Feng Shui: O γελαστός Βούδας φέρνει αφθονία και τύχη

Feng Shui: O γελαστός Βούδας φέρνει αφθονία και τύχη

Feng Shui: O γελαστός Βούδας φέρνει αφθονία και τύχη

Ένα από τα πιο γνωστά διακοσμητικά αντικείμενα στο Feng Shui είναι τα αγαλματίδια του γελαστού Βούδα, τα οποία αντιπροσωπεύουν την αφθονία, την εκπλήρωση των επιθυμιών και την πληρότητα στη ζωή.

Απεικονίζουν έναν παχουλό Βούδα, με στρογγυλή κοιλιά, ο όποιος γελάει με την καρδιά του και είναι γνωστός ως Budai ή Hotei. Λέγεται, ότι το αγαλματίδιο έχει εμπνευστεί από μία μελλοντική μετενσάρκωση του Maitreya Buddha, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο να φέρει και να μεταλαμπαδεύσει το πνευματικό φως και θα επιστρέψει να συνεχίσει το έργο του.

Ο γελαστός Βούδας υπάρχει σε διαφορετικές απεικονίσεις, χρώματα, μεγέθη και σχέδια. Επιλέγοντας με γνώμονα τις ανάγκες ή τη διαίσθηση σας, μπορείτε να ενισχύσετε τις καλές ενέργειες στον χώρο σας, σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui.

Το νόημα των χρωμάτων και των υλικών

Ένας πήλινος ή πέτρινος γελαστός Βούδας αντιπροσωπεύει το στοιχείο της γης, το οποίο θα σας προσφέρει σταθερότητα, υλικές απολαβές και γείωση.

Εάν το άγαλμα του Βούδα είναι ξύλινο ή έχει πράσινο χρώμα, τότε ανήκει στο στοιχείο του ξύλου και σχετίζεται με την οικογένεια, την ηρεμία, την ανάπτυξη και τη διεύρυνση.

Ένας κόκκινος Βούδας, αντιπροσωπεύει το στοιχείο της φωτιάς. Όπως και στην κλασική αστρολογία (όλα συνδέονται), η φωτιά είναι πάθος, έμπνευση δράση και ζωτικότητα.

Ένας Βούδας σε μαύρο χρώμα παραπέμπει στο στοιχείο του νερού. Θα σας βοηθήσει να φέρετε στη ζωή σας ευελιξία, κατανόηση, συναίσθημα και διαίσθηση.

Εάν το αγαλματάκι έχει μεταλλική υφή ή χρώμα (χρυσό, χάλκινο, ασημί) ή αν είναι φτιαγμένο από γυαλί, ταυτίζεται με το στοιχείο του μετάλλου. Θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με τη χαρά, την ομορφιά, τη λογική και την εκφραστικότητα.

Εάν είναι κατασκευασμένο από νεφρίτη, αυτόν τον πράσινο ημιπολύτιμο λίθο, ο οποίος έχει ξεχωριστή σημασία στην Κίνα από αρχαιοτάτων χρόνων, προσφέρει βαθύτερη κατανόηση, πνευματικά δώρα και ανάταση, διότι αντιπροσωπεύει τη σύνδεση με το θεϊκό στοιχείο.

Διαφορετικές απεικονίσεις του Βούδα

  1. Γελαστός Βούδας με χάντρες ή μπάλες χρυσού

Οι μοναχοί χρησιμοποιούν το κομποσκοίνι τους για να προσευχηθούν και να αυτοσυγκεντρωθούν, γι’ αυτό οι χάντρες αυτές συμβολίζουν τις πέρλες της γνώσης. Οι μπάλες είναι σφαιρικοί ράβδοι χρυσού, αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και λέγεται ότι ελκύουν αφθονία και ποιότητα στη ζωή. Αυτό το αγαλματίδιο συνδέεται δηλαδή, τόσο με πνευματικά, όσο και με υλικά δώρα.

  1. Ο γελαστός Βούδας που κρατάει ένα κεραμικό μπωλ

Πρόκειται για τον μοναχό που αναζητά τη γνώση. Έχει απαρνηθεί τα εγκόσμια, και ψάχνει την ουσία και τη φώτιση.

  1. Βούδας με σηκωμένα χέρια

Συμβολίζει τη θεϊκή βοήθεια που δέχεται από ψηλά, δηλαδή την τύχη.

