Feng Shui 2023: Ιπτάμενα Άστρα

Feng Shui: Ιπτάμενα Άστρα

Feng Shui 2023: Ιπτάμενα Άστρα

Σύμφωνα με το Κινέζικο σύστημα Feng Shui υπάρχουν 9 άστρα που κάθε χρόνο επιδρούν σε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα στον χώρο (σπίτια, επαγγελματικοί χώροι, κτίρια γενικότερα). Το κάθε ένα από αυτά έχει και ένα διαφορετικό νόημα και συμβολισμό και αλληλοεπιδρά με τις κατευθύνσεις του ορίζοντα, δημιουργώντας έτσι νέες ενέργειες. Να διευκρινίσω ότι με τον όρο «Ιπτάμενα Άστρα» δεν αναφέρομαι ούτε σε ιπτάμενα αντικείμενα, ούτε στα άστρα όπως τα ξέρουμε από την αστρονομία, αλλά σε μία άλλη έκφραση που περιγράφει την ενέργεια Qi, όπως την ονομάζουν οι Κινέζοι. Με λίγα λόγια τα ιπτάμενα άστρα είναι ολοκληρωμένα ενεργειακά σύνολα και ενεργοποιούνται στις 4 Φεβρουαρίου 2023 στη χρονιά του Μαύρου Υδάτινου Λαγού, ποιότητας Γιν και δεν συμπίπτουν με την Κινέζικη πρωτοχρονιά για το 2023, στις 22 Ιανουαρίου.

ΕΥΟΙΩΝΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Άστρο 1 – Νοτιοδυτικά

Στο Νοτιοδυτικό τμήμα του σπιτιού μας θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 1 το 2023, το οποίο φέρνει νίκη ενάντια στους ανταγωνιστές μας, επιτυχίες, νέες ιδέες και ολοκλήρωση των σχεδίων μας. Για να ενισχύσουμε την ευοίωνη ενέργεια του και να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό μπορούμε να τοποθετήσουμε στο τμήμα αυτό έναν χρυσό ελέφαντα ή ένα κινέζικο μενταγιόν επιτυχίας, ασημένια ή χρυσά αντικείμενα, καθώς επίσης και χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του μετάλλου (γκρι, ασημί, χρυσό, λευκό), ή μια δρακοχελώνα, αλατόνερο (προσοχή, δε θέλουμε τρεχούμενο νερό εδώ π.χ. σιντριβάνι). Σχετίζεται με τα μεσαία στη σειρά παιδιά και ειδικότερα τα αγόρια, καθώς επίσης και τους άντρες της μέση ηλικίας. Το 2023 ευνοούνται τα ταξίδια και η δράση γενικότερα μακριά από την οικογένεια, για παράδειγμα σπουδές σε άλλη πόλη, δουλειά σε άλλη πόλη για ένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο, επειδή δυστυχώς στον Βορρά θα είναι και τα 3 killings ή αλλιώς San Sha (ενέργεια πολύ δυσμενής που πάντα λαμβάνεται υπόψη στο Feng Shui) μπορεί να προκληθεί απώλεια χρημάτων και αγαπημένων προσώπων. Για να προστατευτούμε από αυτή τη δυσμενή επιρροή των 3 killings τοποθετούμε τα αγαλματάκια Φου Ντόγκ που είναι σκύλοι φύλακες ή άλλα αγαλματάκια πολεμιστών με σπαθί, ώστε να εξουδετερώσουμε την επιρροή της ενέργειας αυτής. Επηρεάζονται περισσότερο τα άτομα στο ζώδιο του Φιδιού, Αλόγου και Κατσίκας.

