Χρησιμοποιώντας το Feng Shui για καλύτερη υγεία

Χρησιμοποιώντας το Feng Shui για καλύτερη υγεία

Χρησιμοποιώντας το Feng Shui για καλύτερη υγεία

Το Feng Shui δεν βελτιώνει μόνο τη ποιότητα ζωής στο σπίτι, θεωρείται ότι κάνει το ίδιο καλό για το φυσικό σώμα.

Κάθε μέρος του σπιτιού ή του γραφείου αντιστοιχεί σε διαφορετικό σημείο του σώματος. Εάν υποφέρετε από πόνους, δοκιμάστε να εξαλείψετε το πρόβλημα κάνοντας παράλληλα με την ενδεδειγμένη θεραπεία από τον γιατρό σας, προσαρμογές στο κατάλληλο «gua» ή τμήμα του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται «περίεργο», αλλά δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε. Οι επαγγελματίες του Feng Shui συνδέουν κάθε μέρος του σώματος επίσης με ένα συγκεκριμένο χρώμα. Έτσι, αν υποφέρετε από έναν ενοχλητικό πόνο, μπορείτε να ελέγξετε και να βρείτε ποια χρώματα μπορούν να σας ανακουφίσουν. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τη θεραπευτική δύναμη του χρώματος μέσω της διακόσμησης, της διατροφής και του ντυσίματος. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε πάντα όμορφα χρώματα γύρω σας και στο σπίτι σας για να γεμίζετε θετικότητα στη ζωή σας. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε σε ένα θεραπευτικό χρώμα τόσο πιο εύκολο θα είναι να απολαύσετε τη βέλτιστη υγεία.

Κεφάλι

Οι πονοκέφαλοι, οι τραυματισμοί, τα ψυχικά προβλήματα, ακόμη και η… πιτυρίδα συνδέονται με το gua των επιβοηθητικών ανθρώπων, το οποίο βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του σπιτιού, όπως στέκεσαι στην πόρτα κοιτώντας μέσα. Ελέγξτε αυτήν την περιοχή για ακαταστασία, διαρροές και κακό εξαερισμό. Κάτι τέτοιο επηρεάζει την ψυχολογία και το ανοσοποιητικό και μπορεί να γίνετε ευάλωτοι σε ασθένειες. Η θεραπευτική δύναμη του κόκκινου χρώματος μπορεί να ανακουφίσει τα κρυολογήματα, την ιγμορίτιδα και τις μυϊκές διαταραχές προκαλώντας τη συρρίκνωση των ιστών. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ημικρανίες και χρόνιους πονοκεφάλους μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό το χρώμα, καθώς το κόκκινο αυξάνει τη ροή του αίματος. Ένας ισχυρός συνδυασμός αναζωογονητικού κόκκινου και καταπραϋντικού μπλε είναι το μωβ, που μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία στο σώμα σας. Είναι το ιδανικό χρώμα εάν υποφέρετε από ψυχολογικές ή ενδοκρινολογικές ανισορροπίες. Σε συναισθηματικό επίπεδο, τα προβλήματα με πρόσωπα εξουσίας μπορούν να αντιμετωπιστούν κάνοντας θετικές αναπροσαρμογές σε αυτή την περιοχή. Η ιδιότητα του μαύρου να απορροφά την αρνητικότητα διαλύει το άγχος. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρώμα εάν υποφέρετε από πονοκεφάλους που οφείλονται στο στρες και την αϋπνία.

Στόμα και αναπνευστικό

Εάν έχετε συχνά οδοντικά προβλήματα, άφθες ή άσθμα, εξετάστε τη πλευρά της δημιουργικότητας. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της δεξιάς πλευράς του σπιτιού σας. Η υπερβολική ζέστη, το στρες, η έλλειψη φροντίδας μπορεί να ερεθίσουν τέτοια προβλήματα υγείας, το ίδιο όμως και η υγρασία στους τοίχους και τις οροφές, οι σκονισμένες επιφάνειες, αλλά και οι βρύσες ή οι τουαλέτες με διαρροές κατά το Feng Shui. Σε συναισθηματικό επίπεδο, τα δημιουργικά μπλοκαρίσματα και η ατολμία συνδέονται με αυτόν τον τομέα. Το Feng Shui συνδέει το λευκό με το στόμα και το αναπνευστικό σύστημα, οπότε αν αντιμετωπίζετε προβλήματα σε αυτούς τους τομείς, δοκιμάστε να ενσωματώσετε περισσότερο από αυτό το χρώμα στο περιβάλλον σας. Το μαύρο μπορεί επίσης να ανακουφίσει τις φλεγμονές και μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα εάν έχετε έγκαυμα, εξάνθημα ή μόλυνση. Το μπλε είναι το χρώμα της απελευθέρωσης. Ενσωματώστε αυτό το χρώμα στη ζωή σας εάν θέλετε να απελευθερωθείτε ψυχοσωματικά, να βγάλετε κάποιο βάρος από το στήθος σας. Αυτό το χρώμα έχει τη δύναμη να ανανεώνει το σώμα σας μετά από παρατεταμένες περιόδους εργασίας και είναι τέλειο για άτομα που είναι υπερκινητικά.