  1. Βούδας που κρατά βεντάλια

Αντιπροσωπεύει τον εξοστρακισμό των δυσκολιών, φέρνοντας έτσι χαρά και ευτυχία. Εάν μεταφέρει το σακί της αφθονίας στον δεξί του ώμο και τη βεντάλια στο αριστερό, προστατεύει τους ταξιδιώτες.

  1. Βούδας με γιρλάντα από φύλλα και σάκο

Συμβολίζει τον περιφερόμενο Άγιο άνθρωπο, ο οποίος μαζεύει τις δυσκολίες και τη θλίψη του κόσμου, για να τους απαλλάξει από αυτές. Η άλλη εκδοχή είναι ότι φέρει πλούτη και καλή τύχη στον σάκο του και τα προσφέρει στον κόσμο.

  1. Βούδας με γιρλάντα και τη φιάλη της ζωτικότητας

Φέρνει θεραπεία και καλή υγεία

  1. Ο Βούδας που παίζει με παιδιά ή κάθεται πάνω σε θησαυρό

Συνήθως είναι 5 τα παιδιά που παίζουν μαζί του και συμβολίζουν την καλή τύχη και την ευτυχία. Ο θησαυρός συμβολίζει φυσικά τα υλικά αγαθά.

Ακόμη, η θέση του Βούδα παίζει ρόλο. Η καθιστή θέση προάγει την ισορροπία του νου και την ηρεμία της ψυχής. Η όρθια θέση φέρνει πλούτη και ευημερία.

Πού να τοποθετήσετε τον γελαστό Βούδα σύμφωνα με το Feng Shui

Είσοδος

Η είσοδος του σπιτιού είναι μία καλή θέση, διότι έτσι καλοδέχεστε όλες τις θετικές ενέργειες που αντιπροσωπεύει. Τοποθετήστε το αγαλματίδιο έτσι που να κοιτάει την είσοδο του σπιτιού σας.

Κήπος, βεράντα

Είναι μία άριστη θέση, καθώς είναι το μέρος του σπιτιού που συνδέεται με τη φύση. Μπορείτε να συντονίζεστε με την ενέργειά του καθώς ηρεμείτε και ξεκουράζεστε. Εάν έχετε επίσης κάποια γωνία διαλογισμού, είναι μία ιδανική θέση, αρκεί να μην τον τοποθετήσετε στο πάτωμα. Τα αγάλματα που απεικονίζουν ιερά πρόσωπα ή θεότητες, λόγω σεβασμού, πρέπει να βρίσκονται από το επίπεδο των ματιών σας και πάνω.

Η γωνιά του πλούτου

Σύμφωνα με το Feng Shui, η γωνιά του πλούτου βρίσκεται στην αριστερή άκρη του σπιτιού σας, εάν στέκεστε στην είσοδο όπως εισέρχεστε. Τοποθετήστε ένα τραπεζάκι ή ένα ράφι και γεμίστε το με αντικείμενα που παραπέμπουν στην αφθονία, ώστε να την ενεργοποιήσετε. Ένας γελαστός Βούδας είναι μία ιδανική προσθήκη σε αυτό το σημείο.

Σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο

Φέρνει ισορροπία και ευμάρεια στον οικογενειακό και επαγγελματικό σας χώρο. Τοποθετήστε τον γελαστό Βούδα έτσι ώστε να τον βλέπει όλη η οικογένεια ή επάνω στο γραφείο. Θα βοηθήσει και θα αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις με την οικογένεια και τους συνεργάτες και θα προσελκύσει την τύχη που όλοι έχουμε ανάγκη.

Ένας γελαστός Βούδας στον χώρο της εργασίας σας προσφέρει έμπνευση, κινητοποιεί και βοηθάει στη λήψη ευεργετικών αποφάσεων. Αποφύγετε μόνο να τοποθετήσετε το αγαλματίδιο δίπλα και επάνω σε ηλεκτρικές συσκευές.

Τα γενέθλια του Βούδα εορτάζονται στις 8 Μαΐου. Λέγεται, ότι αν ανάψετε ένα κερί εκείνη την ημέρα, δίπλα στο αγαλματάκι σας, ο Βούδας θα πραγματοποιήσει μία ευχή σας.