Άστρο 4 – Κεντρικά

Επίσης ευνοϊκή και ευοίωνη ενέργεια θα υπάρχει και στο κεντρικό τμήμα του σπιτιού μας, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 4 που σχετίζεται με τις ρομαντικές σχέσεις. Για να προσελκύσουμε μια ρομαντική σχέση με διάρκεια στη ζωή μας ή για να διατηρήσουμε μια ήδη υπάρχουσα σχέση που έχουμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε σε αυτό το σημείο του σπιτιού μας ένα ζευγάρι πάπιες ξύλινες ή κρυστάλλινες ή δύο καρδούλες και άλλα αντικείμενα από ροζ χαλαζία ή μελωδό με 6 ράβδους ή φυλαχτά σε σχήμα καρδιάς. Κατάλληλα χρώματα είναι τα κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ, μωβ (στοιχείο της φωτιάς), ενώ αποφεύγουμε τα χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του ξύλου (καφέ, πράσινα) και στο στοιχείο της γης (κίτρινο, ώχρα, μπεζ, κεραμιδί). Αν στο σημείο αυτό βρίσκεται παιδικό δωμάτιο αγοριού ή δωμάτιου νεαρού άντρα, ενισχύουμε το στοιχείο της φωτιάς είτε με τα αντίστοιχα χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ) είτε με μια λάμπα-φωτιστικό, κεριά, κλπ., για να ξεπεραστούν τυχόν θέματα υγείας, στρες ή κατάθλιψης πολύ εύκολα.

Άστρο 6 – Δυτικά

Άλλο ένα τμήμα που θα ευνοηθεί πολύ το 2023 είναι Δυτικό τμήμα του σπιτιού μας, γιατί θα είναι εκεί το άστρο 6 που συμβολίζει τη βοήθεια, την τύχη, την πρόοδο, την επιτυχία, την οικονομική άνοδο και ευνοεί ιδιαίτερα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση, όπως τα σώματα ασφαλείας, ο στρατός, η αστυνομία, κλπ. Για να ενισχύσουμε και να επωφεληθούμε από την ευεργετική ενέργεια του άστρου 6, τοποθετούμε μια 6αδα νομισμάτων ή ένα μεταλλικό μελωδό ή αγαλματάκια με τους τυχερούς Βούδες Feng Shui, ένα μικρό συντριβανάκι ή γυάλα με νερό, μετάλλια ή βραβεία που έχουμε κερδίσει για κάποια διάκριση μας. Ενισχύουμε το κίτρινο, την ώχρα και τα γήινα χρώματα, τα κεραμικά αντικείμενα (στοιχείο γης), τα κόκκινα και μωβ χρώματα (στοιχείο φωτιάς) και το μπλε, μαύρο, γαλάζιο (στοιχείο νερού) και φυσικά ασημί, χρυσό, λευκό χρώμα (στοιχείο μετάλλου). Αν αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα τοποθετούμε εδώ κάποιο αντικείμενο που σχετίζεται με τα προβλήματα αυτά, όπως για παράδειγμα το κλειδί του σπιτιού που εκκρεμεί ένα δάνειο που δυσκολευόμαστε να αποπληρώσουμε, ένα συμβόλαιο οικονομικό, κλπ., ή μπορούμε να βάλουμε έναν κουμπαρά ως σύμβολο των αποταμιεύσεων μας, όπως επίσης να κάνουμε τους καθημερινούς λογαριασμούς μας σε αυτό το σημείο του σπιτιού μας.

Προσοχή, SUI PO (ο καταστροφέας του έτους) και San Sha (the 3 killings) βρίσκονται στη Δυτική πλευρά το 2023, γι’ αυτό αποφεύγουμε όλο το έτος και δεν κάνουμε εργασίες, όπως ανακαινίσεις και μεγάλες επισκευές, αποφεύγουμε επίσης τα κόκκινα χρώματα στη διακόσμηση και τον έντονο φωτισμό. Για να αμβλύνουμε και να εξουδετερώσουμε την επιρροή της ενέργειας αυτής, βάζουμε αντικείμενα ή υφάσματα σε μεταλλικά χρώματα (ασημί, χρυσό, γκρι) και στρογγυλά αντικείμενα, τοποθετούμε ένα αγαλματάκι Pi Xiu (Pi Yao) για να μας φέρει τύχη στις οικονομικές υποθέσεις, ένα Qi Lin για να μας φέρει καλή φήμη και επιτυχία και ένα Fu Dog για να μας φέρει χαρά και ευτυχία.

