Ποια ζώδια είναι πιο συμβατά στη δουλειά; Έχουμε τα 5 «ζευγάρια» του ζωδιακού που αποδίδουν τα μέγιστα όταν συνεργάζονται

Ποια ζώδια είναι πιο συμβατά στη δουλειά; Έχουμε τα 5 «ζευγάρια» του ζωδιακού που αποδίδουν τα μέγιστα όταν συνεργάζονται

Ποια ζώδια είναι πιο συμβατά στη δουλειά; Έχουμε τα 5 «ζευγάρια» του ζωδιακού που αποδίδουν τα μέγιστα όταν συνεργάζονται

Οι ισορροπίες στον εργασιακό χώρο είναι λεπτές και εύθραυστες, και για να συνεργαστούν άρτια δύο άτομα πρέπει να ταιριάζουν τα χνώτα τους, να έχουν κοινό κώδικα επικοινωνίας, αλλά και ίδιες αξίες και στόχους. Θα πρέπει η μία προσωπικότητα να συμπληρώνει την άλλη, να μπορεί να αναδείξει τις καλύτερες ιδιότητες του συνοδοιπόρου της, αλλά και να κάνει πίσω όταν και άμα χρειαστεί.

Τα 5 πιο συμβατά «ζευγάρια» του ζωδιακού κύκλου στον εργασιακό τομέα είναι τα εξής:

ΚΡΙΟΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Δημιουργικό ζευγάρι

Οι Κριοί είναι ισχυρές προσωπικότητες, γεμάτοι θάρρος, αυθορμητισμό και δύναμη. Είναι φυσικοί ηγέτες, παλεύουν να κατακτήσουν κάθε στόχο που βάζουν και προσπαθούν να κυριεύσουν τα πάντα. Οι Υδροχόοι είναι ανεξάρτητα πνεύματα και γνωστοί για την προοδευτική τους σκέψη. Έχουν όραμα και οξυδέρκεια και είναι συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί. Ξέρουν πώς να επιτύχουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους και βιάζονται να αναγνωριστούν. Πρόκειται λοιπόν για έναν δυναμικό συνδυασμό που μπορεί να φέρει πολύ δημιουργικά αποτελέσματα. Οι Υδροχόοι μπορούν εύκολα να βάλουν τους Κριούς στη θέση τους και να αντιμετωπίσουν τις μαχητικές τους τάσεις χωρίς υψηλούς τόνους και καβγάδες, κερδίζοντας την εκτίμηση τους. Οι Κριοί μπορούν να εμπνευστούν από τη δημιουργικότητα των Υδροχόων και να υποκλιθούν στις ιδέες τους. Μάλιστα, επειδή οι Κριοί είναι δουλευταράδες και οι Υδροχόοι πιο θεωρητικοί, δηλαδή έχουν την ιδέα αλλά βαριούνται να την υλοποιήσουν, οι Κριοί βάζουν μπροστά τις «μηχανές» και δίνουν άμεσα σάρκα και οστά στη σκέψη των Υδροχόων. Έτσι και οι Υδροχόοι παρασύρονται από τη σπιρτάδα των Κριών και επιταχύνουν τον βηματισμό τους. Είναι και οι δύο ικανοί στο να βρίσκουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα, να παίρνουν ρίσκα και να προωθούν τολμηρές επιχειρηματικές ιδέες, να εφευρίσκουν πράγματα και να εξοικονομούν χρόνο για να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Και στους δύο αρέσει να εργάζονται ανεξάρτητα, αλλά και να παίρνουν τα εύσημα. Ίσως αυτό είναι και το μόνο αγκάθι στη συνεργασία τους, δηλαδή το ποιος θα στεφθεί ο πιο έξυπνος. Αν ξεπεράσουν αυτό και αναγνωρίσουν ο ένας στον άλλον τα ταλέντα του, τότε μπορούν να μεγαλουργήσουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ – ΤΟΞΟΤΗΣ: Χιουμοριστικό ζευγάρι

