2024: Τα 4 ζώδια που θα έχουν μια ιδιαίτερα δυναμική χρονιά χωρίς πολλά εμπόδια

2024: Τα 4 ζώδια που θα έχουν μια ιδιαίτερα δυναμική χρονιά χωρίς πολλά εμπόδια

2024: Τα 4 ζώδια που θα έχουν μια ιδιαίτερα δυναμική χρονιά χωρίς πολλά εμπόδια

Το 2024 είναι προ των πυλών και για 4 ζώδια φαίνεται ότι θα είναι μια ιδιαίτερα δυναμική χρονιά και χωρίς μάλιστα τις δυσκολίες και τα μπλοκαρίσματα των προηγούμενων ετών, καθώς ο Πλούτωνας θα αποχωρήσει οριστικά από τον Αιγόκερω, μια θέση πίεσης για τα παρορμητικά ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου. Ο Βόρειος Δεσμός θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στον Κριό και θα είναι η πυξίδα που θα δείχνει διαφορετικές διαδρομές, εμπειρίες και καρμικές αποφάσεις.

ΚΡΙΟΣ

To 2024 είναι από τις πιο σημαντικές χρονιές για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας και η πρόοδος που θα επιτελέσετε στη διάρκεια του θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στο ξεκίνημα της χρονιάς η καριέρα και οι επαγγελματικές σας φιλοδοξίες θα σας απασχολήσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, καθώς ο κυβερνήτης σας Άρης θα λάβει θέση στον Αιγόκερω στις 04/01 δίνοντας σας την απαραίτητη ώθηση να κυνηγήσετε τους επαγγελματικούς στόχους σας.

Η φωνή σας γίνεται όχημα για να διεκδικήσετε για το κοινό καλό

Στις 21/01 έρχεται όμως η σημαντικότερη αλλαγή του 2024, καθώς ο Πλούτωνας θα περάσει στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας έκανε μια μικρή δοκιμαστική πτήση από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 σε αυτό το ζώδιο, αλλά την οριστική του θέση στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια θα τη λάβει μέσα στο 2024 και συγκεκριμένα από τις 19/11. Βλέπετε από τις 02/09 μέχρι τις 19/11 θα επιστρέψει για τελευταία φορά στον Αιγόκερω. Από τη νέα του θέση στον Υδροχόο θα σας απασχολήσουν περισσότερο οι κοινωνικές και φιλικές σας σχέσεις, ενώ θα γίνετε πιο ενεργοί σε κοινωνικά δίκτυα, θα λάβετε μέρος σε ομάδες, οργανώσεις ή κόμματα με σκοπό τις ανθρωπιστικές ή περιβαλλοντολογικές δράσεις και θα προσπαθήσετε να ανοίξετε τους ορίζοντες της δουλειάς σας και έξω από τα στενά όρια της χώρας μας με τη χρήση της τεχνολογίας. Η φωνή σας έχει δύναμη γι’ αυτό μη φοβηθείτε να τη χρησιμοποιήσετε για το γενικό καλό κι όχι μόνο για το δικό σας.

Έλλειψη προσανατολισμού και παρασκήνιο

Μια άλλη σημαντική επιρροή εφέτος, αλλά κάπως πιο εσωτερική και απαιτητική που έχει ξεκινήσει από το 2023, είναι η πορεία του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων. Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου μας, όπως συμβαίνει σε σας εφέτος, νιώθουμε σαν να χάνεται κάπως η σταθερότητα ή η αίσθηση του προσανατολισμού μας. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έρχεται μετά… Καθώς οι παλιές δομές και ό,τι μας εξυπηρετούσε στο παρελθόν αρχίζει να καταρρέει, ο Κρόνος μας δίνει την αίσθηση ότι αιωρούμαστε και νιώθουμε άδειοι. Έτσι αρχίζουμε να κοιτάμε γύρω μας ψάχνοντας το καινούριο, αυτό που θα μας ικανοποιήσει περισσότερο, ή μπορεί να διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός παρασκηνίου για το οποίο όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Στην πραγματικότητα η θέση του Κρόνου στους Ιχθύς κλείνει έναν κύκλο εμπειριών στη ζωή σας που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια. Είναι μια περίοδος προετοιμασίας που κάνουμε τα ξεκαθαρίσματα μας, ώστε να χτίσουμε όταν θα έρθει ο Κρόνος στο ζώδιο μας ένα καινούριο στυλ ζωής και μια νέα προσωπικότητα. Όμως η επιρροή του Κρόνου από τους Ιχθύς θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε κι από εξαρτήσεις, τοξικές συνήθειες και σχέσεις. Από την άλλη θα βοηθήσει αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλετε να συγχωρήσετε και να τους πλησιάσετε να το κάνετε πιο εύκολα. Σημαντική με την επιρροή του Κρόνου πρέπει να είναι και η φροντίδα προς τον εαυτό σας σε επίπεδο υγείας και φυσικής κατάστασης. Μην αγνοείτε ενδείξεις όταν κάτι δεν πάει καλά και προσπαθήστε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας τις περιόδους που υπάρχουν περισσότερες ιώσεις, κλπ.

