Υδροχόος με Ερμή στον Αιγόκερω, στον Υδροχόο ή στους Ιχθύς: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός ευφυούς και αντισυμβατικού ζωδίου

Υδροχόος με Ερμή στον Αιγόκερω, στον Υδροχόο ή στους Ιχθύς: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός ευφυούς και αντισυμβατικού ζωδίου

Υδροχόος με Ερμή στον Αιγόκερω, στον Υδροχόο ή στους Ιχθύς: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός ευφυούς και αντισυμβατικού ζωδίου

Ανάλογα με την ημερομηνία και την ώρα γέννησής σας ο Ερμής ταξίδευε σε κάποιο από τα 12 ζώδια. Για το ζώδιο του Υδροχόου υπάρχουν τρεις πιθανοί συνδυασμοί: Υδροχόος που έχει Ερμή στον Αιγόκερω, Υδροχόος που έχει Ερμή στους Ιχθύς και Υδροχόος που έχει Ερμή στον Υδροχόο.

Επειδή ο Ερμής είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο, ( δεν απέχει ποτέ παραπάνω από 28 μοίρες), η θέση του στον γενέθλιο χάρτη είναι πάντα είτε στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο ή στο επόμενο ή στο προηγούμενο.

Συχνά αναρωτιόμαστε γιατί οι Υδροχόοι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους και πολλοί βρίσκουν μεγάλες διαφορές σε αυτούς που έχουν γεννηθεί στην αρχή, τη μέση και το τέλος του ζωδίου. Ο Ερμής ως πλανήτης της νόησης και της επικοινωνίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις διαφορές και με τη θέση του σε κάθε συνδυασμό βάζει την υπογραφή του στις προσωπικότητες των ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε πού έχετε τον Ερμή στον γενέθλιο χάρτη σας πατήστε εδώ.

Υδροχόος με Ερμή Αιγόκερω: Ρεαλιστής και αποστασιοποιημένος

Οι Υδροχόοι με Ερμή στον Αιγόκερω λένε πάντα αυτό που πιστεύουν και κυρίως κάνουν πάντα αυτά που θα πουν. Έχουν κύρος και εκτόπισμα και είναι υπολογίσιμη δύναμη στον κύκλο τους. Είναι άνθρωποι των έργων, μεθοδικοί, που δεν τους ξεφεύγει τίποτα και έχουν ευφυΐα και λογική. Σκέφτονται μακροπρόθεσμα και με εποικοδομητικούς τρόπους και σταθερά βήματα μπορούν να φτάσουν σύντομα στην επιτυχία και την επίτευξη των στόχων τους. Συνήθως είναι λιτοί και στην έκφραση, διακριτικοί, έχουν ταλέντο να επικοινωνούν με λίγα λόγια και συνοπτικά χωρίς να φορτίζονται υπερβολικά.

Η αλήθεια είναι μία επαναστατική πράξη

Φαίνονται συχνά ως ο πιο κλειστός συνδυασμός γιατί είναι επιρρεπείς σε μεγάλες σιωπές. Ίσως μάλιστα να φαίνονται αρκετά σοβαροί και ότι διαθέτουν υπερβολικό αυτοέλεγχο, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και μονοδιάστατα. Οι Υδροχόοι με Ερμή στον Αιγόκερω αρέσκονται στο να πηγαίνουν κόντρα στα καθιερωμένα και το κατεστημένο. Σε αυτό τον Ερμή αρέσει να ξαφνιάζει και να τρομάζει για να βεβαιωθεί ότι οι άλλοι δεν κοιμούνται τον «ύπνο του δικαίου» και το κάνει με όπλο του τον ρεαλισμό ή έστω τη δική του αλήθεια. Σε αυτούς τους Υδροχόους αρέσει να νιώθουν κάποιες στιγμές ότι είναι λίγο υπεράνω του νόμου, του κοινού ρεύματος και των γενικών αντιλήψεων. Ενθουσιάζονται περισσότερο όταν οι άνθρωποι παραβιάζουν τους κανόνες μαζί, χωρίζονται από τους υπόλοιπους για να σχηματίσουν μια ομάδα, και κυρίως όταν αισθάνονται ότι αυτό γίνεται για να αποκτήσουν έτσι τελικά περισσότερη ελευθερία.

