Feng Shui 2024: Ιπτάμενα Άστρα

Feng Shui 2024: Ιπτάμενα Άστρα

Feng Shui 2024: Ιπτάμενα Άστρα

Σύμφωνα με το Κινέζικο σύστημα Feng Shui υπάρχουν 9 άστρα που κάθε χρόνο επιδρούν σε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα στον χώρο (σπίτια, επαγγελματικοί χώροι, κτίρια γενικότερα). Το κάθε ένα από αυτά έχει και ένα διαφορετικό νόημα και συμβολισμό και αλληλεπιδρά με τις κατευθύνσεις του ορίζοντα δημιουργώντας έτσι νέες ενέργειες. Να διευκρινίσω ότι με τον όρο «Ιπτάμενα Άστρα» δεν αναφέρομαι ούτε σε ιπτάμενα αντικείμενα, ούτε στα άστρα όπως τα ξέρουμε από την αστρονομία, αλλά σε μία άλλη έκφραση που περιγράφει την ενέργεια Qi, όπως την ονομάζουν οι Κινέζοι. Με λίγα λόγια τα ιπτάμενα άστρα είναι ολοκληρωμένα ενεργειακά σύνολα και ενεργοποιούνται στις 4 Φεβρουαρίου 2024 στη χρονιά του Πράσινου Ξύλινου Δράκου, ποιότητας Γιάνγκ και όπως και πέρσι δεν συμπίπτουν με την Κινέζικη πρωτοχρονιά που είναι στις 10 Φεβρουαρίου 2024. Ο Δράκος συμβολίζει τη δύναμη, την αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος, την εντιμότητα, την υγεία, την αρμονία και τη διαύγεια. Τα ζώδια που θα ευνοηθούν ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά είναι ο Πίθηκος, ο Πετεινός και ο Χοίρος. Σε ευρύτερο πλαίσιο, μπορούμε να πούμε ότι θα είναι μια χρονιά δυναμική και με έντονο το στοιχείο και την αίσθηση του μετασχηματισμού. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, ευημερία και διαύγεια σε όλα τα επίπεδα!

ΕΥΟΙΩΝΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Άστρο 1 – Ανατολικά

Στο Ανατολικό τμήμα του σπιτιού μας θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 1 το 2024, το οποίο φέρνει νίκη ενάντια στους ανταγωνιστές μας, επιτυχίες, νέες ιδέες και ολοκλήρωση των σχεδίων μας. Για να ενισχύσουμε την ευοίωνη ενέργεια του και να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο τμήμα αυτό αλατόνερο ή τρεχούμενο νερό, π.χ. σιντριβάνι. Αντικείμενα σε μπλε και μαύρο χρώμα κατά προτίμηση ορθογώνιου σχήματος. Σχετίζεται με τα πρώτα στη σειρά παιδιά και ειδικότερα τα αγόρια, καθώς επίσης και τους άντρες της μέσης ηλικίας από 30-45 ετών και επηρεάζει επίσης και όσους ανήκουν στο ζώδιο του Λαγού.

Άστρο 4 – Βορειοδυτικά

Επίσης ευνοϊκή κι ευοίωνη ενέργεια θα υπάρχει και στο Βορειοδυτικό τμήμα του σπιτιού μας, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 4 που σχετίζεται με τις ρομαντικές σχέσεις. Για να προσελκύσουμε μια ρομαντική σχέση με διάρκεια στη ζωή μας ή για να διατηρήσουμε μια ήδη υπάρχουσα σχέση που έχουμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε σε αυτό το σημείο του σπιτιού μας ένα ζευγάρι πάπιες μεταλλικές, όχι ξύλινες ούτε κεραμικές, ή δύο καρδούλες και άλλα αντικείμενα από ροζ χαλαζία ή μελωδό με 6 ράβδους ή φυλαχτά σε σχήμα καρδιάς. Επίσης το αγαλματάκι χρυσού δράκου λειτουργεί πολύ ενισχυτικά. Ενισχύεται φέτος η δημιουργικότητα, η έμπνευση και η διανοητική διαύγεια. Κατάλληλα χρώματα είναι τα μπλε και οι αποχρώσεις του, τα μαύρα και όλα τα μεταλλικά όπως ασημί, χρυσό, γκρι και λευκό, ενώ αποφεύγουμε τα χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του ξύλου (καφέ, πράσινα) και στο στοιχείο της γης (κίτρινο, ώχρα, μπεζ, κεραμιδί). Επηρεάζονται θετικά τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Σκύλου και του Χοίρου.