Το 2024 είναι μια χρονιά συνειδητοποιήσεων και ενδυνάμωσης

Το 2024 θα κάνετε όμως τη σημαντικότερη συνειδητοποίηση για τη ζωή σας. Καθώς ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) θα βρίσκεται στο ζώδιο σας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνετε πιο ειλικρινείς με τον εαυτό σας αποδεχόμενοι και τις «σκοτεινές» σας πλευρές και θα ορθώσετε το ανάστημά σας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δύναμη όπως ποτέ στο παρελθόν. Βλέπετε τον Φεβρουάριο, ο Βόρειος Δεσμός θα συναντήσει τον Χείρωνα στο ζώδιο σας και θα βοηθήσει να γιατρέψετε πληγές του παρελθόντος και να γίνετε κι εσείς με τη σειρά σας θεραπευτές και των άλλων. Θα βοηθήσει επίσης να συνειδητοποιήσετε ποιους θέλετε στο πλευρό σας και ποιους χρειάζεται να βγάλετε από τη ζωή σας. Προς αυτή την κατεύθυνση του ξεδιαλέγματος στις σχέσεις και στις συνεργασίες θα σας ωθήσουν και οι εκλείψεις που θα σχηματιστούν στον άξονα του ζωδίου σας με τον Ζυγό την άνοιξη και το φθινόπωρο. Με τις εκλείψεις θα μάθετε πολλά όχι μόνο από τους ανθρώπους που σας αγαπούν και σας εμπιστεύονται, αλλά και τους ανταγωνιστές σας. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στο να αποβάλλετε τις περιοριστικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις για τον εαυτό σας που μπορεί να κουβαλάτε από την παιδική σας ηλικία και να γίνετε ακόμη πιο ισχυροί ως προσωπικότητες.

Φέτος ξεκινά ένας νέος κύκλος εκλείψεων στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου. Θα έχουμε μια μοναδική έκλειψη Σελήνης σε αυτόν τον άξονα στους Ιχθύς στις 18/09 που θα επηρεάσει περισσότερο τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο. Εσείς θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το παρασκήνιο στη δουλειά αλλά και την υγεία σας.

Οικονομική ανάσα

Από τον Ιανουάριο μέχρι τις 25 Μαΐου το βάρος πέφτει σε έναν τομέα (ιδιαίτερα ασταθή τα τελευταία χρόνια) τα οικονομικά σας. Εκεί θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα τα ταλέντα και τις ικανότητές σας για να αυξήσετε το εισόδημά σας, καθώς με τη σύνοδο του Δία και τον Ουρανό στον Ταύρο, το ζώδιο που συμβολίζει τα οικονομικά σας, την άνοιξη μπορεί πραγματικά να εκτιναχθούν τα έσοδα σας κι από πηγές που πιθανώς δεν περιμένατε. Κάποιοι μπορεί να λάβετε μια γενναιόδωρη αύξηση, άλλοι να ανακαλύψετε μια νέα πηγή εσόδων ή ακόμη μπορεί το διαδίκτυο και η τεχνολογία να σας προσφέρουν μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα διέξοδο. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να τα διαχειριστείτε επιπόλαια ή να πάρετε αχρείαστο ρίσκο.

Έμφαση στην επικοινωνία, τη γνώση, τα ταξίδια

Από τις 25/05 και για το υπόλοιπο της χρονιάς η καθημερινότητα αποκτά ένα πιο φωτεινό και δελεαστικό πρόσωπο, οι κινήσεις και οι μετακινήσεις σας αυξάνονται (μπαίνετε και στον πειρασμό να πάρετε ένα καινούριο μεταφορικό μέσο ίσως), και το περιβάλλον σας (φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες) βρίσκεται στο πλευρό σας με τον Δία να προχωρά στους φιλικούς σας Διδύμους.

Ο Δίας από αυτό το ζώδιο στον τομέα της επικοινωνίας θα σας κάνει πιο αισιόδοξους στην προσέγγιση σας απέναντι στους άλλους, πιο πειστικούς για τις θέσεις και τις ιδέες σας. Αν εργάζεστε στα ΜΜΕ, στον χώρο της διαφήμισης, του τουρισμού και των μεταφορών θα έχετε θετικές εξελίξεις και θα καταφέρετε να εκμεταλλευτείτε ταλέντα σας που ίσως δεν είχατε ακόμη διαγνώσει. Κάποιοι ίσως ξαναγυρίσετε στα θρανία για να αποκτήσετε γνώσεις, επιμόρφωση που θα προσθέσετε στο βιογραφικό σας. Αν ακόμη είχατε αφήσει στη μέση σπουδές ή επιθυμούσατε πάντα να μάθετε μια ξένη γλώσσα, υπολογιστές, κλπ., τώρα έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Ακόμη και τα μαθήματα οδήγησης ευνοούνται με τη θέση του Δία στους Διδύμους. Κάτι άλλο που θα απολαύσετε είναι τα ταξίδια κυρίως σε κοντινές αποστάσεις, που πιθανώς συνδέονται και με το αντικείμενο της εργασίας σας.

