Feng Shui 2022: Ιπτάμενα Άστρα

Feng Shui 2022: Ιπτάμενα Άστρα

Feng Shui 2022: Ιπτάμενα Άστρα

Σύμφωνα με το Κινέζικο σύστημα Feng Shui υπάρχουν 9 άστρα που κάθε χρόνο επιδρούν σε διαφορετικές τοποθεσίες μέσα στον χώρο (σπίτια, επαγγελματικοί χώροι, κτίρια γενικότερα). Το κάθε ένα από αυτά έχει και ένα διαφορετικό νόημα και συμβολισμό και αλληλοεπιδρά με τις κατευθύνσεις του ορίζοντα, δημιουργώντας έτσι νέες ενέργειες. Να διευκρινίσω ότι με τον όρο «Ιπτάμενα Άστρα» δεν αναφέρομαι ούτε σε ιπτάμενα αντικείμενα, ούτε στα άστρα όπως τα ξέρουμε από την αστρονομία, αλλά σε μία άλλη έκφραση που περιγράφει την ενέργεια Qi, όπως την ονομάζουν οι Κινέζοι. Με λίγα λόγια, τα ιπτάμενα άστρα είναι ολοκληρωμένα ενεργειακά σύνολα και ενεργοποιούνται την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη χρονιά της Μαύρης Τίγρης του Νερού, ποιότητας Γιανγκ.

Ευοίωνα Άστρα και κατευθύνσεις για το 2022

Άστρο 1 – Βόρεια

Φέτος ευνοείται πολύ το Βόρειο τμήμα του σπιτιού μας, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 1, το οποίο φέρνει νίκη ενάντια στους ανταγωνιστές μας, επιτυχίες, νέες ιδέες και ολοκλήρωση των σχεδίων μας. Για να ενισχύσουμε την ευοίωνη ενέργεια του και να επωφεληθούμε στον μέγιστο βαθμό, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο τμήμα αυτό έναν χρυσό ελέφαντα ή ένα κινέζικο μενταγιόν επιτυχίας ή ένα αγαλματάκι Τίγρης. Πολύ καλή επιλογή για φέτος είναι και τα singing bowls, τα οποία είναι μεταλλικά στρογγυλά μουσικά σκεύη που παράγουν ήχους με την κίνηση του ειδικού εργαλείου που έχουν περιμετρικά του σκεύους. Καλύτερα όμως να διαλέξετε ένα ή και περισσότερα αφού πρώτα τα δοκιμάσετε και βεβαιωθείτε ότι βρήκατε τους ήχους που σας ταιριάζουν και θέλετε να ακούτε! Ενισχύουμε το Βόρειο σημείο του σπιτιού μας με το στοιχείο του μετάλλου, δηλαδή με χρώματα χρυσά και ασημί και με μεταλλικά αντικείμενα. Ωστόσο, επειδή δυστυχώς στον Βορρά θα είναι και τα 3 Killings ή αλλιώς San Sha (ενέργεια πολύ δυσμενή που πάντα λαμβάνεται υπόψη στο Feng Shui), μπορεί να προκληθεί απώλεια χρημάτων και αγαπημένων προσώπων. Για να προστατευτούμε από αυτή τη δυσμενή επιρροή των 3 Killings, τοποθετούμε τα αγαλματάκια Φου Ντόγκ που είναι σκύλοι φύλακες ή άλλα αγαλματάκια πολεμιστών με σπαθί, ώστε να εξουδετερώσουμε την επιρροή της ενέργειας αυτής. Επηρεάζονται περισσότερο τα άτομα που εκπροσωπούν το ζώδιο του Φιδιού, του Αλόγου και της Κατσίκας.

Άστρο 4 – Νοτιοανατολικά

Ευνοϊκή και ευοίωνη ενέργεια θα υπάρχει και στο Νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού μας, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 4 που σχετίζεται με τις ρομαντικές σχέσεις. Για να προσελκύσουμε μια ρομαντική σχέση με διάρκεια στη ζωή μας ή για να διατηρήσουμε μια ήδη υπάρχουσα σχέση που έχουμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο Νοτιοανατολικό σημείο του σπιτιού μας ένα ζευγάρι πάπιες ξύλινες ή κρυστάλλινες ή δύο καρδούλες και άλλα αντικείμενα από ροζ χαλαζία ή μελωδό με 6 ράβδους ή φυλαχτά σε σχήμα καρδιάς. Επίσης, τοποθετούμε 4 φυτά μπαμπού για καλή τύχη, πράσινα φυλλώδη φυτά ή και μια Παγόδα, για να προσελκύσουμε άτομα κύρους στο πλευρό μας, αλλά και τη σοφία και την ορθή κρίση στις σκέψεις μας. Κατάλληλα χρώματα είναι το μπλε και το μαύρο (στοιχείο του νερού) και τα χρώματα που ανήκουν στο στοιχείο του ξύλου (καφέ, πράσινα).

