Ποια ζώδια θα σας βοηθήσουν καλύτερα αν βρεθείτε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ποια ζώδια θα σας βοηθήσουν καλύτερα αν βρεθείτε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ποια ζώδια θα σας βοηθήσουν καλύτερα αν βρεθείτε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης απαιτούν ένα βαθμό ψυχραιμίας, λογικής αντιμετώπισης, επίδειξης θάρρους και γενναιότητας. Οι καταστάσεις αυτές που έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία φέρνουν σύγχυση ακόμη και πανικό, που δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι. Σε αυτές τις στιγμές υπάρχουν κάποια ζώδια που μπορούν να ανταποκριθούν με πιο συγκροτημένο και πραγματικά επιβοηθητικό τρόπο, βάζοντας τις σωστές προτεραιότητες στην πρώτη γραμμή και μπορούν να καθοδηγήσουν αλλά και να συντονίσουν τους άλλους. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται κάποιος τις δύσκολες καταστάσεις είναι ανάλογος με την προσωπικότητα του κάθε ζωδίου. Κάποιος μπορεί να αντιδράσει ως ήρεμη δύναμη, άλλος συμβουλευτικά, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να αναλάβει όλη τη δράση.

Ας δούμε ποια ζώδια τείνουν να χειρίζονται πιο καλά καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για να ξέρετε σε ποιον θα απευθυνθείτε αν τσακωθείτε με το ταίρι σας, αν κράσαρε ο υπολογιστής και μαζί του η εργασία σας, αν πλημμύρισε το σπίτι, ή αν κάηκε το ψητό μισή ώρα πριν το επίσημο δείπνο.