Λυπάμαι που σας ξεβολεύω, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως στις επαναστάσεις

Οι Υδροχόοι με Ερμή στον Αιγόκερω νοιάζονται πραγματικά και έχουν στο νου τους τη δικαιοσύνη και το καλό όλων. Είναι επίσης σκεπτικιστές που χρειάζονται πολλά στοιχεία να επεξεργαστούν ώστε να φτάσουν σε ασφαλή συμπεράσματα και τους αρέσει να εκμαιεύουν από τον άλλον τις σκέψεις και τις απόψεις του. Μπορεί να περιηγηθούν έτσι σε μια συνομιλία αλλάζοντας τα θέματα απανωτά ή απότομα, σα να έχουν διαρκώς κάτι άλλο στο μυαλό τους. Όμως, θα τα κάνουν όλα αυτά πάντα με ήρεμο τρόπο και τόνο. Μπορεί να πουν το πιο ακραίο και απροσδόκητο πράγμα με την πιο επίπεδη φωνή. Οι Υδροχόοι με Ερμή στον Αιγόκερω θέλουν να ανακατεύουν λίγο τα πράγματα για να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι. Απλά θα εντοπίσουν και θα υποδείξουν τα «περίεργα», τα ανακόλουθα και δεν φοβούνται να πατήσουν τα κουμπιά των άλλων όταν θεωρούν ότι πρέπει να τους ανοίξουν τα μάτια ή για να συνειδητοποιήσουν κάτι.

Ο κύριος στόχος μιας επανάστασης είναι η απελευθέρωση

Όμως, οι Υδροχόοι με Ερμή στον Αιγόκερω μπορεί να μη θέλουν εύκολα να δείξουν τα συναισθήματα τους. Είναι πρόθυμοι να πουν οτιδήποτε, αρκεί να είναι αρκετά αποστασιοποιημένοι. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που προτιμούν να μιλούν για τα πάντα εκτός από το πώς αισθάνονται. Είναι αρκετά συγκρατημένοι και νιώθουν έξω από τα νερά τους όταν οι συζητήσεις πηγαίνουν προς μια τέτοια κατεύθυνση, αλλά αυτό που εισπράττουν οι άλλοι είναι ένα είδος απόρριψης. Όμως ένας Υδροχόος με Ερμή Αιγόκερω χρειάζεται απλώς πολύ περισσότερο χρόνο για να έρθει σε επαφή με το πώς ακριβώς νιώθει. Δεν μπορεί να το επεξεργαστεί ούτε εύκολα ούτε γρήγορα και αν πιεστεί μπορεί να κλειστεί περισσότερο ή να επαναστατήσει με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Αυτό όμως είναι δύσκολο και μάλλον επώδυνο για τους κοντινούς του ανθρώπους, όπως και το γεγονός ότι τείνουν να αποστασιοποιούνται όταν είναι κουρασμένοι και στεναχωρημένοι.

Υδροχόος με Ερμή στον Υδροχόο: Ανοιχτόμυαλος και πάντα γεμάτος ιδέες

Ο Ερμής είναι σε έξαρση στον Υδροχόο. Κατά συνέπεια, ένας Υδροχόος με αυτή τη θέση στον χάρτη του έχει μεγαλύτερη ικανότητα από το μέσο όρο να αντιλαμβάνεται, να επικοινωνεί και να μαθαίνει. Κατά κάποιο τρόπο μέσα στο μυαλό του υπάρχει το αρχέτυπο και έτσι μπορεί να εκδηλώνει τις λογικές και τις επικοινωνιακές δεξιότητες με υψηλότερο πνεύμα. Αυτοί οι Υδροχόοι έχουν μια φυσική κλίση στην επιστημονική αντίληψη και βλέπουν συχνά την πραγματικότητα ως διάφορα μοτίβα που επαναλαμβάνονται. Το ότι μπορούν να δουν τα πράγματα με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο αυξάνει και τις ανθρωπιστικές, τις πολιτικές και τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες, αλλά και την ανησυχία τους για το αύριο. Σκέφτονται γρήγορα και με αρκετή πρωτοτυπία, αλλά και με εκκεντρικότητα ή ακόμα και με θεωρητικό τρόπο και ψυχρή λογική.