Άστρο 6 – Βορειοδυτικά

Θα ευνοηθεί πολύ το Βορειοδυτικό τμήμα του σπιτιού μας, διότι θα είναι εκεί το άστρο 6, το όποιο φέρνει τη βοήθεια, την τύχη και τις ευκαιρίες που έχουμε ανάγκη. Για να ενισχύσουμε την ενέργεια του και να επωφεληθούμε από την ευεργετική ενέργεια του άστρου 6, τοποθετούμε μια 6αδα νομισμάτων ή ένα αγαλματάκι της Θεάς Κουάν Γιν ή αγαλματάκια με τους τυχερούς Βούδες Feng Shui, μπρονζέ δράκο, αγαλματάκι αλόγου, μετάλλια ή βραβεία που έχουμε κερδίσει για κάποια διάκρισή μας. Ενισχύουμε το κίτρινο, την ώχρα και το καφέ (γήινα χρώματα), τα κεραμικά αντικείμενα και αποφεύγουμε τα κόκκινα και τα μωβ χρώματα αντίστοιχα.

Άστρο 8 – Βορειοανατολικά

Ένα ακόμα τμήμα που θα ευνοηθεί στο σπίτι μας το 2022 είναι αυτό στο Βορειοανατολικό κομμάτι του σπιτιού μας, όπου θα βρίσκεται το άστρο 8 που φέρνει τον πλούτο, την ευημερία, την αφθονία, την ευμάρεια, τη ζωτικότητα, το κύρος και τη γενναιοδωρία στο σπίτι μας και στα μέλη της οικογένειας μας. Ενισχύουμε αυτό το σημείο του σπιτιού μας και την ευνοϊκή επιρροή του άστρου 8 με δεντράκια πλούτου Feng Shui, φυλαχτά πλούτου, πολύτιμους λίθους, κεραμικά αντικείμενα σε γήινα χρώματα (καφέ, πορτοκαλί, κίτρινο, μπεζ, ώχρα), αλλά και χρώματα και αντικείμενα στο στοιχείο της φωτιάς, δηλαδή κόκκινα, ροζ, φούξια και μωβ διακοσμητικά, κεριά, φωτιστικά, κλπ. Χρειάζεται όμως προσοχή, διότι φέτος θα βρίσκεται εδώ και ο Μεγάλος Δούκας και εκτείνεται η επιρροή του ως τα Ανατολικά του σπιτιού. Για να προστατευτούμε από την ενέργεια αυτή τοποθετούμε ένα κινέζικο φυλαχτό ή μια δρακοχελώνα Feng Shui ή ένα αγαλματάκι Δράκου φοίνικα. Προσοχή, αν υπάρχει καναπές ή γραφείο σε αυτό το σημείο, φροντίζουμε να μην κοιτάει προς τα βορειοανατολικά. Είναι προτιμότερο να στρέψουμε τον καναπέ ή το γραφείο, ώστε να είναι η πλάτη προς αυτή την κατεύθυνση κι όχι το πρόσωπό μας. Πολύ ισχυρό ενισχυτικό, αλλά και θεραπεία γι’ αυτό το σημείο και για το άστρο 8, είναι η Παγόδα από Σεληνίτη. Η Παγόδα ως σύμβολο θεωρείται από τα πιο ισχυρά στο Feng Shui και ο Σεληνίτης έχει την εκπληκτική ιδιότητα να απορροφά κάθε βαριά και περιττή ενέργεια και να αυτοκαθαρίζεται ταυτόχρονα εξουδετερώνοντας ό,τι έχει απορροφήσει.

Άστρο 9 – Νότια

Ένα ακόμα τμήμα του σπιτιού μας που θα ευνοηθεί φέτος είναι το Νότιο τμήμα, όπου θα βρίσκεται το ευοίωνο άστρο 9 που φέρνει πλούτο και πολύ θετική, ζωτικής σημασίας ενέργεια. Για να ενισχύσουμε τη θετική του επιρροή στα Νότια του σπιτιού, βάζουμε κόκκινα κεριά, κόκκινα λουλούδια ή κρυστάλλους κόκκινης απόχρωσης ή μωβ, ροζ, καθώς επίσης και αποχρώσεις του πράσινου. Ιδανικά για φέτος είναι και τα τυχερά μπαμπού (στοιχείο του ξύλου που είναι πολύ βοηθητικό γι’ αυτό το σημείο), αλλά και ο Αμέθυστος (πέτρες), καθώς επίσης και αγαλματάκια με τον Θεό του πλούτου.