ΚΡΙΟΣ

Ιδανικός για καταστάσεις που απαιτούν ταχύτητα, θάρρος, άμεσες αποφάσεις, δράση και πρωτοβουλίες. Αν υπάρχει μια κατάσταση που απαιτεί ταχύτητα, άμεση λήψη αποφάσεων και δράση, ο Κριός είναι στο στοιχείο του. Αν τον χρειαστεί κάποιος ή το απαιτεί η κατάσταση, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του κυριολεκτικά, διότι είναι γεμάτος ενεργητικότητα και θέλει να φέρει αποτελέσματα. Ο κυβερνήτης πλανήτης του, ο Άρης, είναι πολεμιστής και για αυτό οι Κριοί είναι συνήθως γενναίοι και τολμηροί. Μπορούν να ριχτούν με αυταπάρνηση στη μάχη και στη φωτιά για να σώσουν άλλους, καθώς το υπαγορεύει η φύση τους και τους αρέσει να γίνονται ήρωες. Επιπλέον δεν θα σας κουράσουν με ατελείωτες ερωτήσεις του τύπου «που να αφήσω αυτήν την καρέκλα» μέσα στον χαμό. Θα κάνουν αυτό που νομίζουν σωστό για να σας βοηθήσουν και να σας σώσουν από την όποια καταστροφή αντιμετωπίζετε. Αν τώρα θέλετε να μοιραστείτε τον πόνο σας και τα εσώψυχα σας, κάνουν καλές εκτιμήσεις, αντιλαμβάνονται την ουσία των πραγμάτων, και θα τους απασχολεί το πρόβλημα σας πολύ καιρό, αλλά μην περιμένετε από εκείνους μακρόσυρτες ψυχολογικές αναλύσεις. Θα σας δώσουν την κεντρική ιδέα, λίγα λόγια και σταράτα και από κει και πέρα πορευτείτε με αυτό. Δεν μπαίνουν σε πολύπλοκες αναλύσεις, γιατί δεν το έχουν τόσο με τα λόγια όσο με τις πράξεις. Οι Κριοί λειτουργούν πιο καλά σε αγχωτικές και στρεσογόνες συνθήκες όταν η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ιδανικός για ενεργή συμμετοχή, κάθε είδους βοήθεια, κάθε είδους ανάλυση! Οι Παρθένοι διαθέτουν από τη φύση τους ευπρέπεια, οπότε πώς θα μπορούσαν να μην παραμείνουν συγκροτημένοι και να μην διατηρήσουν την ψυχραιμία όταν οι καταστάσεις τους το επιβάλουν. Στην πραγματικότητα, οι ήρεμοι Παρθένοι είναι από εκείνα τα ζώδια που λειτουργούν καλύτερα υπό καθεστώς πίεσης. Εάν βρεθούν σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορούν να σκεφτούν γρήγορα και να βρουν πολύ έξυπνες και σωτήριες λύσεις. Όταν κυριαρχεί το χάος, αναλαμβάνουν να επαναφέρουν την τάξη με τρόπους που μπορούν να εκπλήξουν πραγματικά. Όταν υπάρχουν προκλήσεις και επικρατεί σύγχυση, παθαίνουν υπερδιέγερση και το μυαλό τους υπερλειτουργεί. Είναι αποτέλεσμα του άγχους που έχουν, αλλά ζώντας διαρκώς με αυτό έχουν μάθει να το τιθασεύουν και να το χρησιμοποιούν προς όφελος τους, ιδιαίτερα όταν οι συνθήκες γίνονται επικίνδυνες ή μπορεί να εξελιχθούν με άσχημο τρόπο. Έτσι είναι σε θέση να δώσουν οδηγίες με σαφή, εύκολο και κατανοητό τρόπο. Μπορούν επίσης να ηρεμήσουν τους άλλους, γιατί έχουν μεγάλη προσωπική εμπειρία αντιμετωπίζοντας διαρκώς εσωτερικούς φόβους και ανασφάλειες. Στα δύσκολα οι Παρθένοι, όσο αν και στρεσάρονται μέσα τους, δείχνουν κουράγιο και μένουν όρθιοι, γιατί είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους και να κάνουν ό,τι πρέπει να γίνει. Αν είστε κάποιος που θέλει να αναλύσει γεγονότα, λεπτομέρειες, άτομα, συμπεριφορές και να πάρει αποφάσεις, ζητήστε συμβουλές από έναν φίλο Παρθένο. Αυτό το ζώδιο της γης σπάνια κάνει λάθος εκτιμήσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ιδανικός για πρακτική αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων που απαιτούν ευθύνη, άψογο επαγγελματισμό και σοβαρή αντιμετώπιση. Ποτέ δεν θα πιάσετε έναν Αιγόκερω πραγματικά απροετοίμαστο στις μικρές και μεγαλύτερες καταστροφές. Δεν θα εκπλαγεί ποτέ όταν εμφανίζεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γιατί έχει την τάση να σκέφτεται εκ των προτέρων αρνητικά σενάρια, επομένως είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος για όλα. Κάποιος δεν μπορεί παρά να θαυμάσει και να ζηλέψει τις ικανότητες αυτού του ζωδίου όταν σηκώνει τα μανίκια και στρώνεται στη δουλειά. Είναι ένα από τα πιο μεθοδικά, συντεταγμένα και αποτελεσματικά ζώδια. Οι Αιγόκεροι είναι από τη φύση τους στοχαστικοί και πολύ υπομονετικοί και είναι προικισμένοι με ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης. Όταν έρθουν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα ή ένα δίλημμα, θα απομακρυνθούν νοερά από το χάος και την ταραχή και θα σκεφτούν. Και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο, ίσως και δεύτερο, αλλά κι ένα τρίτο… για την περίπτωση που θα αποτύχουν τα αρχικά. Όταν ο Αιγόκερως εφαρμόσει το σχέδιό έκτακτης ανάγκης του θα φαίνεται τόσο απλό και τόσο ιδανικό για την περίσταση, που κανείς θα απορεί γιατί κάποιος δεν το έκανε ή δεν το σκέφτηκε νωρίτερα. Το ζώδιο αυτό είναι επίσης επιφυλακτικό από τη φύση του και δεν θα δώσει εύκολα συμβουλές. Πρώτα θα ζυγίσει κάθε πιθανότητα πριν μιλήσει και πριν δεσμευτεί σε οποιαδήποτε στρατηγική. Γι’ αυτό ακριβώς οι εκτιμήσεις του δεν πέφτουν εύκολα έξω και η δράση του δεν αποτυγχάνει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ιδανικός για καταστάσεις που απαιτούν ιδιαίτερη ψυχραιμία, αντικειμενικότητα και συλλογικότητα. Μπορεί οι Υδροχόοι να μην φαίνονται εκ πρώτης όψεως σαν οι πιο διαθέσιμοι άνθρωποι του κόσμου για να τους ζητήσει κανείς βοήθεια σε μια ώρα ανάγκης, αλλά αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην τάση τους να δείχνουν απόμακροι και αποστασιοποιημένοι. Αυτό το ζώδιο όμως έχει τη συλλογικότητα και τη φιλία στο κύτταρο του και το απασχολεί πολύ το γενικό καλό. Συνήθως δεν μπορεί παρά να τους θαυμάσει κάποιος σε περιόδους κρίσης. Ακόμη και όταν ακούν το πιο σοκαριστικό νέο, ή αντιμετωπίζουν το πιο αγχωμένο άτομο ή την πιο ακραία κατάσταση, θα παραμείνουν φαινομενικά τουλάχιστον ατάραχοι. Αυτό το ζώδιο δείχνει σκληρόπετσο και μπορεί να διαχειριστεί οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του, επειδή εμπιστεύεται τον εαυτό του, τη λογική του κρίση και τις δυνάμεις του. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που τον κάνει να φαίνεται τόσο ικανός, σίγουρος και αποφασιστικός. Ο Υδροχόος δεν αφήνει ποτέ τα συναισθήματά του να επηρεάσουν την κρίση του. Έτσι, δεν αντιδρά εύκολα με ανόητο, επιπόλαιο ή αφελή τρόπο. Είναι πιο έξυπνος και πιο λογικός απ’ όσο φαίνεται και μπορεί να εκτιμήσει μια κατάσταση πιο γρήγορα και πιο σωστά από όσο την αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι. Είναι εκπληκτικά ήρεμος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Διατηρεί την ψυχραιμία του ως το τέλος και ενεργεί με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ως ζώδιο του αέρα έχει επίσης την ικανότητα να βλέπει την εικόνα σφαιρικά και να εξετάζει το θέμα με αντικειμενικότητα και ουδετερότητα. Συνήθως, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.