Ώρα για ντιμπέιτ

Μερικές φορές όταν ένας Υδροχόος με Ερμή Υδροχόο μιλάει για μια ιδέα, είναι σαν να μιλάει για τον εαυτό του. Αυτός είναι ο λόγος που οι σκέψεις και οι ιδέες φαίνονται να είναι τόσο προσωπικές για αυτό τον συνδυασμό. Η ιδέα είναι και ο ρόλος τους, η συνδετική κόλλα και η ταύτιση τους σε μια ομάδα. Είναι αυτό που σέβονται, δηλώνουν, ακολουθούν και πιστεύουν. Ο Υδροχόος με Ερμή Υδροχόο περιμένει επίσης ότι η ομάδα οφείλει να ακολουθήσει την ιδέα. Είναι ηγέτης γιατί συνήθως ταυτίζεται με την ιδέα, κατά συνέπεια με την ομάδα του και προσπαθεί να προστατεύσει και να καθοδηγήσει και τις δύο με τον καλύτερο τρόπο. Ο Υδροχόος είναι ένα σταθερό ζώδιο, οπότε όταν αυτό διοχετεύεται στην πνευματική ενέργεια του Ερμή, μπορεί να φέρει κάποιες φορές πείσμα, δογματισμό και αδιαλλαξία στις απόψεις.

Σκέπτονται άρα υπάρχουν

Η διαίσθησή τους είναι ισχυρή και τους βοηθά να κρίνουν εύκολα τους χαρακτήρες των άλλων. Οι Υδροχόοι υποστηρίζουν σθεναρά την ιδέα της ισότητας και της δικαιοσύνης και συνήθως δίνουν δίκαιους αγώνες στη ζωή τους. Η φύση τους είναι αρκετά φιλόξενη, είναι πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και είναι επίσης αρκετά πνευματώδεις, γι’ αυτό κρατούν την ατμόσφαιρα ανάλαφρη και αισιόδοξη. Οι Υδροχόοι με τον Ερμή στον Υδροχόο επιθυμούν να έχουν γύρω τους πολλές φιλίες και ομάδες. Μπορεί να δημιουργήσουν τέτοιες ομάδες ή κάποιο σωματείο στον χώρο εργασίας. Θα φέρουν κοντά ένα δίκτυο άλλων ομάδων ή συνεργατών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί από αυτούς ασχολούνται με τις τέχνες, επειδή η τέχνη είναι ένα μέσο πνευματικής επικοινωνίας με συλλογική σύνδεση και αντίληψη. Μπορεί να ντύνονται ή να συμπεριφέρονται με τρόπους που δείχνουν τις ιδέες που πιστεύουν ως αισθητική έκφραση. Είναι λιγότερο σημαντικό για αυτούς να ξεχωρίζουν ως άτομα, επειδή επιδιώκουν να εκφράσουν την ιδέα μέσα από την ίδια την ομάδα. Για τα άτομα με αυτή τη θέση, η αλήθεια πρέπει να έρχεται πάντα πρώτη καθώς δεν ενδιαφέρονται πολύ για παραδοσιακές ή κοινωνικά αποδεκτές ιδέες. Η ισότητα και η ελευθερία συνήθως έρχονται πρώτες στις σκέψεις τους και στην κοσμοθεωρία τους. Ο Ερμής στον Υδροχόο συνήθως δεν κάνει μεγάλο θέμα την επανάσταση, γιατί ο ίδιος είναι η επανάσταση. Συνήθως πιέζει σταθερά τους ανθρώπους και τα πράγματα προς την εξέλιξη, έως ότου όλα να ωριμάσουν και να είναι έτοιμα για αυτό που έχει οραματιστεί.