Δυσοίωνα άστρα και κατευθύνσεις για το 2022

Άστρο 2 – Νοτιοδυτικά

Φέτος, το Νοτιοδυτικό τμήμα του σπιτιού βάλλεται από τη δυσμενή ενέργεια του άστρου 2, το οποίο μπορεί να φέρει προβλήματα υγείας, στρες και να προκαλέσει συσσώρευση βαριάς ενέργειας. Για να προφυλαχτούμε από τη δυσμενή ενέργεια του, τοποθετούμε μια θεραπεία με αλατόνερο (βάζουμε θαλασσινό αλάτι ακατέργαστο ή και απλό αλάτι μαγειρικής μέσα σε ένα μπολάκι με νερό βρύσης και ανανεώνουμε όποτε εξατμιστεί) ή μια 6αδα νομισμάτων (κινέζικα) ή έναν μελωδό με 6 ράβδους ή μεταλλικές καμπανούλες (μπρονζέ ιδανικά) ή ένα αγαλματάκι Βούδα θεραπείας ή νεροκολοκύθα υγείας. Μειώνουμε το στοιχείο της φωτιάς (δηλαδή αποφεύγουμε να τοποθετούμε εδώ έντονο φωτισμό, κόκκινα χρώματα, κεριά, κλπ.) και ενισχύουμε τα μπλε και μαύρα χρώματα, καθώς επίσης και τα λευκά, ασημί και χρυσά) και τα γήινα χρώματα (τερακότα, κίτρινο, ώχρα). Εδώ θα βρίσκεται όλη τη χρονιά και ο Sui Po, ο καταστροφέας του έτους που εκτείνεται ως τη Δυτική πλευρά. Αποφεύγουμε και δεν κάνουμε εργασίες, όπως ανακαινίσεις, επισκευές, γκρεμίσματα τοίχων, κλπ., αποφεύγουμε επίσης τα κόκκινα χρώματα στη διακόσμηση, καθώς επίσης και τον έντονο φωτισμό. Για να αμβλύνουμε και να εξουδετερώσουμε την επιρροή της ενέργειας αυτής, βάζουμε αντικείμενα ή υφάσματα σε μεταλλικά χρώματα (ασημί, χρυσό, γκρι) και στρογγυλά αντικείμενα και τοποθετούμε ένα αγαλματάκι Pi Xiu. Μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα, όλα τα είδη Feng Shui που θα χρειαστούμε για το 2022, σε καταστήματα λιανικής ή και στο διαδίκτυο.

Άστρο 3 – Ανατολικά

Στα Ανατολικά θα βρίσκεται το άστρο 3, το οποίο μπορεί να φέρει έριδες, τσακωμούς, νομικά προβλήματα και θυμό στα μέλη της οικογένειας μας. Για να προστατευτούμε από τη δυσοίωνη ενέργεια του, στα Ανατολικά του σπιτιού μας τοποθετούμε ως θεραπεία ένα αγαλματάκι Δράκου ή ένα κόκκινο αγαλματάκι Βούδα, κόκκινα κινέζικα φυλαχτά και καλό είναι να υπάρχει ενίσχυση του κόκκινου και του μωβ χρώματος, του ασημί και χρυσού και αποφυγή του μπλε, του μαύρου και των πράσινων αποχρώσεων. Επίσης, μπορεί να μπει ως θεραπεία για την εξουδετέρωση της ενέργειας του άστρου 3 αλατόνερο, όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, ή και μια κινέζικη πυξίδα Feng Shui.

Άστρο 5 – Κεντρικά

Στο κεντρικό τμήμα του σπιτιού θα βρίσκεται για όλο το έτος το άστρο 5 και μπορεί να προκαλέσει δυστυχία και κακοτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Για να προστατευτούμε από τη δυσοίωνη ενέργεια του και να εξουδετερώσουμε την επιρροή του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσουμε ως θεραπεία στο τμήμα αυτό τους τρεις Θεούς Λου Φου Σάο (αγαλματάκια που βρίσκουμε σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη Feng Shui) ή αλατόνερο ή 6αδα κινέζικων νομισμάτων ή μεταλλικές καμπανούλες (μπρονζέ ιδανικά) ή κινέζικα κόκκινα φυλαχτά με καμπανάκια και νομίσματα. Αυξάνουμε δηλαδή τα χρώματα και τα αντικείμενα που ανήκουν στο στοιχείο του μετάλλου (ασημένια, χρυσά, γκρι, λευκά χρώματα).