Προσοχή, ο Sui Po (ο καταστροφέας του έτους) βρίσκεται στη Βορειοδυτική πλευρά το 2024, γι’ αυτό αποφεύγουμε όλο το έτος και δεν κάνουμε εργασίες, όπως ανακαινίσεις και μεγάλες επισκευές, αποφεύγουμε επίσης τα κόκκινα χρώματα στη διακόσμηση και τον έντονο φωτισμό. Για να αμβλύνουμε και να εξουδετερώσουμε την επιρροή της ενέργειας αυτής, βάζουμε αντικείμενα ή υφάσματα σε μεταλλικά χρώματα (ασημί, χρυσό, γκρι) και στρογγυλά αντικείμενα, τοποθετούμε ένα αγαλματάκι Pi Xiu (Pi Yao δράκος φύλακας) για να μας φέρει τύχη στις οικονομικές υποθέσεις, ένα Qi Lin (επίσης ζωόμορφο σύμβολο για προστασία) για να μας φέρει καλή φήμη και επιτυχία και Fu Dog (λιοντάρι φύλακας) για να μας φέρει χαρά και ευτυχία. Προσοχή χρειάζεται να δείξουν τα άτομα άνω των 45 ετών, ειδικότερα οι άντρες και μάλιστα όσοι από αυτούς έχουν παιδιά.

Άστρο 6 – Βορειοανατολικά

Θα ευνοηθεί πολύ το 2024 το Βορειοανατολικό τμήμα του σπιτιού μας με το άστρο 6 που συμβολίζει τη βοήθεια, την τύχη, την πρόοδο, την επιτυχία, την οικονομική άνοδο και ευνοεί ιδιαίτερα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση, όπως τα σώματα ασφαλείας, ο στρατός, η αστυνομία κλπ, καθώς επίσης και οι μικρότεροι γιοί στις οικογένειες μας, νεαροί άντρες και όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Βοδιού και της Τίγρης. Για να ενισχύσουμε και να επωφεληθούμε από την ευεργετική ενέργεια του άστρου 6, τοποθετούμε αγαλματάκια με τους τυχερούς Βούδες Feng Shui ή ένα ζευγάρι αγαλματάκια με σώμα λιονταριού και κεφάλι δράκου. Ενισχύουμε το κίτρινο, την ώχρα και τα γήινα χρώματα, τα κεραμικά αντικείμενα (στοιχείο γης), καθώς επίσης και τα κόκκινα χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο της φωτιάς.

Άστρο 8 – Βόρεια

Στο Βόρειο τμήμα του σπιτιού μας θα βρίσκεται το άστρο 8 που φέρνει τον πλούτο, την ευημερία, την αφθονία, την ευμάρεια, τη ζωτικότητα, το κύρος και τη γενναιοδωρία στο σπίτι μας και στα μέλη της οικογένειας μας. Ενισχύουμε αυτό το σημείο του σπιτιού μας την ευνοϊκή επιρροή του άστρου 8 με δεντράκια πλούτου Feng Shui, φυλαχτά ή και θεότητες πλούτου, ένα μπλε κεραμικό γουρουνάκι αποταμίευσης, πολύτιμους λίθους σε χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο και στα χρώματα του νερού (μπλε και μαύρο) κι αυτό επειδή φέτος η αλληλεπίδραση των ενεργειών δεν επιτρέπει την πλήρη ανάπτυξη της εύνοιας του Άστρου αυτού. Οπότε προτιμούμε κυρίως υδάτινα σύμβολα, σιντριβανάκια, μεταλλικά μπολ με νερό κλπ., και δευτερευόντως κρυστάλλους. Αυτά θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε και να προστατευτούμε από τυχόν ξαφνικές ανατροπές και απρόοπτα σε οικονομικές υποθέσεις που για όλο το 2024 είναι πολύ πιθανά. Επηρεάζονται άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Ποντικού και τα νεαρά αγόρια της οικογένειας μεταξύ 15-30 ετών.