Υδροχόος με Ερμή στους Ιχθύς: Ονειροπόλοι δημιουργοί

Ο Υδροχόος με Ερμή στους Ιχθύς έχει ένα μυστικιστικό εσωτερικό τρόπο αντίληψης και μια νοοτροπία που διαφέρει αισθητά από των υπολοίπων. Οι σκέψεις του είναι ευφάνταστες, ιδεαλιστικές και γεμάτες όραμα και έμπνευση. Από την άλλη πλευρά, μπορεί με αυτή τη θέση να λείπει η πρακτικότητα και ίσως να είναι πολύ «φευγάτος». Καθώς η φαντασία είναι πολύ ανεπτυγμένη, η μετάβαση και η μετατροπή όλων αυτών των σκέψεων και εντυπώσεων στην καθημερινότητα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Κατά καιρούς, όσοι έχουν αυτή τη θέση μπορεί να φαίνονται λιγότερο ομιλητικοί ή κλεισμένοι στον εαυτό τους, διότι λόγω κάποιων ευαισθησιών έχουν ανάγκη από κάποιο χρόνο αποσυμφόρησης για να ανασυνταχθούν. Αν και φαινομενικά μπορεί να γίνουν λίγο ασαφείς ή να δείχνουν λίγο εκκεντρικοί, εντούτοις οι άνθρωποι αυτού του συνδυασμού έχουν μια κοφτερή αντίληψη σε πολλά πράγματα και μπορούν να εντοπίσουν λεπτομέρειες που η ακρίβεια τους είναι σε άλλο επίπεδο από αυτό των περισσότερων. Η εκπληκτικά ανεπτυγμένη διαίσθησή τους συναντά την αντισυμβατική νόηση και αυτό κάνει τη διαφορά.

Η θεωρία του χάους

Οι Υδροχόοι με Ερμή στο ζώδιο των Ιχθύων είναι εξαιρετικοί στη συστημική σκέψη. Είναι σε θέση να χωρίσουν κάτι σε κομμάτια, αλλά επίσης μπορούν να οπτικοποιήσουν ολόκληρο το σύστημα στο σύνολό του, ενώ παρακολουθούν κάθε επιμέρους κομμάτι. Είναι φανταστικοί δημιουργοί, θεωρητικοί και αναλυτές και μπορεί να διαπρέψουν στις τέχνες, τη συγγραφή, στα μαθηματικά, τη φυσική ή τη φιλοσοφία. Είναι αδύνατο γι’ αυτούς να διατηρήσουν τις σκέψεις τους μόνο σε μια ακολουθία. Ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών δεν είναι χαοτικός για τους Υδροχόους με Ερμή στους Ιχθύς, επειδή μπορούν να δημιουργήσουν ένα νοητικό χάρτη πλοήγησης και να βγάλουν νόημα από τη σύνδεση των πραγμάτων.

Διαφωνία ή συμφωνία;

Είναι ένας συνδυασμός που αναζητά τον ορισμό μέσα στους ήχους και τον ρυθμό μέσα στα χρώματα. Αυτός ο Υδροχόος βλέπει αυτό που δεν φαίνεται και πάντα θα ενδιαφέρεται περισσότερο για το αόριστο παρά για το προφανές. Αν και αποσπασμένος αγαπάει τους ανθρώπους και τους θέλει στο πλευρό του. Είναι συνήθως ήπιων τόνων και διακριτικός γιατί συνήθως δεν θέλει να προσβάλλει τους άλλους με κανέναν τρόπο. Ξέρει πώς είναι να είναι κάποιος παρεξηγημένος και θέλει οι άλλοι να αισθανθούν άνετα μαζί του. Ίσως για αυτό να μην είναι απόλυτος ή να μην εμμένει σε οποιαδήποτε πεποίθηση ή απόφαση για πολύ καιρό. Ο Υδροχόος με Ερμή στους Ιχθύς δέχεται τόσες πολλές πληροφορίες από τον κόσμο και η ανοιχτόμυαλη στάση του τον εμποδίζει να παγιωθεί σε μια θέση. Πολλοί άνθρωποι της τέχνης και κυρίως μουσικοί διαθέτουν αυτό το συνδυασμό. Με τη μουσική δοκιμάζουν και παντρεύουν τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και υφές, αλλά χτίζουν έναν πιο όμορφο κόσμο χρησιμοποιώντας διαφορετικές επιρροές για να συνθέσουν. Αυτός είναι ο Υδροχόος με τον Ερμή στους Ιχθύς, κάποιος που μέσα στη φασαρία και τις παραφωνίες έχει την πρόθεση και την ικανότητα να δημιουργήσει μια όμορφη και εμπνευσμένη συμφωνία.