Άστρο 7 – Δυτικά

Στα Δυτικά σημεία του σπιτιού θα βρίσκεται το άστρο 7, η δυσμενής ενέργεια του οποίου μπορεί να φέρει βία, κλοπές μέσα στο σπίτι ή κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων και ατυχήματα. Χρησιμοποιούμε ως θεραπεία εξισορρόπησης της ενέργειας του το γυάλινο βαζάκι με ρύζι (παρακάτω υπάρχουν οδηγίες) και όχι το αλατόνερο το οποίο ειδικά φέτος είναι ακατάλληλο για τα δυτικά σημεία του σπιτιού, καθώς φέρνει αντίθετα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα χρυσό αγαλματάκι με τον Βούδα της τύχης ή μπλε ελέφαντες, πίνακες και φωτογραφίες με θάλασσα, ποτάμια, κλπ., σε χρώματα του μπλε και του μαύρου, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις αποχρώσεις του κίτρινου και του καφέ. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία από το άστρο 7 μπορούμε να μειώσουμε τα μεταλλικά χρώματα (λευκό, ασημί, χρυσό, γκρι).

Θεραπεία με ρύζι: Σε ένα γυάλινο βαζάκι ή μπολάκι τοποθετούμε σχεδόν ως πάνω ρύζι από μια καινούρια και φρέσκια συσκευασία. Το ρύζι παραδοσιακά θεωρείται σύμβολο πλούτου, αφθονίας και σταθερότητας και όσα σπίτια είχαν ρύζι σήμαινε ότι είχαν και σημαντικούς πόρους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναποφλοίωτο ρύζι, καστανό, άγριο ή οποιοδήποτε λευκό ή άλλο ρύζι έχουμε. Προσθέτουμε δυο κινέζικα νομίσματα I-Ching, το ένα με τους τέσσερις κινέζικους χαρακτήρες στραμμένους προς τα επάνω και το άλλο με τους δύο χαρακτήρες προς τα επάνω (παρατηρήστε τα νομίσματα και θα καταλάβετε ποια όψη χρειάζεται να βάλετε προς τα επάνω σε κάθε ένα νόμισμα). Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να τοποθετήσουμε πάνω στα δυο νομίσματα έναν κρύσταλλο χαλαζία (π.χ. διάφανος χαλαζίας με τουρμαλίνη μέσα) ή έναν κρύσταλλο Ίασπις ή φύλλο ασημένιο Ίασπι ή οποιοδήποτε κρύσταλλο προστασίας και καθαρισμού χρησιμοποιείτε και νιώθετε άνετα να έχετε (σημαντικό ρόλο παίζει το πώς νιώθουμε με κάθε κρύσταλλο κι αν μπορούμε να εναρμονιστούμε με τις ποιότητες και την ενέργεια του), ώστε να απορροφηθεί πλήρως όλη η δυσμενή ενέργεια του άστρου 7. Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να τοποθετηθεί στα Δυτικά του σπιτιού ή του γραφείου σας ή στη Δυτική περιοχή ενός σημαντικού δωματίου. Όταν τελειώσει η χρονιά της Τίγρης, δηλαδή το 2023, πετάμε στα σκουπίδια το ρύζι και αφού καθαρίσουμε τα υπόλοιπα υλικά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για άλλη θεραπεία το επόμενο έτος.

 

Όλες οι προτεινόμενες θεραπείες για την εξουδετέρωση των δυσοίωνων ενεργειών ή την ενίσχυση των ευοίωνων ενεργειών, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σε εμφανή σημεία αν δεν το επιτρέπει ο χώρος μας. Για παράδειγμα, η 6αδα νομισμάτων μπορεί να κρεμαστεί και πίσω από ένα κάδρο που πιθανότατα να υπάρχει στον χώρο που πρέπει να θεραπεύσουμε.

Καλή επιτυχία σε όλους! Και να θυμάστε ότι καθαρίζουμε τα περσινά φυλαχτά και είδη Feng Shui πλένοντάς τα με αλατόνερο, όσα μπορούν να πλυθούν χωρίς να καταστραφούν, ή εκθέτοντας τα στον Ήλιο ή στο φως της Σελήνης πριν τα επαναχρησιμοποιήσουμε.

 

Σάντυ Κατσούνη

Ψυχολόγος- Αστρολόγος- Εναλλακτικές θεραπείες- Φενγκ Σούι

[email protected]