Οι Δίδυμοι και οι Τοξότες μπορεί να είναι πολικά αντίθετοι, αφού βρίσκονται ακριβώς απέναντι στον ζωδιακό κύκλο και οι διαφορές τους είναι μεγάλες, όμως μπορούν να γίνουν ένα δυνατό δίδυμο στη δουλειά και να ανεβάσουν τον πήχη ψηλά στη συνεργασία τους. Καταρχάς είναι και οι δύο αισιόδοξοι, γεμάτοι θετική ενέργεια και χιούμορ και είναι πάντα έτοιμοι να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Δεν τους αρέσουν τα τετριμμένα, καλωσορίζουν την αλλαγή, παίρνουν ρίσκα και δεν θέλουν να κάνουν ότι δουλεύουν, αλλά να δημιουργούν και να το διασκεδάζουν. Επειδή και οι δύο βαριούνται εύκολα και χάνουν τον ενθουσιασμό τους γρήγορα, είναι άμεσοι στις δράσεις και τις αποφάσεις τους και δεν κάθονται να… ψειρίζουν τη μαϊμού. Μόλις τους έρθει μια ιδέα και πιστεύουν ότι είναι καλή μπαίνει άμεσα προς υλοποίηση. Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, διότι και οι δύο είναι ανυπόμονοι και θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Ούτε οι Δίδυμοι αλλά ούτε και οι Τοξότες δεν αντέχουν να συνεργάζονται με βραδύκαυστα και συντηρητικά άτομα. Όσοι πρέπει να πάρουν τον χρόνο τους για να σκεφτούν και να αξιολογήσουν κάτι τούς κουράζουν αφάνταστα και τους νευριάζουν. Αυτός ο συνδυασμός θέλει σπιρτάδα, ένταση και καλή αίσθηση του χιούμορ. Το μυαλό τους τρέχει με χίλιες στροφές και τροφοδοτούν ο ένας στο άλλον ιδέες και λύσεις με ταχύτητα φωτός. Το αδύναμο σημείο τους είναι ότι και οι δύο αρνούνται να ασχοληθούν με τις λεπτομέρειες και μισούν τη ρουτίνα. Είναι όμως γεμάτοι ενθουσιασμό, κυνηγούν την περιπέτεια και ό,τι τους εξάπτει τη φαντασία. Θέλουν και οι δύο να ρουφήξουν τη γνώση για νέα πράγματα, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να προκόψουν και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο τους. Διότι όπου οι άλλοι βλέπουν προβλήματα και εμπόδια, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες βλέπουν προκλήσεις και στόχους.

ΤΑΥΡΟΣ – ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ένα έξυπνο ζευγάρι

Οι Ταύροι και οι Αιγόκεροι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και επιζητούν τα ίδια πράγματα στον εργασιακό τομέα, δηλαδή μια δουλειά που να είναι σταθερή, κερδοφόρα και να τους προσφέρει τις ανέσεις που θέλουν. Εάν λοιπόν συνεργαστούν ως συνέταιροι σίγουρα το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα είναι υψηλό. Όμως και ως συνάδελφοι που εργάζονται για κάποιον άλλον εργοδότη μπορούν να συνυπάρξουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να ανέβουν γρήγορα στις βαθμίδες της ιεραρχίας. Έχουν μεγάλο σεβασμό ο ένας για τις ικανότητες του άλλου και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μαζί μπορούν να φτάσουν στην κορυφή. Οι Αιγόκεροι μπορούν να κάνουν τους σκληρά εργαζόμενους Ταύρους να αποκτήσουν όραμα, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά και οι Ταύροι με τη σειρά τους θα τους ανταμείψουν με την αθάνατη πίστη τους. Μπορούν να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και γι’ αυτό αποτελούν το τέλειο επαγγελματικό ζευγάρι, καθώς -παρά τις διαφορές τους- αλληλοσυμπληρώνονται με καταπληκτικό τρόπο. Οι Ταύροι είναι πιο συναισθηματικοί, ενώ οι Αιγόκεροι πιο σκληρά καρύδια και μάλιστα πολλές φορές παραμελούν τις προσωπικές τους ανάγκες. Οι Ταύροι μπορούν να διδάξουν στους Αιγόκερους τη σημασία της τρυφερότητας και της συναισθηματικής ισορροπίας. Και σε αντάλλαγμα οι Αιγόκεροι μπορούν να βοηθήσουν τους Ταύρους να μένουν προσηλωμένοι στους στόχους τους και να κινούνται πιο γρήγορα. Είναι και οι δύο ζώδια της γης και έχουν αγάπη για την ύλη και την οικονομική ασφάλεια. Μαζί μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά και να απολαμβάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση τόσο την επιτυχία τους όσο και τα κέρδη τους. Αρκεί να μην τους πιάσει το πείσμα και η ξεροκεφαλιά τους.

ΙΧΘΥΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μια υπέροχη ομάδα

Οι Ιχθύες και οι Σκορπιοί έχουν απίστευτη φαντασία, δημιουργικό μυαλό και τρομερό ένστικτο, αλλά αυτές οι ικανότητες τους μπορεί να μην είναι ορατές με την πρώτη σε όλους. Όμως μεταξύ τους μπορούν να αναγνωρίσουν αυτό που οι άλλοι δεν βλέπουν και να επικοινωνήσουν σε ένα βαθύτερο επίπεδο που μπορεί να τους φτάσει στην κορυφή. Επειδή και οι δύο είναι εσωστρεφείς και κλειστοί μπορεί να είναι «παθητικοί» στην καριέρα τους και να μην θελήσουν να πατήσουν πόδι και να βγουν μπροστά. Βασική προϋπόθεση και για τους δύο είναι να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης για να μπορούν να μεγαλουργήσουν και να δείξουν τα ταλέντα τους. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο που τους κάνει ένα υπέροχο επαγγελματικό ζευγάρι. Ο ένας μπορεί να εμπιστευτεί τον άλλον, να ανοιχτεί και να εκτεθεί, και λειτουργούν ως δίχτυ ασφαλείας μεταξύ τους. Επικοινωνούν με τα μάτια και ξέρουν πολύ καλά τι μπορούν, τι θέλουν να κάνουν και πού να φτάσουν. Πολύ σημαντικό για τη σταδιοδρομία τους είναι να βρουν έναν βαθύτερο σκοπό και νόημα σε ό,τι κάνουν και βέβαια να είναι δημιουργικοί. Δεν τους νοιάζει το πόσες ώρες θα εργαστούν, αρκεί να εκτιμηθεί η προσπάθεια τους και το αποτέλεσμα των κόπων τους. Μεταξύ τους λειτουργούν σαν ενεργειακές βόμβες, αφού ντοπάρουν ο ένας τον άλλον με νέες ιδέες και λύσεις σε προβλήματα. Επίσης, επειδή και οι δύο είναι διαισθητικοί και έχουν αυξημένη αντίληψη, καταλαβαίνουν αμέσως το παρασκήνιο και μπορούν να στήσουν απίστευτες παγίδες για να εκθέσουν τους εχθρούς τους. Αν όμως αυτοί οι δύο συνεργάζονται σε μία δουλειά που δεν τους επιτρέπει να είναι δημιουργικοί, τότε η κατάθλιψη και η γκρίνια θα είναι η καθημερινότητα τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ – ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Πειθαρχημένο ζευγάρι

Οι Παρθένοι εκτιμούν τη στοχαστική στάση των Καρκίνων στη δουλειά, ενώ οι Καρκίνοι θαυμάζουν την προσοχή που δίνουν οι Παρθένοι στη λεπτομέρεια και οι δύο μαζί δουλεύουν σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Είναι εκεί ο ένας για τον άλλον και στα εύκολα και στα δύσκολα και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Όταν οι Παρθένοι κουράζονται και εκνευρίζονται, οι Καρκίνοι τους προσφέρουν απλόχερα τη φροντίδα τους και τους ηρεμούν. Ενώ όταν οι Καρκίνοι αναστατώνονται από τυχόν προβλήματα ή επιθέσεις που δέχονται, οι Παρθένοι είναι πάντα εκεί για να υπερασπιστούν τον συνάδελφό τους. Οι Καρκίνοι μπορεί να φαίνονται ταπεινοί και ντροπαλοί, αλλά έχουν απίστευτες ηγετικές ικανότητες και οι Παρθένοι μπορούν γρήγορα να εκτελέσουν τις καθημερινές εργασίες και να βάλουν πρόγραμμα στις ανάγκες και τις δουλειές που χρειάζονται να γίνουν. Οι δυο τους κάνουν ένα δυνατό ζευγάρι στη δουλειά, αφού εργάζονται με πειθαρχία και λατρεύουν να περνούν ώρες οργανώνοντας και τις παραμικρές λεπτομέρειες, ώστε να εντυπωσιάσουν με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Οι Παρθένοι είναι υπεραναλυτικοί, πρακτικοί και τελειομανείς, οι Καρκίνοι διαισθητικοί, σταθεροί και πρόθυμοι. Και οι δύο έχουν απίστευτη υπομονή και οξυδέρκεια, οπότε μπορούν να αναλάβουν και την πιο απαιτητική δουλειά και να τη φέρουν εις πέρας με αξιοθαύμαστη συνέπεια. Το αδύναμο σημείο τους είναι η εμμονή τους με τη λεπτομέρεια, μπορεί να κολλήσουν σε ένα θέμα επί ώρες και να το μηρυκάζουν και να τρώγονται για τα επουσιώδη.