Άστρο 8 – Νότια

Στο Νότιο τμήμα του σπιτιού μας θα βρίσκεται το άστρο 8 που φέρνει τον πλούτο, την ευημερία, την αφθονία, την ευμάρεια, τη ζωτικότητα, το κύρος και τη γενναιοδωρία στο σπίτι μας και στα μέλη της οικογένειάς μας. Ενισχύουμε αυτό το σημείο του σπιτιού μας και την ευνοϊκή επιρροή του άστρου 8 με δεντράκια πλούτου Feng Shui, φυλαχτά ή και θεότητες πλούτου, πολύτιμους λίθους, χρώματα και αντικείμενα στο στοιχείο της φωτιάς, δηλαδή κόκκινα, ροζ, φούξια και μωβ διακοσμητικά, κεριά, φωτιστικά, κλπ. Αυτά θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε και να προστατευτούμε από τυχόν ξαφνικές ανατροπές και απρόοπτα σε οικονομικές υποθέσεις, που για όλο το 2023 είναι πολύ πιθανά.

Άστρο 9 – Βόρεια

Πολύ τυχερό και ευνοημένο τμήμα για το 2023 είναι το Βόρειο τμήμα, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 9 που φέρνει πλούτο και πολύ θετική, ζωτικής σημασίας ενέργεια, διανοητική διαύγεια και επιτυχία ειδικότερα στις γυναίκες της οικογένειας, διότι σχετίζεται η ενέργεια του με αυτές, την καριέρα και την επαγγελματική πρόοδο και ανάπτυξη. Για να ενισχύσουμε τη θετική του επιρροή στα Βόρεια του σπιτιού, βάζουμε κόκκινα κεριά, κόκκινα λουλούδια ή κρύσταλλους κόκκινης απόχρωσης ή μωβ, ροζ, καθώς επίσης και αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ ή και φυτά μπαμπού (δηλαδή ενισχύουμε το στοιχείο του ξύλου) και δευτερευόντως θα είναι βοηθητικό το στοιχείο του νερού για αυτό το τμήμα, δηλαδή συντριβάνια, αντικείμενα σε μπλε χρώμα και μαύρο.

ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Άστρο 2 – Ανατολικά

Το 2023, το Ανατολικό τμήμα του σπιτιού επηρεάζεται από τη δυσμενή ενέργεια του άστρου 2, το οποίο μπορεί να φέρει στρες, να προκαλέσει συσσώρευση βαριάς ενέργειας και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν σε αυτό το τμήμα βρίσκεται το υπνοδωμάτιο κάποιου ατόμου με ασθενή υγεία ή και προβλήματα υγείας, φροντίζουμε να μετακινηθεί σε άλλο σημείο αν αυτό είναι εφικτό. Για να προφυλαχτούμε από τη δυσμενή ενέργεια του τοποθετούμε μια θεραπεία με αλατόνερο (δηλαδή βάζουμε θαλασσινό αλάτι ακατέργαστο ή και απλό αλάτι μαγειρικής μέσα σε ένα μπολάκι με νερό βρύσης και ανανεώνουμε όποτε εξατμιστεί) ή 6αδα νομισμάτων (κινέζικα) ή μελωδό με 6 ράβδους ή μεταλλικές καμπανούλες ή αγαλματάκι Βούδα θεραπείας ή νεροκολοκύθα υγείας. Μειώνουμε το στοιχείο της φωτιάς (δηλαδή αποφεύγουμε να τοποθετούμε εδώ έντονο φωτισμό, κόκκινα χρώματα, κεριά, κλπ.) και ενισχύουμε τα μπλε και μαύρα χρώματα, καθώς επίσης και τα λευκά, ασημί, χρυσά και μεταλλικά αντικείμενα. Χρειάζεται όμως προσοχή, διότι φέτος θα βρίσκεται εδώ και ο Μεγάλος Δούκας (ΤΑΙ SUI). Για να προστατευτούμε από αυτή την ενέργεια τοποθετούμε ένα κινέζικο φυλακτό ή μια δρακοχελώνα Feng Shui ή ένα αγαλματάκι δράκου φοίνικα. Προσοχή, αν υπάρχει καναπές ή γραφείο σε αυτό το σημείο φροντίζουμε να μην κοιτάει προς τα Ανατολικά. Είναι προτιμότερο να στρέψουμε τον καναπέ ή το γραφείο, ώστε να είναι η πλάτη προς αυτή την κατεύθυνση κι όχι το πρόσωπό μας.