Ο τελευταίος μήνας του 2024 θα είναι απαιτητικός για όλους, καθώς ο κυβερνήτης σας Άρης θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στις 06/12 στο ζώδιο του Λέοντα. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια να καθυστερήσουν κάποια πλάνα σας, να έχετε δυσκολίες σε δημιουργικές ιδέες ή ακόμη μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε μια ερωτική σας σχέση ή σε θέματα παιδιών.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

4 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου

1 Μαΐου – 9 Ιουνίου

5 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου και 06/12 μέχρι τέλος

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

To 2024 ξεκινά με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών και μάλιστα σας δίνεται η ευκαιρία είτε να προχωρήσετε σε νέες δεσμεύσεις είτε σε επισημοποιήσεις ήδη υπαρχουσών σχέσεων. Από το 2008 ο τομέας των σχέσεων και των συνεργασιών για σας τους Καρκίνους υπήρξε ένας πολύπαθος τομέας αλλά και σύνθετος ως προς τα αποτελέσματα του. Βλέπετε σε αυτόν τον τομέα φιλοξενούσατε τον Πλούτωνα που βρισκόταν για 15 χρόνια στο ζώδιο του Αιγόκερου. Τώρα όμως ο Πλούτωνας θα περάσει στον Υδροχόο και η παρουσία του στον Αιγόκερω θα περιοριστεί στη νέα χρονιά μέχρι τις 20/01 και στην τελική του φάση από τις 02/09 μέχρι τις 19/11 που θα λάβει και την οριστική θέση του για τα επόμενα είκοσι χρόνια στον Υδροχόο.

Αλλαγή προτεραιοτήτων

Ο Υδροχόος για σας συμβολίζει τα βαθύτερα συναισθήματα σας, αλλά και τα οικονομικά. Όχι αυτά του μισθού σας για όσους εργάζεστε, αλλά τα χρήματα που διαχειρίζεστε εσείς για λογαριασμό άλλων ή άλλοι για λογαριασμό σας, όπως οι πιστωτικοί οργανισμοί, οι τράπεζες, οι συνεταίροι σας και ο ή η σύζυγος. Ό,τι έχει σχέση με κληρονομιές, ασφάλειες, μπόνους, διατροφές, υποτροφίες, δάνεια, κάρτες κυβερνώνται από τον 8ο οίκο. Ο οίκος αυτός ενεργοποιείται από τον Πλούτωνα αρχής γενομένης από τις 21/01 για τους γεννημένους στις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας και μπορείτε να επωφεληθείτε οικονομικά από ένα γάμο, μια νέα συνεργασία ή μπορεί να προκύψουν κέρδη από επενδύσεις, μπόνους, κλπ. Ακόμη όμως και στα χρέη θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από κάποια από αυτά και να ανασάνετε. Σταδιακά θα επηρεαστούν μέχρι το 2044 και τα τρία δεκαήμερα. Εκτός από το χρήμα, ο οίκος αυτός κυβερνά το σεξ, το υποσυνείδητο, τον ψυχισμό σας. Αν νιώθετε ότι στα παραπάνω ένας θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει, μη χάσετε την ευκαιρία να τον συμβουλευτείτε.

Χρονιά σταθεροποίησης και επέκτασης

Ο Κρόνος θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του 2024 στους φιλικούς σας Ιχθύς και θα βοηθά να ισχυροποιηθείτε ακόμη περισσότερο. Φανείτε ευέλικτοι και ανοιχτοί στη γνώση, στις νέες εμπειρίες και προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας είτε με σεμινάρια, ειδική κατάρτιση ή να ψάξετε για μετεκπαίδευση. Θα έχετε περισσότερες ανταμοιβές και αναγνώριση στην καριέρα σας αν έχετε ήδη κάνει το καθήκον σας και έχετε δείξει υπομονή και επιμονή στους στόχους σας.

Στον ίδιο τομέα που βρίσκεται ο Κρόνος θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου στις 18/09. Αυτή η έκλειψη μπορεί να δείξει την απόφαση για σπουδές πάνω σε ένα διαφορετικό αντικείμενο, επιστροφή στα θρανία αν θέλετε να κάνετε ένα μεταπτυχιακό, πλάνα για ταξίδια στο εξωτερικό.