Άστρο 9 – Νοτιοδυτικά

Πολύ τυχερό και ευνοημένο τμήμα για το 2024 είναι το Νοτιοδυτικό τμήμα, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 9 που φέρνει πλούτο και πολύ θετική ζωτικής σημασίας ενέργεια, διανοητική διαύγεια και επιτυχία ειδικότερα στις γυναίκες της οικογένειας άνω των 45 ετών και σε όσες είναι μητέρες, επίσης ευνοεί τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Πιθήκου. Σχετίζεται η ενέργεια του άστρου με την καριέρα, την επαγγελματική πρόοδο και την ανάπτυξη. Για να ενισχύσουμε τη θετική του επιρροή, βάζουμε κόκκινα κεριά, κόκκινα λουλούδια ή κρυστάλλους κόκκινης απόχρωσης, μωβ ή ροζ, καθώς επίσης και κεραμικά αντικείμενα όπως ένα κόκκινο κεραμικό βάζο.

Οι καλύτερες κατευθύνσεις για το 2024 γενικότερα είναι η Νοτιοδυτική, η Βόρεια, η Βορειοδυτική, η Βορειοανατολική και η Ανατολική. Φυσικά ανά μήνα οι ενέργειες αλλάζουν και ο συνδυασμός τους εντείνει ή αμβλύνει τη θετική επιρροή στους χώρους και σε όλες τις κατευθύνσεις. Αν στις παραπάνω κατευθύνσεις βρίσκονται υπνοδωμάτια, κουζίνα ή κεντρική είσοδος σπιτιού είναι πάρα πολύ καλό.

ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Άστρο 2 – Νοτιοανατολικά

Το 2024, το Νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού επηρεάζεται από τη δυσμενή ενέργεια του άστρου 2, το οποίο μπορεί να φέρει ασθένεια, στρες, να προκαλέσει συσσώρευση βαριάς ενέργειας και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν σε αυτό το τμήμα βρίσκεται το υπνοδωμάτιο κάποιου ατόμου με ασθενή υγεία ή και προβλήματα υγείας, φροντίζουμε να μετακινηθεί σε άλλο σημείο αν αυτό είναι εφικτό. Αποφεύγουμε να τοποθετούμε εδώ έντονο φωτισμό, κόκκινα χρώματα, κεριά κλπ., και ενισχύουμε τα μπλε και μαύρα χρώματα, καθώς επίσης και τα λευκά, ασημί, χρυσά και μεταλλικά αντικείμενα. Φέτος, θα βρίσκεται εδώ και ο Μεγάλος Δούκας (Tai Sui). Για να προστατευτούμε από την ενέργεια αυτή αποφεύγουμε τα πολλά φανταχτερά φυλαχτά και «μπιχλιμπίδια» και τοποθετούμε ένα σύμβολο, ένα αγαλματάκι σκύλου σε μαύρο χρώμα από συμπαγές υλικό όπως είναι ο ορείχαλκος, καθώς επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μεταλλική κολοκύθα υγείας με μπλε κορδέλες δεμένες πάνω ή και ένα αγαλματάκι Βούδα θεραπείας. Προσοχή, αν υπάρχει καναπές ή γραφείο ή και κρεβάτι σε αυτό το σημείο, φροντίζουμε να μην κοιτάει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι προτιμότερο να στρέψουμε τον καναπέ ή το γραφείο ώστε να είναι η πλάτη προς αυτή την κατεύθυνση κι όχι το πρόσωπό μας. Επηρεάζονται περισσότερο τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Δράκου και του Φιδιού.

Άστρο 3 – Κέντρο

Στο Κέντρο θα βρίσκεται το άστρο 3, το οποίο μπορεί να φέρει έριδες, τσακωμούς, νομικά προβλήματα και θυμό ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, παιχνίδια κυριαρχίας-εξουσίας και κλοπές. Για να προστατευτούμε από τη δυσοίωνη ενέργεια του τοποθετούμε ως θεραπεία 7 κόκκινους φακέλους.