Άστρο 3 – Νοτιοανατολικά

Στα Νοτιοανατολικά θα βρίσκεται το άστρο 3, το οποίο μπορεί να φέρει έριδες, τσακωμούς, νομικά προβλήματα και θυμό ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας μας, όπως και παιχνίδια κυριαρχίας-εξουσίας και κλοπές. Για να προστατευτούμε από τη δυσοίωνη ενέργεια του τοποθετούμε στα Νοτιονατολικά του σπιτιού μας ως θεραπεία ένα αγαλματάκι Δράκου ή έναν γελαστό Βούδα ή αλατόνερο όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω. Ενισχύουμε το στοιχείο του νερού, δηλαδή μπλε και μαύρα χρώματα σε διακοσμητικά και αντικείμενα, καθώς επίσης μπορούμε να βάλουμε και συντριβάνια Feng Shui.

Άστρο 5 – Βορειοδυτικά

Στο Βορειοδυτικό τμήμα του σπιτιού θα βρίσκεται για όλο το έτος 2023 το άστρο 5 και μπορεί να προκαλέσει δυστυχία και κακοτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας, προβλήματα στα μάτια, στο κεφάλι, στο αίμα και στην καρδιά. Για να προστατευτούμε από τη δυσοίωνη ενέργεια του και να εξουδετερώσουμε την επιρροή του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσουμε ως θεραπεία στο τμήμα αυτό αλατόνερο ή 6αδα κινέζικων νομισμάτων ή μεταλλικές καμπανούλες ή κινέζικα φυλαχτά με καμπανάκια και νομίσματα ή singing bowls ή μια μεταλλική χελώνα ή και δρακοχελώνα, επίσης μπορεί να τοποθετηθεί εδώ ένα αγαλματάκι Βούδα θεραπείας ή της θεάς Κουάν Γιν. Αυξάνουμε δηλαδή τα χρώματα και τα αντικείμενα που ανήκουν στο στοιχείο του μετάλλου (ασημένια, χρυσά, γκρι, λευκά χρώματα), επίσης θετικά λειτουργούν και τα αντικείμενα και τα χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του νερού (μπλε, μαύρα χρώματα και αντικείμενα όπως γυάλες με νερό, πίνακες με ήρεμες και καθαρές θάλασσες ή ποτάμια) και μειώνουμε ή αν γίνεται αφαιρούμε εντελώς αντικείμενα ή χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο της φωτιάς (κόκκινα, μωβ, έντονα πορτοκαλί, κεριά, έντονο φωτισμό, κόκκινες ή πορτοκαλί λάμπες, κλπ.). Αποφεύγουμε, ή δεν κάνουμε και καθόλου αν είναι εφικτό, εργασίες και ανακαινίσεις με γκρεμίσματα στο τμήμα αυτό για όλο το 2023.