Ένα όνειρο υλοποιείται

Έχετε μεγάλα σχέδια, όνειρα και προσδοκίες για το 2024, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε σκληρά για να τα πραγματοποιήσετε. Ξέρετε πολύ καλά όμως ότι δεν φτάνει η δουλειά για να επιτύχει κάτι, χρειάζεται να σας χαμογελά και η τύχη! Κι αν μη τι άλλο το 2024 είναι η χρονιά που η καλή σας τύχη θα βρίσκεται περισσότερο στο πλευρό σας και θα σας δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσετε ένα μεγάλο στόχο ή ένα όνειρο σας! Η αυτοπεποίθηση σας θα είναι στα καλύτερα της και οι φίλοι κοντά σας να σας βοηθούν με κάθε τρόπο να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σας. Ο Δίας στον Ταύρο ήδη από το 2023 και μέχρι τις 25/05/2024 κάνει τη φιλία ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα πολλές ευκαιρίες προκύπτουν τόσο στον ερωτικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα μέσω φίλων! Ακόμη, στο πρώτο πεντάμηνο θα συμμετέχετε περισσότερο σε ομαδικές δραστηριότητες ή στα κοινά και ίσως θα θέλετε να ξεχωρίσετε στον κοινωνικό σας περίγυρο. Στη νέα χρονιά σκεφτείτε πιο πολύ το «εμείς» παρά το «εγώ» και θα έχετε σίγουρη επιτυχία. Ακόμη σκεφτείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ταλέντα και ικανότητες που έχετε αφήσει ανεκμετάλλευτα. Με τον Δία σε σύνοδο με τον Ουρανό, την πιο τυχερή όψη που πραγματοποιείται στις 21/04 κι επηρεάζει όλη την άνοιξη, μπορεί να ανέβει η φήμη σας, το όνομά σας θα είναι πιο γνωστό στον χώρο που δραστηριοποιείστε αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί αν η δουλειά σας αφορά το κοινό να απογειωθείτε.

Ένας φύλακας άγγελος στο πλευρό σας

Στην πορεία, μετά τις 25/05 ο Δίας θα περάσει στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας στους Διδύμους και θα σας βοηθά από κει να μορφοποιήσετε τις βάσεις για ένα νέο τρόπο ζωής. Ο 12ος οίκος κυβερνά το υποσυνείδητο, τα όνειρα, τη διαίσθηση, την υγεία της ψυχής, αλλά και του φυσικού σώματος κι όλα αυτά μπορεί να ενισχυθούν με το πέρασμα του Δία από τους Διδύμους. Οι σημαντικές αλλαγές της χρονιάς θα συμβούν κυρίως σε ένα εσωτερικό επίπεδο, θα κυοφορηθούν από το καλοκαίρι και μετά, ώστε όταν περάσει την επόμενη χρονιά ο Δίας στο ζώδιο σας, να γίνουν δημιουργία! Η επιρροή του Δία στον 12ο είναι σαν να έχετε στο πλευρό σας ένα φύλακα άγγελο που θα βοηθά να γλιτώνετε από τα χειρότερα.

Αλλαγές στην καριέρα και την οικογένεια

Τα προηγούμενα χρόνια σημειώσατε πρόοδο στα επαγγελματικά, αλλά σαφώς βιώσατε και κάποιες απογοητεύσεις που πιθανώς σας έκαναν να είστε πιο συγκρατημένοι. Φέτος που ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) θα βρίσκεται στον Κριό και στον τομέα της καριέρας έχετε μια μοναδική ευκαιρία να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας πίκρανε και να πιστέψετε στο καινούριο που έρχεται. H σύνοδος του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης με τον Χείρωνα στον Κριό θα βοηθήσει να βρείτε αυτό που επιθυμεί η ψυχή σας και να εμπνεύσετε και τους άλλους στον χώρο που δραστηριοποιείστε. Οι εκλείψεις στον άξονα καριέρας – οικογένειας συνεχίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι φέρνοντας χωροταξικές αλλαγές στη δουλειά ή στον χώρο του σπιτιού. Άλλοι μπορεί να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας ή να πάρετε μεταγραφή κι άλλοι μπορεί να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό και οικογένεια.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

4 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου

1 Μαΐου – 9 Ιουνίου

5 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου

ΖΥΓΟΣ

Το 2023 συνειδητοποιήσατε ότι ένα λαμπερό μέλλον ανοίγεται μπροστά σας και έρχεται η χρονιά που θα φέρει ουσιαστική πρόοδο, το 2024. Πολλές από τις πληγές που άνοιξαν τα προηγούμενα χρόνια φέτος θα γιατρευτούν και θα αποκτήσετε απίστευτη δύναμη αλλά και απήχηση στο περιβάλλον που ζείτε και δραστηριοποιήστε.