Κοιλιακή περιοχή

Τα θέματα υγείας που σχετίζονται με το στομάχι, τα έντερα και τα γεννητικά όργανα συνδέονται με το gua των σχέσεων, που βρίσκεται στην απομακρυσμένη (πάνω) δεξιά άκρη του σπιτιού. Διατηρήστε αυτόν τον χώρο απαλλαγμένο από ξεχαρβαλωμένα έπιπλα, συσσωρευμένη ακαταστασία και ελαττωματικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Τέτοια προβλήματα θεωρείται ότι θα μπορούσαν να εκδηλωθούν ως κύστες, έλκη ή κολίτιδα. Θα πρέπει επίσης να αναβαθμιστεί το gua των σχέσεων εάν υπάρχουν δυσκολίες στα αισθηματικά. Το Feng Shui συσχετίζει το καφέ χρώμα με τα αναπαραγωγικά όργανα, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρώμα εάν έχετε πόνους ή σχετικά προβλήματα. Ίσως χρειάζεστε περισσότερο τη δύναμη του πορτοκαλί χρώματος εάν υποφέρετε από κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ναυτία ή τροφικές αλλεργίες. Το Feng Shui συνδέει αυτό το χρώμα με το παχύ έντερο, την ουροδόχο κύστη, αλλά και γενικότερα με την πέψη, καθώς βοηθά στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο. Το πράσινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν υπάρχει υπογονιμότητα.

Μάτια

Τα προβλήματα που αφορούν τα μάτια συνδέονται με τον τομέα της φήμης, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του πιο απομακρυσμένου τοίχου του σπιτιού σας όταν στέκεστε στην είσοδο. Εξετάστε αυτήν την περιοχή αν υποφέρετε από κακή όραση, επιπεφυκίτιδα ή ξηροφθαλμία. Ακαθάριστα και θαμπά τζάμια ή καθρέφτες, οι βρύσες με διαρροή και η βρωμιά θεωρούνται από τους ειδικούς του Feng Shui ως κοινές εκδηλώσεις οφθαλμικών προβλημάτων. Εάν δυσκολεύεστε να γίνετε ορατοί, δηλαδή να κάνετε αισθητή την παρουσία σας, δώστε προσοχή σε αυτό το gua. Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των ματιών και του κόκκινου χρώματος, οπότε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα ματιά και την όραση, ενσωματώστε περισσότερο το κόκκινο αλλά και κίτρινο στο περιβάλλον σας. Το κίτρινο ενισχύει το φως και φέρνει διαύγεια.

Οστά

Οι καταστάσεις που επηρεάζουν τον σκελετό, τους γοφούς, τη λεκάνη ή τα οστά συνδέονται με το gua του πλούτου και της ευημερίας, το οποίο βρίσκεται στην πάνω αριστερή άκρη του σπιτιού. Ελέγξτε αυτό τον χώρο εάν πάσχετε από αυχενικό, πόνους στη μέση και την πλάτη ή οστεοπόρωση. Ο τομέας της ευημερίας συνδέεται επίσης με την ικανότητά να υπερασπίζετε τον εαυτό σας. Ο κακός φωτισμός, η υγρασία ή ο υπερβολικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός μπορεί να επιδεινώσουν όλα αυτά τα προβλήματα. Το Feng Shui συνδέει το σκελετικό σύστημα με το μωβ χρώμα, οπότε αν πάσχετε από οποιοδήποτε τέτοιο πόνο μπορείτε να επωφεληθείτε από τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το πράσινο πρέπει να χρησιμοποιείται εάν υπάρχει αναιμία ή σπασμένα οστά, επειδή επιταχύνει την επούλωση με προβλήματα υγείας που απαιτούν αυξημένη παραγωγή κυττάρων.

Πόδια

Εάν έχετε πρόβλημα στα πόδια, εξετάστε το κεντρικό τμήμα της αριστερής πλευράς του σπιτιού. Αυτό είναι το οικογενειακό gua, το οποίο συνδέεται με τις ρίζες και κατά συνέπεια την ικανότητα να στέκεται κάποιος στα πόδια του. Άχρηστα ή σκουπίδια που χρονίζουν ξεχασμένα, φυτά που είναι μαραζωμένα, ακαταστασία ή τα μπλεγμένα ηλεκτρικά καλώδια μπορεί κατά το Feng Shui να προκαλέσουν οτιδήποτε, από φλεβίτιδες, διαστρέμματα, πόδι του αθλητή, ως άκανθα. Τα προβλήματα στο οικογενειακό gua μπορεί επίσης να δυσκολεύουν κάποιον να προχωρήσει μπροστά στη ζωή. Το Feng Shui συνδέει τα πόδια με πράσινο το χρώμα, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε περισσότερο εάν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Χέρια