Άστρο 7 – Βορειοανατολικά

Στο Βορειοανατολικό τμήμα του σπιτιού θα βρίσκεται το άστρο 7 για όλο το 2023, του οποίου η δυσμενής ενέργεια μπορεί να φέρει βία, κλοπές μέσα στο σπίτι ή κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων και απώλεια χρημάτων, όπως επίσης νομικές εμπλοκές εξαιτίας τσακωμών και διαφωνιών. Χρησιμοποιούμε ως θεραπεία το αλατόνερο ή ένα χρυσό αγαλματάκι με τον Βούδα της τύχης ή μπλε ελέφαντες, πίνακες και φωτογραφίες με τη θάλασσα, ποτάμια, κλπ., σε χρώματα του μπλε και του μαύρου, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις αποχρώσεις του κίτρινου και του καφέ. Πολύ ευνοϊκά σύμβολα είναι και τα καραβάκια σύμπνοιας για να ενισχύσουμε τη συνεργασία και την ομόνοια μεταξύ των μελών της οικογένειας ή των επαγγελματικών συνεργατών που έχουμε, ή και μια κινέζικη πυξίδα Feng Shui ως σύμβολο σωστού προσανατολισμού. Ενισχύουμε και αυξάνουμε τα μεταλλικά αντικείμενα και χρώματα (λευκό, ασημί, χρυσό, γκρι), καθώς επίσης και τα χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του νερού (μπλε και μαύρο).

Πρακτικές συμβουλές

Οι καλύτερες κατευθύνσεις για το 2023 γενικότερα είναι ο Βορράς, η Δύση, ο Νότος και το Κέντρο. Φυσικά ανά μήνα οι ενέργειες αλλάζουν και ο συνδυασμός τους εντείνει ή αμβλύνει τη θετική επιρροή στους χώρους και σε όλες τις κατευθύνσεις. Αν στις παραπάνω κατευθύνσεις βρίσκονται υπνοδωμάτια, κουζίνα ή κεντρική είσοδος σπιτιού, είναι πάρα πολύ καλό. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή αν στα Νοτιοανατολικά είναι το υπνοδωμάτιο μας ή κεντρική και κύρια είσοδος του σπιτιού μας, διότι δυστυχώς οι αντίστοιχες ενέργειες στο τμήμα αυτό φέρνουν τσακωμούς, διαμάχες και προστριβές. Στα Ανατολικά τοποθετούμε μεταλλικά αντικείμενα ή αντικείμενα σε ασημί, χρυσό ή λευκό χρώμα, για να εξουδετερώσουμε την ενέργεια του άστρου 2 που φέρνει αρρώστιες και αντίστοιχα στα Βορειοδυτικά να εξουδετερώσουμε την ενέργεια του δυσοίωνου άστρου 5 που φέρνει κακοτυχία και δυσαρέσκεια.

Όλες οι προτεινόμενες θεραπείες για την εξουδετέρωση των δυσοίωνων ενεργειών ή την ενίσχυση των ευοίωνων ενεργειών δεν είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σε εμφανή σημεία αν δε το επιτρέπει ο χώρος μας. Για παράδειγμα, η 6αδα νομισμάτων μπορεί να κρεμαστεί και πίσω από ένα κάδρο που πιθανότατα να υπάρχει στον χώρο που πρέπει να θεραπεύσουμε.

Καθαρίζουμε τα περσινά φυλακτά και είδη feng shui πλένοντάς τα με αλατόνερο, όσα μπορούν να πλυθούν χωρίς να καταστραφούν ή εκθέτοντας τα στον Ήλιο για λίγη ώρα με προσοχή να μην καταστραφούν ή στο φως της Σελήνης και θα είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε και πάλι.

Καλή επιτυχία σε όλους!

 

Σάντυ Κατσούνη

Ψυχολόγος- Αστρολόγος- Εναλλακτικές θεραπείες- Φενγκ Σούι

[email protected]