Ο Πλούτωνας γίνεται ο πιο ένθερμος θαυμαστής σας

Αιτία αυτής της συγκυρίας δεν είναι άλλη από την είσοδο του Πλούτωνα που από τις 21/01 περνά στον Υδροχόο σε ένα υποστηρικτικό ζώδιο προς το δικό σας, δηλώνοντας τη στήριξή του για τα επόμενα είκοσι χρόνια που θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο. Το 2024 θα κάνει δυο φορές είσοδο στον Υδροχόο, καθώς στις 02/09 θα οπισθοχωρήσει για τελευταία φορά στον Αιγόκερω και θα ξαναπεράσει οριστικά στον Υδροχόο στις 19/11. Από τη θέση αυτή θα μεταμορφώσει την προσωπική σας ζωή, την αυτοέκφραση σας, τη δημιουργικότητα σας και θα ενισχύσει ιδιαίτερα τη φήμη σας. Φυσικά κάτω από την επιρροή του μπορεί να ζήσετε και πολύ δυνατές ερωτικές στιγμές σε μια διαφορετική σχέση από αυτές που συνηθίζατε μέχρι τώρα. Πρώτα θα επηρεαστούν οι γεννημένοι τις πρώτες 3 ημέρες του ζωδίου σας, αλλά σταδιακά μέχρι το 2044 όλοι οι Ζυγοί θα νιώσετε το ευεργετικό άγγιγμα. Τα προηγούμενα χρόνια ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω ήταν σε κόντρα προς το ζώδιο σας και σας δοκίμασε αρκετά στον άξονα καριέρας – οικογένειας. Μετά την επιρροή του έχετε βγει πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τις δυνατότητες σας.

Καρμικές συναντήσεις και… αποχωρήσεις

Ένας άλλος παράγοντας αλλαγών μέσα στη νέα χρονιά και βασικά δικών σας εσωτερικών αλλαγών και συνειδητοποιήσεων είναι η πορεία του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης (Κάρμα) στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μάλιστα φέτος θα συναντήσει τον Χείρωνα σε σύνοδο τον Φεβρουάριο και θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε πολλά και σημαντικά για τις σχέσεις σας τόσο τις προσωπικές όσο και τις επαγγελματικές. Ο τομέας «σχέσεις» για σας τους Ζυγούς είναι η αχίλλειος πτέρνα σας και από τη στιγμή που γεννιέστε ψάχνετε αδιάκοπα τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και επιθυμίες και αυτές των σημαντικών άλλων στη ζωή σας. Η σύνοδος του Κάρμα με τον Χείρωνα θα βοηθήσει να γιατρέψετε πληγές που άνοιξαν παλιά σε μια σχέση ή μια συνεργασία που νιώσατε ότι αδικηθήκατε ή πικραθήκατε. Προς την ίδια κατεύθυνση της αξιολόγησης των σχέσεων και των συνεργασιών σας θα λειτουργήσουν οι εκλείψεις που ξεκίνησαν από πέρυσι στον άξονα του ζωδίου σας με τον Κριό. Φέτος θα έχουμε δυο σετ εκλείψεων την άνοιξη και το φθινόπωρο, που σε κάποιες περιπτώσεις θα μπείτε στη διαδικασία να κόψετε δεσμούς με κάποιο άτομο ή αντιθέτως να συσφίξετε τη σχέση ή τη συνεργασία σας με κάποιον άλλο. Οι σχέσεις που θα γίνουν φέτος κάτω από την επιρροή των εκλείψεων όπως και οι χωρισμοί θα έχουν καρμική χροιά. Όμως φέτος θα ξεκινήσει κι ένας νέος κύκλος εκλείψεων στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου που θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια. Στις 18/09 η πρώτη έκλειψη στον άξονα αυτό θα ανακινήσει τα πράγματα σε θέματα εργασίας και υγείας. Η έκλειψη αυτή σας καλεί να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία σας, στη φυσική σας κατάσταση και να βελτιώσετε τις καθημερινές σας ρουτίνες ώστε να είστε σε φόρμα αλλά να είστε και παραγωγικοί.

Τονωτικές ενέσεις στον οικονομικό τομέα

Ήδη ο Δίας στον Ταύρο από το 2023 έδειξε το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου που τα ταλέντα και οι ικανότητες σας μπορεί να αποδώσουν τα μέγιστα και στον οικονομικό τομέα. Ο Δίας θα παραμείνει στο ζώδιο του Ταύρου μέχρι τις 25/05, αλλά θα είναι πολύ πιο βοηθητικός καθώς θα βρίσκεται σε ορθή πορεία ήδη από τις 31/12/23. Έτσι αν από τον Σεπτέμβριο που γύρισε σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία δημιουργήθηκε κάποιο οικονομικό πρόβλημα, είχατε καθυστερήσεις ή ασυμφωνίες και δεν βρίσκατε λύσεις, από τη νέα χρονιά θα τρέξουν οι εξελίξεις. Τα δώρα του Δία συνδέονται σίγουρα με την πορεία σας την περσινή χρονιά. Έτσι αν ξεκινήσατε κάτι πέρυσι σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι πολύ πιθανό να δείτε να σας αποδίδει εφέτος περισσότερο. Η σπάνια σύνοδος του Δία με τον Ουρανό την άνοιξη του 2024 σας ενθαρρύνει να επενδύσετε σε νέες τεχνολογίες και γενικώς σε ό,τι αφορά στο μέλλον. Γενικότερα οι όποιες επενδύσεις σας μπορεί να αποδώσουν τα μέγιστα, ενώ μπορεί να είστε αποδέκτες μιας κληρονομιάς, μιας αποζημίωσης, ενός μπόνους ή κάποιων κερδών που θα έρθουν απροσδόκητα.