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τα χέρια ή τα δάχτυλά, ελέγξτε την κοντινή (κάτω) αριστερή γωνία του σπιτιού σας, η οποία είναι επίσης γνωστή ως η πλευρά της γνώσης και της σοφίας. Η υπερβολική ακαταστασία ή ο ελαττωματικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα μπορούσαν να επιδεινώσουν προβλήματα όπως η αρθρίτιδα, τενοντίτιδα, μυρμηγκιές και προβλήματα νυχιών. Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε αυτόν το τομέα εάν δυσκολεύεστε να κάνετε καλή εντύπωση. Επειδή το λευκό χρώμα αναστέλλει την ανάπτυξη, είναι κατάλληλο εάν πάσχετε από παραμορφωτική αρθρίτιδα ή μυρμηγκιές και άλλες σκληρύνσεις. Το λευκό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για να αποτραπεί μια βακτηριακή ή ιογενής λοίμωξη.

Ακοή

Τα θέματα υγείας που σχετίζονται με τα αυτιά συνδέονται με τον τομέα της καριέρας, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του τοίχου που περιέχει την κύρια πόρτα εισόδου. Ανανεώστε αυτόν τον χώρο εάν έχετε απώλεια ακοής ή δυσκολεύεστε να βρείτε κατανόηση. Οι ειδικοί του Feng Shui συνδέουν τα αυτιά με το μαύρο, επομένως οποιοδήποτε πρόβλημα με τα αυτιά ή την ακοή, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυτό το χρώμα. Μπορεί επίσης να πρέπει να ελέγξετε αυτήν την περιοχή για τυχόν βρωμιές, μεντεσέδες που τρίζουν ή μαγκωμένες πόρτες. Το Feng Shui συνιστά να επιλέγετε διάφορους χαλαρωτικούς φυσικούς ήχους όπως κύματα, βροχή, ρυάκια, κελαηδίσματα πουλιών, απαλό αεράκι που θροΐζει τα φύλλα ή κουδουνάκια. Το να ακούτε αυτούς τους φυσικούς ήχους έχει θετικό αντίκτυπο στην ακοή και γενικά στην υγεία σας.

Γενική υγεία

Ο τομέας ή gua της υγείας είναι ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού. Διατηρήστε αυτό τον χώρο ανοιχτό, ευάερο, τακτοποιημένο και καθαρό. Σκοτάδι, τοίχοι, σκάλες, οι κολώνες και άλλα εμπόδια μπορεί να προκαλούν προβλήματα κατά το Feng Shui. Βάψτε αυτά τα εμπόδια σε γήινους τόνους, όπως μπεζ, καφέ τερακότα, μελί ή ώχρα. Προσθέστε σύμβολα ευτυχίας, υγείας, δύναμης και χαράς. Αν υπάρχει μπάνιο ή νεροχύτης κρεμάστε στρογγυλούς κρυστάλλους επάνω από τις απορροές και κρατήστε το καπάκι της λεκάνης κατεβασμένο και την πόρτα κλειστή. Προσπαθήστε να καλύψετε τις σκάλες αν υπάρχουν σε αυτό τον χώρο με ένα πλούσιο χαλί και τοποθετήστε ένα τετράγωνο χαλάκι στο πάνω και στο κάτω μέρος της σκάλας. Κρεμάστε ένα στρογγυλό κρύσταλλο από μια κόκκινη κλωστή στην κορυφή της σκάλας. Εάν έχετε μια κολώνα σε αυτό τον χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε καθρέφτες στο ύψος των ματιών σε κάθε πλευρά του. Αυτό θα προκαλέσει συμβολικά την εξαφάνιση της κολόνας, ανακουφίζοντας τυχόν εμπόδια στην υγεία. Εάν είναι μια στρογγυλή κολώνα περικυκλώστε την με μια μεταλλική ή ασημένια λωρίδα που θα αντανακλά το φως στο ύψος των ματιών. Ελέγξετε το guα της υγείας κάθε φορά που αισθάνεστε ότι η ζωή σας δεν είναι ισορροπημένη. Το χαρούμενο κίτρινο προσθέτει φως και θετική ενέργεια όπου κι αν χρησιμοποιείται. Οι επαγγελματίες του Feng Shui συσχετίζουν τη γενική υγεία με το κίτρινο χρώμα, επομένως εάν έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ή οποιαδήποτε ασθένεια που επηρεάζει κάποιο μέρος του σώματός σας, το κίτρινο μπορεί να είναι προσφέρει σημαντικό όφελος. Τοποθετήστε ένα υγιές φυτό σε μια κεραμική γλάστρα ή μια εικόνα ενός βουνού σε αυτήν την περιοχή για να βελτιώσετε ή να διατηρήσετε την καλή υγεία.