Άστρο 5 – Δυτικά

Στο Δυτικό τμήμα του σπιτιού θα βρίσκεται για όλο το έτος 2024 το άστρο 5 και μπορεί να προκαλέσει δυστυχία και κακοτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας, προβλήματα υγείας στα μάτια, στο κεφάλι, στο αίμα και στην καρδιά. Για να προστατευτούμε από τη δυσοίωνη ενέργεια του και να εξουδετερώσουμε την επιρροή του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσουμε ως θεραπεία έναν μελωδό με 6 ή 9 μεταλλικές ράβδους ή αντίστοιχα μεταλλικές καμπανούλες (6 ή 9). Αυξάνουμε δηλαδή τα χρώματα και τα αντικείμενα που ανήκουν στο στοιχείο του μετάλλου (ασημένια, χρυσά, γκρι, λευκά χρώματα). Επίσης θετικά λειτουργούν και τα αντικείμενα και τα χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του νερού (μπλε, μαύρα χρώματα και αντικείμενα όπως γυάλες με νερό, πίνακες με ήρεμες και καθαρές θάλασσες ή ποτάμια) και μειώνουμε ή αν γίνεται αφαιρούμε εντελώς αντικείμενα ή χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο της φωτιάς (κόκκινα, μωβ, έντονα πορτοκαλί, κεριά, έντονο φωτισμό, κόκκινες ή πορτοκαλί λάμπες κλπ.), όπως επίσης και τα γήινα χρώματα και κεραμικά αντικείμενα.

Άστρο 7 – Νότια

Στο Νότιο τμήμα του σπιτιού θα βρίσκεται το άστρο 7 για όλο το έτος, του οποίου η δυσμενής ενέργεια μπορεί να φέρει βία, κλοπές μέσα στο σπίτι ή κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων και απώλεια χρημάτων, νομικές εμπλοκές εξαιτίας τσακωμών και διαφωνιών. Επηρεάζει περισσότερο τα μεσαία κορίτσια της οικογένειας, νεαρές γυναίκες μεταξύ 16-30 ετών γενικότερα και όσους ανήκουν στο ζώδιο του Αλόγου. Χρησιμοποιούμε ως θεραπεία το αλατόνερο, μπλε ελέφαντες, πίνακες και φωτογραφίες με τη θάλασσα, ποτάμια κλπ., σε χρώματα του μπλε και του μαύρου, υδρόβια φυτά και αντικείμενα με ορθογώνιο σχήμα και μπλε αποχρώσεις. Πολύ ευνοϊκά σύμβολα είναι και τα καραβάκια σύμπνοιας για να ενισχύσουμε τη συνεργασία και την ομόνοια μεταξύ των μελών της οικογένειας ή των επαγγελματικών συνεργατών που έχουμε, ή και μια κινέζικη πυξίδα Feng Shui ως σύμβολο σωστού προσανατολισμού. Ενισχύουμε και αυξάνουμε τα χρώματα και τα αντικείμενα που ανήκουν στο στοιχείο του νερού (μπλε και μαύρο).

Όλες οι προτεινόμενες θεραπείες για την εξουδετέρωση των δυσοίωνων ενεργειών ή την ενίσχυση των ευοίωνων ενεργειών δεν είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σε εμφανή σημεία αν δε το επιτρέπει ο χώρος μας. Π.χ. η 6αδα νομισμάτων μπορεί να κρεμαστεί και πίσω από ένα κάδρο που πιθανότατα να υπάρχει στο χώρο που πρέπει να θεραπεύσουμε.

Καθαρίζουμε τα περσινά φυλαχτά και είδη Feng Shui πλένοντάς τα με αλατόνερο όσα μπορούν να πλυθούν χωρίς να καταστραφούν, ή εκθέτοντας τα στον Ήλιο για λίγη ώρα με προσοχή να μην καταστραφούν ή στο φως της Σελήνης και θα είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε και πάλι.

Καλή επιτυχία σε όλους!

 

Σάντυ Κατσούνη

Ψυχολόγος – Αστρολόγος – Εναλλακτικές θεραπείες – Φενγκ Σούι

[email protected]