Ανοιχτοί ορίζοντες με τον Δία στους Διδύμους

Ο Δίας στη συνέχεια μετά τις 25/05 θα γίνει ακόμη πιο φιλικός προς το ζώδιο σας αφού θα προχωρήσει στο ζώδιο των Διδύμων. Για έναν ολόκληρο χρόνο θα βρίσκεται στον 9ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, που συνδέεται με τις ανώτατες σπουδές, τα σεμινάρια, τη γνώση γενικότερα, το εξωτερικό, τα ταξίδια, τις νομικές υποθέσεις. Αυτή είναι μια σπουδαία επιρροή για να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες, να τελειώσετε σπουδές παίρνοντας πτυχίο ή να τις ξεκινήσετε ανάλογα με την ηλικία που βρίσκεστε, να ψάξετε για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό ή να παρακολουθήσετε σεμινάρια για να ενισχύσετε τις γνώσεις και το βιογραφικό σας. Σε ό,τι έχει να κάνει με την καριέρα, το εμπόριο, τις συνεργασίες με ξένους, τις εκδόσεις, τον τουρισμό, το διαδίκτυο, μπορεί να κρύβουν σοβαρά οφέλη για σας ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο. Η παρουσία του Δία στους Διδύμους δεν θα βοηθήσει μόνο να καταφέρετε να πάρετε μια προαγωγή, να ξεκινήσετε μια δική σας δουλειά, αλλά και να επεκτείνετε τη φήμη σας όσο πιο μακριά γίνεται ακόμη και στο εξωτερικό. Κυρίως θα βοηθήσει να βρείτε νόημα σε αυτό που κάνετε ή την πραγματική σας κλίση στον επαγγελματικό τομέα.

Φυσικά το διάστημα της επιρροής του θα μπορούσε να είναι και περίοδος με πολλά ταξίδια είτε για δουλειά είτε για αναψυχή στο εξωτερικό. Ακόμη κι ο έρωτας μπορεί να κρύβεται σε μια ξένη χώρα!

Έμφαση στην υγεία και στην παραγωγικότητα

Ο Κρόνος από τον Μάρτιο του 2023 έχει περάσει στους Ιχθύς, θέση που θα κρατήσει και σε όλη τη διάρκεια του 2024 και θα σας κάνει πιο πειθαρχημένους και εστιασμένους στα επαγγελματικά σας. Η σκληρή δουλειά που ήδη έχετε κάνει από τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να ενισχύσει τη φήμη σας, αλλά και να σας δώσει ώθηση σε μια θέση με μεγαλύτερες ευθύνες. Αν βρίσκεστε σε μια δουλειά η οποία δεν σας ικανοποιεί, τότε οι απαιτήσεις της θα σας φαίνονται ακόμη πιο δυσβάσταχτες εφέτος κι ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε πορεία. Άλλωστε και οι εκλείψεις δημιουργούν μεγάλη ένταση και σας πιέζουν να αλλάξετε ό,τι δεν σας αρέσει ή δεν σας αφήνει να εξελιχτείτε όπως θέλετε στην εργασία σας. Ο Κρόνος στον τομέα της υγείας επιβάλλει να ασχοληθείτε με την κατάσταση της υγείας σας αλλά και της φυσικής σας κατάστασης και να μην αφήσετε τίποτε στην τύχη του. Σε κάθε περίπτωση, θα νιώσετε πιο έντονο τον ανταγωνισμό σε επαγγελματικό επίπεδο, την κριτική από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σας, αλλά και τις απαιτήσεις των άλλων από σας.

Αξιολογήσεις σχέσεων σε φιλικό κι επαγγελματικό επίπεδο

Η χρονιά θα κλείσει με την ανάδρομη πορεία του Άρη στον Λέοντα από τις 06/12 μέσα στον τομέα των φίλων, των συνεργατών και των στόχων σας. Το διάστημα που θα παραμείνει ανάδρομος θα σας δώσει την ευκαιρία να επαναξιολογήσετε σχέσεις φιλικές και επαγγελματικές, ώστε να προχωρήσετε με τους σωστούς ανθρώπους στο πλευρό σας στην επόμενη χρονιά.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

4 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου

1 Μαΐου – 9 Ιουνίου

5 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το 2024 ξεκινά δυναμικά καθώς από τις 04/01 στο ζώδιο σας περνά ο Άρης που σας καλεί να κυνηγήσετε τους φιλόδοξους στόχους σας. Θα είστε πιο αποφασισμένοι ούτως ή άλλως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να κυνηγήσετε την επιτυχία κι αυτή τη φορά θα σας «κάτσει».

