.

Έπειτα πρέπει να πεταχτούν τα σκουπίδια και να μαζευτούν στην άκρη όλες οι σκούπες.

Επιλύστε διαφορές που μπορεί  να υπάρχουν με συγγενείς, μέλη της οικογένειας, φίλους, ή συνεργάτες. Οι εντάσεις δεν μας αφήνουν να νιώσουμε όσο καλά θα θέλαμε και είναι ένα αγκάθι στις καρδιές των ανθρώπων.

Πληρώστε όλους τους λογαριασμούς ή ένα μέρος από τα χρέη σας, για να μην υπάρχουν κατά το δυνατόν οφειλές.

Ετοιμάστε γιορτινά εδέσματα και φαγητά με κύριο συστατικό την αγάπη.

Κάντε ένα καλό μπάνιο και λουστείτε, διότι ισχύει, ό,τι και για το σπίτι με τον ενεργειακό καθαρισμό και επιπλέον θα πρέπει να αποφύγετε το λούσιμο την πρώτη μέρα του χρόνου.

Διακοσμήστε το σπίτι σας με ζωντανά ανθισμένα φυτά, που συμβολίζουν την αναγέννηση και την ανάπτυξη.

Γεμίστε τις φρουτιέρες με πορτοκάλια και μανταρίνια για να προσελκύσετε την ευτυχία. Λόγω της αντιστοιχίας με τον Ήλιο, τα εσπεριδοειδή συμβολίζουν την ευημερία.

Γλυκάνετε την τύχη σας με διάφορα γλυκίσματα σε μπολ και δίσκους.

Καραμέλες, μπισκότα  και ποικιλίες αποξηραμένων φρούτων θα δελεάσουν και  θα ευχαριστήσουν τη θεά τύχη για να ξεκινήσετε γλυκά τη νέα χρονιά.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Γεμίστε το πορτοφόλι σας με χαρτονομίσματα, έστω και μικρής αξίας, για να σας βρει ο νέος χρόνος με πολύ γεμάτο πορτοφόλι.

Μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη σκόνη τζίντζερ τη θήκη χαρτονομισμάτων. Καθώς το τζίντζερ διεγείρει τις αισθήσεις θεωρείται ότι θα κάνει το ίδιο στις εισπράξεις σας.

Κρατήστε το καπάκι της λεκάνης κλειστό, αν δεν χρησιμοποιείται, για να μην υπάρχει διαφυγή χρημάτων πέραν της υγιεινής.

Χρησιμοποιήστε το μυσταγωγικό και αρχοντικό άρωμα του σανταλόξυλου, για το σπίτι ή τον εαυτό σας.

Προτιμήστε ή προσθέστε κόκκινες αποχρώσεις σε ρούχα και αξεσουάρ για περισσότερη τύχη.

Ενισχύστε τη γωνία του πλούτου κι αν έχετε κουμπαρά ή εταζέρες με ψιλά και μικρά κέρματα, προσθέστε μερικά νομίσματα, για προσέλκυση περισσότερης αφθονίας.

Απολαύστε μαζί με την οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα ένα ωραίο γεύμα και χαρούμενες εορταστικές και οικογενειακές δραστηριότητες.

Η χαρά φέρνει περισσότερη χαρά.

Ανοίξτε πόρτες και παράθυρα για να υποδεχθείτε το νέο έτος.

Κάντε φασαρία κατά την έλευση της νέας χρονιάς. Η φασαρία, θεωρείται ότι διώχνει μακριά τις κακόβουλες επιρροές. Για αυτό  στην κινέζικη  κουλτούρα  ρίχνουν κροτίδες και πυροτεχνήματα στους εορτασμούς. Αλλά λειτουργούν το ίδιο καλά τα κουδουνάκια, τα χειροκροτήματα, τα τραγούδια, η μουσική και οι χαρούμενες φωνές και τα γέλια.

Το πρώτο πράγμα που θα πείτε τη νέα χρονιά ας είναι καλές ευχές. Προσπαθήστε να κρατήσετε  ανεβασμένη τη  θετική διάθεση όλων κατά την είσοδο της νέας χρονιάς.

Πρωτοχρονιά

Τα γεγονότα που συμβαίνουν την Πρωτοχρονιά μπορεί να έχουν αντίκτυπο στον υπόλοιπο χρόνο, επομένως, να είστε προσεκτικοί με τα λόγια και τις πράξεις σας.

Αποφύγετε να λούσετε τα μαλλιά σας όλη την πρώτη ημέρα του χρόνου γιατί έτσι μπορεί να ξεπλύνετε την καλή σας φρέσκια ενέργεια .

Φορέστε ολοκαίνουργα ρούχα αν μπορείτε, από την κορυφή ως τα νύχια.

Φορέστε όλη μέρα κόκκινο χρώμα για χαρά και ευτυχία.

Ευχηθείτε από την καρδιά σας, υγεία και ευτυχία στους γείτονες και τους φίλους σας.

Δώστε δώρα στους αγαπημένους σας και χρήματα ως δώρο, σε κόκκινους φακέλους, σε παιδιά και ανύπαντρους.

Αποφύγετε την πρώτη ημέρα του χρόνου, να σκουπίσετε το πάτωμα και να καθαρίσετε, διότι θεωρείται ότι έτσι μπορεί να διώξετε την τύχη σας.

Προσπαθήστε να μην αναφέρεστε σε στενάχωρα και δυσοίωνα πράγματα.

Αφήστε τα θρίλερ και τις βίαιες ταινίες της καλωδιακής, για άλλη μέρα.

Μην δανείζετε και μην δανειστείτε χρήματα.

Περιορίστε  ή αποφύγετε εντελώς τη χρήση αιχμηρών πραγμάτων και τη χρήση κοφτερών εργαλείων.

Καθαρίστε το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Μείνετε θετικοί όλη τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς και προσπαθήστε να μην θυμώσετε με τίποτα και με κανέναν.

Η θετικότητα και η αισιοδοξία είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κάθε ανθρώπου στην αναζήτηση της ευτυχίας.