Αποζημιώνεστε για τους κόπους των τελευταίων 15 ετών

Η πιο σπουδαία αλλαγή είναι η έξοδος του Πλούτωνα από το ζώδιο σας που σας συντρόφευε από το 2008. Μέσα στα 15 τελευταία χρόνια έχετε περάσει από πολλές σκοπέλους, αλλά καταφέρατε να σταθείτε αυτόνομα στα πόδια σας και να αποκτήσετε δύναμη και πίστη στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας έστω και δια πυρός και σιδήρου. Ο Πλούτωνας θα περάσει σε μια πρώτη δόση από τις 21/01 στον Υδροχόο, θα επιστρέψει για πολύ λίγο από τις 02/09 μέχρι τις 19/11 στο δικό σας ζώδιο για τελευταία φορά και θα εγκατασταθεί για τα επόμενα 20 χρόνια στον Υδροχόο από τις 19/11. Ο Υδροχόος συμβολίζει τα οικονομικά στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Έτσι θα πάρετε πολύτιμα μαθήματα οικονομικής διαχείρισης και θα καταφέρετε να βγείτε σίγουρα πιο κερδισμένοι σε υλικό επίπεδο. Το τι θα χρειαστεί να θυσιάσετε για να έρθει ο πλούτος και η ασφάλεια στη ζωή σας θα το μάθετε στην πάροδο των είκοσι ετών. Φέτος θα επηρεαστείτε περισσότερο μόνο οι γεννημένοι στις 3 πρώτες μέρες του ζωδίου σας. Προσπαθήστε όμως ανεξάρτητα από το δεκαήμερο που έχετε γεννηθεί να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας με το χρήμα και τον τρόπο που το ξοδεύετε ή το διαχειρίζεστε γενικότερα.

Ο 2ος οίκος του ωροσκοπίου σας αντιπροσωπεύει τα οικονομικά που κερδίζετε από τη δουλειά, τις οικονομίες ή τα υπάρχοντα σας. Ακόμη δείχνει πόσο πολύ έχετε αυτοπεποίθηση και απαιτείτε να σας δοθεί αυτό που σας αξίζει.

Ο έρωτας σας ξαναθυμάται…

Αν τα προηγούμενα χρόνια στο κυνήγι της επαγγελματικής καταξίωσης είχατε ξεχάσει τον έρωτα, ο Δίας στο πιο ευνοϊκό σημείο προς το ζώδιο σας, στον Ταύρο, στον τομέα που αφορά τον έρωτα, τη δημιουργία, τα παιδιά και τη διασκέδαση θα σας το θυμίσει στη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου που θα παραμείνει σε αυτή τη θέση. Στην πραγματικότητα θα ικανοποιήσει το παιδί που κρύβει ο καθένας από σας μέσα του κι αυτό από μόνο του είναι μεγάλη χαρά! Ακόμη κι αν έχετε απογοητευθεί στο παρελθόν από τον έρωτα και τις σχέσεις σας, εφέτος δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Αν είστε μόνοι-ες, ο Δίας θα φέρει στον δρόμο σας τη σωστή στιγμή αυτόν-η που περιμένατε ίσως και χρόνια, γι’ αυτό αρχίστε να κυκλοφορείτε όσο γίνεται περισσότερο και φυσικά να είστε δεκτικοί σε νέες γνωριμίες. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό την άνοιξη θα βοηθήσει να βρείτε κάτι που να σας συναρπάζει, αλλά να έχει και προοπτικές να γίνει μια σωστή σχέση. Αλλά κι εσείς που είστε σε νεότερη ηλικία και σας ενδιαφέρει περισσότερο το παιχνίδι και το φλερτ, μέσα στη χρονιά θα έχετε άπειρες ευκαιρίες να έχετε ανταπόκριση στα αισθήματα σας και να φλερτάρετε! Το μόνο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι πρέπει να απαλλαχτείτε από τον φόβο που ίσως έχετε μέσα σας αν κάνατε κάποιες αποτυχημένες σχέσεις στο παρελθόν, γιατί με αυτό τον φόβο ως οδηγό δεν θα εκμεταλλευτείτε την καταπληκτική παρουσία του Δία στον τομέα του έρωτα. Πιστέψτε ότι σας αξίζει το καλύτερο και το καλύτερο θα έρθει!

Αν είστε ήδη δεσμευμένοι ή παντρεμένοι, η αγάπη για το σύντροφο σας θα βαθύνει και μαζί του μπορείτε να περάσετε αξέχαστες στιγμές διασκέδασης και χαράς. Ακόμη μπορεί να αποφασίσετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας, να συμβιώσετε, ή αν είστε στην κατάλληλη ηλικία να αποκτήσετε έναν απόγονο. Μάλιστα το 2024 είναι από τις πιο κατάλληλες χρονιές για τεκνοποίηση για τις γυναίκες Αιγόκερους ή με ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο και αν έχετε κάποιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα θα βρείτε πιο εύκολα λύσεις. Πέρα όμως από τον έρωτα και τα παιδιά, η παρουσία του Δία στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα σας χαρίσει περισσότερες ευκαιρίες για χαρά και διασκέδαση, για να ανακαλύψετε ένα χόμπι ή ένα σπορ που θα σας ψυχαγωγήσει, ενώ αν ασχολείστε επαγγελματικά με χώρους αναψυχής, είστε καλλιτέχνες ή κάνετε μια δουλειά που χρειάζεται έμπνευση θα είναι από τις καλύτερες χρονιές σας.

Βελτίωση της υγείας – επέκταση των επαγγελματικών

Στην πορεία, από τις 25/05 κι έπειτα ο Δίας θα προχωρήσει στους Διδύμους, μια πιο ουδέτερη θέση προς το ζώδιο σας και θα σας βοηθήσει περισσότερο σε θέματα δουλειάς αλλά και φυσικής κατάστασης και υγείας. Κάποιοι μπορεί να κάνετε μάλιστα δυο παράλληλες δουλειές και να έχετε αύξηση στα έσοδα σας. Ενδεχομένως να πάρετε προαγωγή, να έχετε καλύτερους συνεργάτες και να μεγαλώσετε το πελατολόγιο σας αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν είχατε παραμελήσει τις ανάγκες της σωματικής σας υγείας, ο Δίας από τους Διδύμους θα βοηθήσει να ξαναβρείτε τη φόρμα σας και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή, την άσκηση και τη χαλάρωση. Καθώς στο δεύτερο εξάμηνο θα είστε πιο αγχώδεις και πιο νευρικοί, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να διώχνετε το άγχος και να κοιμάστε ή να ξεκουράζεστε περισσότερο.

Μαθήματα επικοινωνίας

Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στους Ιχθύς και αυτή τη χρονιά και τεστάρει την ικανότητα σας να επικοινωνήσετε σωστά τις σκέψεις και τις ιδέες σας, να διαπραγματεύεστε για τον εαυτό σας και για τους άλλους. Μάλιστα αν ασχολείστε επαγγελματικά με εκδόσεις, επικοινωνία, τουρισμό, μεταφορές, διδασκαλία, διαμεσολάβηση, μεσιτείες, εμπόριο μπορεί να έχετε αύξηση του όγκου εργασίας σας αλλά και προαγωγές. Στον ίδιο τομέα θα σχηματιστεί η πρώτη έκλειψη σε ένα διαφορετικό άξονα αυτή τη χρονιά, στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μπλοκαρίσματα στον τρόπο που επικοινωνείτε. Η έκλειψη αυτή θα μπορούσε να σηματοδοτεί και μια αλλαγή αντικειμένου σπουδών.

Επιστροφή στις ρίζες

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) θα βρίσκεται στον Κριό και μάλιστα τον Φεβρουάριο θα σχηματίσει σύνοδο με τον Χείρωνα που περιδιαβαίνει τον ίδιο τομέα της οικογένειας, του σπιτιού, της παιδικής σας ηλικίας και της γενέτειρας σας. Η σύνοδος αυτή σας καλεί να φροντίσετε με την ίδια αφοσίωση που διαχειρίζεστε τα επαγγελματικά και τα προσωπικά σας ζητήματα, την οικογένεια, την ακίνητη περιουσία σας. Ενδεχομένως να βρίσκεστε πιο συχνά με τους στενούς σας συγγενείς, να επισκέπτεστε τη γενέτειρά σας, αλλά και να κάνετε όνειρα για το δικό σας σπίτι και οικογένεια. Η πλειονότητα των εκλείψεων φέτος θα πραγματοποιηθούν στον άξονα καριέρας – οικογένειας φέρνοντας χωροταξικές αλλαγές στους δυο αυτούς τομείς την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Οι ρυθμοί πέφτουν στο τέλος της χρονιάς

Το τέλος της χρονιάς μετά τη φρενίτιδα των προηγούμενων 11 μηνών σας βρίσκει να πατάτε φρένο καθώς ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, μπαίνει στις 06/12 σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Λέοντα. Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα οικονομικά, τις επενδύσεις και να αποφύγετε το ρίσκο σε αισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

4 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου

1 Μαΐου – 9 Ιουνίου

5 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου